Na, itt is megfogalmazom a véleményem, biztos nagyon sokan kíváncsiak rá úgyis..
Arról nem akarok most írni, hogy pontatlanok, dekoncentráltak, fásultak meg miegyebek vagyunk, arról sokan írtak már.. Én most csak egy saját "meglátást" szeretnék írni, nem tudom értelmes-e egyáltalán, de majd ti megmondjátok. Szóval szerintem az egyik legnagyobb gondunk az utóbbi meccseken a támadásoknál, hogy Messi a középcsatárunk elvileg. És ha hajt és akar, akkor ezzel nincs sok gond, mert rendre megveri a védőit, aztán bevágja a ziccereket. De az utóbbi meccseken se nem fut, se nem ver meg 1-2 védőnél többet - sokszor annyit se -, a helyzeteit meg kevésbé jól használja ki mint anno. És már szúrja a szemem sokszor, hogy már javában zajlik a támadásunk, de az ellenfél középső védőnek a közelében nincs senki, mert Messi aki a fő támadónk a kezdőkörben várja a labdát. A középpályásaink szinte többet vannak csatár posztba mostanában mint Messi. És most nem kell félreérteni, nem a nyakába varrom az utóbbi meccseket - nem csak az ő nyakába.. - de eljött már az ideje, hogy újraértelmezze az edző a támadásoknál betöltött szerepét.
Én szívem szerint úgy látnám leginkább a csapatot, hogy:
1. Ini és Cesc irányít.
2. Középen meg egy igazi csatár van, aki lecsap a beadásokra - már ha nem a lelátóra mennének ugye -, kész kiugrani bármikor, nem keresi folyton a többieket meg még egy passzt, hanem veszélyezteti a kaput folyamatosan már a jelenlétével is.
3. A széleken meg Neymar és Messi osztozik. Kötetlenebben mint Alexis szokott, nem kell a vonal mellé ragadni, bejöhetnének a csatár mögé hamis kilencesnek néha, kimennének a másik szélre "segíteni" kicsit a másiknak. De ezt a kezdőkörig visszajönni labdáért a támadások közepén dolgot én elfelejteném, azt meghagynám a 2 Spanyolnak.
Na persze ehhez az is kéne, hogy Leo kivegye a részét a mezőnymunkából, meg hogy a többiek se a nyaralásukon gondolkozzanak meccs alatt, hanem akarjanak és dolgozzanak ugyan úgy mint régebben. Szóval ez sajna nem hinném, hogy reális elvárás, pedig valami változtatás tényleg nagyon kéne jelenleg! Azt se mondom, hogy most azonnal cseréljük le Tatát, de akkor nyíljon ki a csipája, és ossza ki bátran a lazsálókat, ne "féljen" a sztárokat megregulázni. Nekem sokszor ilyen érzésem van már, hogy azért nem csinálnak semmit a srácok mostanában, mert az edzőt annyira nem tisztelik, hogy nem is figyelnek rá. Azt kéne mint anno Pepnél volt, emlékszem hogy kihűltünk sokan még amikor eleinte jöttek a videók, amikor pl Messit edzésen majdnem felpofozta amikor nem ránézet miközben neki magyarázott.. Ez kéne újra. (Ilyen szempontból jó lenne Simeone, akkora idegbeteg embert ritkán látni pálya szélén..

)
Na de befejezem inkább itt az amatőr football managerkedést, sajnos a foci taktikai részéhez annyira nem konyítok, úgyhogy lehet nagy blődségeket írtam, akkor ne savazzatok nagyon halálra légyszi.

De kritikákat szívesen várok, érdekelne kinek mi a véleménye..