albicelesteX írta:Azért egy valamit nem értek!Wenger alatt nem inog még a pad?Mennyi év sikertelenség?És azért abban a csapatban lenne potenciál!Azért már mióta nem nyertek semmit!?
Gondolom, a tulajok látják, hogy miért jó.
Én csak laikusként, és nem bennfentesként felsorolnám, hogy szerintem miért jó Wenger.
1. Pénzügyek:
az utóbbi 5 év átigazolásaiból az Arsenalnak + 28,5 mio euro a mérlege, tehát nyereségesen gazdálkodott !
Összehasonlításképp: MU -57,7mio (pedig benne van a +94mio Ronaldoért...!), Chelsea -130,3mio, Liverpool -118,1mio.
Ez utóbbi három csapatnak iszonyat erős a financiális háttere, amit az Arsenal nem engedhet meg. Ennek fényében azért nem semmi az Arsenal teljesítménye, hogy évek óta ott van úgy a legjobb 4-ben, hogy egyszer 3. lett az utóbbi 5 évben, és egyáltalán nem 20 pontokkal van lemaradva ettől a 3-astól...És játszottak egy BL-döntőt mellékesen.
Tehát az a kulcs, hogy egy ilyen költségvetésből egy versenyképes csapatot tud összehozni Wenger. Ez példátlan. (Kíváncsi lennék, hogy másnak hogyan menne.)
2. Játék: az Arsenal hétről-hétre megtelíti a nézőteret. Miért? -kérdezhetnénk. Azért, mert a játéka egyértelműen kiemelkedik a PL-mezőnyéből. Nem védekeznek 11 emberrel, nem csak a kontrában bíznak, nem a "lehajtom a fejem, elmegyek a szélen, beadom a labdát, majd valaki csak befejeli"-focit játsszák, és nem is az "erő-focit". Eszméletlenül tetszetősen játszanak. És az emberek kimennek a kupameccsekre is, holott tudják: a juniorok fognak játszani, de ők is képesek azt a minőséget nyújtani egy kupameccsen, mint a felnőttek a PL-ben. A nézők nem csak azért fizetnek, hogy lássák a csapatukat nyerni. A futball a hétköznapi szórakoztatás része, és a szórakoztatáson nagy a hangsúly.
3.
Megbíznak benne a vezetők: Tudtommal sosem volt vele személyes probléma, nem kavarja a ****-t, tisztességesen végzi a dolgát. Nem panaszkodik, hogy "jaj, én miért csak ennyit kapok a transzfer-időszakban, miközben mások költik a 100milliókat?", hanem megpróbálja kihozni a maximumot ebből a helyzetből. És sikerül neki. Ez évben megint nagyon esélyes egy 3.hely elcsípése. Sőt... (?!)