Gerardo Martino

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Szerinted jó döntés volt 'Tata' kiválasztása

A szavazás 2013.08.22. 13:14:28-kor befejeződött.

Igen
75
86%
Nem
12
14%

Szavazatok száma: 87
zsoltman
Jugador d'estrella

2014.05.03. 18:27:07

Valverde vagy Enrique? ki van a piacon aki rendet rak???
Nervo
Capitá del Barça

2014.05.03. 18:22:25

Ez egy nagyon küzdelmes szezon volt, de azt nem mondanám, hogy problémás. Leginkább tanulóévként írnám le. - Martino.

Ezek után sztem mindenki sajnálja, hogy ez a tanulóév egy ekkora klub élén következhetett be. :(
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
Nervo
Capitá del Barça

2014.05.03. 18:03:48

Nem tudom hogy mi járhat a fejében, és ami a legfontosabb hogy ezek után vajon mi járhat Bartoék fejében. :?
Mert ez bizony 0, egy büdös nagy 0. Ha tényleg olyan intelligens mint ahogyan az kivülről is látszik, akkor magától áll fel és nem várja meg hogy elzavarják. Ha nem teszi meg, akkor tévedtek/tévedtünk vele kapcsolatban. :? A vezetőség pedig ezt a szezont meg csak azzal koronázhatná meg hogyha idehoznák a másik [noname] tapasztalatú LE-t. #-o
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.05.03. 17:56:44

Az öreget mihamarabb el kell távolítani, kiderült már nemegyszer a szezon során, hogy teljesen alkalmatlan.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.05.03. 14:11:54

Még hogy LE nem újítana semmit.. Még az edzéseken is igazi innovátor! :lol:

Na de viccet félretéve, én kifejezetten nem szeretném, ha azért hoznánk őt, mert a Pep vonalat vele tovább lehetne vinni. Ha úgy jön, hogy újíthat meg miegymás, akkor nem bánom én - miután megtudtam, hogy ő is igazi motivátor, ki nem néztem volna belőle -, de félek, hogy csak a régi sikereket akarja a vezetőség ugyan azzal a módszerrel megismételni. Én amúgy sokakkal ellentétben Guardiolát sem szeretném már a padon látni, csodás éveket köszönhettünk neki, de ha még maradt volna mára egy robothadseregünk lenne csak a pályán. LE remélem ebben különbözik tőle - meg sok másban is -, és ha tényleg jön, akkor szabad kezet kap a reformálások terén. Na meg remélem van olyan felkészült taktikailag, hogy tudjon is reformálni.. :D Kíváncsi leszek, egyelőre nekem nem tetszik ahogy kezdjük a nagy átalakítást - Cuadrado is pl -, de még akár jól is kijöhetünk belőle. Majd jövő ilyenkor kiderül..
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.05.03. 09:52:54

A motiválás, és hogy tiszteljék játékosok, természetesen nagyon fontos lenne, de biztos, hogy elég. Amikor motiváltak voltak a játékosaink, mentek előre becsülettel, sokszor akkor sem tudtunk semmit kezdeni a beálló védelmek, és a kontrák ellen. Márpedig ma már szinte mindenki ezt játssza ellenünk. Olyan edző kéne, aki ez ellen ki tudna találni vmit.
Boixos
Llegenda del Barça

2014.05.02. 23:43:30

várjál, azért a római kaland úgy nézett ki, h kitalálta az ottani vezérkar a "kis-barcát", ehhez hívták oda enriquét, aki gondolom, hülye lett volna visszautasítani az ajánlatot a barca b-ből. nem jött össze a kísérlet, ment mindenki tovább.
az, h a mostani játékosok mennyire respektálnák, nagyban függ attól, h a vezérkar mennyire áll az edző háta mögött. ha látják a zsugások, h egy súlytalan vkiről van szó, aki egyszerűen nem teheti meg azt, h kihagy vkit mondjuk azért, mert kicsivel nagyobb az arca a kelleténél, akkor biztos, h rászarnak a fejére, ezt látjuk most martinonál. ha viszont támogatja az edzőt a menedzsment, akkor kiszórhat bárkit (persze, ha van oka rá), nem fogja senki sem megkérdőjelezni a tekintélyét. ez volt a helyzet pep ittlétének kb 3/4ében, utána már vele kapcsolatban is lazult a dolog, le is koccolt innen, ahogy kell.
mondjuk pont ezt az edző mögötti támogatást nem nézem ki ebből a mostani vezérgarnitúrából, talán emiatt lehet gázos enrique esetleges itteni munkája. igaz, ebből a szempontból nézve nemcsak az övé, hanem bárkié.

szerk. most olvastam a főoldalon a feribá és ddr véleményét enriquéről. azt tudtam, h csípték, de ilyen konkrétumokról nem hallottam még eddig. ha velük el tudta fogadtatni magát, akkor mindenkivel. ezek a gyerekek pl ranierit úgy megbuktatták, mint a szél, enriquét pedig szerették. sztem itt is megoldaná a dolgot, mefelelő körülmények mellett persze.
aztán ki tudja mi lesz a szitu vége, ezek csak amolyan "gondolatkísérletek".
PUYOL-XAVI-INIESTA
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.05.02. 23:24:24

Boixos írta:egyébként miért evidencia az, h enrique a pep-féle (ami úgy néz ki, h idejétmúlt) vonalat vinné tovább? lehet, h virítana egy tök más felállást, más taktikát stb. sztem nem feltétlenül állt meg az idő bcn környékén, gondolom, ott is látják, h azt, amivel nemrég még agyonvertünk mindenkit (a komoly brigádokat is) már kiismerték és váltani kell.
mindenesetre akkor lennék igazán nyugodt, ha bartoék testületileg lekoccolnának, mert ez az egész brigád rohadtul hiteltelenné vált, h a balfalloszságukat most ne említsem.
utána jöhetne enrique.
Épp Te írtad lejjebb, hogy a Romából is megpróbált kis-Barcát csinálni. Meg pl. nem hinném, hogy pl. Xavit pont ő szorítaná háttérbe.
Aztán kitudja, lehet meglepne mindenkit, és tényleg vmi nagyot alkotna, de én erre látok kisebb esélyt.
Meg Puyol másodedzőnek... igen, nyilván neki van tekintélye, motiválni is tudná a srácokat, de hogy taktikai részéről mennyit tud az edzősködésnek, azért igencsak kérdéses.
Boixos
Llegenda del Barça

2014.05.02. 21:46:35

egyébként miért evidencia az, h enrique a pep-féle (ami úgy néz ki, h idejétmúlt) vonalat vinné tovább? lehet, h virítana egy tök más felállást, más taktikát stb. sztem nem feltétlenül állt meg az idő bcn környékén, gondolom, ott is látják, h azt, amivel nemrég még agyonvertünk mindenkit (a komoly brigádokat is) már kiismerték és váltani kell.
mindenesetre akkor lennék igazán nyugodt, ha bartoék testületileg lekoccolnának, mert ez az egész brigád rohadtul hiteltelenné vált, h a balfalloszságukat most ne említsem.
utána jöhetne enrique.
PUYOL-XAVI-INIESTA
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.05.02. 21:25:18

Subinho írta:Remélem ez nem igaz, azaz nem szeretném, ha Martino maradna és Luis Enrique-nem jönne. Én nagyon örülnék LE-nek! Nehogy már egy Valverde jöjjön! Aki itt kijött a játékosokkal az Villanova, Guardiola, vagyis ennek a csapatnak LE kell!!!
Az idő mindent megszépít, de a problémák, melyekkel küzdünk Pep utolsó évében kezdődtek, azóta csak fokozódtak. És sem Pep, sem Villanova, sem Tata nem tudtak tenni semmit ellene. Az egyedüli újdonság az Messi gyenge teljesítménye, de ezt sem biztos, hogy Tata számlájára írnám.
Subinho
Director del Fútbol

2014.05.02. 20:40:12

Remélem ez nem igaz, azaz nem szeretném, ha Martino maradna és Luis Enrique-nem jönne. Én nagyon örülnék LE-nek! Nehogy már egy Valverde jöjjön! Aki itt kijött a játékosokkal az Villanova, Guardiola, vagyis ennek a csapatnak LE kell!!!
Leon
Director del Fútbol

2014.05.02. 20:21:56

Tata:
- Továbbra is abban bízom, hogy maradhatok - jelentette ki az argentin tréner, akinek a szerződéséből még egy év van hátra.

Luis Enrique tagadja azt a pletykát miszerint a Barcelona edzője lesz.:
- Celta Vigo edzője a mai sajtótájékoztatóján elmondta csak kitaláció ,, Fantasztikus dolog a jövőről beszélni, de a jelenben élünk és a mostani feladatokra kell koncentrálunk. Sok pletyka terjeng rólam, hogy elhagyom a csapatot, de tisztázzuk le hogy ez csak spekuláció. Tata Martino a Barcelona edzője és szerződése is van. Nincs erőm ezekkel foglalkozni csak az utolsó 3 fordulóra koncentrálok.

Ha a vezetőség nem szerzi meg Kloppot vagy Simeonet (nem tudok más nagy névről jelenleg...Mourinho :mrgreen: ? ) akkor biztos Luis Enrique mellet döntenek mer ismerik,volt már itt,stb.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Chino
Llegenda del Barça

2014.05.02. 19:45:12

Elég érdekes kérdés ez, mert vannak dolgok amik mellette szólnak és vannak amik nem. Az, hogy a szenvedéllyel és a kellő motiváció elérésére való törekvéssel nem lenne gond az szinte biztos. Játékosként is ilyen volt és a Celta-nál se úgy ül a kispadon mint egy jóllakott napközis, hanem űzi, hajtja a játékosait. Emellett nem kellene annyira félni, hogy Rafinha elkallódik itt kevés játéklehetőséggel, biztos megpróbálná beépíteni.

A kérdés viszont az, hogy nem azért próbálják-e idehozni, mert mindenáron egy Pep 2.0-át keresnek. Az, hogy ismeri a klubot, fiatal lehet, hogy pont a visszájára sülne el és meglehet hogy pontosan egy "kívülálló" kellene. Emellett ami még talány, hogy taktikailag mennyire felkészült. Egy kiscsapatot más elvezetni, mint egy Barca-t.

Puyol másodedzővé avanzsálása szerintem még egy kicsit korai, de lehet, hogy pont ezért jó ötlet. Fél lábbal még mindig a pályán lenne, vezér tudna lenni, de én inkább őt egy olyan edző mellett érezném igazán hasznosnak, aki "kívülről" jön.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.05.02. 18:56:33

Gareth Tello írta:Úgy látom, nem sokan vannak rajtam kívül, akik örülnének Luis Enrique érkezésének....
2014.04.24. 16:45:36
Bob_Marley írta:
visca el barca írta:rég volt itt edzők terén ilyen összhang, ha jol látom senki nem akarja LE-t :D
Én is olvasom a dolgokat, maradjunk annyiban kevesen vagyunk, akik elnéznék LE-t, de nem is értem miért van "ellenszenv" iránta.
Aduász a Roma lapot kijátszani, ezt aláírom. Viszont, LE játékosként is egy vehemens kisördög volt, sokszor előkerülő motivációval nem lenne gond. Nagyon fontos, hogy ismeri a közeget, jobban kordában tudná tartani az indulatokat stb. Tata-t egyből kikezdték, pedig nem egy rossz szakember, LE felé több lenne a bizalom, ebben biztos vagyok, katalán öntudatba beletartozik, hogy idegenek felé nagyon zárkózottak. LE felé lenne türelem, s az most az egyik legfontosabb, ha építkezni akarunk. Jobban felnéznek a játékosok is egy olyanra, aki sokat tett a klubbért. És szakmailag LE nem rossz edző, PEP2 se mondanék, mert nem B csapattól jön. Ezzel az erővel Pep, Cruyff 2, vagy Rexach 2....
Én Valverde és Bielsa akikre azt mondom még oké, tavaly végig erről vitáztunk ki kéne edzőnek, olyan aki ismeri a közeget vagy olyan aki nem. Jött Tata aki nem ismeri, azonnal küldené is el mindenki, teszem azt jön Klopp ugyanez lenne a fáma. Játékosok biztos felnéznének a tolmácsra, mert gondolom spanyolul nem tud (katalánok elég nacionalisták tudat alatt is egyből a hibákat keresnék, főleg egy "idegennel" szemben) ezek az apróságnak tűnő dolgok baromi fontosak ám. Nézzétek meg Mourinhot, akire nem lehet mondani, hogy nincs motivációs képessége, vagy rossz szakember, mégse bírt a madridi nyomással, ott kezdték ki ahol tudták, s még azt se lehet mondani, hogy mert nem volt eredmény, nyelv minden adott volt. Nálunk még puskaporosabb a helyzet, nyilván ha megy a csapatnak az edző jó, ha nem megy akkor hülye. Viszont a szurkolók még magasabbra teszik az elvárásokat (utóbbi évek miatt), ráadásul a saját nevelésű játékosok is faktor, keményebb a helyzet. Mikor itt MO van olyan, aki azt írja egy bajnoki cím nem elvárás a csapattól hanem az úgy van. Hasonlók kint is megvannak biztos, csak ott még keményebbek is lehetnek ezek a hangok, testközelből.

Én csak is olyat tudok elképzelni, aki legalább tisztában van a spanyol helyezettel, Valverde-LE jó gondolat. Bielsa val. megy Marseillebe (jippiájé :D). Meglátjuk, én a bizalmat LE-nerk megadnám mert pro kontra vannak érvek mellette, ahogy Kloppal, mással szemben is, de számomra fontos lenne, olyan jöjjön aki az egész miliőt, játékosokat, sajtót, szurkolókat elnökséget, kontroll alá tudja venni.
Én támogatnám Luchot, pályán is mindig egy örökmozgó lelkes ember volt, motiváció meglenne, taktikailag szerintem rendben van. Az hogy Puyi-t berakni másodedzőnek meg pluszban remek elképzelés. Én tavaly is írtam LE-t ide, mint Martinot, aki nem ismeri a közeget, ő jött adnék neki 1 évet még, de érezhető megtörte a nyomás, pont ezért kéne egy olyan, aki tudja kezelni a szurkolókat, sajtót. Egy Luis Enruguenek mindig lesz szava a klubbon belül.
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2014.05.02. 17:24:20

Az utolsó pillanatig reménykedem benne, hogy nem LE-t hozzák Martino helyére, ha tényleg elmegy. Nem mondom, hogy akkor inkább maradjon Tata, de semmivel sem lenne jobb megoldás.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.05.02. 15:13:47

Gareth Tello írta:Úgy látom, nem sokan vannak rajtam kívül, akik örülnének Luis Enrique érkezésének, pedig szerintem egyáltalán nem lenne rossz döntés. Ismeri a klubot kívülről-belülről, szvsz az irányába mutatott tisztelettel sem lenne probléma, a játékosok bíznának benne, talán nem lennének olyan (nagy) motivációs gondok, mint amilyenek idén jellemezték az együttest. Ráadásul LE volt Barça B-edzőként valószínűleg az utánpótlást is behatóan ismeri, néhány nagy tehetséggel dolgozott is együtt korábban. Bónuszként pedig Rafinhát szintén igencsak jól ismeri, így előszeretettel játszatná a kis Alcántarát, reményeim szerint legfőképpen Xavi kárára.

Ha pedig tényleg Puyolt akarja segítőjének... Az lenne a pont az i-re. =D>
Én ezek ellenére sem favorizálom őt, sőt talán pont ezek miatt nem. Szerintem ő is tovább akarná vinni Guardiola örökségét, ő sem hozná meg a drasztikus, de szükséges reformokat. Aztán kitudja, fel lehet hozni példának Guardiola esetét, de ahogy a MU-nak nem lesz új Fergussonja, úgy nekünk sem lesz új Guardiolánk.
crixus
Entrenador del Barça

2014.05.02. 13:43:10

visca el barca írta: én félek h ebből nem ilyen tisztelet dolog lesz, hanem valami bratyizós...
Szerintem ettől kár tartani. Főleg, ha Puyol tényleg másodedző lesz. Egyébként Luis Enrique a lehető legjobb megoldásnak tűnik. Karizmatikus, kicsit nekem Simeone-ra hasonlít a stílusa. Tata inkább mondható bratyizós "jóságos öregembernek', mintsem főnöknek. Ennek a csapatnak pedig vezér kell. Puyol kiesésével már idén sem volt igazi vezére a csapatnak, akire hallgatnak a többiek. Xavi, Iniesta, Messi nem igazi vezérek, ők inkább tűnnek visszahúzódóbb játékosoknak, mintsem csapatvezérnek. Luis Enrique pedig a múltja miatt biztosan vezér lenne. A csapatból pedig Iniesta és Xavi ismerik csak, mivel Puyol és Valdes is távozik majd (bár ugye Puyol lehet akkor mégis marad, mint edző), ők játszhattak vele együtt, közülük is Iniesta elég keveset. Nem lenne itt szerintem nagy haverkodás. (Mint mondjuk Martino és Messi között lehet most...)
visca el barca
Presidente del Barça

2014.05.02. 12:46:01

Gareth Tello írta:Bónuszként pedig Rafinhát szintén igencsak jól ismeri, így előszeretettel játszatná a kis Alcántarát, reményeim szerint legfőképpen Xavi kárára.
főleg ha az lesz LE elengedésének feltétele h rafinha ott maradjon még egy évet. :lol:

én félek h ebből nem ilyen tisztelet dolog lesz, hanem valami bratyizós...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Deus
Boixos Nois

2014.05.02. 12:35:49

visca el barca írta:
Rivaldo11 írta:de az biztos, hogy a motiváltsággal nem lenne baj
már csak azért sem, mert a hírek szerint puyolt szeretné maga mellé másodedzőnek :D

Az nagyon komoly lenne 8)

El tudom képzelni, hogy Puyi nem öltönyben fog nyomulni, hanem melegítőben, tornacipőben 8) Mint Bielsa vagy Klopp. Vagy esetleg a melegebb napokon rövidnadrágban :D

Mint pl a BL sorsolásnál, amikor mindenki öltönyben volt, de Puyi.... :mrgreen:

Kép
KépKép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.05.02. 12:35:15

Úgy látom, nem sokan vannak rajtam kívül, akik örülnének Luis Enrique érkezésének, pedig szerintem egyáltalán nem lenne rossz döntés. Ismeri a klubot kívülről-belülről, szvsz az irányába mutatott tisztelettel sem lenne probléma, a játékosok bíznának benne, talán nem lennének olyan (nagy) motivációs gondok, mint amilyenek idén jellemezték az együttest. Ráadásul LE volt Barça B-edzőként valószínűleg az utánpótlást is behatóan ismeri, néhány nagy tehetséggel dolgozott is együtt korábban. Bónuszként pedig Rafinhát szintén igencsak jól ismeri, így előszeretettel játszatná a kis Alcántarát, reményeim szerint legfőképpen Xavi kárára.

Ha pedig tényleg Puyolt akarja segítőjének... Az lenne a pont az i-re. =D>
visca el barca
Presidente del Barça

2014.05.02. 12:16:28

Rivaldo11 írta:de az biztos, hogy a motiváltsággal nem lenne baj
már csak azért sem, mert a hírek szerint puyolt szeretné maga mellé másodedzőnek :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Andris
Adminisztrátor

2014.05.02. 12:12:03

Alfa írta:Az új edzővel kapcsolatban csak annyit (ha lesz új edző) hogy akár Pepnél is lehetne egy kört futni mert azért most nem annyira biztos hogy marad bár erre az esély nagyon csekély.
A mostani vezetőség a garancia arra, hogy Pep bárhova előbb menjen edzősködni, mint hozzánk.

Igazából kiváncsi vagyok, hogy mire képes LE, annyira nem bánom hogy ő jön (valószínűleg ugye). Igazán nagy és karakteres edzőnk úgyse lesz, erre szintén a vezetőség a garancia.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Alfa
Entrenador del Barça

2014.05.02. 12:01:17

Az új edzővel kapcsolatban csak annyit (ha lesz új edző) hogy akár Pepnél is lehetne egy kört futni mert azért most nem annyira biztos hogy marad bár erre az esély nagyon csekély.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Feast4
Director del Fútbol

2014.05.02. 11:42:34

Háát nem tudom... Szerintem Martino abszulut megbukott. Jó eleve nem volt egy olyan feladata amivel sikert sikerre lehetett halmozni, főleg úgy, hogy nem hozott még senkit. De szerintem is ide most egy kvalitás kell. Klopp, Biesla! De egyikre se látok esélyt.
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2014.05.02. 11:11:04

gg86 írta:
LM10 írta:Nem értem sokan miért érzik már most bukottnak a dolgokat Luis Enriquével.
Szerintem azért, mert nem "nagy név", nem olyan felkapott edző, mint pl. Klopp, vagy Simeone.

Én tűnhetek itt a nagy renegátnak, mert én megtartanám Martinót. Nem tudom ki vár csodát egy év után. Én kíváncsi lennék mire menne jövőre. Persze van egy két dolog amit nem tudunk, mondjuk milyen a viszonya a játékosokkal, ha nincs tisztelet mennie kell.

Ha viszont új edző jön, akkor Luis Enrique szerintem nem azért nem megoldás mert, nem "nagy név", hanem esetemben a római vakációja elég eltántorítóan hat.

Nálam Bielsa lenne a befutó, de nem valószínű hogy érkezik.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Lezárt