A támadó részleggel türelmes vagyok, mint tudjátok. Ronaldinhoval, DEcoval, Messivel pláne, Samuval is. Iniesta és Xavi meg ált. azért nagyon jók...
De a védelem az egész csapatban......... a legrosszabb, tudom ezzel nem mondok ujat.
Mindig büszkék voltunk rá, hogy bár a támadó foci megy ki a divatból, a Barcelona szinte már az egyetlen olyan bástya, amely stabilan támadó szellemű. Erre most is büszkék lehetünk, hiszen bár akadozik a gépezet elöl is, úgy veszítlyük el a mecseinket, hogy szinte végig támadunk.
De mindez nem jelenti azt, hogy a védelem nem lehet jó. Igen is építhetnénk jó kis védelmet hátul, hogy ha van egy gyengébb időszak a támadósornál, akkor ne kelljen attól rettegni, h sok támadás közepette még mi kapjuk a gólokat! Merthogy most ez van. Támadunk, támadunk, és egyszerűen kontrából lefutnak minket, simán átjátszanak. És ez nem csak tegnap volt így, mert h nem volt vkp, már nagyon rég óta így van. Tavaly is már ez volt ,csak akkor többet rúgtunk, mint kaptunk.
Igazolások kellenek, most már kicsit jobban kirajzolódik, hogy milyen mértékben. Laportát mindenki láthatta tegnap, milyen ábrázattal, érzelmekkel ülte végig a meccset. Ugyan olyanokkal, mint mi a TV előtt.
Remélem végre megjön az esze, és elkezd igazolni. Nem kell olyan fenemód mindig spórolni, ha van miből, akkor lehet költeni. Ráadásul ha költenénk sokat, még akkor sem lenne semmi kül. a pénzügyi mutatókban, kicsit visszaesne a növekedés (!)...
Szóval, ha védelemről van szó, akkor vannak ezek az embereink:
-Zambrotta
-Puyol
-Thuram
-Oleguer
-Marquez
-Motta
-Edmilson
-Sylvinho
-Gio
-Belletti
Igazság szerint alig van, akinek maradnia kellene, ha tényleg biztos védelmet akarunk. Márpedig azt akarunk , és akkor mennie kell ugye: Gionak, sajnos, de ez van, már kevés. Belletti, sérülékeny, öreg már, nem tudjuk használni, hiába rúgott egy gólt, amit soha nem felejtünk...
Oleguernek is menni kéne, mondjuk ő nem fog. Tudjuk mért. De padra mondjuk még elmegy vhogy, hisz tud belső és szélső védőt is játszani végső esetben. Aztán Sylvinho. Már lassú. Tegnap sokat cselezgetett, de már nem volt elég gyors. Ronaldinhoval már nem tud úgy játszani.. mint régen. Beadásairól nem is érdemes szót ejteni. Motta kérdése érdekes. Én birom őt, szimpatikus, de csak ezért vkit megtartani nem lehet. Nagy igéret volt, de nem vált be. A csapat legsérülékenyebb tagja, ráadásul önbizalomhiányal. El, vagy legalább is kölcsönbe kéne adnunk. Edmilka már öreg. Nem bírja a tempót, ráadásul sérülékeny. Gyakorlatilag ha figyelitek, van két vkp-nk akik sérülékenyek.

Nem inkább nekik kéne darálni az ellenfelet??? Hát bizony de! Edmilka is mehet szerintem.
Nos, ki is maradt a védelemből??? Marquez, Puyol, Thuram, Zambrotta
4 ember, 5 posztra. Ez állati kevés. Zambi kivételével elküldtem mindenkit, de sztem nem is kellenek. Padra inkább marad Oleguer, egy B-s, és kezdőbe veszünk vkit. Zambit mindenképp a bal oldalra kell rakni, tahát jobb oldali bekk kell. Puyol evidens h jó, és marad. Thuram már öreg, mindnképp kell egy középső védő, mert 34 évesen a Francia már nem garancia semmire. Marquez nagyon gyengén játszik a tavalyi emberfelettihez képest. De univerzális, vkp-t és középső védőt is tud játszani, uh azért ő jó...
Igazából két dolgot tudok elképzelni a jövő évet illetően, az egyik:
Puyol, Thuram, Újközépsővédő, Zambrotta
Albelda (esetleg más)
Padon: Oleguer, B-s szélső, újszélső igazolás, Marquez
vagy pedig
újjobbekk, Puyol, újközépsővédő, Zambrotta
Albelda (vagy más)
padon: Oleguer, B-s szélső, Thuram, Marquez
Ezek így már erősek lennének bőven. És sztem ezek az ujjítások kellenek is egy igazán stabil Barca védelemhez.
Végül kicsit arról, hogy kik is lehetnének az újak?
vkp: van ugye Sisoko, Albelda, és még ?
jobb szélső védő: Alves, Miguel, Diogo és még?
középső védő: Alex, Andrade, G.Milito Chivu
Nem tudom még mien variációk vannak.
Én talán G.Militot, vagy ha adná a Chelsea-PSV páros, akkor Alexet favorizálnám... Andrade annyira nem jo, Chivura sok esély nincs
vkp-ra mindenképp Albelda, ugyis van Marquez is, meg ugysem játszunk mindig vkp-vel...
Szélső védő kérdése necces, Alves drága, Miguelt nehéz lenne megszerezni, Diogo a Madridé asszem...
Mindenesetre zsebünkbe kell nyúlni, mint mondtam, uh aki elérhető, bár sok pénzért, viszont tényleg jó igazolás is lenne, az Alves!
És akkor tehát kéremszépen: igazolnám végül Alexet/G.Milito-t, aztán Alvest, majd pedig Albeldát. Mondjuk a három A betűset megszerezni nagy húzás volna. És nagyon drága.
Kiváncsi leszek, mi lesz nyáron. Nem örülnék, ha megint csak alibi igazolás lenne, mint tavaly Guddy, esetleg Thuram, akit megvettük 1 vagy két évre...
Bocsánatot kérek hogy hosszú lett, de asszem minden gondolatomat leírtam a témával kapcsolatban... még jó h tudok gépírni, különben 10 perc helyett ez volna vagy 1 óra...
Minden tiszteletem azé, aki végigolvassa

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila