És ezt mind úgy, h az elmúlt években rendre rosszúl igazoltak, szórták a pénzt, de mégsem kell megszorításban gondolkodniuk, hanem ellenkezőleg.
Jogos. De ne felejtsd el hogy nem Calderón már az elnök...

Perez 1 hónap alatt többet tett mint Calderón. Minőségi játékosokat vett, akik méltóak a Real nevéhez (Amíg élek nem fogom megérteni hogy Calderón mire fel igazoltatta ezt a rengeteg hollandot, ott volt a tökéletes negatív példa, a Barca anno hogy befürdött...)
A nagy pénzszorással az a bajom, h a válság közepette a legtöbb klub meghúzza a nadrágszíjat, a Real viszont hitelből rekordösszegeket költ.
Mert a többi klubbal ellentétben a Realnak megvan a fedezete. Ha ne adj Isten valami rosszul alakulna, a bankok akkor is tudják hogy a pénzüket visszakapják.
Tehát a bankok kb azt látják:
a ) minimális az esélye de lehet hogy valami gáz lesz, csődeljárás miegymás, visszakapják a pénzüket
b ) valószínűleg visszakapják a pénzüket + a kamat.
Régi szabály, a bank annak hitelez ahol biztos benne hogy valahogyan vissza kapja a pénzét + még többet is.
Rosszul sehogy sem járnak. Míg egy átlag klub ha felvenne ennyi pénzt, a stadionját is eladhatná akkor sem tudná visszafizetni... (Azt már mellesleg jegyzem meg hogy a Real Madridnak megvannak a kapcsolatai királyi családtól egészen a Madridi vezetőkig.)
miközben Európa-rekord munkanélküliséggel küzdenek
Ez szomorú dolog, de mit csináljon a Real? Süssön kenyeret és osztogassa széjjel? (Nem viccből kérdezem, sokan felhozták már ezt a példát hogy mekkora a munkanélküliség) Ezzel mint futballklub, mit tegyen a Madrid? Ha a pénzét magánál tárolja attól jobb lesz a világnak?
Nem utálom a Realt, nem vagyok katalán, csak egy magyar szurkoló. A Galaktikusok érájában élmény volt nézni a játékukat, akkor ők mutatták a világnak, hogy mi is a foci.
Minden tiszteletem az ilyen Barca-drukkereké, én is elismerem hogy a jelenlegi Barcelona majdhogynem tökéletes. Ha ilyen szinten képesek focizni még néhány évet akkor nem csak egy ritka jó bajnokság lesz, hanem x év múlva erre a Barcára is úgy fognak visszatekinteni mint az "aranykorra"
REAL MADRID C. DE F.