Offtopic #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik korcsoportba tartozol?

10 alatt
2
0%
10-15
52
12%
15-20
191
46%
20-25
114
27%
25-35
47
11%
35-50
7
2%
50+
5
1%

Szavazatok száma: 418
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.06.19. 10:58:30

Rinku
Director del Fútbol

2010.06.19. 10:47:32

sjd írta:
kennyke04 írta: am nem akarok nagyon politizálni, de van jelenleg párt a parlamentben, akik nyíltan kimondták a kormány-programjukban a szabad fájlcserét támogatni kell... mondjuk sajnálom h a mostani esetről még nem írtak vagy történt volna egy kis közfelháborodás... akit érdekel katt
Alapítsuk meg a Magyar Kalózpártot! :D
Most cseréltük le... Amilyen harácsolás és fosztogatás ment itt a szocik részéről, bőven kiérdemli a kalóz címet... :roll:
Football, bloody hell. /SAF/
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.06.19. 10:41:27

Gondoltam ide írom: Szóval van Iwiw-en ez a VB játék! ÉS ma reggel ara ébredtem hogy 0 pontom van, ami persze nem meglepő ilyen remek tippek mellett... :oops: :D Na de a lényeg: Ezek szerint már többet nem is játszhatok ugye? :roll: Adhatna valaki valami infót erről...
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
sjd
Llegenda del Barça

2010.06.18. 14:19:30

kennyke04 írta: am nem akarok nagyon politizálni, de van jelenleg párt a parlamentben, akik nyíltan kimondták a kormány-programjukban a szabad fájlcserét támogatni kell... mondjuk sajnálom h a mostani esetről még nem írtak vagy történt volna egy kis közfelháborodás... akit érdekel katt
Alapítsuk meg a Magyar Kalózpártot! :D
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.06.18. 13:26:11

Fecooo írta:abban biztosak lehetünk, h az IT-szektor erősebb annál, nagyobb bevételt generál az államok számára, mint ezek a parazita szervezetek, így előbb-utóbb rá kell jönniük a kormányoknak, h nagyobb haszna van a P2P-nek, mint gondolnák... Sőőőt(!), megkockáztatom, h a gazdaság számára létkérdés...
am nem akarok nagyon politizálni, de van jelenleg párt a parlamentben, akik nyíltan kimondták a kormány-programjukban a szabad fájlcserét támogatni kell... mondjuk sajnálom h a mostani esetről még nem írtak vagy történt volna egy kis közfelháborodás... akit érdekel katt
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.06.18. 13:10:43

itt a gondolkodással van a baj... úgy állnak hozzá a dolgokhoz, h ha megszűnne a letöltés, akkor mindenki megvenné az addig letöltött dolgokat, tehát amiért nem fizettünk, azért majd fogunk, így minden egyes letöltés után számolják az anyagi kárt... ez nonszensz... az embereknek nem lesz több pénze, h meg tudják venni a filmeket, zenéket, szoftvereket, így ha nem tudják letölteni, akkor se fogják megvenni, hanem alternatív megoldásokhoz fordulnak.

pl MS office helyett Open office, szinkronos filmek helyett rászoknak az eredeti nyelvűre (mert az kizárt, h a világon mindenhol megszűnne a torrent...)

Ezáltal az eredeti kiadásokból származó bevétel-növekedés alacsonyabb lesz, mint a kiesés, amit a szolgáltatók és az IT szektor fog megérezni... ha nincs letöltés, minek a gyors net, minek a nagyobbnál nagyobb kapacitású memóriák, tárolók, minek az írható lemezek, minek a jobbnál-jobb divx-es és blue-ray lejátszók és a többi olyan eszköz, aminek kereslete kizárólag a letöltésektől függ?

be kéne látni: a letöltésre szükség van! ( kizárólag a "támogatás"-mentes oldalakra, a warez-ftp-ket és a lehúzós oldalakat kéne beszüntetni!)

a jogvédők utolsó gerinctelen paraziták, ugyanis volt olyan zenész, akinek nem tetszett a lehúzás,ő inkább P2P-en megosztotta a nagyközönséggel INGYEN! (persze ezt nem nézték jó szemmel, hiszen abból nekik nincs bevételük ezért nem hagyták békén...) az artisjus és a proart a saját bevételeiket védik, nem a művészeket :x
aki ebben az országban alkot vmit, az úgymond akaratlanul is szerződést köt ezekkel a férgekkel, és nincs mit tenni ellene, megkapták erre a jogot...

abban biztosak lehetünk, h az IT-szektor erősebb annál, nagyobb bevételt generál az államok számára, mint ezek a parazita szervezetek, így előbb-utóbb rá kell jönniük a kormányoknak, h nagyobb haszna van a P2P-nek, mint gondolnák... Sőőőt(!), megkockáztatom, h a gazdaság számára létkérdés...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.06.18. 13:29:13-kor.
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.06.18. 13:10:17

barcalaci84 írta:a családi filmek azok , amik úgyahogy mennek , akár úgy hogy apa kint marad :D
és azért a 10 ezer durva becslés, nem kell venni popcornt, cola-t meg minden sz.rt...
mond meg ezt egy 3-4-5 stb. korú kisgyermeknek :wink: ha már megyünk shreket nézni, kell shrekes cólás pohár, meg mindegy egyéb cukor, meg akkor már mekibe is menni kell vagy egyéb ilyen helyre, és akkor még mivan ha az adott család városában nincs is mozi és el kell menni máshova... szóval benne lehet ez egy 4tagú családnak 10k-ba és igaz ki lehetne hozni feléből is, de ha nem ordibálásból, meg nyivákolásból akarod h álljon a szórakozás, akkor már megint nem... Nem olcsó akárhogy is nézzük, főleg a fizuhoz mérten... Mondom ezt mint rendszeres mozi látogató...
"A fociban az a lényeg,
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.06.18. 13:06:51

Barcaforever írta: Egy családi mozizás 10 ezer Ft kb.Ennél jobb indok nem kell sztem. :oops:
10 ezer? Szerintem csak 5. Mondjuk egy kétgyerekes család elmegy, a gyerekek jegey 2X1000 a szülőké meg 2X1500 kb. Legalábbis a budapesti mozikban (Palace cinemas, Cinema city)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.06.18. 13:05:05

ElBartimaeus írta:
néhány ember a VB topicban írta:"Kommunizmus"
Erről szeretnék valamit mondani, csak hogy tisztázzuk a dolgokat.

Azt hiszem, hogy elméletben a kommunizmus nagyon jó. Csakhogy a kommunizmus mint olyan sehol sem jött létre. Megtanultam történelemből, a tanárom külön kitért erre részletesebben és elmondta, hogy a kommunizmus egyszerűen nem jöhet létre, mert ilyenek vagyunk, mi emberek. Úgyhogy a pontosítás végett nem nevezném ilyen néven az Észak-Koreában levő rendszert, még ha hivatalosan az is van ott, ebben az esetben az "eredeti kommunizmus" egy kifacsart és eltorzított változata van jelen. (Habár megjegyezném, hogy nem nagyon tudom, hogy pontosan mi van ott, de amit régen kommunizmusnak neveztek és elterveztek, az rendkívül jó. Jelenleg ami ott uralkodik az nem jó...) Csak ennyit akartam és remélem nem veszed támadásnak, inkább csak kicsit bökte a szemem, hogy egy elméletben jó rendszert pocséknak nevez akárki is. Vagyis hogy mást ért kommunizmus alatt, mint amit eredetileg jelentett.

Nagyon jó,hogy ezt leírtad,remélem sokan elolvassák és megértik,mert óriási probléma ez,hogy úgy becsmérelnek valamit,hogy fogalmuk sincs magának a fogalomnak a jelentéséről.
Ugyanez amit írtál igaz a fasizmusra is,amit még az olaszok találtak ki.

Úgyhogy,óvatosan dobálozzunk ilyen fogalmakkal,főleg a fiatalabbaknak mondom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.06.18. 12:55:42

néhány ember a VB topicban írta:"Kommunizmus"
Erről szeretnék valamit mondani, csak hogy tisztázzuk a dolgokat.

Azt hiszem, hogy elméletben a kommunizmus nagyon jó. Csakhogy a kommunizmus mint olyan sehol sem jött létre. Megtanultam történelemből, a tanárom külön kitért erre részletesebben és elmondta, hogy a kommunizmus egyszerűen nem jöhet létre, mert ilyenek vagyunk, mi emberek. Úgyhogy a pontosítás végett nem nevezném ilyen néven az Észak-Koreában levő rendszert, még ha hivatalosan az is van ott, ebben az esetben az "eredeti kommunizmus" egy kifacsart és eltorzított változata van jelen. (Habár megjegyezném, hogy nem nagyon tudom, hogy pontosan mi van ott, de amit régen kommunizmusnak neveztek és elterveztek, az rendkívül jó. Jelenleg ami ott uralkodik az nem jó...) Csak ennyit akartam és remélem nem veszed támadásnak, inkább csak kicsit bökte a szemem, hogy egy elméletben jó rendszert pocséknak nevez akárki is. Vagyis hogy mást ért kommunizmus alatt, mint amit eredetileg jelentett.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.18. 12:54:07

a családi filmek azok , amik úgyahogy mennek , akár úgy hogy apa kint marad :D
és azért a 10 ezer durva becslés, nem kell venni popcornt, cola-t meg minden sz.rt...
Barcaforever
Director del Fútbol

2010.06.18. 12:47:28

barcalaci84 írta:
Krojf írta:Megértem, ha indulatosan reagáltok, de ezen torrentek is közrejátszanak abban, hogy évek óta nem kapok normálisan fizetést, mert kong a mozink az ürességtől.
Ezen oldalak elterjedése is vastagon benne van a problémában.
Persze az emberek pénztelensége, a rengeteg csatorna a tévékben, a DVD elterjedése is erősít az üresítő tendencián, de az ingyenes letöltögetések viszik a prímet.
Legalább 15-20 ismerősömnek van odahaza tekintélyes letöltöttfilm-gyűjteménye.
Ha egyszer az Artisjus meglepné őket, akkor mehetnének a hűvösre.
K.
Valóban mind közrejátszik abban , hogy a mozik konganak az ürességtől, de szerintem a másik probléma , hogy a legtöbb ember csalódottan jön ki a moziból és itt nem csak az esetleges gyengébb filmtermésre gondolok...

Amíg otthon jobb minőségben , ezerszer jobb hangzással tudjuk megnézni a filmeket, addig nincs miről beszélni...( nonszensz ,hogy még DTS hangzást sem kapsz a termekben, a legtöbben még Dolby Digital sincs...)

A jelenlegi anyagi helyzetben kétszer meggondolja az ember , hogy mire költse a pénzét , és legtöbbször a mozi nem adja meg azt a plusz moziélményt amit elvárhatnánk tőle , és megint ünnep lenne moziba menni...

Azért az is látszott, amikor jött az Avatar hatalmas sikere , akkor jótékony hatással volt a többi film nézettségére is egy darabig , mert az emberek többsége jó élményekkel hagyta el a mozit, és úgy gondolták megéri moziba járni , megéri a pénzét...(persze azóta voltak csalódások náluk is...)
Egy családi mozizás 10 ezer Ft kb.Ennél jobb indok nem kell sztem. :oops:
Kép
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.06.18. 12:42:24

szajko írta:Olvastam,hogy az nCore majd újra indul,de azt nem tudjátok,hogy teljesen 0-ról indul az oldal vagy onnantól amikor bezárták? :roll:

Én még két nagyobb oldalon vagyok amiket most használgatok,de amint lesz nCore ismételten csak azt fogom használni.
Ha jol tudom csak a frontend szervert meg a trackert vitték el, a többi megmaradt. Meg kül is időrők időre tuti csináltak biztonsági mentéseket, ugy ha nem is az uccso állapotban indul újra de tuti nem nulláról.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torrentkiller 2010.06.18. 12:47:04-kor.
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.18. 12:34:52

Krojf írta:Megértem, ha indulatosan reagáltok, de ezen torrentek is közrejátszanak abban, hogy évek óta nem kapok normálisan fizetést, mert kong a mozink az ürességtől.
Persze az emberek pénztelensége, a rengeteg csatorna a tévékben, a DVD elterjedése is erősít az üresítő tendencián, de az ingyenes letöltögetések viszik a prímet.
K.
Valóban mind közrejátszik abban , hogy a mozik konganak az ürességtől, de szerintem a másik probléma , hogy a legtöbb ember csalódottan jön ki a moziból és itt nem csak az esetleges gyengébb filmtermésre gondolok...

Amíg otthon jobb minőségben , ezerszer jobb hangzással tudjuk megnézni a filmeket, addig nincs miről beszélni...( nonszensz ,hogy még DTS hangzást sem kapsz a termekben, a legtöbben még Dolby Digital sincs...)

A jelenlegi anyagi helyzetben kétszer meggondolja az ember , hogy mire költse a pénzét , és legtöbbször a mozi nem adja meg azt a plusz moziélményt amit elvárhatnánk tőle , és megint ünnep lenne moziba menni...

Azért az is látszott, amikor jött az Avatar hatalmas sikere , akkor jótékony hatással volt a többi film nézettségére is egy darabig , mert az emberek többsége jó élményekkel hagyta el a mozit, és úgy gondolták megéri moziba járni , megéri a pénzét...(persze azóta voltak csalódások náluk is...)
szajko
Director del Fútbol

2010.06.18. 12:06:00

Olvastam,hogy az nCore majd újra indul,de azt nem tudjátok,hogy teljesen 0-ról indul az oldal vagy onnantól amikor bezárták? :roll:

Én még két nagyobb oldalon vagyok amiket most használgatok,de amint lesz nCore ismételten csak azt fogom használni.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.17. 21:54:53

Fecooo!

ugyanez nálam is a szitu :evil: :( de bízok a visszajövetelben. (olvasgattam, nem kell temetni)

nCore nagyon kellemes hely, egyszerűen egy stílust képvisel, kedvencem egyértelműen, azon kívűl csak bithumenen vagyok,de átlag user barátabb jóval az nCore, HAJRÁ!

szerk: ez az egész csak összekovácsolja az egész netes társadalmat, jó látni,olvasni,h "rivális" oldalak mennyire együtt éreznek,és szorítanak az érintetteknek
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.06.17. 21:02:18

mivel "enyhén" dühös vagyok, csak egy megjegyzés:

a torrentoldalak közül csak a "jófiúkat", azaz az olyan oldalakat tették tönkre, amelyek nem voltak "lehúzósak" (ncore,majom,giga stb...) ,az ftp-k és a küldjesemestezeröccázéésregelhecc oldalak "érdekes módon" érintetlenek maradnak szinte mindig... véletlen lenne? kétlem... ilyenkor "jó érzés" magyarnak lenni...

az Ncore áldozat lett, hivatalos forrásból tudom :( :cry:

akit érdekel katt :(

egyébként nem lesz vége a torrentezésnek, mert az artisjus éhen halna... a tavalyi éves beszámolójuk alapján alig 13 milliárd volt a bevételük... ( a kiadásuk alig volt több 10 milliárdnál...)
tehát mindig vigyáznak arra, h hagyjanak vmennyit... különben is, ha nincs letöltés, minek a gyors net? a szolgáltatók szintén éhen halnának, így senkinek nem érdeke a letöltés felszámolása...)
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.06.17. 20:28:55

torrentkiller írta:sokat a sünök sem tudnak tenni, mivel a szervereken nem voltak fenn a zenék, filmek, játékok stb, hanem csak a torrent fájlokat tárolták, az meg semmit sem bizonyít.
volt már szerencsém ilyenhez, minimum egy évig fognak ülni a gépeken míg megszakértik.... legutóbb pl. azt nyilatkozta a nagy szakértő, hogy átlagba elterjed merevlemezek 1GB kapacitásúak :lol: szóval, a kicsik valószínűleg mennek lőcsbe, a magnak meg csak proxy-t vittek, ah legutóbb olvastam, szóval az menni fog amint lecsillapodtak a kedélyek.
K.
Az üresítő tendenciára 3D pl legjobb megoldás (lenne, ha nem a legrosszabb kópiákat sóznák ránk, legalábbis elég sokat olvastam hasonlót). És elég gáz, hogy az idióta amcsi vígjátékokat, nyomatja az összes mozi orrvérzésig, de amire szívesen elmenne az ember, meg vagy nem adják 1hétnél tovább, napi egyszeri vetítésnél vagy 2-3hónappal később játsszák, mikor máshol már HD-be jön ki.
Artisjus meg a többi jogvédő, menjen a fenébe, kicsalja minden kiadótól/forgalmazótól a nagy lóvékat, hogy megvédjük az anyagodat pumpálják beléjük a lóvét, azoknak szépen vastagodik a pénztárca, pár ilyen akciót csinálnak a látszat kedvéért (persze az adófizetők pénzén) utána meg a bíróságtól kapnak egy öngólt. Na bumm... Nem lennének ezek a haddnemondjammikki, a mozijegy ára is szép mértékbe csökken(het)ne. (Am nem büntetnék meg őket túlzottan a filmekért, max programokért/játékokért)
De lassan minden törvénysértő, lassan a trailereket se nézhetjük csak úgy büntetlenül komolyan.
"A fociban az a lényeg,
- Hofi Géza
kurdt
Megmentő :)

2010.06.17. 19:33:07

Perrero írta:
K.
amíg nem torrenteztem addig se jártam moziba, nekem az nem pálya, hogy belecsámcsognak a fülembe, szürcsölik a kólájukat, és esetleg a film is rossz, így nincs kedvem cca. 1 ezrest fizetni, és akkor még nem ettem/ittam semmit... a dvd az más, őket károsítom rendesen. :)

amúgy meg: http://ncorenews.blogspot.com/
Nekem valahogy megvan az összhang: 8)
több mint 300 filmem van itthon letöltve (pluz eredeti dvd-k, kevés) és átlagban hetente járom moziba (mondjuk most már a titanic óta csak egyszer voltam)...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2010.06.17. 18:57:03

Megértem, ha indulatosan reagáltok, de ezen torrentek is közrejátszanak abban, hogy évek óta nem kapok normálisan fizetést, mert kong a mozink az ürességtől.
K.
Blaugrana palocista maximalista!
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.06.17. 11:16:46

sokat a sünök sem tudnak tenni, mivel a szervereken nem voltak fenn a zenék, filmek, játékok stb, hanem csak a torrent fájlokat tárolták, az meg semmit sem bizonyít. Az ncore állítólag akár már holnap be is indulhat...
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.17. 10:58:05

Talma írta:...
biza, először beparáztam én is, legjobb magyar torrent oldal az nCore ,legalábbis számomra, de ahogy olvasgatok hszeket máshol is kizártnak tartom,h ne indulna be hamarosan ismét. viszont több kisebb sitenak valószínű ezzel vége, bár azok engem nem érintenek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2010.06.25. 18:13:30-kor.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
lui1698
Llegenda del Barça

2010.06.17. 10:51:52

socio66 írta:Tegyék rendbe az országot,meg a fizetéseket és senki nem fog torrentezni.
Fölösleges keménykedések ezek,ha nem tudom ingyen letölteni a filmet/játékot/zenét,akkor nem veszem meg a boltban sem,ennyi.[/color]
Hát jah. Életemben ha 2 eredeti cuccot vettem max (ebből egy volt hugomnak egy Fiesta cd még 4 éve kb. :D ). Nem fogok ezreket kiadni olyan dolgokért amikről tudom, hogy nem érnek annyit.
Pl. egy új filmért ami most jött ki. Mert amik mostanában kijönnek a "gyárakból" nagyrészét egyszer megnézem és törlöm. Többet nem ér.

Amúgy is feleslegesnek érzem ezeket a karate akciókat a zsaruoktól, mert hiába szűnik meg 1-2-10 oldal, semmi nem ér, mert "Van másik!".
Szélmalomharc a részükről. És a legnagyobb vicc, hogy a fizetől warez oldalak segítik őket, hogy "elkapják" a gonosz torrenteseket. :?

Talma: köszi az infót. Igazából az ncore volt a legfontosabb, szinte csak azt használtam mostanában. 1st-ről szedtem még néha dolgokat. Bithorlo-ról meg legritkább esetekben. Így sajnálom a két megszűnő oldalt, de így, hogy a legjobb marad nem izgulok.

Egyébként csak nem valamelyik oldalnak vagy a belső embere? :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.06.17. 10:46:39

socio66 írta:
lui1698 írta:Na szép.
Volt valami országos razzia és az általam leggyakrabban használt torrent oldalakból kettőt lenyomtak. (1st,Bithorlo)
Plusz még az ncore-t se akarja beadni, de annál még csak időtúllépés miatt áll le. Reménykedek, hogy az megmarad legalább, mert ha azt is lecsapják akkor kész. :?
Másnál beadja az uccsót?
Röhej.
Tegyék rendbe az országot,meg a fizetéseket és senki nem fog torrentezni.
Fölösleges keménykedések ezek,ha nem tudom ingyen letölteni a filmet/játékot/zenét,akkor nem veszem meg a boltban sem,ennyi.
így van... ha a torrentezés meg lenne fékezve,kitalálnak más módszert.
bár ez a mostani szerintem csak 2-3napos átmeneti leállás
Lezárt