Sandro Rosell

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Capon
Llegenda del Barça

2010.07.27. 20:04:26

messideco írta:
Capon írta:Jó lenne valami konkrétumot megtudni az UEFA "adósság" szabályáról. Mi alapján zárhatnak ki csapatokat a BL-ből stb. Sajnos nagyon aktuális a téma. Konkrétan az összes nagy csapat meg fog izzadni, hogy teljesíteni tudja majd a kritériumokat.
Ilyenre még gondolni sem merek, mert ettől vidámságom gyorsan pereg.
A Mallorca, az Mallorca, a Barca az Barca. Szerintem ha a Unitedet, Poolt stb nem zárják ki akkor a Barcát sem.
Elképzelhetetlen, hogy nagy csapatok nélkül induljon el egy BL szezon mert az öngyilkosság lenne az UEFA részéről. Maguk alatt vágnák a fát. De mivel semmi konkrétumot nem tudunk a szabályról így nehéz. Biztos a bevételeknek is óriási szerepe lesz az elbirálásoknál és ezen a téren nincsen gond hisz az egyik legnagyobb bevételt épp a Barca termeli ki a klubok közül. De azért engem nagyon érdekelne mi alapján zárhatnak ki csapatokat. És biztos rezegni fog a léc 1-2 klubnál.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
messideco
Presidente del Barça

2010.07.27. 19:58:41

Capon írta:Jó lenne valami konkrétumot megtudni az UEFA "adósság" szabályáról. Mi alapján zárhatnak ki csapatokat a BL-ből stb. Sajnos nagyon aktuális a téma. Konkrétan az összes nagy csapat meg fog izzadni, hogy teljesíteni tudja majd a kritériumokat.
Ilyenre még gondolni sem merek, mert ettől vidámságom gyorsan pereg.
A Mallorca, az Mallorca, a Barca az Barca. Szerintem ha a Unitedet, Poolt stb nem zárják ki akkor a Barcát sem.
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2010.07.27. 19:55:21

Barcaádám írta: OFF:Fmbe is Barcelona a leggazdagabb, akkor ezt most át kéne írni nem? :shock: :? xD
OFF: FMbe vannak elég furcsa dolgok, 250 milla adóssággal és kb. 0 készpénzzel voltam már a világ 6. leggazdagabb klubja, mivel a játék azt a csapat értéke alapján számolja sztem
ON: azért nem kell a kardunkba dőlni, a Manchester 800 milliós kölcsönnel is vígan elvan
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.07.27. 19:51:02

Attól még lehet a Barca a leggazdagabb, hogy milyen adósságg állománya van. :)

Mikor hamarabb? Most lett"kormány váltás" Laportáéknak kellett volna magukat beszározni? :roll:
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Barcaádám
Capitá del Barça

2010.07.27. 19:47:28

Victor_Valdes írta:De nem kell átesni a túloldalra se, a vészjóslás terén. :wink:
rosell a jó kapcsolatain túl, az anyagiakhoz ért igazán. Rendben lesz itt minden, csak lehet fura a socióknak, hogy nyílt lapokkal játszik, vagyis nagyobb részben mint Laportáék. :)
Na, fain, d-nek sikerült összegezve megfogalmaznia amit nekem nem sikerült. :lol:
Amugy én kezemre se nagyon akar ráállni. :)

oké ,de erről szólhattak volna korábban is vagy erről is lehetne cikk a hivatalos oldalon és az Eurobarcán is hogy hogy áll a csapat pénzügyileg bevételek kiadások.
Mert őszintén szólva én abban a hitben voltam hogy mi olyanok vagyunk mint a Bayern gazdálkodás terén, aztán most meg lassan angol szinten vagyunk.. :? reméljük nem lesz gáz és nem lesz pénzszórás..

OFF:Fmbe is Barcelona a leggazdagabb, akkor ezt most át kéne írni nem? :shock: :? xD
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
Tim
Mezei fórumozó

2010.07.27. 19:39:17

Ne rakjatok be ilyen hosszú linkeket,teljesen széthúzza a topikot!
Tessék rövidíteni! Gyengébbek kedvéért:szöveg
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.07.27. 19:35:26

De nem kell átesni a túloldalra se, a vészjóslás terén. :wink:
rosell a jó kapcsolatain túl, az anyagiakhoz ért igazán. Rendben lesz itt minden, csak lehet fura a socióknak, hogy nyílt lapokkal játszik, vagyis nagyobb részben mint Laportáék. :)
Na, fain, d-nek sikerült összegezve megfogalmaznia amit nekem nem sikerült. :lol:
Amugy én kezemre se nagyon akar ráállni. :)
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
d
Entrenador del Barça

2010.07.27. 19:35:21

Rosell és Laporta is - amellett, hogy remélhetőleg elkötelezettek a klub mellett - politikusok. Laporta kicsit szépítette a helyzetet a saját érdekeinek megfelelően, Rosell pedig próbál minél sötétebbre festeni a képet.
Laporta nem hazudott, amikor nyereséget könyvelt el a klubnál, csak nem számolta be az újonnan felvett hiteleket, amiket játékosvásárlásra költött a csapat. Így szebben néz ki, nem de?
Rosell viszont most azon ügyködik, hogy egyrészt ledöntse a Laporta-bálványt, másrészt könnyen lehet, hogy igaza lesz azoknak, akik a nép és a klubtagok beetetését látják ebben, gondolok itt a mezszponzor ügyre, aztán ki, tudja mi jöhet még.

Az biztos, hogy elég súlyos adósságai vannak a csapatnak. Maga a hitelből finanszírozott befektetés nem ad okot az aggodalomra - ez ma a természetes és szükséges a versenyképességünkhöz. Hogy sikerül-e ezt kontrollált mértékben tartani - meglátjuk, ez Rosell feladata most.

Egyelőre én nem aggódom különösebben. Ha igazán nagy pácban lenne a klub, akkor nem teremne hipp-hopp 50 millió euró igazolásra. Inkább Rosell (sport)politikai és üzleti machinációit látom ebben.

(OFF: hihetetlen, hogy mennyire nem áll a kezem Rosell nevére, mindig Rosselt írok aztán győzöm javítgatni.)
Capon
Llegenda del Barça

2010.07.27. 19:33:51

Jó lenne valami konkrétumot megtudni az UEFA "adósság" szabályáról. Mi alapján zárhatnak ki csapatokat a BL-ből stb. Sajnos nagyon aktuális a téma. Konkrétan az összes nagy csapat meg fog izzadni, hogy teljesíteni tudja majd a kritériumokat.
Barcaádám
Capitá del Barça

2010.07.27. 19:33:37

szbalint88 írta:Azért ne menjünk már át örömködésbe. A hitel az hitel, azt vissza is kell fizetni. Asszem 2012-től a nemzetközi kupákban nem is indulhatnak bizonyos mértékű kölcsönnél nagyobbal rendelkező klubok (gondolom a bevételek százalékához kötik). Az komoly probléma, ha egyetlen év alatt több, mint 70M-val nő a hitelállomány, ez nem megengedhető.
egyetértek. nagyon meglepődtem ezeken a híreken hogy nekünk adósságunk van mert eddig is ugye ment a més que un club meg itt minden szép.. akk propaganda volt?!.. vagy nem is tudom, most kicsit összezavarodtam.. :?

igazából nem is kéne meglepődnöm mert az utóbbi pár évbe 70 millió felesleges, elpazarolt igazolásokra ment el..

míg az eladásaink Touré kivételével mondhatni ingyenesek mivel més que un club vagyunk.. haggyuk már, akkor akiket megvettünk azok miért nem játszanak?És miért megy el egy nagy reményekkel érkező -és aztán végülis rosszul teljesítő- játékos egy év után?ez nem ellentét a més que un clubbal?ennyi erővel lehetne mezsponzor is...

az új vezetőség mostmár a szemembe azért més que un club ha már ez a divatos kifejezés ,mert megtudjuk azt is ami eddig titok volt, tehát hogy nem vagyunk pénzügyileg a toppon.. a klubbtagok,játékosok,és persze a szurkolók
mint ahogy best barca mondja még més que un club..

előre is bocs ha most vkit fárasztó a soraimmal de jelen pillanatba így látom a dolgokat.
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
víscaelbarca!forever
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.07.27. 19:32:18

igaz hogy 70 millió eurós mínusszal zártuk az évet ????
mer az Sh ezt írja. Mi igaz ebből ? :?:
messideco
Presidente del Barça

2010.07.27. 19:31:44

Varatrix írta:rosszul allunk be kell vallani.
Csak én látom így, hogy ennek nem lesz jó vége? Szerintem egy független közgazdász vagy mittudomén elemző is meg kellene vizsgálja a helyzetet, mert hétről hétre rosszabb a helyzet :roll:
Kép
"And my heart will leave you never."
Varatrix
Director del Fútbol

2010.07.27. 19:26:52

rosszul allunk be kell vallani.
Kenytelenek vagyunk befektetni, es megvenni Fabregast.
Es Rossel papa dolga lesz.
Utana nincs valasztas, 6 kupat be kell gyujteni megint, hogy stabilizaljak az anyagiakat.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
szbalint88
Jugador del Barça

2010.07.27. 19:19:29

Azért ne menjünk már át örömködésbe. A hitel az hitel, azt vissza is kell fizetni. Asszem 2012-től a nemzetközi kupákban nem is indulhatnak bizonyos mértékű kölcsönnél nagyobbal rendelkező klubok (gondolom a bevételek százalékához kötik). Az komoly probléma, ha egyetlen év alatt több, mint 70M-val nő a hitelállomány, ez nem megengedhető.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.07.27. 19:12:24

Capon írta:Elég ekekeserítőek a hírek. Szóval 400 millió... + ehhez még hozzájön az a 155 amit most vettünk veszünk fel :x fa.za.
Szvsz a mostani 155 milliós kölcsönre azért volt szükség, hogy az átigazolások egy részét, illetve a rövidtávú hitelek törlesztését fizessük, mert ugye nyáron egy klubnak a bevétele egyenlő a semmivel. Csak kiadása van. :) Illetve a hitelek átszervezése is pénzbe kerül. :)
Capon
Llegenda del Barça

2010.07.27. 19:07:31

Elég ekekeserítőek a hírek. Szóval 400 millió... + ehhez még hozzájön az a 155 amit most vettünk veszünk fel :x fa.za.
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2010.07.27. 19:06:05

Victor_Valdes írta:Miért ne lehetne? Minden elit cég kölcsönökből tartja fent magát. A barcelona pedig egy sikeresn működő cég. Az egész pénzvilág a kölcsönökön alapul. Ha senkinek nem lenne hitele megdőlne a mostani rendszer. :)
Ez nagyon igaz!Az USA-nak van a világon a legnagyobb tartozása az országok közt de mégis nekik az egyik legjobb a gazdaságuk.Szóval az adóssággal nincs baj ha tudjuk fizetni és remélem ezzel nincs probléma egy Barcelona szintű csapatnál
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Bestbarca
Entrenador del Barça

2010.07.27. 19:02:51

Megjegyzem a hiány nem feltétlen jelent katasztrófát!A mai világban ez természetes!A probléma ott van hogy ha nem tudjuk fizetni,illetve ha növeljük!De nagy baj nem lehet azért,mert Villa után még van 50 millánk igazolni,szóval elméletileg belefér a jövőévi törlesztések mellett!Ki van ez találva,megjegyzem eddig is létezett a hiány,csak nem tudtunk róla!Jött Rosell elkezdte besározni Laportát,ami végül is igaz lett,mert tényleg nagy hiányunk van!Node miért pont most került ez napvilágra?!Csak nem azért mert mezszponzort akar?!Elég levágós!Megjegyzem én nem lennék elkeseredve ha lenne mezszponzorunk.Ez hogy jajjjjj mi lesz így a szellemiségünkkel meg ilyenek...Ugyan már ez nem ezen múlik!A Barca szellemisége mezszponzor nélkül is elveszhet,és létezhet azzal is!Több mint egy klub,ez nem azon múlik,hogy most kapunk e egy zsák pénzt még pluszba vagy nem!Ez a vezetőségen,a klubbtagokon,játékosokon,és persze a szurkolókon múlik,a többi meg üzlet,ami a pénzt biztosítja az eszme éltetéséhez!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.07.27. 19:00:46

Barcaádám írta:tudom hogy kacsahíradó a sporthíradó de most egy hír felmérgelt és ezzel csak rossz hírt terjesztik-remélem..

tehát az hír hogy Laporta anno 11 milliós bevételt jósolt az új vezetőség meg kijelentette hogy 77 milliós deficit van..

és ezzel az adósság több mint 500 millió euróra nőtt...

a Barcelonának egyáltalán van ekkora adóssága??
Miért ne lehetne? Minden elit cég kölcsönökből tartja fent magát. A barcelona pedig egy sikeresn működő cég. Az egész pénzvilág a kölcsönökön alapul. Ha senkinek nem lenne hitele megdőlne a mostani rendszer. :)

Szerk.: Feco, hidd el pedig, ha Laportáék a bizalma szavasánál belökik, hogy kulbnak mekkora adóssáűg állománya biztos repülnek. Mindenki hazudik mindig, és első sorban a saját érdekeit nézi. Az övé ez volt, egy későbbi sikeres döntést követően, futott a szekér, és a fenét se érdekelte (némi költői tulzással), hogy a klub éppen mennyi hitelt vesz fel, vagy épp miből finanszírozza a noname játékosokért a 20-30 milliókat. :roll:

Mellesleg, gondolom inkább elnézne mindenki mondjuk egy-egy nagyobb igazolást, annak fejében, hogy mezszopnzorunk lesz, egyértelmű, hogy ezért hozta most nyilvánosságra. De ezzel semmi gond nincs, részemről.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Victor_Valdes 2010.07.27. 19:07:16-kor.
Bestbarca
Entrenador del Barça

2010.07.27. 18:54:02

bowlinggolyo írta:
Barcaádám írta:tudom hogy kacsahíradó a sporthíradó de most egy hír felmérgelt és ezzel csak rossz hírt terjesztik-remélem..

tehát az hír hogy Laporta anno 11 milliós bevételt jósolt az új vezetőség meg kijelentette hogy 77 milliós deficit van..

ezt a hírt az nso is lehozta de nem 500 milliót írnak ott hanem 400-at "csak"
Ez lehet az igaz,3 forrás ugyan azt hozza,de az as is lehozta:
http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... esident-of

link
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2010.07.27. 18:48:32

ezt a hírt az nso is lehozta de nem 500 milliót írnak ott hanem 400-at "csak"
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Barcaádám
Capitá del Barça

2010.07.27. 18:43:51

tudom hogy kacsahíradó a sporthíradó de most egy hír felmérgelt és ezzel csak rossz hírt terjesztik-remélem..

Kép

sunyi-menyet
Barça C

2010.07.27. 18:26:29

Ez nem beveszem, vagy nem veszem be dolog...
a Deloitte egy független cég, nem közölnének hazugságokat, azzal saját maguknak ártanának.[/quote]

na igen, valóban egy független cég, na DE... ki látta azt az eredménykimutatást? melyik sora nyereséges, illetve veszteséges?
mert sztem valótlan adatot nem közölnek/közölhetnek le. De nem mindegy hogy üzemi szinten vagy msze-n nyereséges az év...
tiszta mszp kontra fidesz feelingem van...
Hajrá Barca!
szbalint88
Jugador del Barça

2010.07.27. 18:14:05

Fecooo írta:
szbalint88 írta:http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/ba ... ub-2038659

No hát akkor ezzel azért sok minden kiderült, tényleg nem a semmiért kellett az a hitel. Komoly kiadáscsökkentésekre van szükség, elsősorban a fizukat illetően szerintem, de az átigazolások terén is. Nagyon sok az a 77 misi.
Másrészt ez egy újabb komoly érv a mezszponzor mellett.
nah neeeeeem, ezt már nem veszem be! nehogymár bemagyarázza Rózsa Sanyi, h Laporta "sleppje" hazudott a könyvelési adatokkal kapcsolatban??? ha ez így lenne, az kb büntetendő lenne(mérleghamisítás), erről meg ugye szó sincs! ez már kezd igencsak aggasztó lenni! kezdem komolyan azt hinni, h ez az egész csak arra jó, h a pártoló tagok engedélyezzék a szponzort... :? :evil:

lehet naiv vagyok, de akkor se hiszem el, h Laportáék ennyi éven keresztül ilyen gátlástalanul hazudtak volna! (muszáj befeketíteni az elődöt gondolom... :evil: )
Ez nem beveszem, vagy nem veszem be dolog...
a Deloitte egy független cég, nem közölnének hazugságokat, azzal saját maguknak ártanának.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.07.27. 18:11:48

szbalint88 írta:http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/ba ... ub-2038659

No hát akkor ezzel azért sok minden kiderült, tényleg nem a semmiért kellett az a hitel. Komoly kiadáscsökkentésekre van szükség, elsősorban a fizukat illetően szerintem, de az átigazolások terén is. Nagyon sok az a 77 misi.
Másrészt ez egy újabb komoly érv a mezszponzor mellett.
nah neeeeeem, ezt már nem veszem be! nehogymár bemagyarázza Rózsa Sanyi, h Laporta "sleppje" hazudott a könyvelési adatokkal kapcsolatban??? ha ez így lenne, az kb büntetendő lenne(mérleghamisítás), erről meg ugye szó sincs! ez már kezd igencsak aggasztó lenni! kezdem komolyan azt hinni, h ez az egész csak arra jó, h a pártoló tagok engedélyezzék a szponzort... :? :evil:

lehet naiv vagyok, de akkor se hiszem el, h Laportáék ennyi éven keresztül ilyen gátlástalanul hazudtak volna! (muszáj befeketíteni az elődöt gondolom... :evil: )

szerk: tényleg most látom, h a Deloitte csinálta (ismerem a céget)... akkor nagyobb a baj, mint gondoltam :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.07.27. 18:18:49-kor.
Lezárt