Az esetleges átigazolásokról:
Nézzük először is a kapusposztot, nos Valdes-t én is rengeteget szidtam a szezon során, volt tavasszal egy egészen gyenge periódusa, aztán a BL elődöntőben és a döntőn is bebizonyította, hogy neki itt a helye, nem mondom, hogy nincs nála 8-10 jobb kapus a világon, de ezek többsége amúgy is leigazolhatatlan (lásd Cassilas, Buffon, stb...). Pinto meg tökéletes a kupameccseken, elégedett voltam az idei teljesítményével.
A hátvédsorban sok múlik azon, hogy távozik-e valaki, de véleményem szerint elég lenne Henriqué-t visszahozni a Leverkusen-ből, középső védőt is lehetne játszatni vele (szükség is lenne rá ott, mivel Milito és Marquez kiesésével csak 3 középső hátvédünk maradt), és állítólag baloldalon is bevethető, Abidal helyén.
A középpálya neccesebb, Keita és Busquets remek kiegészítő ember, ám ez nem mondható el Guddy-ról és Hlebről, akiknek elsősorban Xavi-t és Iniesta-t kellene pótolniuk, kevés sikerrel... Idén szerencsénk volt, hogy Xavi-t elkerülték a sérülések, azonban ha ne adj isten kidőlne fél évre, akkor nagy bajban lennénk, nincs aki méltó helyettesítője lenne a pályán. Ha megy Hleb, ha nem szükség van egy jó szervező középpályásra, nekem nem titkolt vágyam Fabregas, akinél tökéletesebbet el se tudok képzelni, csak hát sokba kerülne és nem biztos, hogy szívesen padozna (bár a válogatottban is mindig Xavi vagy Iniesta helyett lép pályára, legalábbis az EB-n így volt).
Végül maradt a csatársor, nehéz ügy, az idei szezont 4 csatárral toltuk le, ami nem sok, de szerencsére kevés volt a sérülés. Jövőre lehet, hogy nem így lesz. Pedro és Jeffren ügyes gyerek, de nem biztos, hogy alkalmasak Messi vagy Henry pótlására, ennek ellenére szívesen látnám őket az első keretben, de úgy érzem kellene még egy jó csatár, nem egy sztár, a tridentét nem bontanám meg, de aki a padról negyed órára beállva is képes nagyot alkotni, amolyan tipikus Larsson alkat. Mondjuk Ribéry se lenne rossz ötlet balszélsőnek, akkor Henry szorulna ki, esetleg középen játszana, nem tudom, ezen még agyalnom kell.