zsuni írta:Cukifiú sem kapott volna akkor,meg gyakorlatilag egyetlen aranylabdás sem Wink
Messi kiemelkedik a mostani labdarúgásból,így esélye sincs arra hogy egy rosszabb csapatban játszon,és igaz ez Cére is.
nyilván nem kapott volna egyikük sem. ha ez igy megnyugtatja a többiek lelkét is
Alves meg nem véleltenül került be az elmúlt években jópárszor az uefa álomcsapatába is...úgyhogy erről ennyit. Ha nálatok lenne,akkor menne a "ki az a Maicon?" jellegű beszélgetés. Wink
jó, nekem tök mind1 szerintetek ki a jobb, de a válogatottban nem véletlenül az egyik a másiknak a cseréje. de idén Alves azért messze nem hozott jó formát, ugyh most föleg le van maradva.
Ha meg arcoskodni akarnék akkor meg nyilván azt irnám hogy bezzeg Ramos. De az azért vicces lenne.

Érdekes ez az Alves-Maicon herce-hurca. Szubjektív és nehéz eldönteni, nem is akarok belemenni, mert mindketten zseniális játékosok és a döntésben nyilván a szimpátia dönt. A válogatottat viszont azért nem hoznám fel példának, mert látszik jól már évek óta Dunga taktikáján, hogy a picit defenzívebb, eredmény centrikus futballt játszatja az alakulattal, márpedig akkor minden edzőnél Maicon kezdene. Nem csak képességek, hanem taktika kérdése is ez. Példának okáért a barcaban, ha itt lennének mindketten(tegyük fel alapon), sztem akkor 10-ből 9 edzőnél (igazodva a barca taktikájához) Alves kezdene, mert ő illik ebbe a 4-3-3-as meg hasonló támadószisztémákhoz. Szóval ezért tartom rossz kiindulópontnak a válogatottat. Nem beszélve arról, hogy a taktikai variációkon kívül Dungának is létezik egy szubjektív értékelése, az ő szakmai ítélete sem fellebbezhetetlen, vagy inkább megkérdőjelezhetetlen. Egyébként két teljesen különböző játékosról beszélünk, akik a legjobb formájukban szerintem közel hasonló játékerőt képviselnek, mert míg Maicon magas, erős testalkatú és ehhez képest robbanékony és gyors (amolyan Titisen jól használja ezt ki és veri meg a hosszabb lábai segítségével a védőket egy-két lépéssel), veszélyes a kapura és jól ad be, emellett igen jól védekezik... Addig Alves az alacsony súlypontjával és a Maiconétól is jobb technikájával ( ebben közel hasonlóak,de én Alvesét ítélem jobbnak) szintén képes megverni a védőket 1 az 1-ben, hihetetlen jól cselez, gyors, jól helyezkedik, és ugyan nem ad be mindig annyira pontosan (forma kérdése), de mivel sokszor mutatja magát, sokszor próbálkozik, ezért elég sok gólpasszt szállít az idényben. Emellett (mármint amellett, hogy folyton elől rohangászik, sokkal többször és jobban helyezkedve, mint Maicon) hihetetlen munkabírással vissza is ér a védekezéshez, és bár nem védekezik olyan jól, mint Maicon (ez is szubjektív,de azért sztem ezen kevesen vitáznátok), de ezzel az óriási munkabírásával, ami szinte egyedülálló a mai futballban, sokat kompenzál és hasznos tagja a védelemben is a csapatnak. Nagyjából ez a rövid szöveges értékelőm. Egyértelmű, hogy én Alvest kedvelem jobban és tartom jobb játékosnak, de elfogadom mások véleményét is,mert ez nem ilyen egyszerű. Sztem a válogatottban Maicon előtt kellene játszani egyébként (mondták itt a balhátvédet is,de az nekem nem tetszene, én szoktam mondani, hogy két lábasak a focisták, de Alves játékában nagyon kell az a jobb oldal:D), úgy megkevernék a balhátvédeket szépen, de sajnos Dunga sok vkp-és taktikájába ez nem hiszem, hogy bele fog férni (biztos nagyobb szükség van egy brazil válogatottban a mai Gilberto Silvara, mint egy bitang erős jobb szélre.... )