Barca vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.03.28. 21:06:39

Boixos írta: mindezektől függetlenül ők az egyetlen csapat a világon, akiknek soha az életben nem tudnék és nem is fogok szurkolni.
Tehát egy RM-Ujpest meccset az utóbbinak szurkolnál 8)
Boixos
Llegenda del Barça

2008.03.28. 20:53:12

mondjuk azt nem mondanám, h már anno utáltam őket, de már sokkal előbb rettentően unszimpatikusok voltak nekem, minthogy a barcát komolyabban megszerettem volna. elég volt meglátnom breitnert és szegény stielikét még a hetvenes években, h nálam nagyon messzire essenek a "pikszisből". de sokat nyomott a latban a lilafehér szinösszeállításuk is, amit fiatalabb koromban zsigerből rühelltem... (mondjuk most sincs lila szín a környezetemben, bár ez nem tudatosan alakult így :D) igazából a 80as években gyűlöltem meg őket, amikor sanchis, santillana, szerencsétlen juanito és a megdöbbentően visszataszító hugo sanchez szerepelt a csapatukban. michel, butragueno, chendo, buyo és a többiek csak feltették az i-re a pontot.
persze mostanra ez a gyűlölet jobbára eltűnt, bár a klubjukat és főleg annak vezetőinek megnyilvánulásait most sem csípem.
és azért anno perezék, és mostanság calderonék és néhány magát a szurkolójuknak nevező vadparaszt megnyílvánulásától előjönnek a régi érzések...
mindezektől függetlenül ők az egyetlen csapat a világon, akiknek soha az életben nem tudnék és nem is fogok szurkolni.
PUYOL-XAVI-INIESTA
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.03.28. 20:22:20

Azért mert vki szereti a Barcát, még nem kell a RM-d utálni, de azért lehet :) Én pl. a galaktikus éra óta utálom őket, sztem érthető, h miért. Ahogy a sajtó akkor fényezte őket, a csapból is ők a folytak, az igazoláspolitikájuk, a sok unszimpatikus beképzelt játékos, hihetetlenül gusztustalan volt. Mostanra sem jobb a helyzet, a RM jelenlegi vezetői és játékosai fejében elég nagy baj van. Már rég nem a legjobbak a világon, de ezt ők nem veszik tudomásul, ha van egy időszakuk, játszanak egy többgólos győztes meccset azt hiszik már itt a Kánaán. Akkor is utálnám őket, ha nem lennék Barcás, a milan, a mu, és a fradi mellet a legunszimpatikusabb csapat számomra
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2008.03.28. 19:57:59

torrentkiller írta:Meg abban a 2 évben mikor mi voltunk a jobbak, egy rossz szót nem nyilatkozott senki a madridról. Persze idén is a classico előtt akkora volt a szája a Schusternek hogy ők mien brilliánsan jáccanak, mi meg sz@rok vagyunk. Akkora az egójuk hogy nem bírják ki hencegés nélkül, mert ők a nagy real madrid... ez az ami sztem egy kicsit beteg.
ez tényleg így van...
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
torrentkiller
Entrenador del Barça

2008.03.28. 19:43:35

Meg abban a 2 évben mikor mi voltunk a jobbak, egy rossz szót nem nyilatkozott senki a madridról. Persze idén is a classico előtt akkora volt a szája a Schusternek hogy ők mien brilliánsan jáccanak, mi meg sz@rok vagyunk. Akkora az egójuk hogy nem bírják ki hencegés nélkül, mert ők a nagy real madrid... ez az ami sztem egy kicsit beteg.
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Gomezinho
Capitá del Barça

2008.03.28. 19:35:32

Torrentkiller igazad van! De ! Nem csak emiatt kell utálni és szapulni őket!
A legfontosabb a viselkedésük, mert egy szurkoló aki ezt végignézi amit a MAdrid hazudik csinál a játékosokkal , hazudik na ezaz amitől lehet őket "nem szeretni" .
Ronaldinho .... cserben hagytál minket!
barca99
Llegenda del Barça

2008.03.28. 19:33:05

Gomezinho írta:De ez akkor is kizárt dolog hogy kedvelni a Barcát meg a Madridot vagyis nekem ez olyan nemegészséges dolog!
Slither írta:Egy sima futballkedvelő embernek, akinek nincs kedvence, annak simán lehet szimpatikus mindkét csapat, hiszen a játékuk, futballfilozófiájuk nem különbözik olyan sokba. A rivalizálás jó dolog, de az utálkozás sztem sok embernél teljesen alaptalan.
:idea:

Nem igaz, hogy nem érthető. :D

Persze egy Barca/Real drukkernél érthető, de egy semlegesnél...
torrentkiller
Entrenador del Barça

2008.03.28. 19:30:50

Drigo írta: Mindenkinek szíve joga azt szeretni és utálni, akit csak akar. De azért utálni valamit, mert ősidők óta így van, az eléggé fura. Csak azért, mert ezt mondja mindenki, miközben sokan nem is tudják ennek a hátterét.
Én még régebben elkezdtem nézni a spanyol focit, és valameik sport adón adták a Barca tvt( nem a sportklubbon, lehet h külföldi volt, nem tom pontosan). Azokban az időkben szerettem meg a Barcát. Akkoriban ugy voltam a reallal, hogy mindenkitől hallottam hogy ősi ellenségek. Akkor még nem utáltam. Csak kaptam karácsonyra egy könyvet a Barca történetéről, amiben egész sok rész volt a 2 csapat rivalizálásáról. Mikor elolvastam hogy miket csinált a madrid(meg a spanyol állam is "madridos" volt ugye, és hogy folyamatosan bszogatták a Barcát,volt h megfenyegették a csapatot stb...) Ekkor utáltam meg a madridot...
Szal csak ennyi.
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Gomezinho
Capitá del Barça

2008.03.28. 19:29:02

De ez akkor is kizárt dolog hogy kedvelni a Barcát meg a Madridot vagyis nekem ez olyan nemegészséges dolog!
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2008.03.28. 19:27:11

Egy sima futballkedvelő embernek, akinek nincs kedvence, annak simán lehet szimpatikus mindkét csapat, hiszen a játékuk, futballfilozófiájuk nem különbözik olyan sokba. A rivalizálás jó dolog, de az utálkozás sztem sok embernél teljesen alaptalan.
Gomezinho
Capitá del Barça

2008.03.28. 19:02:25

Ez olyan dolog mint hogy szereted a női nemet meg a férfit is! Elfogadhatatlan! Ilyen a Barca vs real is! Nem lehet egysorban emliteni őket! :D
fir3bird
Entrenador del Barça

2008.03.28. 18:57:54

Érdekes dolgokat írtatok.Szerintem simán lehet hogy szereti valaki a mindkét rivális csapatot, feltéve ugye ha nem ízig vérig az egyik rajongója.Ha felmerült ugye a River Plate-Boca Juniors kérdés, akkor arra énis azt mondanám hogy szeretem mindkettőt, vagyis inkább hogy kedvelem mindkettőt.De ugyanez elmondható a Roma-Lazio párosról.Ha valakinek egyik sem a kedvence csak kedveli őket akkor simán szeretheti mindkettőt.De ha mondjuk az ember imádja a Real v. Barcát , tényleg körberajongja akkor mondjuk már nehezebb elképzelni hogy ugyanannyira szereti a másikat! sőt...
Attila-Raul
Jugador del Barça

2008.03.28. 17:51:41

Szijasztok. Gondoltam kicsit `en is hozzaszolok ehez a te`mahoz. Szerintem olyan nincs h egy igazai/ve`rbeli szurkolo mind2 csapatot szeresse...jelen pillanatban a Real `es a Barcat eggyarant. En Madrid szurkolo vagyok `es egyenesen ruhellem a Barcat....de a jatekosait nem...sött...nagyon orulne`k neki ha Ronaldinho ujra a re`gi lenne...`es szeretem a fiatal jatekosaitokat Bojant `es a Giovani DOs Santost...de pl Eto`o nagyon ellenszenves nekem.... itt lenne`bb olvastam h irta valaki h utalja a Realt `es a jatekosait is....ezzel igy nem `ertek eggyet.
Dos Santos
Jugador d'estrella

2008.03.28. 17:42:05

Szandi írta:Olyan talán nem,h mind a 2 csapatot igazán szereti valaki, de olyan, h kicsit a Barcelona, kicsit a margit, olyan simán.
PL én szeretem a Rivert és a Bocát is.
Hú,Te a Rivert is, meg a Bokát is szereted.Komolyan? :D Hát sztem nem lennél túl népszerű Argentínába. :D

Meg ezt a kicsit a Barcát,kicsit a Realt is szeretem dolgot se tudnám elképzelni. :) Olyan mintha,valaki kicsit szeretné a Romát,meg kicsit szeretné a Lazio-t is.Te ezt el tod képzelni? :)

Vagy Én vagyok egy kicsit maradi? :D
A legnagyobb probléma az, amikor a hülyeség akaraterővel párosul.
A vélemény olyan, mint a segglyuk.Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.03.28. 12:07:54

Ez egy elég érdekes téma.
Ha belegondoltok, akkor bármilyen két oldal közöttiellentét esetén az egyik oldalhoz tartozók nyilvánvalóan nem szimpatizálnak a másikkal semmiképp, és például ebbe aki beleszületik, vagy odaáll az egyik oldalra, abban elvből van benne, hogy a másik az unszimpatikus. Lehet hogy rossz fogalom lesz, de ez szerintem a feltétlen lojalitás.
Én a Madridot nagyon nem szeretem, igy a játékosait sem, és nálam ez a Barca szeretetével jött, hisz a Reál volt a nagy ellenfél, akit fölül kell mulni, és anno amikor a BL elődöntőben ellenük játszottunk én akkor szerettem meg a Barcát, és egyben utáltam meg a reált. Mondjuk nálam elég érdekes h például Rault nagyon tisztelem, és szimpatiálok vele...pedig hát...
Szóval ez nagyon érdekes, de szerintem aki az egyik oldalhoz tartozik igazán, az a másikhoz nem tartozhat kicsit sem.
Nyilván olyan esetben amikor távolról szemlélünk egy rivalizálást, mint ahogy említettétek pl a Boca-Rivert, tehát h nem kedvenc csapatok, csak pl szeretjük a játékukat, akkor ez nem ilyen szoros dolog, ugyhogy ott mindkét félhez lehet kötődni, és nyilván ugyanígy van ezzel olyan is aki mind a Barcát mind a Reált kedveli kicsit.

G.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
bandi06
Barça B

2008.03.28. 10:44:34

igaz kissé gyengén fogalmaztam.Azon kivül hogy ösi ellenfelek vagyunk van még pár okom amiért utálom a madridot.A vezetőségük pl ritka undoritó banda.Calderonnal az élen.Azon kivül az hogy még hajdanán ETO-ról olyan könyen lemondtak semmibe vették.(mondjuk ez nekünk csak jól sült el)Pedig nagyszerü csatár.Na és persze nem nagyon szeretem bennük hogy mindenkit felvásárolnak jó drágán.Aztán persze sok sztár a padon pihen.és csak padozik.(ez inkább régebben volt jellemző)És azt sem szeretem hogy mindenki őket ajnározza.Nem szeretem az ott játszó focisták felét se.Nem tettszik a játékstilusuk.Asszem ez ép elég ok hogy utálljam őket.Az egész klub unszinpatikus számomra!Jó dolog hogy mindenkinek lehet saját véleménye.Én igy érzek.
MOCSKOS REAL
Drigo
Eurobarca Staff

2008.03.28. 10:01:29

bandi06 írta:De semmikép sem szimpatizálhat a madridal,hisz ősi elenfelek vagyunk könyörgöm.Hangsúlyozom aki igaz Barcadrukker!!!!
Mindenkinek szíve joga azt szeretni és utálni, akit csak akar. De azért utálni valamit, mert ősidők óta így van, az eléggé fura. Csak azért, mert ezt mondja mindenki, miközben sokan nem is tudják ennek a hátterét.

Azért köpni valakire, mert másmilyen mez van rajta és valahol azt hallottad, hogy ő az ősi ellenfeled/elllenséged??? De nem is kell ilyen messze mennünk, elég ha mindenki elnéz jobb és bal oldalra.

Én speciel szívből gyűlölöm a Realt, de ennek semmi köze ahhoz, hogy a Barça a kedvenc csapatom. Ez puszta, ugyanakkor eléggé érdekes véletlen.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
bandi06
Barça B

2008.03.28. 09:54:24

Szerintem egy igazi Barca drukker nem szeretheti a madridot.Ez valahogy nem fér össze.Nem azt mondom hogy mindenki aki a Barcának drukkol utálja a RM-ot.De semmikép sem szimpatizálhat a madridal,hisz ősi elenfelek vagyunk könyörgöm.Hangsúlyozom aki igaz Barcadrukker!!!!Aki csak nézi a focit és nincs kedvenc csapata azt megértem.Az öcsém pl Real drukker és ő sem szereti a Barcát.Szivjuk is egymás vérét rendesen persze csak poénból. Ja és még valami én igenis utálom a madridot mert jogom van hozzá hogy azt utáljak akit akarok.Ez van.HA ISTEN VELÜNK KI ELLENÜNK?BARCA4EVER
MOCSKOS REAL
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2008.03.27. 23:03:40

Szandi írta:Olyan talán nem,h mind a 2 csapatot igazán szereti valaki, de olyan, h kicsit a Barcelona, kicsit a margit, olyan simán.
dettó... 8)
Szandi
Főnökasszony

2008.03.27. 22:07:36

Olyan talán nem,h mind a 2 csapatot igazán szereti valaki, de olyan, h kicsit a Barcelona, kicsit a margit, olyan simán.
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
Blaugrana10
Barça B

2008.03.27. 16:36:32

Hat akkor vagy en vagyok eltajolodva vagy ti!!! Mondjuk mar 10 eve Barca drukker vagyok. A Barca legnagyobb rivalisa a Real, tudtom szerint... Na de hallottam olyant is h van aki mind a ket csapatot szereti, csak hat azokat sehogysem tudom megerteni. Na de kulonboznek egymastol az emberek... Forca Barca!!!! Antimadridista forever
Kép KÖSZÖNÖM ISTENEM, HOGY NEM LETTEM MADRIDISTA
socio66

2008.03.27. 16:17:22

A totón Sevilla sikerre tettem hétvégén! :) remélem bejön! :lol: :lol:
danko94
Entrenador del Barça

2008.03.26. 14:35:10

Zsolti írta:
Blaugrana10 írta:Hat szerintem, aki Barca igazi drukker az - enyhen fogalmazva - nem erezhet gyuloletnel kevesebbet. Ha szeretem a Barcat, nem szerethetem a margot. Hat nem?
Ok..majd kérdezd meg ugyan ezt magadtól 20 évesen..másképp fogod látni,ahogy énis. A gyűlölet álam átment közönybe,és jól is van ez így. :)
Amúgy meg miért ne lehetne egyszerre szeretni mindkettő csapatot?
ez nem valami dogma,hogyha Reálos vagy,akkor nem szeretheted a Barkát...vagy fordítva..Főleg innen a Kárpát medencéből érdekes ez a dolog..még ott kint valamilyen szinten érthető is...
Énis pont ezt mondtam h nem utálom a madridot de erősen nem szeretem...
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2008.03.26. 13:42:41

Blaugrana10 írta:Hat szerintem, aki Barca igazi drukker az - enyhen fogalmazva - nem erezhet gyuloletnel kevesebbet. Ha szeretem a Barcat, nem szerethetem a margot. Hat nem?
Ok..majd kérdezd meg ugyan ezt magadtól 20 évesen..másképp fogod látni,ahogy énis. A gyűlölet álam átment közönybe,és jól is van ez így. :)
Amúgy meg miért ne lehetne egyszerre szeretni mindkettő csapatot?
ez nem valami dogma,hogyha Reálos vagy,akkor nem szeretheted a Barkát...vagy fordítva..Főleg innen a Kárpát medencéből érdekes ez a dolog..még ott kint valamilyen szinten érthető is...
Blaugrana10
Barça B

2008.03.26. 13:04:20

Hat szerintem, aki Barca igazi drukker az - enyhen fogalmazva - nem erezhet gyuloletnel kevesebbet. Ha szeretem a Barcat, nem szerethetem a margot. Hat nem?
Kép KÖSZÖNÖM ISTENEM, HOGY NEM LETTEM MADRIDISTA
Lezárt