Samuel Eto'o #3

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
messi6502
Jugador del Barça

2009.06.25. 21:30:31

Varga Tamás írta:
mindorokke_barca írta:messi6502

a 20 éves Messink (aki tulajdonképpen 22) több gól rúgott idén mint a "gólzsákunk".
Messi, ellentétben Eto'oval, nem csak "dolgozik" Barcelonában(ha érted amire célzok)
Messi a maga posztján a világ legjobbja, Eto'o nem
Messi a maga posztján a világ legjobbja.
Samu a maga posztján a világ egyik legjobbja.

Ennyi.
De jó, hogy nem küldte el, elsőre, írhatom újra, de most rövidítek:

Messi szerződése 2 éve van érvénybe 22-2 = 20.

Posztján világ legjobbja, így van, DE Eto'o nem? Hülyeség..
Fizetés: Ha Raul soha nem kért horribilis fizetést, ha Casillasnak is a mostani 9millás fizu az eddigi legnagyobb, Ini-Xavi 8 milla körül keres, akkor Messinek miért kell 11?

Mostani CR szerződésen kivül, a Reálnál a fizetések jobban megvoltak szabva.

Ha Eto'o csak dolgozik (értettem) és posztján így is világ legjobbja (TOP3 max), mért keres 2 millával kevesebbet, mint, a mostani 22 éves Messi, aki posztján ugyancsak világ legjobbja.

Lerövidítve: Én Messi fizuját sokallom, de ha neki magas, akkor a többiek, akik ugyanúgy a csapatrészei, illetve Eto'o előző szezonban a 3dik leghasználtabb játékos volt a keretben, miért nem érdemel meg fizu emelést?
Elismerem Guardiolát, Txikit, Laportát úgy szint, de itt most mellé nyúlnak szerintem.

(Halkan megjegyzem, hogy Eto'o aki ugye fölösleges lett volna erre a szezonra, 30at gurított a szezonban, bl döntő fontos gólját lőtte, illetve a mostani csapatépítés óta itt van és kirobbanthatatlan a csapatból, persze ezek nem lényegesek...)
"Alcorcón? Az mi, egy madár?" Alcorcón - Real Madrid 4-0
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.06.25. 21:25:40

gekkodan
......
Bekereteztetni, kiplakátolni, hogy mindenki aki foggal körömmel védi Samut láthassa és elgondolkodhasson rajta, hogy tényleg, mi a fenéért akarnak tőle már tavaly nyár óta megszabadulni.

szép összegzés.
gekkodan
Director del Fútbol

2009.06.25. 21:21:31

Nagyon tisztelem Samut és amit a csapatért tett, de nekem már ez a herce-hurca baromira unalmas.

Adott a világ egyik legjobb támadója a keretünkben. Kézenfekvő lenne egy olyan szakvezetés részéről, aki érti a dolgát (a 3 kupa ezt mondja), hogy hosszabbítsunk, ne keresgéljünk, olcsóbb megtartani ami bevált, mint venni egy újat, ami még nem ismert ebben a csapatban.

Pont ez az az okfejtés, ami miatt egyértelműen kiderül, hogy Eto'o nem vétlen az ügyben. Nagy szerződés ide, vagy oda, valami olyan dologról nem tudunk, amivel Eto'o egyértelműen betett a vezetőknek. Ez lehet egy brutális szerződés, lehet egy rossz tárgyalási hozzáállás, lehet egy olyan követelés amit egyenlőtlen, igazságtalan és ostobaság lenne teljesíteni.

Mindenesetre valami van. A világ egyik legjobb támadója jelenleg még velünk van munkaviszonyban. Mégis évről-évre jönnek a nyári hónapok, amikor Eto'o maradása a fő téma és ez már hihetetlen unalmas. Szerződés hosszabbítás még nincs, de a mizéria sokkal nagyobb. Pontot kell tenni az ügy végére, így vagy úgy. Határozottan állítom: a világ jelenlegi legjobb klubjánál vannak olyan edzők, szakvezetők és irányítók, akik nem olyan hülyék, hogy egy OLCSÓ ÉS MÁR BEVÁLT TÁMADÓT MAGUKTÓL ELENGEDJENEK (olcsó = olcsóbb évi 2-3 millióval többet adni neki, mint újat venni 45 milláért) . Pont ezért vagyok benne biztos, hogy Eto'o simlis ebben az ügyben és neki is könnyebb hallgatni és olyanokat mondani, hogy "nem nyilatkozom", mint színt vallani. Simlis, lapul és terel. Ez pedig évek óta jellemző rá. Mondom úgy, hogy a góljait és a csapatjátékát, a stílusát és a sikereit, az áldozatait imádom. De valami nem kóser.

Napokon belül döntést kéne hozni, de már amondó vagyok lassan én is, hogy ebből a nyaranta ismétlődő mizériából nagyon elegem van, akkor inkább menjen Samu Isten hírével, kapjon valahol egy nagy szerződést, ahogy a vágyai szólnak és lássuk Villát a csatársorban.

Kicsit unom már ezt az egészet és biztos vagyok benne, hogy Pep Guardiola nem akkora hülye, hogy indokolatlanul elengedjen egy olyat, ami bevállt és jó.

Innentől kezdve pedig édes mind1 Eto'o statisztikája és 36 lőtt gólja.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.06.25. 21:19:32

Nem kell, hogy mindegyik poszton nálunk legyen A világ legjobbja.
Azt hiszem félreértettetek. A Messi - Eto'o összehasonlítás csak azért volt, hogy elmagyarázzam miért nem érdemel szerintem Eto'o ugyanolyan fizetést mint Messi. Én sem gondolom közel sem úgy, hogy nálunk kell szerepelnie a világ legjobbjainak. Az sem érdekel, hogy Valdest középszerű kapusnak tartják még itt is sokan, ha így véd fontos pillanatokban. Az, hogy kit milyen játékosnak tartanak csak egy állapot, sokmindentől függ, formától, csapattársaktól stb...
Danka00792
Director del Fútbol

2009.06.25. 21:11:44

Varga Tamás írta:Messi a maga posztján a világ legjobbja.

Ennyi.
Ebben viszont Tamással értek egyet.
Nem kell, hogy mindegyik poszton nálunk legyen A világ legjobbja.
Nekem végülis tök mindegy, hogy a következő szezonban Villa vagy Eto'o lesz e a csatár, mindkettő meg fogja oldani ezt a feladatot, ebben biztos vagyok.
Feltehetőéleg gazdasági okok miatt akarjuk eladni Eto'o-t, ez pedig annyira nem érint engem, mivel 1. Nem értek hozzá (és szerintem az itt levők többsége sem :) ) 2. A világ legjobb klubbját nem évi + 6-7 Millió euró fogja csődbe vinni. :)
Lényeg, hogy Bojan beérjen, és ő rugdossa majd a gólokat. :lol:
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.06.25. 21:01:43

mindorokke_barca írta:messi6502

a 20 éves Messink (aki tulajdonképpen 22) több gól rúgott idén mint a "gólzsákunk".
Messi, ellentétben Eto'oval, nem csak "dolgozik" Barcelonában(ha érted amire célzok)
Messi a maga posztján a világ legjobbja.

Ennyi.
Kép
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.06.25. 20:59:15

messi6502

messi6502
Jugador del Barça

2009.06.25. 20:50:48

sümegvse5 írta:Eto nem olyan játékos hogy saját magának megcsinálja a helyzetet ha nem olyan akinek Messi meg Henry megcsinálja és ő szépen be fejezi. Ha elmenne egy Atleticbe vagy hasonló csapatba nem rugna ennyi gólt max 8-9 et.
Hja meg a Mallorcába is tiszta véletlen gurított pár 100 gólt annak idején.

év bam bag kum kug nem neg öszm összg
2003-04 32 17 2 0 7 4 41 21
2002-03 30 14 6 5 - - 36 19

bam = bajnoki mérkőzés
bag = bajnoki gól
kum = kupamérkőzés
kug = kupagól
nem = nemzetközi mérkőzés
neg = nemzetközi gól
öszm = összes mérkőzés
összg = összes gól

Biztos, azért sikerült, a Copa del Reyt is elhóditania a Mallorcával mert impotens a gól szerzésre.

Azért, ne feledjük már el, mért igazoltuk le.
Akkoriban nem Xavik adták neki a labdát, hanem gyengébb képességű playák, mint most Villának, mégis lőtt annyit, mint Villa egy átlagos évében.

Számomra felháborító, hogy aki ismeri Eto'o pályafutását, az nem ismeri el a képességeit.
Miről beszélünk? Hja igen a magas fizetés amit kér, Messi 20 évesen többet keres, mint a mi gólzsákunk - sőt talán eddig csak Ibra keresett nála többet -, elismerem Messit és a képességeit, de ez engem is felháborítana és teljességgel megértem Eto'ot.
"Alcorcón? Az mi, egy madár?" Alcorcón - Real Madrid 4-0
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.06.25. 20:44:44

És abba belegondoltatok, hogy Samu megmakacsolja magát, és marad. Hisz nem kötelezhetik az eligazolásra. Ittmarad, és az évi 8 milliót ki kell neki fizetni, hisz erről szól a szerződése. És 2010 nyarán ingyen távozik.
Nah. Akkor számoljunk egy kicsit :lol:
Első eset:

Megvesszük Villa-t, mondjuk 40 millió: + 4 évre a fizetése kb 20 millió. 60 millió euró
Eto'o megmakacsolja magát és marad, jövőre ingyen távozik. ez 8 millióba fáj nekünk (fizetése)

Összeadva 68 milliós kiadás.

Második eset:

Megtartjuk Eto't és megadjuk neki a 2014ig szóló szerződést 12 milliós fizetéssel. 2013ban eladjuk, hogy kapjunk pénzt érte. 32 éves lesz, megmondta, hogy Mallorcán fejezi be pályafutását, sanszos lenne, hogy innen oda megy majd, vagyis nagy összegre ne számítsunk érte 32 évesen. Bárhova is megy, egy 32 éves játékosért 15 milliónál többet biztos nem fog senki adni.

Ez annyit jelent, hogy:
2013ig 48 millió eurót fizetünk neki - eladjuk 15ért
ez 33 millió minusz
Ugyebár a pótlására kell vegyünk egy csatárt. legyen 40 millió, hogy tartsuk a szintet.

Ha jól számolom végösszegben
ez 73 millió euróba fájna

Természetesn ezek az összegek valószinüleg nem fedik teljesen a valóságot, csak próbáltam reálisan nézni.
Bízom benne, hogy érthető voltam, átjött a mondanivalóm, és senki nem ragad majd le a részleteknél, csak irányt próbáltam mutatni, hogy ezzel sem veszítenénk semmit.

Lényegében a véleményem, hogy vagy visszavesz Samu az arcából és megelégszik a mostanihoz hasonló fizetéssel vagy tőlem szevasz van :)
Fernando
Llegenda del Barça

2009.06.25. 20:32:12

bojanfan írta:
Varga Tamás írta:És abba belegondoltatok, hogy Samu megmakacsolja magát, és marad. Hisz nem kötelezhetik az eligazolásra. Ittmarad, és az évi 8 milliót ki kell neki fizetni, hisz erről szól a szerződése. És 2010 nyarán ingyen távozik.

(nekem sem tetszene, és csúnyán néznék rá ebben az esetben, félreértés ne essék!)
hát igen. ráadásul eto'oból simán kinézem, hogy megcsinálja ezt. :roll:
Én sokmindent kinézek belőle. Ezt NEM. És szerintem ezt a felvetést hagyjuk is a francba.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
sümegvse5
Barça C
Kapcsolat:

2009.06.25. 20:09:37

Eto nem olyan játékos hogy saját magának megcsinálja a helyzetet ha nem olyan akinek Messi meg Henry megcsinálja és ő szépen be fejezi. Ha elmenne egy Atleticbe vagy hasonló csapatba nem rugna ennyi gólt max 8-9 et.
Kép
Kép
Kép
socio66

2009.06.25. 18:38:02

Varga Tamás írta:És abba belegondoltatok, hogy Samu megmakacsolja magát, és marad. Hisz nem kötelezhetik az eligazolásra. Ittmarad, és az évi 8 milliót ki kell neki fizetni, hisz erről szól a szerződése. És 2010 nyarán ingyen távozik.

(nekem sem tetszene, és csúnyán néznék rá ebben az esetben, félreértés ne essék!)
ugyan már.
ahogy Drigo is írta,játszhatna az atleticben,esélye nem lenne címeket nyerni,meg egyáltalán,kinevettetné magát ezzel.
ráadásul megutáltatná magát a klubbal,a szurkolókkal is és jövőre sem biztos hogy egy ilyen incidens után kapkodnának érte más csapatok.
szvsz lejáratná magát,kizárt dolog,hogy ez akár meg is fordult volna a fejében.
Drigo
Eurobarca Staff

2009.06.25. 18:32:51

Varga Tamás írta:És abba belegondoltatok, hogy Samu megmakacsolja magát, és marad.
Persze, ez is benne van a pakliban, mint eshetőség, de
Ő sem hülye. Nyilván nem lépne pályára (nem lenne hajlandó) az Atléticben (márpedig, ha csak makacsságból maradna itt, ott kötne ki, Pepet ismerve nem kétséges), mert azért spanyol harmadosztály, ne vicceljünk már, azaz egy évig nem játszana szinte semmit, és akkor még a tizedét sem kapná egyik Klubtól sem, mint amennyit most megadnának Neki, ráadásul koránt sem biztos, hogy bármelyik nagy klub belemenne akkor egy zsákbamacskába.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
bojanfan
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2009.06.25. 18:31:18

hát igen. ráadásul eto'oból simán kinézem, hogy megcsinálja ezt. :roll:
♥fcbarca.♥
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.06.25. 18:25:40

És abba belegondoltatok, hogy Samu megmakacsolja magát, és marad. Hisz nem kötelezhetik az eligazolásra. Ittmarad, és az évi 8 milliót ki kell neki fizetni, hisz erről szól a szerződése. És 2010 nyarán ingyen távozik.

Kép
Drigo
Eurobarca Staff

2009.06.25. 18:21:21

mindorokke_barca írta:Az szerintem már mindenkinek evidens, hogy Eto'ot el akarják küldeni.
Én is ezen az állásponton vagyok. Amennyire - innen, a távolból - megismertem a Klub igazoláspolitikáját, ha Laportáék meg akartak/meg tudtak volna egyezni, akkor már megegyeztek volna Eto'o-val. Tavaly Pep világosan kijelentette, hogy nincs szüksége rá, és mégis tized ekkora ügy nem lett az utódlásából. Hírek persze röppentek fel (Benzema, Adebayor stb), de emlékeim szerint egyik Klubbal sem történt komoly egyeztetés. Idén meg már az Interrel és a Valenciával is felvették a kapcsolatot a vezetők. Ez nekem elég egyértelmű.

Persze ettől még koránt sem biztos, hogy így is lesz minden. De komolyan meglepődnék, ha Eto'o mellé és nem helyette érkezne egy center. Hogy az a valaki hogy teljesít majd esetlegesen azt nem tudom, mindenképp csúcsformát kell mutatnia, ha feledtetni szeretné Samut. De ez a vezetőség letett annyit az asztalra, hogy én bízok a döntéseikben, akárhogy is alakul majd. Biztos vagyok benne, hogy a Klub számára a legkedvezőbb döntés fog megszületni.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
TZS
Capitá del Barça

2009.06.25. 18:12:54

MessiFan írta: Vagy hamár jönne Villa akkor küzdjön meg a csatár posztért és ne adjuk el Eto'ot. fél éven belül ha megvan a stabil csatárunk aki sokkal többet tud nyújtani mint a másik akkor el lehet adni télen a rosszabbikat. :? :) :(
Csak az a baj ezzel a gondolatmenettel, hogy ha télen próbálnánk eladni, akkor jóval a mostani ár alatt tudnánk megtenni ezt. Így értelmetlen.
De nem olyan rossz gondolatmenet. Csak ki van zárva. :)
Kép
„’Ini’ mindig csinál valami olyat, amivel elkápráztatja mind a közönséget, mind minket.
Egyszerűen ő a legjobb játékos a világon!” - Eto'o
Balinho
Entrenador del Barça

2009.06.25. 18:12:07

Varga Tamás írta: AKKOR: MI ÉRTELME VAN ENNEK A LEHETSÉGES IGAZOLÁSNAK?
Én nem találtam erre megfelelő indokot!

Ezért várom a lehetséges megoldásokat.
Tök egyszerű pedig szerintem!

Pep nem csípázza Samut, mert nem tartja eléggé csapatjátékosnak, nem tartja elég alázatosnak, tök mindegy miért de nem komálja a kamerunit.

Úgyhogy hozna helyére saját kedvére való támadót, márpedig aki tartaná a szintet (nem aki emelné), abból kettő vihető a piacon szvsz. Csak Ibra a Madrid igazoláspolitikája miatt elérhetetlen árfekvésű, ugyanezen okok miatt Villa is csak árfelett hozható.

Ami nem lenne gond nekünk elvégre top5ös csatárunk van. A baj ott kezdődik, h Pep mindenáron leváltaná Samut. Akkor viszont már tök egyértelműen Villa a tökéletes utód.

Érvelésed egyébként korrekt, nekem sem kéne Villa Sam helyére, de mivel Pep viszont váltana, akkor viszont DV a legjobb helyettese...
MessiFan
Llegenda del Barça

2009.06.25. 18:01:48

Sztem 2 év simán benne van etóban. És még sok-sok gól is a lábában. Ezt ki kell használni. Lehet jobb Villa de ő régebbóta van itt és össze van szokva a csapattal. Nem mintha Villa nem tudna összeszokni mert a válogatottban van 5-6 Barcás. De én akkoris jobban szeretném ha Samu maradna. Vagy hamár jönne Villa akkor küzdjön meg a csatár posztért és ne adjuk el Eto'ot. fél éven belül ha megvan a stabil csatárunk aki sokkal többet tud nyújtani mint a másik akkor el lehet adni télen a rosszabbikat. :? :) :(
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.06.25. 17:54:28

Roli!

Bocsi, de számomra nem érv. Legalábbis nem olyan szintű érv, amit maximálisan elfogadok. Igazságtartalma van, de kevés. Anyiban téved m_b, hogy 11 millióról lehetett hallani, 12-ről sehol sem.

m_b!

Szerinted, a Valencia elnöki székében gyenge szellemi képességű ember ül? Te tudod ezt, mi tudjuk ezt, de a Valencia vezetői előtt ez egy hatalmas fekete lyuk. Nem hinném, ők sem buták.
Így az okfejtésed nem túl életszerű, mint ahogy Iváné sem a cikkben.

Szerintem.
Kép
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.06.25. 17:45:33

MessiFan írta:Könyörgöm csak 1 évet hosszabbítsunk vele! Nagyon jó játékos nem értem miért kéne ide villa. jövőre is lesz lehetőség bárkire!
Badarság...

A klub vagy hosszabbít vele legalább 2012-ig, vagy most eladják. Üzleti szempontból érthető, amennyiben nem tudnak megállapodni.
A hosszabbítást én még mindig támogatom max. 10M-ig. Az tény, hogy nagoyn sokat köszönhet neki a csapat, és bizonyított, van azonban az éremnek másik oldala is mind a magas igényei, mind az ehhez szorosan kapcsolódó személyisége.

Nem fogok részletekbe menni, valószínűleg Laportáék egyeztettek, s döntöttek.

Villa pedig részemről érkezhet. Új kihívás lehet mindkét csatárnak.
Abból a szempontból nyernénk a spanyollal, hogy a széleken jobban tud teljesíteni, így több lenne a variációs lehetőség, valamint a passzai hasznosabbnak, pontosabbnak tűnnek. Azt pedig innen nem lehet eldönteni, hogy mire lenne képes gránátvörös-kékben, hiszen ezt rengeteg dolog befolyásolja, s nem lehet a két csatárt az elmúlt idény után pontosan összehasonlítani.

Várom a fejleményeket, Eto'ót nehezen engedném el, viszont ő már beírta magát a klub történelmébe, s vagy most adják el, vagy később esetleg sokkal olcsóbban. Villa pályafutása pedig most érhet a csúcsára.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
TZS
Capitá del Barça

2009.06.25. 17:44:45

Varga Tamás írta: AKKOR: MI ÉRTELME VAN ENNEK A LEHETSÉGES IGAZOLÁSNAK?
Én nem találtam erre megfelelő indokot!

Ezért várom a lehetséges megoldásokat.
Szerintem ha véglegesen lezajlott ez az egész folyamat, akkor biztos megtudjuk ennek az egész dolognak a miértjét. Bízom benne, hogy a későbbiekben valaki a klubtól kiáll a kamerák elé, vagy akár Samu, és megosztják a világgal a dolgot, vagy lehetőleg megmagyarázzák.
Legalábbis nagyon remélem, mert abszolút nem tudom megérteni én sem, hogy miért kell Eto'o helyére igazolni akárkit is, legyen az Villa vagy Zlatan.
Kép
„’Ini’ mindig csinál valami olyat, amivel elkápráztatja mind a közönséget, mind minket.
Egyszerűen ő a legjobb játékos a világon!” - Eto'o
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.06.25. 17:43:46

Villa esetét nézzük:
1. az ő posztja, nem hiányposzt - itt van Samu!
Nah, pedig ez is elég egyértelmű. Miért ne lenne hiányposzt? Az szerintem már mindenkinek evidens, hogy Eto'ot el akarják küldeni. Azért nem adják el először Eto'ot mert akkor kényszerhelyzetbe kerülnénk, hogy igazoljunk egy csatárt... emiatt akit meg akarnánk venni súlyosan többe kerülne. Színtiszta logika, de komolyan.
vale
Capitá del Barça

2009.06.25. 17:41:35

Ez valami rohadt nagy zsidóság a vezetőségtől... rúg nekünk 30 gólt bajnoki címben oroszlánrészt vállal erre elküldik h szeva... csíraság. Még Ibrát azt megértem mert őt én is jobbnak tarom de ez a Villa gyerek nincs Etoo szintjén. A rendkívül nagy neveket felvonultató Konföderációs k. legtöbbször fölé-mellé lövő játékos =D> :?
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2009.06.25. 17:38:49

Valószínűleg Samu fizetése a ludas a dologban. De erről igazából nem tudunk még beszélni amíg nem ismerjük a (piszkos anyagiakat) részleteket. Úgy érzem, hogy ez az ügy sokkal inkább gazdasági kérdés mit csapatépítési.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2009.06.25. 17:42:23-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Lezárt