Rivaldo11 írta:Tamás: Légy erős. Kovács Katit az USA-ban szerintem senki sem ismeri. Szávayt ismerhetik a teniszrajongók, hisz én is ismerem a női mezőnyt, pedig messze nem vagyok fanatikus. De a tenisz világsport, teniszrajongóból pedig több akad kicsivel mint Kajak-kenu szurkolóból.
Az pedig, hogy ki tett többet a magyar sportért, a nemzet hírnevéért...Puskás például egyetlen vb-t sem nyert...Valami keveset mégis tett azért a bizonyos hírnévért... Ezzel a szemlélettel semmire sem megyünk tehát. nem minden sportágban lehet 23 aranyat nyerni.
Kovács Katit az USA-ban biztos, hogy ismerik. A sportberkekben biztos.
És Szávay eddig hány világbajnokságnak megfelelő versenyen lett első? Egyen sem, és soha nem is lesz.
És mondtam, nem az érdekel, hogy az USA-ban mennyi a teniszrajongó, és mennyi a kajak-fan. hanem az, hogy itthon, mennyit tett le a Nemzet asztalára. Ha Kovács Kati egy egész kenyeret, akkor Szávay max. egy fél kiflit.
Azért Puskás nyert egy olimpiát, egy VB-ezüstöt, lőtt 83 válogatott meccsén 84 gólt, kenterbe vertük a fél világot. Mert ő sem a Realban lett sztár, nem ott lett ismert focista. hanem itthon, magyar színekben.
És igen, nem minden sportágban lehet 23 aranyat nyerni. De csak egy versenyző van ebben a sportágban, aki nála többet nyert a világon. Birgit Fischer, de őt is le fogja körözni nem sokára.
A vita akadémikus jellegű, úgy sem fogunk közös nevezőre jutni. Nálam, a szó klasszikus értelmében, Kovács Kati sztár, Szávay Ági - még - nem az. De, lehet.