Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
nem tudom mi lenne jó koncepció. És persze, lehet egy két nagyágyúnak ( értékes játékosnak) is távoznia kellene. Illetve én azt látom kellene egy karakteres jó edző, aki irányt szab és erre építi fel az új csapatot valahogy úgy, hogy a Barca stílus megmaradjon. És ez számomra azzal járna, hogy a Messi, Neymar, Fabre, Busi ( és nálam Piqué)tengelyre épülne a csapat. Iniesta is maradna. Nálam Alves, Adriano, Alba is jó szinvonal , de ha az új játékrendszerbe nem illenének akkor fájó szívvel megválnék tőlük. S.Roberto, Tello, Valdes, Song, Pedro, Alexis? mehetne. Alexis gondolkodós, de be kellene áldozni a változás oltárán. Xavi pedig financiális okok miatt eladásra kerülhetne ( most még kapnánk érte pénzt)palesz77 írta:
Ez a Piques dolog ha meg igaz akkor gratulálni tudok azoknak akik megdobálták, tegnap ő, meg Masch a végére voltak azok akik egyedül szinte elfogadhatót nyújtottak. Tény, hogy pocsékul kezdte a szezont, de szép lassan kezd megint jó teljesítményekkel előrukkolni, ő még azok között van jelenleg, akik bizakodásra adnak okot. Az általad említettek közül amúgy én egyet se adnék el, rájuk még lehetne építeni pont. Bár igazából én azt se tudom kitől kéne megválni, hogy az előrelépés legyen a csapat szempontjából, és ne az legyen utána, hogy eladtuk, de mivel nincs normális alternatívája a piacon ezért szinte rosszabbul járunk egy motivált, de 2 szinttel gyengébb játékossal..
A védekezős résznél nem is rád reagáltam, hanem úgy fórumon olvasott gondolatokra, mert nagyon sokan szokták ezt felhozni, de személy szerint én sosem értettem miért kéne a védekezéssel is törődnie, csak jobban kifáradna.palesz77 írta:...
Kicsit félreérthető voltam, a Messis futós dolognál nem elsősorban a védekezésére gondoltam most. Az is szörnyű, vagy hát nincs is, de amíg az Alexis-Pedro kettős ott van a kezdőben ez nem tűnik fel nagyon, mert ők embertelen mennyiséget robotolnak. Engem azok zavarnak, amikor "támadásnál sem fut" Messi. Nem a mostani meccsen, hanem az egyel előtte levőn például volt egy olyan szitu, hogy támadtunk, elvesztettük elől a labdát, jött az ellenfél kontrája, a kapunk előtt visszaszereztük, fordultunk vissza vele, de Messi még mindig nem ért vissza, konkrétan 5m-es lesen állt még amikor már keresték volna a passzal a többiek. Nem mondom, hogy kövesse vissza a kapu torkáig az ellenfél középpályásait, ha ezt csinálná nem maradna elől senki. De legalább olyan szinten zárjon vissza, hogy ne legyen folyamatosan lesen.. Meg amikor a védőkre is vezeti rá, mostanában nem érzem azt, hogy igen, bárkit bármikor megverhet. Sokszor olyan könnyedén szerelik másodrangú védők, hogy el se hiszem hogy ő van a pályán. Fejben ő nagyon visszábbvett, biztos közrejátszott sokat a sérülése, meg a hercehurcák körülötte, de jelenleg nem nagyon látni rajta, hogy akar változtatni a dolgokon. És ez nagyon aggasztó a dologban.bence-barca írta:...
Sajnos erre értelmes választ nem tudok adni, hogy mit lehetne tenni - mily meglepő.visca el barca írta:
annyi helyen olvasom már ezt. mit regulázzon meg? tegye a csapat felét padra? ki fog akkor játszani? song, alibi roberto meg tello? ez sajnos nem így működik... sajnos nálunk van egy-két játékos aki tul sokat enged meg magának és tul biztos a kezdőben a helye...
Ez a Piques dolog ha meg igaz akkor gratulálni tudok azoknak akik megdobálták, tegnap ő, meg Masch a végére voltak azok akik egyedül szinte elfogadhatót nyújtottak. Tény, hogy pocsékul kezdte a szezont, de szép lassan kezd megint jó teljesítményekkel előrukkolni, ő még azok között van jelenleg, akik bizakodásra adnak okot. Az általad említettek közül amúgy én egyet se adnék el, rájuk még lehetne építeni pont. Bár igazából én azt se tudom kitől kéne megválni, hogy az előrelépés legyen a csapat szempontjából, és ne az legyen utána, hogy eladtuk, de mivel nincs normális alternatívája a piacon ezért szinte rosszabbul járunk egy motivált, de 2 szinttel gyengébb játékossal..eimenis1212 írta:Egyébként meg van az a szint amit nem kéne átlépni. Olvastam, hogy a Barca keménymag megdobálta/megtalálta Piquét. Úgy húznék el a helyében ezek után mint a huzat. És a legnagyobb fricska az lenne, hogy az új csapatában nagyot fog játszani. Piqué jó játékos csak nincs mellette igazi társ. De ezek a fricskák meglesznek. Lehet kóstolgatni meg kiutálni Neymart, Fabret, Busit, Piquét csakhogy ők nem Bojan Krikic szinvonal aki eltűnik a süllyesztőben. Ha ők eladásra kerülnek sokan fogják még a fogukat szívni miattuk, és az ellenfelek meg óriásit fognak profitálni.
annyi helyen olvasom már ezt. mit regulázzon meg? tegye a csapat felét padra? ki fog akkor játszani? song, alibi roberto meg tello? ez sajnos nem így működik... sajnos nálunk van egy-két játékos aki tul sokat enged meg magának és tul biztos a kezdőben a helye...palesz77 írta:ne "féljen" a sztárokat megregulázni. Nekem sokszor ilyen érzésem van már, hogy azért nem csinálnak semmit a srácok mostanában, mert az edzőt annyira nem tisztelik, hogy nem is figyelnek rá.
A Messis részre reagálék csak.palesz77 írta:...
Azt írták pár napja, hogy ha a várt ütemben halad a felépülése, akkor a Sociedad elleni visszavágón már kaphat pár percet, utána a Rayo elleni bajnokin már kicsit többet, hogy aztán kezdhessen az első City-meccsen.csababarca írta:Egyébként Neymar mikor lesz már bevethető? Hétvégén lesz 3. hete,hogy megsérült, nem ilyen 2-3 hétről volt szó?
Gareth Tello írta: Én érzem, bár nyilván nem annyira, mint a Pep-korszakban például.De abban igazad van, hogy az utóbbi hetekben nem megy annyira a játék, mint ősszel. Neymarban én is nagyon bízom, illetve abban is, hogy Iniesta formába lendül majd a szezon legfontosabb időszakára.
Az nem lesz olcsó mulatság.
szerk.: Látom, Game lopta is aláírásba az ígéretet...
A pozitív statisztikákra pedig azt mondják, hogy "ezek csak számok".maister6000cm3 írta:Egy kis statisztika:
Tavalyi szezon 22. fordulója után:
meccs: 22; győzelem: 19; döntetlen: 2; vereség: 1; lőtt gól: 72; kapott gól: 25; pontszám: 59
Idén:
meccs: 22; győzelem: 17; döntetlen: 3; vereség: 2; lőtt gól 59; kapott gól: 16; pontszám: 54
Amit lehet látni ebből, az hogy nem igaz az állítás, hogy tavaly is így álltunk csak az üldözőink nem voltak ilyen jók. Sokkal jobbak voltunk tavaly, az 5 pont az nagyon sok ezen a szakaszon. Az ATMA majdnem ott jár az 57 pontjával, mint tavaly mi, ez pedig arra enged következtetni, hogy nem biztos, hogy ki fognak nagyon fulladni, tavaly ilyenkor már hullajtgatták a pontokat, ahogy most mi, tehát nagyon könnyen befigyelhet egy 3. hely is idén. Ami még szembetűnő, az a 13-mal kevesebb lőtt gól, amit köszönhetünk Messi kiesésének. Viszont lényegesen kevesebb gólt kapunk, mégis mindenki szidja a védelmet. Miért? Mert a fontos meccseken kapjuk a gólokat buta hibákból e tény, de ezt ugye a stat nem mutatja. Tehát ezek után szerintem ne mondja azt senki, hogy azért tartunk itt, mert a riválisok ilyen jók, ha tavaly egy hasonló csapattal és egy beteg Titoval is vezetnénk pontszámban az idei bajnokságot 2 ponttal az ATMA előtt. Egyszerűen a csapatban lévő győzelmi pontenciál súlyosan zuhan lefelé :/
Én érzem, bár nyilván nem annyira, mint a Pep-korszakban például.csababarca írta:Valahogy így van most,igen, viszont ahogy írod is 30 percig tart a jó játék,utána gatya. De én abban a 30 percben sem érzem azt,hogy bármikor érkezhet a gól, kevésbé érzem élesnek a csapatot ahhoz,hogy gólt lőjjön. Lehet Titonál se volt így, sőt biztosan, de ezek a januári meccsek,idevéve a tegnapit is meg a Valencia elleni hétvégi zakót, szerintem az abszolút mélypontja mindennek. Szenvedés a játék sajnos, bár úgy érzem, Neymar sokat fog segíteni a csapaton,és Messin is.
Ha a cityt kettős győzelemmel kitüjük,akkor az egész fórum vendégem egy sörre.
Gareth Tello írta:Nem teljesen értek egyet. A Tito-féle Barça nagy hiányossága az (is) volt, hogy baromi rosszul, dekoncentráltan, pontatlanul kezdtük a meccsek többségét, gól(oka)t kaptunk, rengeteg helyzetet hagytunk ki, és így tovább. Ezzel szemben az utóbbi időszakban azt figyeltem meg, hogy rendre jól indítunk, lerohanjuk az ellenfelet, dominálunk, bedaráljuk őket, helyzeteket alakítunk ki, amik ugyan sokszor kimaradnak, de ilyenkor lehet érezni a veszélyt, azt, hogy gólt szerezhetünk hamarosan - csak sajnos ez nem mindig történik meg. Aztán ez a lendület 25-30 perc elteltével elfogy, és ha addig nem szereztünk gólt, akkor a félidő végéig valószínűleg már nem is fogunk. Ekkor tényleg semmi átütőerő nincs a játékunkban, lassan passzolgatunk, keressük a rést, de sikertelenül, aztán Messi belevezeti egy védőbe a labdát, Alves elkövet egy totál homály beadást, és vége is az akciónak.csababarca írta:Bennem annyi változott,hogy 2-3 éve is mikor leültem Barca meccset nézni, már az elejétől éreztem a játékon,hogy itt gól fog születni hamarosan. Annyira érezhető volt mindig, főleg a hazai meccseken, ehhez képest most semmi ilyen érzésem sincs.
Nézem a meccset,és tűnődöm,hogy Xavi miért hátrafelé fordul,amikor sehol senki körülötte, miért hátrafelé veszik át a labdákat folyamatosan, Messi miért vezeti bele a védőkbe a lasztit,stb...
Nem érzek semmi féle átütő erőt,még minimálisat sem.
Legalábbis én így látom, ezen a téren kellene fejlődni. Meg persze be kéne lőni a helyzeteket.
Egyetértek, két sima győzelemmel küldjük haza őket.csababarca írta:City ellenibe meg bele sem gondolok egyelőre, vérfürdő lesz.
Vagy félreértek valamit?
Nem teljesen értek egyet. A Tito-féle Barça nagy hiányossága az (is) volt, hogy baromi rosszul, dekoncentráltan, pontatlanul kezdtük a meccsek többségét, gól(oka)t kaptunk, rengeteg helyzetet hagytunk ki, és így tovább. Ezzel szemben az utóbbi időszakban azt figyeltem meg, hogy rendre jól indítunk, lerohanjuk az ellenfelet, dominálunk, bedaráljuk őket, helyzeteket alakítunk ki, amik ugyan sokszor kimaradnak, de ilyenkor lehet érezni a veszélyt, azt, hogy gólt szerezhetünk hamarosan - csak sajnos ez nem mindig történik meg. Aztán ez a lendület 25-30 perc elteltével elfogy, és ha addig nem szereztünk gólt, akkor a félidő végéig valószínűleg már nem is fogunk. Ekkor tényleg semmi átütőerő nincs a játékunkban, lassan passzolgatunk, keressük a rést, de sikertelenül, aztán Messi belevezeti egy védőbe a labdát, Alves elkövet egy totál homály beadást, és vége is az akciónak.csababarca írta:Bennem annyi változott,hogy 2-3 éve is mikor leültem Barca meccset nézni, már az elejétől éreztem a játékon,hogy itt gól fog születni hamarosan. Annyira érezhető volt mindig, főleg a hazai meccseken, ehhez képest most semmi ilyen érzésem sincs.
Nézem a meccset,és tűnődöm,hogy Xavi miért hátrafelé fordul,amikor sehol senki körülötte, miért hátrafelé veszik át a labdákat folyamatosan, Messi miért vezeti bele a védőkbe a lasztit,stb...
Nem érzek semmi féle átütő erőt,még minimálisat sem.
Egyetértek, két sima győzelemmel küldjük haza őket.csababarca írta:City ellenibe meg bele sem gondolok egyelőre, vérfürdő lesz.