Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az komoly... csak nem értem, egy egyszerű vérvizsgálattal meg lehet állapítani a sarlósejtes anémiát akkor eddig mi a csudit csináltak amikor rosszul érezte magát? adtak neki meleg tejet vagy mi?daffy írta:szegény lass meg úgytűnik ennyi volt
Az egész csodagyerek-jelenség már Barcelonában elkezdődött. Itt nevelkedett ugyanis Fabregas. Már akkor megkörnyékezte a Real Madrid, de az éles szemű katalánok talán pont ezért nem engedték el féltett kincsüket. 15 évesen már a „B” csapattal tréningezett, na meg alkalmanként a spanyol U17-es válogatottban, ahová értelemszerűen behívták a csiszolatlan gyémántotdaffy írta:nem értem a problémád. egyrészt nem válaszoltál az általam feltett kérdésre,másrészt belekötöttél olyanba,amit nem is mondtam. finoman szólva ki nem sz.rja le h ki mit mond a másik forumon?Barcaforever írta:
Akkor pl Macheda MU nevelés?![]()
Egyszerű példának pont, h Raúl van ott....ATM-be kezdte a real elvitte mégsem reál nevelés, mindig elmondják, h az Atleticoban nevelkedett....
Ez szomorú. :S Jobbulást Lassnak!herr.toth írta:úgy néz ki h csak az egyik diarra.visca el barca írta:én továbbra sem értem minek murinnyónak de rossi v gerrard... ott van tényleg a 2 diarra, gago, xabi...
http://www.adifferentleague.co.uk/p6_1_ ... d-fit.html
Sarlósejtes anémia:
A sarlósejtes vérszegénységben a normális, kerekded vörösvértestek formája rendellenes: sarlóalakú. Az egészséges vörösvértestek könnyedén haladnak az erekben, és oxigént juttatnak a sejtekhez testszerte.
A sarlóalakúak ezzel ellentétben elzárják, károsítják a kisebb ereket és gátolják az oxigéntranszportot. Hatásukra jelentősen romlik a szövetek oxigénellátása. A szövetpusztulás miatt a szervek, izmok és csontok működése komoly zavart szenved.
Néhány beteg alig tapasztal kellemetlenségeket, és csak véletlenül fedezik fel betegségüket, míg mások többszörös szövődményektől szenvednek. A gyakori szövődmények egyike az úgynevezett „sarlósejtes krízis”, amely a csontok (elsősorban a hosszú csövescsontok) fájdalmával jár. Bár a fájdalmas roham jelentkezhet idiopátiásan (ismeretlen okból) is, leggyakrabban a következő okok válthatják ki: az oxigén kínálat csökkenése, fertőzés, kiszáradás, (földrajzi) magassági változás, és hőmérsékleti szélsőségek.
A sarlósejtes anémia egy életen át tartó harc az egészségügyi problémákkal: fájdalmak, fertőzések, vérszegénység, stroke állandó veszélye áll fenn. Szerencsére sok sarlósejtes anémiában szenvedő él kielégítő életet, a súlyos kór ellenére is.
Sarlósejtes anémia: mi okozza?
A sarlósejtes anémia örökletes betegség, vagyis genetikai úton terjed. Mindkét szülőtől kell, hogy örökölje a gyermek a kóros gént, csak úgy jelenik meg a kórkép. Amennyiben a gyermek csak az egyik szülőtől kap rendellenes gént, akkor hordozóvá válik: önmaga nem betegszik meg, de továbbadhatja a gyermekének.
Melyek a tünetek?
A legáltalánosabb tünet a fájdalom. A fájdalmak átmeneti jellegűek: akkor jelentkeznek – rendszerint a kezekben, lábakban, hasban, hátban vagy mellkasban –, amikor a sarlós vörösvérsejtek elzárják vagy akadályozzák a vér áramlását. A fájdalom órákig, napokig is elhúzódhat.
ez a betegsége. ha nem gond tőlünk másoltam.
lehetséges h a profi karrierjének is vége. érthető miért nem játszott mostanában csúcsformában.
úgy néz ki h csak az egyik diarra.visca el barca írta:én továbbra sem értem minek murinnyónak de rossi v gerrard... ott van tényleg a 2 diarra, gago, xabi...
Nem lehet elvitatni az Arsenal erdemeit Fabregas fejlodeseben. Igaz, Barcelonaban tanulta meg a legfontosabb alapokat, itt csiszolodott sokaig, nem veletlen tudta beallitani 2 honappal a leigazolasa utan Wenger mar tetmeccsre, az nem csak az Arsenalos edzoknek volt koszonheto.Barcaforever írta:Akkor pl Macheda MU nevelés?
....
nem értem a problémád. egyrészt nem válaszoltál az általam feltett kérdésre,másrészt belekötöttél olyanba,amit nem is mondtam. finoman szólva ki nem sz.rja le h ki mit mond a másik forumon?Barcaforever írta:
Akkor pl Macheda MU nevelés?![]()
Láttam, h ezen lovagol a fél madridos fórum, h a saját neveléseinket annyira hangoztatjuk, aztán nem is azok, pl majd biztos megtaláljuk Villa nagyapai kapcsolatát Barcelonával és ő is saját nevelés lesz....Azoknak a minimális értelmi szinttel rendelkező embereknek üzenném, h az ez évi teljesítményt kéni magyarázni, nem pedig belekötni, h mennyit költ a Barca(
), ez egyszerűen nevetséges, h mindenki mondja, h huh a barca is mennyit költ.Csak azt elfelejtik, h ameddig mi kupákat nyertünk a felét nem költöttük játékosokra mint ők kupák nélkül.(Adtunk el mi is pár Messi mezt, ha jönnek a mez eladások)Meg mi azért nem az Ajax vagyunk, h jönnek ki a tehetségek, aztán semmi igazolás, de hát mondom ez egy olyan nevetséges felvetés azon emberek részéről, h nem is igaz.
Egyszerű példának pont, h Raúl van ott....ATM-be kezdte a real elvitte mégsem reál nevelés, mindig elmondják, h az Atleticoban nevelkedett....
Akkor pl Macheda MU nevelés?d írta:Arsenalos neveles is. Meg Barcas is.daffy írta:am miért tekintitek fabrét saját nevelésnek? 16 évesen már angol földön játszott,nem? ha valaki azzá nevelte,akivé,az wenger. vagy rosszul látom?
Arsenalos neveles is. Meg Barcas is.daffy írta:am miért tekintitek fabrét saját nevelésnek? 16 évesen már angol földön játszott,nem? ha valaki azzá nevelte,akivé,az wenger. vagy rosszul látom?
gyerekek,a szép játékot nem megtervezni kell,arra nem lehet készülni,az valaminek a hozománya és az az állandóság és a stabilitás. ha mou meghozza ezt a kettőt és kellőképp stabil csapatot hoz össze,1-2 éven belül nem hiszem el h kaka,ronaldo és a többiek ne kezdenének el rövidpasszos,sarkazós,cselezős játékot. erőnlét és stabilitás kérdése az egész. josénak messze a legjobb kerete,akivel eddig dolgozott és magasan a madridi játékosok azok,akik képesek színezni a játékot,nekik megvan a technikájuk hozzá. ballack-tól és sneijdertől senki sem várta el h átverjen 3 védőt,itt azért más a játékosállomány.(persze itt sem granerotól kell várni)Varatrix írta:Én amúgy abszolút megértem a Madridot, ebből a szempontból.Sanama írta:Hát igaza van. Bár Madridnak már mind1,hogy csúnya vagy szép,csak valami kupa legyen az alagút végén.
2 éve semmi kupa.
Engem sem nagyon érdekelne milyen focival törjük meg ezt a szériát.
Az más kérdés, hogy Barcelonában párosul a szép, és eredményes foci.
De madridi részről: " Ami nem megy azt minek erőltessük? "
Szerintem elég boldogok lennének kontrafocival, ugyanakkor kupával a zsebben.
nem bántásképp mondtamok igazad van rosszul irtam.de csak a gyorsaság egyszerűség kedvéért.de sztem nem csak én követek el ilyet.mourinho sztem igy már jó lesz sztem.tavaly k..sok pénzt költöt.idén is sok mindenkit akarnak erre értettem sztem egy kis igazság van benne.
Én amúgy abszolút megértem a Madridot, ebből a szempontból.Sanama írta:Hát igaza van. Bár Madridnak már mind1,hogy csúnya vagy szép,csak valami kupa legyen az alagút végén.
ha már fociszurkoló vagy legalább a neveket....Alonso írta:sztem a real megint összevásárol neveket.mourinyovan(lehet rosszul irtam)jobbak leszenk.de ő inkább védekezik mint támad.bl döntö rá a példa vagy épp barca ellen,sztem a barca jobb lesz igaz nehéz lesz őket legyözni de a barca jól játszik akkor elsöpri őket.sokaknak nem teszik a barca sokat ad villáért és fabregas is sokban van.de ez eltörpül a real mellet.és ök az okai hogy ekkora árak vannak.valdés alves puyol piqué fabregas iniesta xavi pedro boyan messi villa ők lesznek a siker kovácsaink.
igazából én csak az nso-n olvastam h nem ingyen jönne,am a real lemond ez esetben a 3 milliórólBalinho írta:Tudsz fixen megbízható forrást mondani, ami az ingyen elengedik álláspontot vallja (linket légyszi)? Igazából Hajdó B.-től hallottam eddig egyedül ezt amit te mondasz most, aki meg nyilván nem személyesen egyeztette ezt Morattival.daffy írta:mou ingyen fog érkezni. a bl megnyerése után ingyen távozhat a szerződés értelmében. attól h az nso írt valamit,mert nem volt meg a napi real hír,attól még inkább hinnék az összes többi lapnak,mint nekik.barcalaci84 írta:
Ebben a 120 millióban nincs egyetlen játékos sem....
Ez az összeg abból jön össze , hogy ugye Pellegrininek és személyzetének "végkielégítést" kell fizetni , Mourinhot és személyzetét ki kell vásárolni élő szerződésükből, plusz a várható fizetések neki és stábjának....
Egy edzőváltás nem olcsó mulatság, engem a nagyságrend döbbentett meg, ebbe még sosem gondoltam bele....
Meg egyébként az Inter sem karitatív szervezet, azt gondolom a fair-eljárás jegyében legalább azt viszontvárják, hogy Sneijder +3 millióját akkor a korrektség jegyében a túloldalon is felejtsék el.
Egyébként az üggyel kapcsolatban régóta várom, vajh megtörhető-e Perez önfejűsége, és ha oda is visz egy hozzá méltó kaliberű edzőt (kvázi ellenfélnek), hajlandó-e engedni, vagy megpróbálja betörni Mou-t. Valakinek a tekintélyéből veszni fog, akár Perez hódol be, akár José...
Nekem a Madridi igazolási dolgok elég pletykaszagúak még. Maicon 30 milla. Alves volt asszem 45 milla, és ő egy kissebb csapattól érkezett. 25 volt nálunk a Csiga. Vagy régebben a Madridnak 30-ba fájt Woodgate. 30 milla kevés szerintem, vagy nagyon jó boltot csinálnak.daffy írta:a végkielégítés azt hiszem olyan 4 milla körül van pellének. a stábja,nem lehet annyi emberes h kitegye a maradékot,arról nem is beszélve h messze az edzőnek kéne a legtöbb végkielégítést fizetni szerintem. az h mennyi lesz az újak fizetése,az nem mérvadó hisz a mostaniak sem ingyen dolgoznak. egyedül josé fizetését sokallom,de ott igazán a prémiumok nyomhatják meg a bulit. a 120 millát én egyenesen viccesnek tartom,de lehet h én vagyok tudatlan hozzá. a madridistán josé kivásárlásán-asszem 1x milla- is röhögött a nép.barcalaci84 írta:Nem az nso a forrás, azt nem olvasom...
ezt a "bl záradékot" én is hallottam, de ez mennyire hiteles?
a legnagyobb tétel a 120-ból pedig a fizetések és a "végkielégítés"...
igazolások: mivel josé is megmondta h nem ismeri a játékosokat,így 100% h nyáron nem lesz nagy mozgás. 2-3 fontos igazolás várható.
maiconhoz ragaszkodni látszik és tegnap a 40 milliós hírek már 30ra csökkentek. én ennyit adnék is érte. végre van egy edző aki belátta h ramos posztja belső védő. bal oldalon marceloval számol. ez kicsit meglepett,de hátha megneveli a védekezésben. úgytűnik mindenképp szeretne egy brusztolós kp-t. itt két név jöhet szóba gyakorlatilag: de rossi és gerrard. sztem ők is 40-30 millió körül vannak.
gerrardért ajánlottunk 20-25 körül ha hinni lehet a híreknek,de 30 alatt nem akarják adni. de rossihoz meg ragaszkodott a róma,de úgy gondolom 40-be adnák.
di maria gyereket nem tudom hova rakni. a 40 millión én is-hasonlóan más madridistákkal- fel vagyok háborodva. 30at is csak cseregaranciával adnám meg. volt még 1 tevez hír is,ebből nem tudom h mi maradt,de ha 4-3-3-ban szeretné tolni,akkor még szükség is lehet rá,mert higu és benzema egyelőre nem bl-szint és akkor kaka-tevez-cr támadósor lehetne a bl-ben. meglátjuk,de ne várjon senki 100milliós igazolásokat.
Tudsz fixen megbízható forrást mondani, ami az ingyen elengedik álláspontot vallja (linket légyszi)? Igazából Hajdó B.-től hallottam eddig egyedül ezt amit te mondasz most, aki meg nyilván nem személyesen egyeztette ezt Morattival.daffy írta:mou ingyen fog érkezni. a bl megnyerése után ingyen távozhat a szerződés értelmében. attól h az nso írt valamit,mert nem volt meg a napi real hír,attól még inkább hinnék az összes többi lapnak,mint nekik.barcalaci84 írta:
Ez az összeg abból jön össze , hogy ugye Pellegrininek és személyzetének "végkielégítést" kell fizetni , Mourinhot és személyzetét ki kell vásárolni élő szerződésükből, plusz a várható fizetések neki és stábjának....
Egy edzőváltás nem olcsó mulatság, engem a nagyságrend döbbentett meg, ebbe még sosem gondoltam bele....
a végkielégítés azt hiszem olyan 4 milla körül van pellének. a stábja,nem lehet annyi emberes h kitegye a maradékot,arról nem is beszélve h messze az edzőnek kéne a legtöbb végkielégítést fizetni szerintem. az h mennyi lesz az újak fizetése,az nem mérvadó hisz a mostaniak sem ingyen dolgoznak. egyedül josé fizetését sokallom,de ott igazán a prémiumok nyomhatják meg a bulit. a 120 millát én egyenesen viccesnek tartom,de lehet h én vagyok tudatlan hozzá. a madridistán josé kivásárlásán-asszem 1x milla- is röhögött a nép.barcalaci84 írta:Nem az nso a forrás, azt nem olvasom...
ezt a "bl záradékot" én is hallottam, de ez mennyire hiteles?
a legnagyobb tétel a 120-ból pedig a fizetések és a "végkielégítés"...
mou ingyen fog érkezni. a bl megnyerése után ingyen távozhat a szerződés értelmében. attól h az nso írt valamit,mert nem volt meg a napi real hír,attól még inkább hinnék az összes többi lapnak,mint nekik.barcalaci84 írta: