Látom megy a taktikázás ezerrel

. Nekem is volna egy ötletem, ezt taglalnám az alábbiakban. Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Én abból indulok ki, hogy az ellenfeleink kiismerték a taktikánkat és ezt meg kell változtatni kissé. Jól látható volt pl., hogy tavasszal sokszor hiába cselezett Ronnie, nem jöttek be ezek a mozdulatok, kiismerték a mozgását, az adott játékrendszerbeli játékát. Ezáltal elvesztette legnagyobb fegyverét, a kiszámíthatatlanságot. De tudnék még példát előhozni, több olyan meccsünk volt, ahol hiába támadtunk, nem jöttek a gólok, s ez nem feltétlenül a motiválatlanságnak, vagy a pontatlanságnak köszönhető. Csapatunk a precíz sok gyors, lapos passzos játékra építi játékát. Ezt 4 év alatt megfelelően elemezték az ellenfelek, s megtalálták az ellenszerét (hasonlót mondott tavasszal Johan mester is). Namost ez esetben illenék megváltoztatni az alaptaktikát. És ehhez a játékhoz kell(ett) Henry, Chivu és Touré, Abidalra igazán nincs szükség ez esetben (a hírek alapján a tárgyalások az ő esetében meg is rekedtek kissé).
Ez egy 3-4-3-as felállás (legalábbis amint én gondolok a várható játékosmozgások miatt). A következőképp nézhetne ki a csapat az adott felállásban.
----------------------------Valdés---------------------------------
---------Puyol-------------Marquez----------------Chivu--------
-----------------------------Touré--------------------------------
------------------Xavi--------------------Deco-------------------
----------------------------Ronaldinho---------------------------
--------Messi-----------------------------------Henry------------
------------------------------Eto'o--------------------------------
Ezen felállás esetén nincs igazi szélő hátvédünk, ám mind Puyol, mind Chivu játszott szélsőt, így alkalmanként felléphetnek a támadásokhoz, míg esetleges 4. védőnek ott lenne Touré, aki be tud lépni a védekezésbe.
Ronaldinho pedig régi/új posztján szerepelhetne, ahol pl. a 2002-es VB-n is megcsodálhattuk már játékát.
Természetesen ez a változás csak bővítené a taktikai repertoárt, hisz mindíg lehet alkalmazkodni a mérkőzés eredményéhez és az adott ellenfélhez is. Ebben a rendszerben viszont az összes sztárunknak van helye, ami a támadások erősödését hozná magával, viszont a védekezés sem gyengülne számottevően. Egyedül 1 játékost nem tudnék elhelyezni ebben a rendszerben, mégpedig Zambrottát. De hangsúlyozom mégegyszer, hogy ezzel a fajta felállással a taktikai repertoár csak bővül, gyengébbek ettől semmi esetre nem leszünk.
Természetesen mindíg van 1-2 ember aki kimarad, de helye lehetne a csapatban. Ilyen ugye Iniesta és Zambrotta mindenképp. Talán kitűnik az írásomból, hogy én azért üdvözlöm Henry érkeztét, mert így bővül a variációk lehetősége, természetesen nem biztos, hogy ez így lesz, ám én bízom benne, hogy Frank mester megoldja a kirakós játékot (ha nem, legfeljebb 12 emberrel állunk fel

). Úgy néz ki ütős keretünk lesz, nagyon komoly támadó potenciállal és jó védekezéssel, ám amit a legfontosabbnak tartok, hogy bővülnek a taktikai variációk, így esély mutatkozik rá, hogy ismét a vetélytársak elé kerüljünk gyönyörű focit játszva.