whitecule írta:
Komolyra fordítva a szót, sokakat nem értek. A keret papíron még gyengébb lett a tavalyi évhez képest. A tagadhatatlan (még ha év végére kifulladó is) világklasszis Fabregas le lett cserélve Rakiticre, aki egy Sevillában nyújtott kiemelkedőt, de amúgy még nem tett le semmit az asztalra
A kiemelt részhez: nem vagyok benne biztos, hogy nem irónia ez a bekezdésed is. Gyengébb lett?
Fabregas igazi posztján nem játszhatott itt nálunk, és rendre ki is fulladt tavasszal. Ehhez képest Rakitic aki egyébként évről évre fejlődött, nem csak egy "egyszezonosjátékos", habár a tavalyi éve igen jóra sikeredett, mégis egy konstans jó teljesítményt tud hozni, kevesebb az extra meccse/megoldása, de védekezésben sokkal stabilabbak lettünk vele, és ha jövőre többet használná azt a jó lövőkéjét, plusz ha több ereje maradna a támadásokra akkor még inkább meg lennénk elégedve vele, de első szezonnak ez így is elég szépre sikeredett.
whitecule írta:, Sanchez helyett Suárez jött, aki természetesen jobb a chileinél, de hát 2 hónapról lemaradt, ami komoly hátrány.
Sancheznek több terület kell, és egy olyan csapatban ahol jobban rá van építve a taktika meg is hálálja ezt, láttuk korábban a válogatottban, Udinében és most az Arsenalban is. Helyette jött Luis aki középen játszva nagyon jól támad le, ezzel segítve a csapatvédekezést, amiből a két szélsőnk is jobban kiveszi a részét idén. Emellett megjátszható, lefoglalja középen a védőket, küzd-hajt, jól használja ki a helyzeteit és még extra passzokra is futotta neki. Szerintem előrelépés ezen a téren is.
whitecule írta:A védelembe erősítésnek egy "31 éves cigis colos francia" jött, aki ellen kézzel lábbal tiltakoztak az emberek (én is).
A védelem javulása nagyban köszönhető a jó csapatvédekezésnek, a korábbi évekhez képest jobb letámadásnak, de köszönhető Mathieu érkezésével a variációk növekedésének is. Magassága, testi ereje bizonyos ellenfelek ellen előnyt jelent számára Mascheranoval szemben, és ilyenkor rendre meg is hálálja, tisztában van képességeivel és ezért ritkán vállalja túl magát. Emellett szerzett fontos gólt (asszem a Valencia és a Real ellen).
whitecule írta:Kapusposztot nem részletezném, Victor Valdes még mindig van olyan kapus mint Bravo, ott tulajdonképpen nem történt minőségbeli változás. Illetve mégis, hisz az újak akár bukhattak is volna, beilleszkedésükre elmehetett volna sok idő, tehát kockázat volt. Fontos megemlíteni, hogy az újakból Enrique hozta ki a maximumot, mint ahogyan az ő kifejezett kérésükre is érkeztek. Nem tudom, hányan tudják, de Luis Suárez leigazolásáról ő személyesen gondoskodott, utazott Liverpoolba és beszélt a játékossal. Nagy húzása volt még Xavi marasztalása is.
Kapusposzton magabiztosabbak lettünk, nem kell izgulni a beadásoknál pl., igaz hogy voltak 1 az 1-ben bravúrjai Victornak de bravúrjai vannak mindkét idei kapusunknak is, Valdesnél nagyobb esély volt egy-egy potyára.
Luis egyébként köztudottan Barcás volt, egy ilyen előző szezon után pedig nyilván minden top csapat megkereste, úgyhogy ez is nagyban kellett ahhoz, hogy mondjuk ne pont a Realhoz menjen. Ha ősmadridista lett volna akkor LE ígérhetett volna neki bármit a világon... De oké, felírhatjuk ezt is a pozitív oldalra LE neve mellé.
Xavi marasztalása és legfőképpen 12. embernek tétele is nagy húzás volt, jól tudta használni, amikor biztonság kellett a csapatnak azt az öreg rendre tudta hozni, emellett volt pár kiemelkedő meccse kezdőként is.
whitecule írta:Nem értem azokat, akik azt írják, hogy ez vagy az nem volt tudatos. A rotáció igenis tudatos dolog, nyilván nem úgy ült le augusztus elején, hogy na majd akkor január 5-én formába fogunk lendülni. Elkezdett egy folyamatot a kezdeteknél, mert tudta, hogy segíthet.
Igen, de az év elején ez néha keszekuszának tűnt, és ha az akkor elbukott pontok a bajnokságot jelentik, akkor sokan a rotálást most a negatív oldalra írnák fel. Nyilván jár a pacsi, hiszen biztos van köze a sérülések vagyis azok elkerüléséhez és ahhoz, hogy nem annyira fáradtak most a lábak. Elég tökös volt ezen a téren, le a kalappal, kis kivetés az lehet esetleg, hogy jövőre Messit is hozza le, ha már 3-4gyel megyünk a 60. percben kijár neki is a pihenő, attól függetlenül, hogy ő ha úgy tartja kedve akkor a pályán pihen, és durcizik ha lecserélik.