palesz77 írta:...
A 2008/09-es csapattal kapcsolatban egyetértek, nálam is ők az eddigi legjobbak, bár 10/11-es a 05/06-os csapatok is megközelítik ezt a szintet, az ideiről nem is beszélve.
Mi az, hogy minden rangadón Xavi-val álltunk ki ??????
Egyetlen rangadó volt az, ahol az öreg kezdő volt, az a Real elleni idegenbeli meccs volt, ami után ez a megoldás a rangadókon "el lett felejtve". Sem a PSG ellen (sem a hazain sem a párizsin) sem az Atletico ellen nem került Xavi a kezdőbe, hanem (helyesen) Rakitic játszott. Más rangadónk nem volt az ősszel.
A variálás az egy dolog, de azt se felejtsük el, hogy a PSG ellen bejött neki a formációváltás, korábban pedig Suárez hiányában elég fontos taktikai elem hiányzott a csapatból. Ennek fényében nem csoda a variálás.
Ami a többit illeti: abban tökéletesen egyetértek, hogy a középpályánkon kicsit változtatni kell, mert jelenlegi felállásban a támadásokhoz keveset tudnak hozzátenni, amit persze az MSN kompenzálni tud, de mivel tulajdonképpen két vkp-sal játszunk, akiktől váratlan húzásokat kevésbé lehet elvárni, így Iniesta lenne az, akinek be kellene elöl szállnia a bugiba. Tőle viszont idén elég kevés váratlant láthattunk, többnyire beleszürkült a brusztolásba. Ez persze nem csoda, mert fizikálisan alkalmatlan egy box-to-box játékra. Én éppen ezért favorizálnám Pogba-t. Benne minden olyan megvan, ami alkalmassá teszi egy ilyen szerepkörre. Nem egy igazi irányító, mint pl. Xavi, de nem is kell annak lennie. Lucho-tól én is hiányolom a taktikai elemeket a támadójátékunkban, de olyan kp-val, ami nekünk van, logikus, hogy inkább ezt a feladatot is a támadóink (Messi főként) végzik el.
A Real Madrid-nál pedig szerintem még a klubhoz közeliek sem tudhatják, hogy előre lépnek-e az új edzővel (Benitez), vagy vissza. Szóval ezzel várjunk.