Barca vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
sjd
Llegenda del Barça

2009.07.30. 20:43:02

marci írta:Heinze a Marseille játékosa!!!!
Legnagyobb erősités a nyáron
Egy Oleguer nevű játékosnak köszönhetően teljes átérzem a helyzetet

szerk.: csak nekünk még fizetett is érte a balek Ajax
LM10
Director del Fútbol

2009.07.30. 20:34:24

ozsimiki írta:
marci. írta:Heinze a Marseille játékosa!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Legnagyobb erősités a nyáron [-o< [-o<
Meglepődtem,h viszonylag egy jó csapat akarta még, nagyon süllyedőben van a tag.
És állítólag INGYEN :!: :!: :lol: :lol:
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.07.30. 15:18:57

marci. írta:Heinze a Marseille játékosa!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Meglepődtem,h viszonylag egy jó csapat akarta még, nagyon süllyedőben van a tag.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
marci.
Jugador d'estrella

2009.07.30. 15:08:02

Heinze a Marseille játékosa!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

csakamadrid
jelwaz
Entrenador del Barça

2009.07.30. 14:31:59

Húúú, na erre nehéz lesz reagálni, így ennyi részletben.

Katalán téma.
Miihii hozzászólásához nem tudok mit hozzáfűzni, teljesen egyetértek!
A határon túli magyarok helyzete sajnálatos, ne menjünk bele, hogy mi miért volt stb. De nekem ők is magyarok. Az egyik nem zárja ki a másikat. de ezen a fórumon miért jönne ki a hazafiság témája, a labadarúgással kapcsolatos topicokban? Másrészről beszélhetnénk itt mentalitásról (egy olyan ország pl. ahol fontosabb az, hogy melyik politikai párttal szimpatizálsz, mint, hogy milyen ember vagy, ahol a külföldiek seggét kinyalják, a magyarral meg ott csesznek ki, ahol tudnak, miközben egy híradó nem elég arra, hogy elmondják, hogy kik, hol loptak és mennyit stb.), de nekem senki ne mondja ebben az országban, hogy Magyarországgal foglalkozzak elsősorban, miközben azt hiszem, hogy sokkal jobban szeretem a hazát, olyanokkal szemben,akik ezt hangoztatják, pusztán azzal, hogy becsületes vagyok. De akkor is magyar vagyok (meg kolumbiai, de ez más téma, csak nem akarom megtagadni ezt sem), és érdekel a sorsa, ezt nem itt fejtem ki.
Viszont! sokunkat nem ismersz. Ez egy általános igazság, mi sem téged, én se őket, ők se engem (egy bizonyos mértékig azonban mégis, amennyit a fórum lehetővé tesz). Vagyunk olyan fanatikusok, de szerintem ehhez még fanatikusnak sem kell lenni, hogy elutazunk Barcelonába nyaralni, mert hát kedvenc klub, és akkor már az ottani tapasztalataid sokkal többet nyomnak a latba, felértékelődik minden. Nekem vannak katalán barátaim, akik generációk óta nagy nacionalisták, ők is hatással voltak rám. És őket nagyon szeretem, mint emberek.

Plusz néhány dolog:
A katalánok már Franco előtt is el akartak szakadni, mivel jóval korábban voltak már önálló nemzet. Ez egy azóta is húzódó kívánság.

Spanyolországnak valóban nem érdeke Katalónia elválása. Függetlenséget "csak" a baszkok és a katalánok akarnak, akik minden évben veresenyezve Spanyolország két leggazdagabb, legtermelékenyebb stb. tartománya (ők tartják el Andalúziát is).

Cantera!

Értem én mi a bajod Laporta ügyben! Ebben igazad is lenne, ha önmagában, lecsupaszítva nézed az eseményeket. Miután a sztárklubok látták, hogy elsősorban Pereznek köszönhetően (amúgy nem erre akarom kihegyezni, de az első hírértékű igazolásokat ő intézte) hogy meg lehet kérni egyes játékosok árát, a Barca előtt egyetlen lehetőség maradt. Ezekre az összegekre mindenki felkapta a fejét, ezek már őrült pénzek (a korábbi rekordok is azok voltak, de erre rátenni még egy lapáttal, hát sok ember csőrét bökte, mert azért elég durva is). Laporta pedig mutatott egy irányt, s szerintem ha lehetősége lett volna azt is követi. Csak adott volt a feltétel, hogy Eto'o megy, de, ha ilyen sztárt elküldünk, akkor hasonlóan magas szintű kell a helyére, az összes ilyennek az árát meg a Barca limitjén túl határozták meg. És azt gondolom, hogy Laporta a Rijkaard korszakban ezt vélte hibának: változtatni kell. Még a győztes csapaton is. Legalábbis akkor kellett volna. Most inkább azt választotta, hogy "csát csinál a szájából", de ezzel nem tudok egyetérteni. Azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy ez nem egy rendszeres dolog lesz, hogy most nem tudtak teljesen megmaradni az irányelvnél, de ilyet csak kivételes esetben, kivételes játékossal tesznek. És ebben látom a lényeget, a Barca kompromisszumos elvkövetésre kötelezte el magát, ebben néha benne van ez. De, hogy miért nyilatkozta előtte azt amit? Biztos vagyok benne, hogyha a megfelelő színvonalú csatárok közül egyetlen lett volna 40 millió alatt, akkor azt igazolják le.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.07.30. 14:19:35

Én még mindig jobban érékelem az ilyen hozzászólásokat amit canteráék tesznek, mint azt amikor valaki idejön egyetlen mondattal, amiben isteníti a Madridot, meg azokat a játékosokat, akik még csak most kerültek oda, és jelenleg semmit sem jelentenek a Madridnak, mert még semmit nem tettek ott le, vagy éppen ócsárolák a Barca-t.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
cantera
Madridista

2009.07.30. 13:24:33

Erre fel sztem Cantera és Buitre sztem túlreagált kommenteket fűztek,mert így lehetne ebből komolyabb eszmecsere a dologról és ezután már írhatnák,amit.
Igen, ez az én hibám, tényleg kicsit felnagyítottam az ügyet, sorry :-)
miihii
KHAL

2009.07.30. 12:34:45

igeorgy írta:
Egy kérdés: most lehet h hülyeséget kérdezek, de mintha valahol olvastam volna, hogy vmelyik madridi klub alapítója katalán lett volna...és nagyon úgy rémlik h ez a real m.
Bizony,jól rémlik :oops:
"A sikertörténet 1902. március 6-án kezdődött. Egy csoport futballrajongó hivatalosan megalapítja a Madrid Futball Klubot (az alapító okirat szerint "sportjátékok gyakorlása céljából") és létrehozza az első igazgató tanácsot. A katalán(!) származású Juan Padrós Rubio lesz az elnök, Enrique Varela-t választják alelnöknek, Manuel Mendía titkári - , José de Gorostizaga kincstárnoki pozíciót tölt be, míg Antonio S. Neyra, Mario Giralt, Carlos Mertens, Álvaro Spottorno és Arturo Meléndez pedig az igazgatóság tagjai. Ezzel Juan Padrós hivatalossá teszi azt a klubot, mely két évvel korábban Juan Palacios vezényletével alakult. "
by madridista.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
igeorgy
Jugador del Barça

2009.07.30. 12:29:20

Teljesen felesleges egymás torkának esni, főleg olyan dolgok miatt, ami közvetlenül nem rajtunk múlik (átvitt értelemben igen, sőt).

Anno írtam egy dolgozatot a katalán régióról (beleértve a francia és olasz térségeket) és a háttéranyagok, szabályozások átolvasása után az világosan kiderül, hogy spanyolországnak nem érdeke érdeke katalónia leválása, hiszen az ország húzó régiója, de katalóniának sem éri meg teljesen függetlenné válni, mert akkor már más finanszírozási kategóriába kerül, szóval gazdaságilag függ a 2 egymástól...node ugyebár volt egy Franco korszak, aminek már rég vége, de a múlt sérelmeit jó érzés felhántorgatni és hibáztatni vki, ennek van alapja, de lényegében azok az idők már elmúltak...hogy ne legyen teljesen off.: a barca-madrid kötélhúzásra is ez illik, ezt lehet átültetni a futballba is...a két klub átvitt értelemben függ egymástól, a laliga nem lenne nélkülük ugyanaz, egymást húzzák a versenyben és persze ha kifogynak, kifogyunk az érvekből, akkor elő lehet húzni a múltat, a francoékat, igazolás politikát, de sok értelme nincs.

Vki írta, nem pontosan ezekkel a szavakkal, de számomra a lényege ez volt, hogy miért nem a saját portánkunk nézünk szét, lásd magyarság, magyarország, ez jogos, de ez politikai szinten dől el és onnan gyűrűzik lefelé, ha az "elit" nem akar ezen változtani, akkor az "elitet" kell megváltoztatni olyanokkal, akik hajlandóak tenni vmi, csak itt az a baj, hogy lehetetlen bekerülni az "elitbe" mert lassan 25 éve ugyanazok az emberek váltják egymást és erre nagyon figyelnek...de úgy hiszem ez nem ide tartozik.

ellenben még egy mondat a katalán nemzethez, ha jól emlékszem egy Puyol nevű politikus többek között ezt mondta, hogy minden ember katalán, aki annak érzi magát és hajlandó azonosulni és tenni katalóniáért...

Egy kérdés: most lehet h hülyeséget kérdezek, de mintha valahol olvastam volna, hogy vmelyik madridi klub alapítója katalán lett volna...és nagyon úgy rémlik h ez a real m.
miihii
KHAL

2009.07.30. 11:52:30

Erről a katalán bugiról cs annyit,h kábé 3 hsz érintette a dolgot,nagyjából 5 mondatban.Senki sem írt erről kimerítőbben és nem ecsetelte a mélységeit a dolognak.Most.
Csupán Bali reakciójára írtunk egy-két mondatot és annyi.Erre fel sztem Cantera és Buitre sztem túlreagált kommenteket fűztek,mert így lehetne ebből komolyabb eszmecsere a dologról és ezután már írhatnák,amit.
Minden tiszteletem a határon túli magyaroké,de most ez h jön ide?Alapból Ini "katalánsága" miatt lett megemlítve a dolog,majd Bali kérdezett,h miért van ez a "jelenség".
Mivel alapvetően focis a téma és konkrétan BARCA vs reál,akkor mi a fenéért jött volna be a képbe az általatok említett dolog?Mivel a BARCELONA-val kéz a kézben jár ez a katalán életérzés és büszkeség a hovatartozásukról,ezért aki komolyabban veszi a szurkolást,az akarva-akaratlanul is vhol azonosul ezzel.Márha ismeri a hátterét a dolognak.Itthonról is simán a szívembe zárhatom a katalán népet a klubon keresztül,sztem.
Attól a sajnálatos ténytől,h sok magyar a határainkon túlra szakadt,még nyugodtan belefér.Szerves része ez a hőn szeretett klubunk történelmének,így vele jár a Katalán Óriással kapcsolatos dolgoknak.Tehát sztem elfogadható,ha többen vagyunk,akik egy füst alatt a BARCA mellett a katalánokkal is szimpatizálunk és "kiállunk értük".Ettől függetlenül még nincs feledve a magyarokat érintő kérdés,cs nem naon kapcsolódik egyik csapathoz sem.Ezért valószínűbb,h a katalán vonal jobban előtérbe kerül,mint ez,mivel a BARCA oldalon többnyire ez van szem előtt.
Többször kitárgyalt téma ez,de újra és újra értetlenkedő hsz-ekkel lehet találkozni.Pedig nem olyan bonyolult ez talán... :wink:
Részemről be is fejezném a témát,ha lehet. :P
cantera írta:
A real madrid nem járt olyan mélységben, mint a Barcelona. Ha a Realnak [auto_cenzúra] szezonja volt, akkor is második lett stb.
Hát azért volt már olyanra is példa, hogy az UEFA Kupában sem indulhattunk... mindegy, továbbra is remélem, hogy majd amikor nem megy nektek, és mindenféle igazolásokért esedeztek, akkor is tudjunk majd ezekről a dolgokról beszélgetni.
Én meg azt remélem,h közülünk egyikünk sem éri meg azt,h ilyenről kelljen beszélgetni. :twisted:
socio66

2009.07.30. 11:51:34

frappáns oltás,asszem a múltheti ks-ben olvastam már.
haze71
Entrenador del Barça

2009.07.30. 11:34:29

barcaloki írta:Davide Santon az Inter védője Cristiano Ronaldoról: " Az érettségin nehezebb dolgom volt, mint ellene a BL-ben" :lol:
Remélem, meg van az az érettségi, különben más megvilágításba kerül ez a mondat :wink:
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2009.07.30. 11:24:58

barcaloki írta:Davide Santon az Inter védője Cristiano Ronaldoról: " Az érettségin nehezebb dolgom volt, mint ellene a BL-ben" :lol:
hát ez az évezred beszólása :D nagy ac a gyerek(és azért tehetsége is van) :lol: :lol: most belopta magát a szívembe... beszarás :lol: :lol:
amúgy Arbeloa érkezée már biztos ha jól tudom, de mi van Xabival? olvastam asszem az nso-n, hogy a Pool tárgyal Aquilanival(talán jól írtam)... ezt vajon Mascherano vagy Xabi miat teszik? valaki tud valamit? :D
barcaloki
Jugador del Barça

2009.07.30. 11:20:12

Davide Santon az Inter védője Cristiano Ronaldoról: " Az érettségin nehezebb dolgom volt, mint ellene a BL-ben" :lol:
House
Entrenador del Barça

2009.07.30. 10:57:53

Furcsa lesz nézni, hogy 36 emberből hogy fognak 25 embert faragni Madridban, ha nem megy nekik az eladás. :) De ne csüggedjünk, ez már az ő gondjuk. :wink:
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.07.30. 09:37:21

bali 15, mint oly sok minden, ez is Franco-ra vezethető vissza...
cantera
Madridista

2009.07.30. 09:31:53

Jön az ujjal mutogatás, hogy ,,csak kikopiztam a 66 milliót" meg hasonló húzások
bocsánat ezért a "beszólásért"... van egy íratlan törvény, amely szerint nem írunk csupa nagybetűvel, mert kiabálásnak vagy minek számít. ezért írtam utána ezt a megjegyzést.
leszolva az utánpótlásnevelést
Ilyesmit én nem olvastam sehol, részemről pedig az van, hogy egyszerűen próbálom védeni a leszólt madridi utánpótlást. Többször elismertem Messiéket. Remélem jól emlékszem...
a Barca egy hagyománytisztelő klub
nyilván vannak hagyományai a Barcának, ugyanakkor hasonló eszközökkel (is) él, mint bármely más csapat, pl. a Madrid. jó, tudom, nem vásároltok aranylabdásokat, főleg nem egyszerre egynél többet. nem is erről van szó, de tegnap este leírtam, hogy nem térek ki újra Ibrára és Laporta nyilatkozatára, úgyhogy olvass vissza és megkapod a válaszom erre a kérdésre. persze ha érdekel :-)
Ja gondoljátok, hogy majd Perec felsrófolja az árakat, mi meg hagyjuk magunkat ellehetetleníteni, és ugyanazzal a csapattal megyünk ki jövőre, amit már mindenki ismer?
na mégegyszer... nem azzal volt a gondunk, hogy Laporta igazolt annyiért, amennyiért, hanem azzal, hogy Laporta szövegelt, majd igazolt annyiért amennyiért.
Akkor minek írod le. Elég sablonos ez a duma...
Egyszer már vitáztam ezen valakivel, nem sikerült egymást meggyőznünk, szerintem a Te esetedben is ez lesz. De akkor kifejtem néhány szóban. Arra céloztam, hogy itt vagyunk 2500 km-re a tett helyszínétől, semmi közünk a spanyolokhoz vagy katalánokhoz, de úgy védik néhányan az érdekeiket, mintha a saját életük múlna azon, mintha részesei lennének a katalán néppel történteknek. Ahogy Buitre kolléga is leírta, nekünk előbb talán inkább a magyarokkal kellene foglalkoznunk és az ő dolgaikat megoldanunk, miután magyarok vagyunk. ha valaki annyira katalánnak érzi magát, oda lehet költözni, és állampolgárságot szerezni. bár az is spanyol lenne, nem katalán. Szóval lehet érdeklődni a katalán nép és szokásaik meg egyéb hozzájuk köthető dolgok iránt, de szerintem nem kellene túlzásba vinni.
A real madrid nem járt olyan mélységben, mint a Barcelona. Ha a Realnak [auto_cenzúra] szezonja volt, akkor is második lett stb.
Hát azért volt már olyanra is példa, hogy az UEFA Kupában sem indulhattunk... mindegy, továbbra is remélem, hogy majd amikor nem megy nektek, és mindenféle igazolásokért esedeztek, akkor is tudjunk majd ezekről a dolgokról beszélgetni.
bali 15
Director del Fútbol

2009.07.30. 09:11:20

kanty írta:
bali 15 írta:
House írta: A katalán nép nagyon sokáig elnyomásban élt, ezért van(volt) meg az ellenntét a spanyolok és a katalánok között.Minden nép amely kisebbségben él arra törekszik, h önállö legyen.

Ha erdélyi lennél szerintem jobban megértenéd a dolgokat.

:wink:
Alapból semmit sem tudok a katalánokról és a történetükről. :wink:
kanty
Llegenda del Barça

2009.07.30. 09:09:57

bali 15 írta:
House írta:
bali 15 írta:
Mi az hogy egy nemzet? Mi a bajuk a spanyolokkal? Ennyi erővel szakadjanak le a baskok a kasztíliaiak az aragóniaiak az asztúriaiak a galíciaiak és az egész Ibériai félszigeten legyen káosz. Olvasom most hogy mindegyik más nyelvet is beszél. Nagy a különbség a nyelvek között? Mert akkor talán indokolt is.

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 0301133923
A katalán nép nagyon sokáig elnyomásban élt, ezért van(volt) meg az ellenntét a spanyolok és a katalánok között.Minden nép amely kisebbségben él arra törekszik, h önállö legyen.

Ha erdélyi lennél szerintem jobban megértenéd a dolgokat.

:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
bali 15
Director del Fútbol

2009.07.30. 09:02:13

House írta:
bali 15 írta:Valaki történelmileg felvilágosítana afelől hogy miért ilyen rebellisek a katalánok? Tudom hogy önálló nemzetként tekintenek magukra. De hogy miért arról totálisan semmit sem tudok. Valami trianonszerű dolog történt velük?
Egyszerű: Egy nemzet mindig önálló akar lenni. Ráadásul ott van még a mediterrán vérmérsékletük.
Mi az hogy egy nemzet? Mi a bajuk a spanyolokkal? Ennyi erővel szakadjanak le a baskok a kasztíliaiak az aragóniaiak az asztúriaiak a galíciaiak és az egész Ibériai félszigeten legyen káosz. Olvasom most hogy mindegyik más nyelvet is beszél. Nagy a különbség a nyelvek között? Mert akkor talán indokolt is.

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 0301133923
House
Entrenador del Barça

2009.07.30. 08:56:53

bali 15 írta:Valaki történelmileg felvilágosítana afelől hogy miért ilyen rebellisek a katalánok? Tudom hogy önálló nemzetként tekintenek magukra. De hogy miért arról totálisan semmit sem tudok. Valami trianonszerű dolog történt velük?
Egyszerű: Egy nemzet mindig önálló akar lenni. Ráadásul ott van még a mediterrán vérmérsékletük.
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
bali 15
Director del Fútbol

2009.07.30. 08:53:49

Valaki történelmileg felvilágosítana afelől hogy miért ilyen rebellisek a katalánok? Tudom hogy önálló nemzetként tekintenek magukra. De hogy miért arról totálisan semmit sem tudok. Valami trianonszerű dolog történt velük?
Buitre
Jugador d'estrella

2009.07.30. 08:05:21

A katalánozásos dolog nemtom vajon miért olyan elképesztő..
mert ott vannak (vagyunk) a határon túlra szakadt magyarok, akikkel éppen lehetne azonosulni-segíteni, ha már a történelmi igazságtalanságokról van szó...
én elhiszem, hogy szimpatikus az elnyomottak mellé állni, és a barikádokon :lol: harcolni az elnyomóval szemben (fasisztaimperialista múltú-jelenű
Mandril
), de ez az azonosulás nekem is sok...
Amúgy is furcs az, hogy egy külföldi csapat mellett (legyen akárki) teszi le valaki a voksát. Az persze érthető, hogy valakinek megtetszik a csapat stílusa, a mez színe, a stadionja, a szurkolótábora, a történelme, esetleg épp kedvenc zsugása játszik ott... azután elkezd "csak úgy" a csapatnak drukkolni, még ha sz...rul is megy a játék, még ha nem is nyertek évek óta semmit. Ez már inkább olyan dolog, amivel az emberek identitásukat próbálják megtalálni, a külvilág felé kimutatni.

A katalánokat valahol meg lehet érteni, hogy a sportban élik ki harcukat az "elnyomókkal" szemben, de egyrészt NÁLUK legalább van autonómia, (míg pl. Székelyföldön nincs), másrészt meg az EUn belül ez már kezd idejétmúlt lenni.
madmushroom
Capitá del Barça

2009.07.30. 02:51:27

miihii írta:
madmushroom írta:Jelwaz teljesen felesleges ezekkel foglalkozni. Próbáljuk megőrizni a topic nyugalmát, már ha volt neki ilyen valamikor.
Én azért megvédeném
Nincs mitől, nem történt támadás :)
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
miihii
KHAL

2009.07.30. 02:35:14

madmushroom írta:Jelwaz teljesen felesleges ezekkel foglalkozni. Próbáljuk megőrizni a topic nyugalmát, már ha volt neki ilyen valamikor.
Én azért megvédeném (bár nem hinném,h szüksége lenne rá :wink: ).
Igenis elég sok igazsága van a hsz-ének és olyan dolgokat ír,amikkel abszolút nem felesleges foglalkozni,reagálni rájuk.És mivel semmi olyan megrázó dolgot nem írt sztem,ami az átlagosnál nagyobb indulatokat szítana itt,így semmi gond vele. :P

Az első rész a saját észrevételeit taglalják (oké,a többi is,de azok már reakciók idézetekre...),és a szabad véleményformálás joga lehetővé teszi ezt.

A katalánozásos dolog nemtom vajon miért olyan elképesztő... :roll:

A Gaspart-os fejezet úgy igaz,ahogy van.

A Tonival való eszmecserébe nem szólok bele,láttam már,h ez korábbról datálódó beszélgetés.De sztem semmi hangulatkeltő nincs benne :wink:

A két röviddel pedig szintén egyet tudok érteni a másodikkal pedig a legmesszebb menőkig.Amikor az eredetijét olvastam,már akartam reagálni,de mivel látom,h Jelwaz kollega megtette,így csak csatlakozom.
Lezárt