2010.05.19. 14:38:55
Én most egyszer elmondom mit gondolok. Sok érzés kavarog bennem, ezért is vártam pár napot, hogy nyugodtan tudjak hozzászólni.
Ibra megérdemel még egy évet. Ahogy Henry is megérdemelt. Tíz gól a lábában maradt nem vitatom, de ettől még Classicot nyert nekünk, fontos gólokat lőtt Londonban és fél vállra fektette nekünk az otthon rettegett Mallorcát, hogy csak néhány példát említsek. Nem egy világverő teljesítmény, de nem is egy olyan mutató, amire 1 év mulva azt kell rávágni, hogy ha jó ajánlatot kapsz, mehetsz Isten hírével. Legalább egy évet megérdemel. Emlékszem sokan kritizálták tavaly a megvételét, de Guardiola tisztán emlékszem, hogy mit válaszolt: ez az ő döntése, addig itt lesz, ameddig Ő is és nem hajlandó vitába szálni mindenkivel. Ezek után megérdemel még egy év bizalmat.
Több dolog van itt azonban. Nyílt titok volt, hogy tavaly Villa volt az elsőszámú célpont, aztán Ibra felé fordultunk. Most, hogy a svéd nem brillírozott és Villa mégis a miénk lett, joggal merül fel a kérdés, hogy ez mit vált ki a svédből? Hogy fog így 110%-on pörögni? Érdekes gondolat ez is. Ahogy az is érdekes, hogy Eto'o kapcsán is ezt játszotta a klub, még a szerződése lejárta előtt akart belőle pénzt csinálni, de megkérte az árát, kijelentette a csapat burkoltan, hogy nem kellesz öreg, de ha senki nem tesz le érted eleget, akkor tárt karokkal várunk, maradjál. Az a baj, hogy ezt megcsináltuk Eto'o-val, aki sokkal többet tett ezért a klubbért, mint Ibra. Ezek után simán elhiszem, hogy az átadólistás sztori igaz. Ahogy pláne elhiszem annak fényében, hogy a fiatal kis cerka gyerek miatt el fogunk pazarolni egy Yaya Tourét, akinek lehet szidni az ügynökét, de nyilván SOKADJÁRA nem nyilatkozik valaki ilyet, ha kamu lenne. Egyértelmű az elégedetlenség és egyértelmű, hogy a csontpartival tanusított bánásmód nem kielégítő, sőt sokaknak nem is tetszik, mert látjuk, mire képes a pályán.
Végül ezeknek fényében annyit tennék hozzá az egész ügyhöz, hogy már nagyon remélem, hogy a technikai irányítást végző Txiki Begruistan napjai itt meg vannak számlálva és a várhatóan utód Rosell elköszön tőle (bár nem ezt nyilatkozta, én sem gondolom komolyan, hogy mást mondanék főleg ha a szurkolók épp a nyálukat csurgatják Villára és Cescre). Nem most kezdődtek a találgatások arról, hogy Txiki Laportával együtt távozni fog.
Hiányolom a következetességet az igazolási politikában, euro 100 millió körül jár az összeg amit Hlebekért, Csigrinszkikért, Keirissonokért, Cáceresekért és társaikért fizettünk ki. Gyalázat. Néha hozunk egy Villát, egy ingyen elengedett, majd kilókért visszavárásolt Fabregast, vagy egy Ibrahimovicot majdnem 70 millióért, de az igazolási politika ettől még korántsem érdemel egyértelműen pozitív osztályzatot. Legalábbis nálam nem.
Ha tartjuk magunkat ahhoz, hogy több vagyunk, mint egy klub, számít az emberség, a közösség és egyebek, UNICEF és társai, akkor nem fogunk meghurcolni egy játékost, akit már egy meghurcolt helyére hoztunk. Ibra megérdemel egy évet és bizony kapja is meg.
Az utóbbi években minden örömöm és sikerek ellenére nagyon nagyon rossz szemmel és szomorúan néztem, amit néhány játékossal megcsinált a klub. Mert nem illeszkedik az arculatunkba. Ellentmondásos. És ezek után én már nem olvasom annyira egyértelműen pletykaszagúnak ezeket a híreket, túl sok ilyet olvastam már akár Eto'o akár Yaya kapcsán ahhoz, hogy fel se merüljön bennem az igazságtartama...
Sok dologban mutatunk példát, de az átigazolási politika egy olyan oldala a klubnak, ami néha homlok egyenest ellentmond a fényben pózoló elnökünk és embereinek PR-szövegének.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!
Yaya Touré - a szikla.
SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!