FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.17. 17:08:46

Lehet, hogy a tavalyi csapat jobb számokat hozott, mint a 2009-es, de az utóbbi sokkal élvezhetőbb játékot játszott.
Azért az idő sok mindent megszépít jelenleg a 09-es csapat egy szép halálon kívül sok mindenre sem lenne képes szvsz.
Akkoriban azért még új volt a Pep-féle totális foci azért nem úgy volt mint pl idén hogy egy kezemen megtudom számolni hány csapat jött ide futballozni.
Ezenkívül spanyol bajnokságban az utóbbi sok-sok év leggyengébb Madridját kapták meg ill a BL-ben is az első igazán komoly játékerőt képviselő csapat a cselzi volt sikerült is kidolgozni kb 3 kisebb helyzetet 180perc alatt.
Őszinte támadófutball volt nem arról van szó de pl látványban a 10/11-es sem igazán marad alul(pl ha a bl döntőt ill 5-0nézem) és sokkal kevesebb lék volt rajta , konkrétan az hogy minőségi pad híján nem maradt erő tavaszra és eléggé fásult lett a játékunk.
Arról nem is beszélve hogy a még inkább labdatartásra épülő játékunk stabilabb alapot nyújt, pl 09-es hullámvölgyben február tájékán majdnem sikerült leadni a történelmi előnyt, teljesen szétesett a csapat. Egy hasonló nem igazán fér bele most :)
Játékrendszert tekintve Messi helye abszolút középen van ez igazából nem is értem miért kérdés továbbra is. Cesc posztját megtalálni lesz a kulcs, Pep nem tudta sajnos teljesen kiaknázni úgy érzem. Nyilván ha Xavi formahanyatlása továbbtart akkor nem lesz sok kérdés.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.17. 16:59:32

Azért hoztam fel, mert írod szebb, most ez elég szubjektív megfoghatatlan dolog.Véleményem szerint meg jobb a mostani, na akkor hasonlítsunk össze két dolgot szebb vagy jobb :D

Erre írtam egy irányadó "indexszámot" melyik volt eredményesebb (s akkor már van 3 jelzőnk :D).

NBA-s példa jó, de ott is pl én egyénenként szoktam írni, hogy a statisztika nem mutatja meg egy csapatsportágban az egyén összteljesítményét amit a csapatért tett.

(megint eljutunk két külön dologig, egyéni játék, csapat :D )

szerk: látványossal egyet értek, még ha részemről az teljesen független dolog, én a szervezettebb, tökéletesre felépített csapatot jóval jobban szeretem, mint az egyéni képességekre épülőt.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.17. 16:59:27

kanty írta: Erre reagáltam én, hogy bár az előbbi jobb számokat hozott, az utóbbi viszont szerintem és sokak szerint szebb játékot játszott.

Ezt adom én is. Teljesen nyilvánvaló,hogy az a csapat szebben játszott.
A szebb nálam szebbet-látványosabbat jelent,nem szervezettebbet.
Nyilván az idei egy szervezettebb csapat volt,de ez a folyamat része, 4.évben persze hogy jobban összeér szervezetté egy csapat.
Viszont idén a szervezettség mellett tompább volt a koncentráció,ez mutatkozott meg a 3 kulcsmeccsen a rossz befejezéseknél,vagy az utolsó passzoknál.

A folyamat,amit Pep elindított jó,gyökeresen nem kell változtatni rajta. csak kell egy egészséges, tudása javát adó Villa is pl,és akkor már beljebb leszünk,mint idén.
Plusz szerintem Alba leigazolása is jót tesz,így mostmár nem csak jobb oldalról lehetne veszélyes akciók,hanem a balosról is,mint Ronaldinho idejében.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.17. 16:47:46

Bob_Marley írta:
Ezt a gondolatot nem értem, ugyanezt írtam én is :D Igazából abba belemehetünk mi volt a jobb, szerintem a mostani jobb, azért is írtam egy irányadó valamelyest objektív adatot, több rúgott gól, több pont.

Nálam a Dream Team volt az etalon, s valószínű mivel gyerekként abba szerettem bele, marad is ez örökkre bármi történjen, de a mostani csapat nagyon közel van hozzá, a régi Laudrup Romario féle csapat hasonlóan volt felépítve, a játék is nagyon rendben volt, tudatosan, szervezetten jól felépített csapatjáték volt ahogy a mostani is.[/quote]

Te hoztad fel a tavalyi és a 2009es rúgott és kapott gólokat. Erre reagáltam én, hogy bár az előbbi jobb számokat hozott, az utóbbi viszont szerintem és sokak szerint szebb játékot játszott.
A statisztika szép dolog, de tudod, hogy néha csalóka. Csak, ha már az NBA-nél tartunk.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
10Messi4ever
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2012.07.17. 16:39:21

kanty írta:Én nem az eredmények miatt lettem Barca drukker, hanem a játék miatt.
Ezzel tökéletesen egyetértek. Nekem egyébként a tavalyi játék is nagyon tetszett leszámítva a már említett egy-két gólos előnynél leállásokat, valamint az idegenbeli bajnokik nagy részét, azokon egyszerűen ötlettelenek és pontatlanok voltak a fiúk. Az okát nem tudom megmondani. Mindenesetre ha tartják a '11-12-es játékszínvonalat és sikerül kicsikarni legalább 30%-kal jobb helyzetkihasználást a fontos meccseken, legalább két kupa borítékolható.

A keretről én már az igazolások topicban leírtam a véleményemet, szerintem ezt az évet kibírjuk újabb középhátvéd nélkül, ráadásul ha Muniesa elmegy kölcsönbe az Ajaxhoz, könnyen lehet, hogy egy élvonalbeli tapasztalattal gazdagodott gyöngyszem tér vissza hozzánk jövőre, akit szép lassan be lehet építeni a csapatba. Puyol, Piqué, Mascherano, sőt Busquets középhátvédként való játszatásánál sem lehet nagyobb baj, szélsőséges sérülési helyzetben pedig még a háromvédős rendszer is ott van. A csatársorról már szintén értekeztem feljebb, ott csak az önbizalom és a helyzetkihasználás problémás. Villától én is jó teljesítményt remélek idén, Alexistől és Pedrótól pedig látványos fellendülést tavalyhoz képest.

Titóval kapcsolatban is optimista vagyok, mert négy-öt év alatt elsajátíthatta Peptől, amit el lehetett/kellett, ami meg nem tanulható, az más formában ugyanúgy megvan benne is, ahogy Pepben. Persze a két egyéniség teljesen elüt egymástól, de lehet, hogy pont ez lesz majd az, ami felrázza a csapatot. A lényeg a játékelv, azon szerintem nem szabad változtatni. Az egyes elemeken már lehet, sőt érdemes.
J.S.Bach - J. Haydn - Liszt F. - E. Satie - Dukay B.

"Ne féljetek!"
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.17. 16:34:47

kanty írta:
Bob_Marley írta: Igazából azt nem értem, hogy "panaszkodunk" hogy ez nem jó az nem jó, miközben az eredmények, a játék folyamat jó.Én maradok a régi mondásnál győztes csapaton ne változtass.De elfogadom socio az álláspontodat, még ha nem is értek vele egyet.
Én nem az eredmények miatt lettem Barca drukker, hanem a játék miatt. Oké, nem dőlők a kardomba, ha sorra nyerjük a kupákat, de nekem, mint szurkolónak, szórakozás szempontjából a mutatott játék a legfontosabb.
Ezt a gondolatot nem értem, ugyanezt írtam én is :D Igazából abba belemehetünk mi volt a jobb, szerintem a mostani jobb, azért is írtam egy irányadó valamelyest objektív adatot, több rúgott gól, több pont.

Nálam a Dream Team volt az etalon, s valószínű mivel gyerekként abba szerettem bele, marad is ez örökkre bármi történjen, de a mostani csapat nagyon közel van hozzá, a régi Laudrup Romario féle csapat hasonlóan volt felépítve, a játék is nagyon rendben volt, tudatosan, szervezetten jól felépített csapatjáték volt ahogy a mostani is.
Kép
Kép
Kép
TrogAir
Jugador d'estrella

2012.07.17. 16:28:21

Így a szezon előtt még félek picit, hogy milyen is lesz az "új" Barca. Ugye edzőváltás. Nem a legjobb dolog ami történhet, de talán tényleg itt volt az ideje. Alba érkezésének nagyon örülök, szerintem nem csak most mutatta meg ki is ő valójában, így hogy nagyobb szerepet játszott a spanyolok sikerében az EB-n biztosabb a helye itt is. Kupák tekintetében kettőt nyomtam a szavazáson, bár a három felé húz a szívem. Bajnokság, BL, Szuperkupa. Ez a három ami szerintem most összejön. Bár ki tudja reménykedem a sok-kupás-szezonban. A keret erős, nem gyenge, a szurkolók a csapat mögött, a lelkesedés a fellegekben. Söpörjünk be mindent! Visca el Barca
Kép

"The other day I watched him make this goal. They say it was like Maradona. I think he is better. (Salvador Aparicio)
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.17. 16:21:01

Bob_Marley írta: Igazából azt nem értem, hogy "panaszkodunk" hogy ez nem jó az nem jó, miközben az eredmények, a játék folyamat jó.Én maradok a régi mondásnál győztes csapaton ne változtass.De elfogadom socio az álláspontodat, még ha nem is értek vele egyet.
Én nem az eredmények miatt lettem Barca drukker, hanem a játék miatt. Oké, nem dőlők a kardomba, ha sorra nyerjük a kupákat, de nekem, mint szurkolónak, szórakozás szempontjából a mutatott játék a legfontosabb.

Socioval egyetértek.
Pep valamit valamiért elven működött. Létrehozott egy szinte tökéletes rendszert, de ez egyéniség rovására ment. Lehet, hogy a tavalyi csapat jobb számokat hozott, mint a 2009-es, de az utóbbi sokkal élvezhetőbb játékot játszott. Az idei és a tavalyi pedig szinte teljesen egy emberért, Lionel Messiért játszott. AZért, hogy az argentin úgy játsszon, ahogy szeret és a legjobban érezze magát a pályán. Főleg a legutóbbi szezonra volt ez igaz. Nem is volt különösebb gond, Messi lőtt egy kamion gólt, de azért három fontos meccsen nem jöttek a gólok és ezzel a legfontosabb dolgok el is dőltek.
Ha az utolsó szezont nézzük, akkor Pep már a rossz irányba ment el. Túlságosan Messire élezte ki a csapatot, igaz annyiban pechünk is volt, hogy előbb Villa aztán Pedro is huzamosabb idáig kidőlt.

Socio nagyjából leírt mindent. Tito-tól én azt várnám, hogy ezeken változtasson. Bár én is kicsit tartok tőle, de természetesen megérdemli, hogy tiszta lappal indul.

Türelmesnek kell lenni vele kapcsolatban és bízni kell benne.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
kristop
Entrenador del Barça

2012.07.17. 16:11:04

Bob_Marley írta: Abban igazad van szubjektív a megítélése akár a korábbi csapatnak, akár a mostaninak, szerintem jóval érettebb, jóval fegyelmezettebb, jóval tudatosabb játékot játszik a mostani gárda.

Igazából azt nem értem, hogy "panaszkodunk" hogy ez nem jó az nem jó, miközben az eredmények, a játék folyamat jó.Én maradok a régi mondásnál győztes csapaton ne változtass.De elfogadom socio az álláspontodat, még ha nem is értek vele egyet.
szerintem is jobb a mostani csapat, viszont az tök egyértelmű, hogy az első éves még tökéletlen, őszintébb játékunk szebb volt egyszerűen. egy szurkolót meg az eredményesség mellett mi más érdekelne jobban, mint a brutálisan szép játék?

ezt első évben még meg is tehettük nem volt erre felkészülve a világ, de most már szerintem könnyebben belebuknánk. persze én is örülnék, ha a mi keretünkkel nyomnánk olyan megszállott támadófocit, mint tavaly a bilbao, de valahol meg kell találni az egyensúlyt az eredményesség és a szépség között. talán a mi játékosainkkal ez jobban menne, de sajnos egy ilyen real mellett nem nagyon kísérletezgethetünk már annyira. elvárás a három kupa, tavaly se lett meg és máris csalódásnak lett nevezve az idény.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.17. 15:48:50

Az teljesen igaz és evidens is, hogy új arcok beépítésével mindig sikerült megtartani a motivációt.

A logikusan nem lehetne mindenki képességét kiaknázni normális lehetne, csak a hangsúly a csapaton van, s a játék úgy erősödik szemmel láthatóan is, hogy nem egyénenként akár elcselezésre akár másra teszi a hangsúlyt a csapat, hanem egyénileg igen mindenki hozzátesz annyit, hogy a csapatjáték jól működjön.
És olyan meg nincs hogy akkor mindenki képességeit aknázzuk ki, mert valakitől elvesződik.Sokkal biztosabbnak érzem, ha lehet 456 passzal jutunk el a kapuig, de berúgjuk, mint kockáztatva, elcselezve rossz, BIZONYTALAN döntéseket hozva "kockáztatunk".A szezon vége felé látszódott igazán, ha nem elég frissek a játékosok fejben kapjuk a levente gólokat, s egy esetleges "lazább" játék ugyanezt eredményezné.

Részemről inkább Sanchez "ne merjen" bevállalni párharcot és a legbiztosabbat válassza, s ne törjön meg a támadás, mindenki tegye az apró feladatát, s valakiről bepattan.Koncentráció szükséges a csapatban meg van a tehetség az újabb győzelmekre, de ez nem minden fegyelem kell, kis szerencse, s hogy ne fáradjunk el.

Abban igazad van szubjektív a megítélése akár a korábbi csapatnak, akár a mostaninak, szerintem jóval érettebb, jóval fegyelmezettebb, jóval tudatosabb játékot játszik a mostani gárda.

Igazából azt nem értem, hogy "panaszkodunk" hogy ez nem jó az nem jó, miközben az eredmények, a játék folyamat jó.Én maradok a régi mondásnál győztes csapaton ne változtass.De elfogadom socio az álláspontodat, még ha nem is értek vele egyet.
Kép
Kép
Kép
socio66

2012.07.17. 15:20:26

Bob_Marley írta: 1;A foci amit sikerült kialakítani továbbra is "verhetetlen" ennek továbbfejlesztésén, vérfrissítésén kell dolgozni, lesznek biztos kisebb változtatások de nagy dolgot nem várok s badarság is lenne.
a stílus a sajátunk, ezt persze hogy nem kell eldobni, de szerintem az, hogy kicsit több kreatív szabadságot engedünk a játékosainknak, nem baj.
villa a világ egyik, ha nem a legjobb befejezőjeként jött ide, mi átszabtuk a feladatát, és most egy vonal mellett erőlködő, frusztrált játékos, aki emiatt már a ziccereit is rendre kihagyja, pedig előtte fél lábbal is beütögette őket.
sánchez-en is látszik, hogy nem meri bevállalni sokszor a párharcokat, tart attól hogy elveszti, az meg itt ugye bűn.
világos, hogy a rendszer hatékony, de logikusan gondolkodva, nem lehetne még jobb, ha kiaknáznánk mindenki képességét?
mert nekem kicsit úgy tűnt pep-nél, hogy van egy kötött rendszer, ami szent és sérthetetlen, és ebbe próbáljuk beletuszkolni az új játékosokat, nem pedig a játékunk idomul hozzájuk.
az hogy van egy messi a csapatban, sokkal egyszerűbbé tesz mindent, mert ő egyedül képes a hátára venni a csapatot, és folyamatosan két-három 'embernyi statisztikát' szállít.
de én félek hogy fizikálisan, és pszichésen nagyon kicsavarjuk, évek óta alig hagy ki meccset, és folyamatosan tőle várják a meccsek eldöntését, nem tudom meddig lehet ezt bírni.
az, hogy kinek melyik csapat tetszett jobban, a szabadabb, direktebb játékot játszó 2008-9, vagy korábbról a 2005-6-es csapat, vagy a pep-féle homogenizált, helyenként robotikus, erejét sokszor takarékosan használó, mindent egy emberre kihegyező rendszer, az szubjektív, de azért a többség szerintem inkább az előbbire szavaz.
még annyit, hogy pep fontosnak tartotta, hogy minden évben legyen valamiféle változás, hogy a csapat ne üljön le, hanem továbbra is megtalálják a motivációt, hát kíváncsi leszek hogy tito-nál ez miben nyilvánul meg, mert magát a személyét kevésnek érzem, hogy felrázza a srácokat.
Castiel
Capitá del Barça

2012.07.17. 14:26:12

nos én meg az azokkal értek egyet, akik azt mondják hogy a VPS mennyi gólt szerez, hiszen ha párhuzamot vonunk a madriddal, azért ott C. mellett Higany, s Benzin termeltek szépen ám....Messi mellett senki nem tudott úgy szerepet vállalni, mint a riválisnál Cr mellett. s ha még azt is idevesszük, hogy Messi jó ideig csak a hazai találkozókon termelt, már ki is jön hogy bizony a fránya idegenbeli meccsek jelentős pontveszteséget hoztak... ugye rögtön az első fordulóban idegenben 2-0-ra mentünk s 2-2re végeztünk... azt hiszem a recre ellen, de nem biztos ... szóval koncentráltabb játék kell camptól távol, annál is inkább mert a megelőző években jobban szerepeltünk vendégségben mint otthon. Az is tény, hogy rendkívül sokat készülnek az ellenfelek, s ha 1 félidőt kihúznak kapott gól nélkül az rohadtul felveri a "harci"kedvüket... szal nem kéne az első ziccereket elcseszni...
Cesc mozgása elég jól bejött az év elején tavaly, amikor a csatár poszton szerepelt... aztán ő is eltűnt... tőle is többet várok.
Alba hogyan tudja magát kipihenni, nem tudom... de most rá is nagyobb felelősség fog hárulni, mint a Túriapartiaknál.... Aztán nem tudom Tito mennyit fog kísérletezni a 3 védős rendszerrel, s van-e valami a tarsolyában a ultradeffenzív csapatok ellen akik 10 emberrel állnak a 16-uk elött. húha...
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.17. 14:01:05

Részemről viszont sok mindenben nem értek egyet.

1;A foci amit sikerült kialakítani továbbra is "verhetetlen" ennek továbbfejlesztésén, vérfrissítésén kell dolgozni, lesznek biztos kisebb változtatások de nagy dolgot nem várok s badarság is lenne.
2;Tito-s résszel egyet értek, személyében kicsit visszahúzódóbbnak tűnik, de puding próbája az evés, nem véletlenül bízik benne a vezetés, Pep így azért remélem ezzel sem lesz gond
3;Thiago Silváért őrültség lett volna kifizetni annyi pénzt, a Pique-Mascherano sor így is jól működik, ott van Puyol aki nálam továbbra is az első számú emberke, így tudunk variálni, s a vezetés még dolgozik +1 ember igazolásáért.
4;Villa jó lesz, hogy felépül, de azzal sem értek egyet hogy tőle vagy Pedrotol vagy Sancheztől x gól kell, teljesen mindegy ki rúgja pattanjon be, jelenleg van egy Messi akinek a talpáról is bevágódik a pipába, lehet mondani mi lesz ha megsérül, akkor biztos vagyok benne más rúg gólt.
5;Én speciel nagyon nem örülnék ha feladnánk ezt a domináns csapatjátékot s ahogy socio fogalmazott direktebb játékra térnénk át, a tavalyi szezont sem értékelném csalódásnak, sok volt a sérülés a végére elfogytunk, most újult erővel neki kell vágni a szezonnak és visszaszerezni a Ligát
6;Xavi továbbra is a futball csúcsa nála intelligensebb hibátlanabb játékost kívánni sem lehet, visszább játszik már, de egyáltalán nem gondolom, hogy háttérbe is szorulna.

A Messi-Etoo-Henry triós résszel sem értek egyet, erre a legtökéletesebb példa.
2008/09 87 pont 105-35 gk
Tavalyi szezon 91 pont 114-29
És játékban is sokkal komplettebb, szervezettebbnek éreztem a tavalyi csapatot.Igen volt egy nagy riválisunk, aki végig jó volt, s a végét is jobban bírta, de hangsúlyozom Villa fontos lesz idén remélem.Egyáltalán nem vagyok ború látó a jövőt tekintve, ha hozzuk a játékunkat továbbra is csak rajtunk és kis szerencsén múlik a dolog.Rohadt hosszú a bajnokság, kellenek a friss erők, tavaly kipukkadtunk, idén nem fogunk :D
Kép
Kép
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.07.17. 13:56:18

1-2 gondolatot én is megosztanék, hogy mit szeretnék:

1. Ne üljünk rá az eredményre! Természetesen érthető, hogy tartalékolunk, de nem járja, hogy 2-0-nál (vagy időnként már 1-0-nál is) megállunk, majd jön van crack és máris úszott a 3 pont. Ráadásul így több gólt is lőnénk. Ez talán a legfontosabb.

2. Olyan védelmet szeretnék, ami ősszel volt. Így szezon végére elfogytunk (főleg fejben), ezen jó lenne javítani.

3. Amit már ti is beszéltetek, többet várok a csatároktól. Messit vegyük ki innen sztem. :wink: Viszont a Villa-Sanchez-Pedro trión érzem a csapat sikerességének a kulcsát. Kellenek tőlük a gólok, vagy legalább a jó előkészítések. Villa-Sanchez rengeteg helyzetet kihagytak az utóbbi időben, míg Pedroval nem is igazán értettem mi van. Az 5 kupás Barcának a húzóembere volt, aki 20 gól fölött termelt és rengeteg gólpasszt adott. Őt is jó lenne visszakapni. Ha 3-an legalább 50-en gólig eljutnak, akkor nagy probléma nem lehet.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.07.17. 13:43:05

Sanama írta:Ezért én is azt támogatnám, hogy sokkal több szerepet kapjon Villa-Sanchez a gólszerzésben.

Azért ez nagyobb részben rajtuk múlik. Villa ebben a szezonban,amíg ép volt,rengeteg helyzetet puskázott el. nem is helyzetet,ziccert.Sánchez is rengeteg ziccert hibázott,ha csak a kisebb hányadát belőtte volna... :roll:

szóval ez a két játékos magát tegye rendbe fejben,aztán menni fog a góllövés,Messitől függetlenül is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.17. 13:22:02

Taktikai változtatás én is remélek Titotol egyébként, és örülnék neki ha a játék sokkal inkább s 08/09es csapatra hasonlítana. Lehet nézni videót, meccseket, egyszerűen annak a csapatnak a játéka sokkal könnyedebb és felszabadultabb volt szerintem.

Puyollal már én is "csak" csereként számolnék elsősorban, Xavival annyira azért még nem, bár nála is igaz,hogy az utolsó évben azért el volt tűnve rendesen, majd az EB döntőn villant megint.

Ha lesz egy jó Villa a csapatban az azért nagyon sokat fog számítani, remélem összeszedni magát rendesen. Sancheztől szerintem amit láttunk tavaly az elég, csak ne jöjjön közbe sérülés.

A Messi faktorral meg egyetértek. Messi a Pep korszakban NEM VOLT SÉRÜLT. Legalábbis nem hónapokra dőlt ki, ami nagyban meghatározta volna a csapat jövőjét. Remélem, hogy nem is lesz az, de az ördög nem alszik. Ezért én is azt támogatnám, hogy sokkal több szerepet kapjon Villa-Sanchez a gólszerzésben.

Pedro nálam meg maradna kiegészítő ember. Messi-Villa-Sanchez 3mas szerintem ütősebb
Castiel
Capitá del Barça

2012.07.17. 13:17:23

shutterisland írta:...sancheztől vagy pedrotól minden sorozatot egybe véve 15-nél több gólt nem hiszem, hogy várhatunk, nem olyan típusú játékosok.
Valóban, viszont ők azok a védekezésből lagalábbannyira kiveszik a részüket. de ez nem újdonság!:)

Nos 4 kupát nyomtam, mert annyit szeretném, ha nyernénk. :) viszont reálisan nézve 2 kupával maximálisan elégedett lennék. :)
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
shutterisland
Director del Fútbol

2012.07.17. 12:51:04

szóról-szóra egyetértek, amit kiemelnék, hogy szerintem is rohadt kockázatos, hogy messi alá játszik ennyire a csapat.
bármikor jöhet olyan, hogy kiveszik a játékból, nem megy neki, ne adj isten megsérül.

villától (bár egy ilyen sérülés után ez furán hangozhat) nagy szezont várnék, első sorban neki kell levenni valamilyen szinten a gólgyártás felelősségét messi válláról.

sancheztől vagy pedrotól minden sorozatot egybe véve 15-nél több gólt nem hiszem, hogy várhatunk, nem olyan típusú játékosok.
messideco
Presidente del Barça

2012.07.17. 12:42:19

Socio: nagyrészt egyetértek a gondolataiddal, a Thiago Silva részt kivéve. Xavi érzésem szerint is háttérbe szorul kissé, ne utáljatok meg ezért. AzIni-Fabregas középpálya ha működne, az csúcs lenne. Számomra Villa lesz óriási kérdőjel, nem volt biztató a múlt szezonban a játéka, erre jön a súlyos sérülés.
Valami okból kifolyólag Montoyától várom azt, hogy robbantson az idén :)
Kép
"And my heart will leave you never."
socio66

2012.07.17. 12:28:20

no, ha meccsek formájában még nem is, de a felkészüléssel már elkezdődik a napokban az új szezon, pár gondolat az új évad elé;
először is tito miatt én nem vagyok nyugodt, lehet hogy ő volt az agy eddig is a stábban, de valahogy nehezen képzelem el, hogy a tavaly már helyenként döcögő gépezetet éppen ő rakja helyre, vagy helyezze új alapokra.
de ha szakmailag rendben is lesz, a személyiségét 'kevésnek' érzem erre a pozícióra, nem tudom hogy fog megbirkózni a média nyomásával, mou pszichikai hadviselésével.
ha rajtam múlt volna, meghagyom másodedzői státuszban, és elhozom vezetőedzőnek bielsa-t, persze valószínűleg ő meg a saját embereivel szeretett volna dolgozni.
ami a csapatot illeti, személyi változások nem nagyon történtek, ami nem is baj, egy lyukas posztunk van még, ahova továbbra is tartom, hogy meg kellett volna szerezni thiago silva-t, a poszt egyik legjobbját.
lehet hogy kétszer annyiba került volna, mint a többi alternatíva, de egyrészt egy ilyen képességű játékos mindenképpen jó befektetés, másrészt őt egyszer kell megvenni, aztán bepakolni a kezdőbe, és évekig hátradőlni a fotelban, míg a középszerű alternatívákból lehet hogy három-négyet is ki kell próbálnunk, míg találunk egy megfelelőt, az meg sem szakmailag, sem anyagilag nem jó.
örömmel venném, ha lenne egy kis változás a játékunkban is, zseniális az a mérnöki pontossággal megtervezett gépezet, amit pep alkotott, de egyrészt sokszor unalomba fulladt a passzolgatás, másrészt sok a kiaknázatlan képességű játékos a csapatban, harmadrészt pedig nagyon egyemberesek vagyunk, messi pedig bármikor hullámvölgybe kerülhet, vagy megsérülhet, és akkor jön a világvége hangulat, pedig nélküle is egy világválogatott a keretünk.
örülnék ha kevésbé domináns, direktebb játékot játszanánk, nagyobb szabadságot adva a játékosoknak, főleg fabregas-ra-akivel már kezdőként számolnék xavi helyén-, sánchez-re és villa-ra gondolok, akik meggyőződésem hogy sokkal többre lennének képesek.
villa-t visszatenném eredeti helyére, messi-nek meghagynám a szabad mozgásteret, elkérhetné középen a labdát, de nagyrészt a jobb oldalról mozogna befelé, ezzel visszatérne az alves-messi összjáték is, ami gyönyörű dolgokat szült anno.
sánchez pedig a bal oldalról jönne befelé, alba-val megtámogatva, ami szintén elég jól nézne ki. :)
így messi-ről jókora teher kerülne le, mindenki kibontakozhatna, és jobban megoszlanának a gólok a támadók között.
nekem sokkal jobban tetszett anno a henry-eto'o-messi trió, ahol mindenki egy egyéniség volt, és önmaga lehetett, most ugyanúgy van három egyéniségünk, csak kettő közülük lebutítva játszik, és a harmadik alá dolgozik.
a többi csapatrész rendben van, xavi-ra, és puyol-ra inkább már csereként számítanék, mert inkább legyenek velünk némileg limitálva még három-négy évig, minthogy a túlterhelés, vagy egy esetleges sérülés idő előtt a pályafutásuk végét jelentse.
kíváncsi vagyok tito elképzeléseire, nyilvánvaló hogy változások kellenek, mert egyrészt érvényesíteni kell a saját ötleteit, másrészt a tavalyi már nem volt világverő csapat.
hogy ezt meg tudja-e valósítani, abban egyelőre kételkedem, de meglátjuk, csalódjak pozitívan.
ab1daL
Director del Fútbol

2012.07.16. 20:32:43

Az UEFA közzétette azon játékosok listáját, akik esélyesek a legjobb Európában játszó focista kitüntetésre. Tavaly Lionel Messi kapta az elismerést, megelőzve csapattársát Xavit és Cristiano Ronaldót. A díjat augusztus 30-án adják át Monacóban.

Sergio Agüero (ARG) – Manchester City FC
Xabi Alonso (ESP) – Real Madrid CF
Mario Balotelli (ITA) – Manchester City FC
Jakub Błaszczykowski (POL) –Borussia Dortmund
Gianluigi Buffon (ITA) – Juventus
Iker Casillas (ESP) – Real Madrid CF
Petr Čech (CZE) – Chelsea FC
Fábio Coentrão (POR) – Real Madrid CF
Leslie Davies (WAL) – Bangor City FC
Didier Drogba (CIV) – Chelsea FC (now at Shanghai Shenhua FC)
Cesc Fàbregas (ESP) – FC Barcelona
Falcao (COL) – Club Atlético de Madrid
Joe Hart (ENG) – Manchester City FC
Zlatan Ibrahimović (SWE) – AC Milan
Andrés Iniesta (ESP) – FC Barcelona
Shinji Kagawa (JPN) – Borussia Dortmund (now at Manchester United FC)
Vincent Kompany (BEL) – Manchester City FC
Frank Lampard (ENG) – Chelsea FC
Lionel Messi (ARG) – FC Barcelona
Luka Modrić (CRO) – Tottenham Hotspur FC
Mesut Özil (GER) – Real Madrid CF
Pepe (POR) – Real Madrid CF
Andrea Pirlo (ITA) – Juventus
Sergio Ramos (ESP) – Real Madrid CF
Raúl González (ESP) – FC Schalke 04 (now at Al-Sadd Sports Club)
Cristiano Ronaldo (POR) – Real Madrid CF
Wayne Rooney (ENG) – Manchester United FC
David Silva (ESP) – Manchester City FC
Fernando Torres (ESP) – Chelsea FC
Yaya Touré (CIV) – Manchester City FC
Robin van Persie (NED) – Arsenal FC
Xavi Hernández (ESP) – FC Barcelona
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.13. 14:38:34

A következő 14 játékos hétfőn megkezdi az előszezont:
Alves ; Villa ; Alexis ; Messi ; Thiago ; Pinto ; Mascherano ; Afellay ; Adriano ; Cuenca ; Fontas ; Bartra ; Dos Santos ; Muniesa.
PCsabi
aka Game90

2012.07.10. 16:45:31

Bérkategóriák, sajnos a fizetések nincsenek feltüntetve.

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
PCsabi
aka Game90

2012.07.09. 07:35:15

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.03. 17:01:20

+ Thiago, Montoya. :wink:
Lezárt