de sose hallottam olyat, h a fedezet egy még nem létező, a jövőben bekövetkező bevétel is lehet
Én pontosan ugyanezt írtam le csak kicsit más megfogalmazásban.
A probléma a jelen! Egy világválság kellős közepén, amikor emberek tízezrei mennek tönkre, amikor a bankok több milliár eurós segélyeket kapnak, de a kisemberek megrohadhatnak, mert hitelt nem kapnak amivel kimászhatnának a bajból... S ekkor jön egy Florentínó, bekopogtat a pénztár ablakán, s már kapja is az eurómilliókat! S bizony krva sok pénzt kap!
Bocsi, de ezt továbbra sem értem. A Real miatt van a válság? Nem. Tehet arról Perez, hogy emberek és vállalkozások mennek tönkre? Nem hinném. Van fedezete amire megkapta a hitelt? Van. Akkor meg? Vagy szted a Realnak kellene segíteni azoknak az embereknek akik bajban vannak? Komolyan nem értem a párhuzamot.
a Realnál amennyiben elmaradnak a komoly sportsikerek nagyon nagy [auto_cenzúra] lehet
Pont az a vicces, hogy a galaktikus éra után mikor elmentek a nagy sztárok akkor is ugyanúgy jött befelé a pénz. Calderon is elkölthetett minden nyáron 100 millió eurót attól függetlenül, hogy nem volt szép játék, vagy nem jöttek az eredmények.
Márpedig az egyik fő bevételi forrásuk az átigazolásokból a mezeladások, ami eddig az egy nyár egy világsztár elvvel nagyon is jól működött, most neccesebb lesz jóval.
Nem csak a mezeladásokból származik bevétele a klubnak egy játékos után, hanem abból is, hogy a szponzori bevételeinek hány %-ából részesül a klub.
Egyébként valahol nekem azis furcsa, hogy kb az egész futballtársadalom eszetlennek és öngyilkosnak (a Milantól Berlusconi, Moggi, a MU, a Barcából is többen, Platini...) minősíti a politikát, csak Perez hülyézi le a fél világot, hogy hozzá nem értő és a legdrágább igazolás tök ingyen van... Egyrészt senki ne mondja nekem, hogy egy Milan vagy egy MU ne kapna ugyanolyan kondíciókkal hitelt, hogy ne tudna ugyanolyan sztárokat elcsábítani, hogy ne tudna ugyanolyan imázst kialakítani mint a RM. Ha ilyen egyszerű volna mindenki ezt csinálná.
Majd kiderül, hogy öngyilkos politika lesz-e. Sztem, nem. A Real imázsáról meg annyit, hogy ez nem 2 nap alatt alakult ki. Akármennyire is Barca szurkoló vagy azért azt gondolom elismered, hogy a Real az emberek szemében a világ egyik legnagyobb klubja (nem a semmiért), és ezt Perez nagyon jól ki tudja használni. Anno mikor idehozta Beckhamet rekordösszegű bevételt hozott a Realnak, és érdekes módon ezt a MU nem tudta megvalósítani. Fogalmam sincs, hogy miért. Viszont az tény, hogy a Real Madrid név nagyon jól eladható mindenhol.
És mellesleg azt nem értem, hogy miért csak Perez ért ennyire ezekhez a dolgokhoz?
Perez az üzleti világból érkezett ahol végig sikeres volt. Majdnem 2 milliárd dollárra rúg a vagyona. Nem tudom, hogy a többi csapat miért nem használja ki ezekben az igazolásokban rejlő lehetőségeket úgy mint Perez. Talán nem merik. Félnek, hogy belebuknak. Komolyan nem tudom.
Ha valaki ennyire számadatokkal óhajt dobálózni akkor mutasson olyan adatot, hogy teszem azt a MU, mekkora szponzori szerződési díjakat kap, mennyiért járja a világot, mekkorák a TV-s jogdíjai, mekkora összegeket kaszál ajándéktárgyakkal stb... És hogy ezekhez képest hol fog 3-4 év alatt 200-250 milliót hozni rajtuk a Madrid...
Ha jól tudom a Mu-nak, mint megannyi angol klubnak hatalmas adósságai vannak. Akárcsak a Milannak. Amúgy az is hozzátartozik a játékosigazolásokhoz, hogy Spanyolországban jóval kedvezőbbek az adózási feltételek.
mint ahogy a túlköltekezés csődbe vitte a Fiot, a Leedset, a Dortmundot, a Lauternt és még számos példa van erre
Azért ezeket a klubokat ne hasonlítsd már a Realhoz. Közel sincs akkora hírnevük, vagyonuk, meg értékesíthető ingatlanjaik mint a Madridnak.
mrjoe-nak viszont igaza van, amikor azt mondja, hogy ha Ribery-t sározzuk, akkor mivan Villa-val. Valóban Villa-tól sem szép, hogy a "Real az álmomtól" eljutott a "csakabarca" rigmusig...nem kell szépíteni ezt. De nem is egetrengető Ribery-nél sem a dolog. Ez üzlet. Anno Di Stefano is ide akart jönni, mégse az lett. Na istenem. Megvagyunk most is még? Meg. Ennyi.
Köszönöm.

A mai világban amúgy sztem nem kell ilyesmin kiakadni. Egy játékos úgyis sokat tehet a csapatért, ha nem egész életében annak szurkolt, vagy arról a csapatról álmodozott ahová leszerződtették.