Varga Tamás írta:Torrestoni!
Akkor egy kérdés. Adva van egy ország, mondjuk az USA (azért nem MO., hogy ne legyen belőle vita). 2004-ben volt egy elnökválasztás. Tegyük fel, hogy Te megveszekedett Bush-fan vagy, kedveled, Ő a legnagyobb fószer, a legalkalmasabb. De nem mész el szavazni, mert Te nem akarsz változást, Neked megfelel "Duplavé" az elnöki székben. Viszont, távolmaradásoddal a vereségét segíted elő. Érted a példát, mire akarok kilyukadni. Na, ezért sántít a megközelítésed.
Szerintem.
Én arra gondoltam, hogy pl. a romániai magyarok állampolgárságáról szóló referendumra nem mentem el, mert nem voltam tisztában a következményekkel, s amíg nem hívák fel rá a figyelmem, s magam utána nem jártam, addig nem is érdekelt mi lesz a végeredmény, s most hagyjuk a nemzeti identitásom. Más..., a legutóbbi választások alkalmával voltak szimpatikus pártok, de számomra egyik sem megbízható (s sok soció szemében sem Laporta, sem Rosell nem az), ezért maradtam otthon. Ellenben a vizitdíj nagyon ellenszenves volt, ezért elmentem szavazni.
S én nem azt mondom, hogy én ha módomban állt volna, akkor nem szavaztam volna. A sociók nagy része, a kifejtésem alapján nem ment el, s ezeknek a nagy része Laporta párti, de ezt leírtam. Perxe ha valaki fanatikus, pl. Rosell fan, akkor az elmegy. Ez azonban nem változtat a tényen, hogy sokkal jobban motiválta, s késztette voksolásra azokat, akik igenre szavaztak.