Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
kudu
Entrenador del Barça

2011.06.12. 14:48:41

torrentkiller írta: Anyagtechnológia: 2
Informatika II: 2
Infó labor: 4
Géprajz II: 3
Mechanika II: 4
Matek szigorlat: 3
Gyártástechnológia: 2
Nem valami fényes, de legalább meglett minden :D
Ti már kivégeztétek a vizsgaidősuck-ot? Én még most kezdek belejönni :x :P

Azért grat :wink:
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
torrentkiller
Entrenador del Barça

2011.06.12. 12:59:19

soadroli írta:Kinek milyen lett az év végije? :D
Anyagtechnológia: 2
Informatika II: 2
Infó labor: 4
Géprajz II: 3
Mechanika II: 4
Matek szigorlat: 3
Gyártástechnológia: 2
Nem valami fényes, de legalább meglett minden :D
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
looka
Capitá del Barça

2011.06.12. 12:57:15

Fecooo írta:igazság szerint a BME és a rigó annak való, aki inkább fordítani szeret, minden más esetben az ECL javasolt (mert egynyelvű), mert ott elég 60%, a TELC-nél viszont 80% kell...
Ugyanúgy 60% kell a TELC-nél, mint a többinél, ráadásul iszonyat könnyű. Legalábbis számomra annak tűnt, én azt tettem. De tényleg utána kell nézni, hogy melyik típus fekszik a legjobban, nem jelenthető ki, hogy melyik a legjobb. Mindenkinek más...
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.12. 12:51:29

soadroli írta:Kinek milyen lett az év végije? :D
2,3,3,5 :P (de ez államvizsga előtt több, mint megfelelő :D )
soadroli
Llegenda del Barça

2011.06.12. 12:46:42

Kinek milyen lett az év végije? :D
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.12. 12:45:09

gergo9 írta:Ez egészen jól hangzik. ECL-es mintasorotok nincs?
Zöldutas-ra készülnék most de olyan grafikonokat láttam hogy magyarul nem tudnék róla mondani egy mondatnál többet. :)
zöldút? a grafikonelemzés az tényleg gáz, hallottam róla... szakmait én a kitex-nél csináltam, és alig készültem rá... ha érdekel: kit.hu

általános nyelvvizsgát még anno 2004-ben csináltam, és akkor egy igen érdekes kombót hoztam össze :P

előbb elmentem rigó utcai írásbelire, de nagyon durván megbuktam, a szóbeli viszont elsőre sikerült...
az írásbelit utána a BME-n próbáltam meg és azonnal meglett, és a két nyelvvizsgát elfogadták együtt!

utána azért kiderítettem, h ez valóban jó kombináció, ugyanis a BME írásbeli anno könnyebb volt, mint a rigó, a szóbelinél viszont pont fordítva...

igazság szerint a BME és a rigó annak való, aki inkább fordítani szeret, minden más esetben az ECL javasolt (mert egynyelvű), mert ott elég 60%, a TELC-nél viszont 80% kell...

jah egyébként minden vizsgaközpontnak a honlapján van tematika és mintasor ;)
gergo9
Director del Fútbol

2011.06.12. 12:33:35

Ez egészen jól hangzik. ECL-es mintasorotok nincs?
Zöldutas-ra készülnék most de olyan grafikonokat láttam hogy magyarul nem tudnék róla mondani egy mondatnál többet. :)
Mihu
Director del Fútbol

2011.06.12. 11:39:16

socio66 írta:
Z.Chris írta:Jövőre meg szeretném csinálni a középfokú angol nyelvvizsgát, és most nyáron fel szeretnék rá készülni. Akinek már megvan, az kérem írja már le, hogy mik a legfontosabb dolgok amiket kérnek. (Szövegértés,magnóhallgatás stb. )
kisebb-nagyobb mértékben különbözik mindegyik nyelvvizsga, először válaszd ki,melyikre akarsz menni.
persze az alapok ugyanazok mindenhol,szövegértés,levélírás,magnóhallgatás, a szóbeli részre meg ki tudod dolgozni magadnak a tételeket,vagy improvizálsz ha jól megy.
alapvetően szerintem nem olyan nehéz,én ecl-en voltam,nyelvtan egyáltalán nem volt,sem szituáció a szóbelin,tehát gyakorlatilag a vizsga fele,a levél és a témakifejtés egy kis készüléssel megoldható. mellette a szövegértés szintén nem olyan vészes,a magnónál meg szerencse kérdése hogy mennyire lesz érthető.
én szinte nulla készüléssel mentem,inkább filmeket néztem angolul,meg hasonlók,de bőven elég volt.
Úgy-úgy :) Én is ECL-t csináltam, és én is csak ajánlani tudom. Az írásbeli része 4 feladatból áll, 2 db 200 szavas levél, illetve két szövegértős. Ebből az egyik az olyan hogy ki vannak hagyva a helyek a szövegben, és van hozzá adva A-B-C-D-stb lehetőség, és be kell írni a táblázatba hogy hova melyik a jó. A másik pedig egy szöveg, amihez fel vannak téve kérdések, és rövid válaszokat kell adni. A szóbeli részén meg párban mentek be, és a vizsgáztató erőlteti hogy egymással beszélgessetek. Tegyél fel kérdéseket a másiknak, majd fordítva. Utána felhoz egy témát, és arról kell beszélni pár mondatot, de tényleg csak párat. Egyáltalán nem nehéz az ECL, aki egy kicsit is tanul rá, és van némi nyelvérzéke, az simán meg tudja csinálni.
kudu
Entrenador del Barça

2011.06.12. 11:27:09

Z.Chris írta:Jövőre meg szeretném csinálni a középfokú angol nyelvvizsgát, és most nyáron fel szeretnék rá készülni. Akinek már megvan, az kérem írja már le, hogy mik a legfontosabb dolgok amiket kérnek. (Szövegértés,magnóhallgatás stb. )
Én Debrecenben nyelvvizsgáztam a Dexamnél. Nagyon korrektek voltak, a honlapjukon vannak mintafeladatsorok is. Szoktak indítani felkészítő tanfolyamokat is :wink:

http://www.dexam.hu/
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.06.12. 11:17:55

hát először is azt kő kiválasztani, hogy milyen fajtát akarsz rakni, mert ugye van egy rakás. én személy szerint a rigó utcait (másnéven origo) csináltam amitől a többség hátán feláll a szőr, de nekem nem volt vele különösebb problémám. nézz szét milyenek vannak, és válaszd ki, hogy a te tudásodhoz melyik illik a legjobban. pl. ha a szókincsed nem olyan bő, viszont a nyelvtant be tudod seggelni akkor érdemes origot rakni, mert ott a legtöbb feladatnál lehet szótárazni. mindenesetre tényleg nagyon sok van már, és a többsége egyáltalán nem nehéz, szinte minden [auto_cenzúra] akkreditálva van már.
socio66

2011.06.12. 11:15:56

kisebb-nagyobb mértékben különbözik mindegyik nyelvvizsga, először válaszd ki,melyikre akarsz menni.
persze az alapok ugyanazok mindenhol,szövegértés,levélírás,magnóhallgatás, a szóbeli részre meg ki tudod dolgozni magadnak a tételeket,vagy improvizálsz ha jól megy.
alapvetően szerintem nem olyan nehéz,én ecl-en voltam,nyelvtan egyáltalán nem volt,sem szituáció a szóbelin,tehát gyakorlatilag a vizsga fele,a levél és a témakifejtés egy kis készüléssel megoldható. mellette a szövegértés szintén nem olyan vészes,a magnónál meg szerencse kérdése hogy mennyire lesz érthető.
én szinte nulla készüléssel mentem,inkább filmeket néztem angolul,meg hasonlók,de bőven elég volt.
Z.Chris
Jugador d'estrella

2011.06.12. 11:01:31

Jövőre meg szeretném csinálni a középfokú angol nyelvvizsgát, és most nyáron fel szeretnék rá készülni. Akinek már megvan, az kérem írja már le, hogy mik a legfontosabb dolgok amiket kérnek. (Szövegértés,magnóhallgatás stb. )
Xanthor
Capitá del Barça

2011.06.07. 18:19:12

Rák egye meg ezt a sok csökött agyút, hogy megint nem lehet használni a Neptun-t, ennyit a saját terheléselosztó szerverükről... ](*,) #-o
Kép
VargaAron
Jugador d'estrella

2011.06.03. 18:55:35

Ha 480 (max) pontotok lenne, mit jelölnétek be elsőnek ezek közül: BCE-Gazdálkodás managment, BCE-Nemzetközi gazdálkodás angolul, BME-műszaki manager. Most ez a sorrendem, de még 1szer változtathatok. Tegnap jöttem rá h mégse hülyeség ez a műszaki manager, egy mesterképzéssel (itthon v külföldön) elég jó kis tudást ad. Szal most ezen filózok :roll:
Messidona10
Entrenador del Barça

2011.06.03. 17:55:54

Emelt matekosok, milyen lett az írásbeli?
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.03. 17:10:59

SIKEEEEEEER!

megvan az utolsó 5 kredit is! vigyázz államvizsga jövőőőőők! :D
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.06.02. 18:16:11

üdv!
ha valaki olvasta a Jókaitól a lőcsei fehér asszonyt az tudna nekem írni egy rövid könyvismertetést róla (értékelés, ajánlás) egy életet mentenétek vele...
Kép
torrentkiller
Entrenador del Barça

2011.06.01. 23:19:35

Fecooo írta: annyit megtehetek, ha megmondod, melyik két egyetemet, melyik alapszakot és mesterszakot nézted ki magadnak, akkor utánanézhetek, van-e átjárási lehetőség ;)

de nem most értelemszerűen, max hétvégén ;)

amúgy köszi srácok ;)
Egy kalappal holnapra Fecooo :wink:
Nekem szerencsére ma vége lett a vizsgaidőszaknak innentől háváj :D

Az Msc-hez: Ha jól tudom egy alap Bsc mérnök diplomával akármelyik mesterképzésre jelentkezhetsz. Ha másik intézménybe akarsz menni akkor felvételizni is kell külön. Plusz ha nem az adott alapszak Msc-jére mész, akkor az esetleges még hiányzó tárgyakra külön be kell ülni.
Pl ha nekem sikerülne a mechatronika Bsc diploma itt a Bánkin, és teszem azt mennék a Keletire pl Vállalkozás-fejlesztésre (ugye egy intézmény), akkor kellene még pluszban pl 1-2 gazdasági tárgyat megcsinálni közben.

Szerk:
te döntöd el, h a 12-ből mennyit használsz alapszakra Smile
Most van egy ilyen módosítás, hogy max 2 félévvel lépheted túl a mintatanterv szerinti féléveket államin (legalábbis nálunk).
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.01. 23:19:09

gergo9 írta:Jövő félév nekem is az utolsó félévem(mondjuk sanszos a +1).
Lehetséges az hogy elfogadják a szakdolgozatot, majd következő félévben maradnak tárgyak+államvizsga? :)
Mert ugye akkor nekem ha csúszok egy félévet akkor az költséges lesz már aztán ha a szakdolgozatot is fel kell vennem akkor az igen megdobná a féléves díjat.
miért lesz költséges? nincs olyan, h a 9. már költséges ;)

te döntöd el, h a 12-ből mennyit használsz alapszakra :)

az első kérdésedre igen a válasz, ugyanis két feltétele van az abszolutóriumnak: szakdoga leadás és az összes kredit megléte, ha az egyik feltétel nem teljesül, akkor maradsz tovább, ennyi ;)

(egyébként nekem ez a mostani a 8. :D )
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.06.01. 23:21:06-kor.
gergo9
Director del Fútbol

2011.06.01. 23:16:00

Jövő félév nekem is az utolsó félévem(mondjuk sanszos a +1).
Lehetséges az hogy elfogadják a szakdolgozatot, majd következő félévben maradnak tárgyak+államvizsga? :)
Mert ugye akkor nekem ha csúszok egy félévet akkor az költséges lesz már aztán ha a szakdolgozatot is fel kell vennem akkor az igen megdobná a féléves díjat.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.01. 23:08:28

sjd írta:
Fecooo írta: de ezzel még most neked nem kell törődnöd, nekem annál inkább, miért? :D
Azért az alapszak választásnál is fontos lenne jövőre, mert ha nem lehet közben váltani, akkor olyan egyetemre megyek, ahol eleve van az a mesterszak, ami nekem kell

Sok sikert holnapra!
annyit megtehetek, ha megmondod, melyik két egyetemet, melyik alapszakot és mesterszakot nézted ki magadnak, akkor utánanézhetek, van-e átjárási lehetőség ;)

de nem most értelemszerűen, max hétvégén ;)

amúgy köszi srácok ;)
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2011.06.01. 23:01:17

Fecooo írta:
sjd írta:Lehet más egyetemen mesterszakra jelentkezni, mint ahol az alapszakot végeztem?
lehet, csak előtte meg kell nézned, hogy milyen tárgyakat számítanak be az alapszakodról, ha nincs meg elég kredit, akkor nehezebb a dolog...
ez úgy működik, h az Msc-re belépési feltételek vannak, azaz nem elég, ha van egy bsc-s okleveled, kellenek a megfelelő előismeretek (értelemszerűen minden msc-s tájékoztatóban le vannak írva a felvételhez minimálisan szükséges tárgyak...)

de ezzel még most neked nem kell törődnöd, nekem annál inkább, miért? :D

emberek, az a nagy helyzet, hogy holnap van a mindent eldöntő utolsó vizsgám, ami ha sikerül, mehetek államvizsgázni két hét múlva, ha nem, akkor csúszok fél évet és nem mehetek értelemszerűen msc-s felvételire sem, azaz bukom a felvételi díjat is...

egyetlen 5 kredites tárgy hiányzik, szakdoga leadva, szakmai gyak elismertetve, szakszeminárium, diplomakonzultáció elfogadva...

nem vagyok ideges ám... :lol: :lol:
akkor sok sikert holnapra! :) már szeretném átélni énis ezeket az idegességeket!:) remélem szeptembertől megkezdődhetnek nekem is ! :D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.06.01. 23:00:58

Fecooo írta: de ezzel még most neked nem kell törődnöd, nekem annál inkább, miért? :D
Azért az alapszak választásnál is fontos lenne jövőre, mert ha nem lehet közben váltani, akkor olyan egyetemre megyek, ahol eleve van az a mesterszak, ami nekem kell

Sok sikert holnapra!
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.01. 22:43:13

sjd írta:Lehet más egyetemen mesterszakra jelentkezni, mint ahol az alapszakot végeztem?
lehet, csak előtte meg kell nézned, hogy milyen tárgyakat számítanak be az alapszakodról, ha nincs meg elég kredit, akkor nehezebb a dolog...
ez úgy működik, h az Msc-re belépési feltételek vannak, azaz nem elég, ha van egy bsc-s okleveled, kellenek a megfelelő előismeretek (értelemszerűen minden msc-s tájékoztatóban le vannak írva a felvételhez minimálisan szükséges tárgyak...)

de ezzel még most neked nem kell törődnöd, nekem annál inkább, miért? :D

emberek, az a nagy helyzet, hogy holnap van a mindent eldöntő utolsó vizsgám, ami ha sikerül, mehetek államvizsgázni két hét múlva, ha nem, akkor csúszok fél évet és nem mehetek értelemszerűen msc-s felvételire sem, azaz bukom a felvételi díjat is...

egyetlen 5 kredites tárgy hiányzik, szakdoga leadva, szakmai gyak elismertetve, szakszeminárium, diplomakonzultáció elfogadva...

nem vagyok ideges ám... :lol: :lol:
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2011.06.01. 22:32:19

Elvileg igen, gyakorlatban viszont nem tudni pontosan, mert az egyetemek szeretik a saját diákjukat felvenni, attól még jelentkezhetsz amúgy.. Ha jó eredménnyel teszed, gondolom nincs akadálya... De az biztos, hogy erről túl sok adat nincs, hiszen a Bolognai rendszer csak 4 éve van itt, szóval most lehetett tavaly először mesterre jelentkezni a BSc-után. Erről statisztika sztem még nincs.
Lezárt