Vito írta:Bányász írta:Egyenlő esélyek sose voltak.
Szerintem ezt az egész dopping dolgot csak mi magyarok fújjuk fel ennyire.
Amikor Egerszegi úszta a 8 évig fenn álló világcsúcsát és minden versenyt megnyert akkor senkiben fel sem merült itthon,h doppingolhat.Biztos nem is tette.
De,h lehet az,h Egerszegi tudott nyerni,míg Cseh Lacinak nem sikerül ugyan ez(sajnos)?
Pedig akkor se voltak egyenlő feltételek,akkor is fejlettebb ország volt az USA mint mi és mégis....
El kell fogadni,h sajnos pont amikor nekünk van egy Cseh Lacink aki bármelyik másik korszakban versenyzett volna sorra nyert volna mindent,akkor az amerikaiaknak van egy istenverte zseniük,egy átkozott hal.Ez van ezt kell szeretni.
De ha nem lenne Phelps akkor Laci lenne az agyondoppingolt úszógép?
Egerszegi egy törékeny, 40 kilós tinilány volt, akiről, épeszű ember nem mondhatta, hogy doppingol, emellett az utóbbi 20 évben senki sem volt (szakemberek szerint), aki ilyen hátuszó technikával versenyzett volna.
az utóbbi időben többszörösére, sokszorosára emelkedett a doppinszerekkel való visszaélés. az idei olimpia kezdete előtt több 10 eset derült ki, az én emlékeim szerint a régebbi olimpiákon ennek csak a töredéke volt.
Laci az én olvasatomban max egy kiváló vegyesúszó lenne (mint Darnyi),
phelpsnek ott a vegyes, a hát és a gyors is... és mindben ő a legjobb....................
Hasonlókat mondanak Phelpsre is.
H nagyon jó technikával pillangózik(vagy mi) a rajt meg a fordulók után meg,h úszás közben jobban a felszínen tudja tartani magát.Vagy valami ilyesmi.
Szóval ebben hasonlít Egerszegire.
Manapság sokkal szigorúbb a doppingellenőrzés és sokkal több szert ismernek mint régen.Valószínűleg ennek is köszönhető szerintem a régebbinél több lebukás.
Az én olvasatomban viszont Laci még jó lehetne háton és tán pillangóban is.
Az 2vel(?) kevesebb mint Phelps számai a váltók nélkül...
Szerk:
Van itt még valami.
A Tour de France alatt ment a vita Armstrongról,h tisztán nem érhette el amit elért rákból felépülve.
Na már most Cseh Laci tudtommal asztmás.
Tudom,h más kaliberű dolog,de az úszásnál azért szüksége van az embernek a tüdejére...
És ezzel nem azt akarom mondani,h doppingol.(inkább,h Armstrong nem

)henm,h léteznek emberi csodák ezek szerint is.