Egy kérdés, ha mégis annyira rossz a védelmünk, kit hoznátok helyettük? Nézzünk már körül a világ nagycsapatainál.
Real: Ramos, Varane, Pepe, Nacho. Ramos egy fokkal nem jobb mint Pique, de mellé legalább bunkó. Pepe már kiöregedett, Varane nem nagy szám, Nacho nem is játszik
Bayern: Boateng, Javi Martinez, Benatia, Badstuber. Nevek alapján még ez lenne a legjobb, de láthattunk Boatenget hogyan kell beárazni, Benatiát a kezdőbe vették és csak csere, Badstuber nem sokat játszik
Chelsea: Terry kb olyan gyors mint Rafa Marquez volt utolsó évében, Zouma még nem jó, Cahill sose volt jó
City: Kompany, Mangala egyaránt alulteljesítenek kb minden fontos meccsen. Demichelis már 5 éve is egy rossz vicc volt. Otamendi nagyon rossz volt szezon elején, nem tudom most hogy megy neki.
PSG: Thiago Silva rendben, David Luiz azóta is Suarezzel rémálmodik, marad Marquinhos, aki csere
Arsenal: max Koscielny üti meg a szintet, ő is csak a jobb napjain. A többi vicc
MU:

szegény Smalling hülyékkel van körülvéve
Juve: Chiellini nem nagy szám, Barzagli öreg, Bonucci, talán.
Melyik csapat áll jól ezek közül? Keret alapján a Bayern és a PSG védői jobbak, de nagyrészt azért, mert a bajnokságuk gyenge. Láthattuk mire mentek komoly ellenfelek ellen. Mind2 védelmet alaposan szétszedtük.
Emlékszem én még azokra az időkre, amikor Oleguer elsőszámú csere volt. Brrrr.....
Piquevel nem tudom mi a baja mindenkinek. Tipikus csordaszindróma. A spanyol média nekiáll, erre a végén már a Barca szurkolóknak is bajuk van vele, mert az a divat. Gratula. A teljesítményével gond nincs. Tavaly csúcsformában volt szezon végén, idén eddig egy jó közepes.
Masch eddig nem tud maga mögött jó szezont, de volt neki elég zavaró tényező(2 per). Most azt letudta és sztem szép lassan formába lendül.
Mathieu, amikor középső védő volt, kimondottan jól teljesített, szélen pocsék.
Vermaelennek 1 rossz meccse volt. !1!. A visszavágón sztem korrekt teljesítményt nyújtott egy nagyot játszó Bilbao ellen.
Bartra is elég luxus 5. számú védőnek, még ha nem is olyan szuper a teljesítménye.
És akkor a bónuszkérdés. Kit hoznátok a jelenlegiek helyett?
Nézzük a mozdítható jelölteket: David Luiz, Marquinhos, Laporte. Kb ennyi. Közülük DL egy vagyon, a teljesítménye meg gyengébb mint Mathieu-é. Marquinhos hiába biztató, még a PSG-ben sem kezdő. Laporte hosszútávon jó, rövidtávon lehet rosszabb mindenkinél. Megnőtt a gazdag csapatok száma, így mára már nem úgy megy h van 10 világklasszis védő, akik 5 csapatnál alkotják a védőkettősöket. Van 10 világklasszis védőm teljesség igénye nélkül: Pique, Ramos, Boateng, Thiago Silva, Barzagli(talán) és még pár. Közülük rendszerint csak 1 jut nagycsapatonként, a többi mozdíthatatlan.
UI: a Puyol Marquez páros idején a cseréik így néztek ki: Thuram, Oleguer, szükség esetén Edmilson, van Bommel, Toure.