CartmanBarca írta:bence-barca írta:Valahogy most nagyon nem akarom rávenni magam a német szavak tanulására, pedig holnap írunk
Mondjuk már vt, h nem tanultam vagy csak óra előtt tanultam egy kicsit és 4es lett! (persze csapatmunka vt...

)
Szvsz a német a világ legundorítóbb nyelve. 6-7 éve tanulom, de nem sok mindent tudok. Az angolt 2 éve kezdtem el és már nyelvvizsgára készülök tavasszal. A 6 év során 4 tanárunk volt, és most kifogtuk utóbbi két évben a leghagynemondjammilyet.
Ilyenkor hálát adok az (igazgató

) Úrnak hogy kiadták ezt a 2 napot is pihibe. Jan 3.-án meg egy finom 250 szavas németdogával kezdünk
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Angol egyértelműen jobb. Általánosban azt tanultam 8 évig, ide középsuliba jöttem németet 0. évvel kezdve tanulni, mert szeretném, ha mire elvégzem a gimit 2 nyelvvizsga van a kezemben, ami a jelenlegi helyzeteket tekintve igen sokat érhet. Az más kérdés, h idén kezdtünk el angolt tanulni és hála a vezetőségnek nem kezdő-haladó csoportbontás van, hanem az osztály 2 alapcsoportjára (németesek-spanyolosok) van bontva, így most 8éves angol tanulás után megint a "have you got" meg "presen simple" szinten vagyok
A másik meg, hogy a némettanárunk nem tud tanítani és egész órán leckét ellenőrzünk meg szavakat írunk ki, amikből pl. hnap is írok... Tavaly 0. éven 2 tanárunk vt és szerencsére az egyik lefektetett egy alapot, amit tudok használni alap szinten...
Egy szó, mint száz: jelenleg úgy állok, h csak külön tanárok segítségével tudok nyelvvizsgát rakni mind2 nyelvből