Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Andris
Adminisztrátor

2014.04.01. 23:07:32

Igen, kerüljük el a félreértéseket, szerintem egyáltalán nem is játszott jól, most se. A kihagyott helyzet csak egy dolog.

Bár most kevesebbet játszott, ezért nem is emlékszem igazán rá, de ha újra megnézném, látnék bármi pluszt, amit csereként hozzáadott? Nem rémlenek passzok, cselek, jó lövések, vagy hogy 1nél több embert bármikor is lekötött, vagy lehagyott volna. Sem hogy gyors támadások sora, vagy akár csak több rajta futott volna át bármelyik pontján. Csak 1 v 2 jó megoldás a védelemben.

Olvasok itt olyat, hogy felpörgött a játék a beálltával. Személy szerint én azt láttam, hogy onnantól kezdve kb mindig az átellenes oldalon játszottunk, illetve mivel Fabregas helyére jött, és ezért Iniesta hátrébb lépett, INIESTA MIATT felgyorsult a játékunk a középpályán keresztül. Volt aki mást állapított meg?
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
visca el barca
Presidente del Barça

2014.04.01. 23:06:42

Petr írta:Kákán a csomót, ahogy mondani szokás.
valószinuleg nem véletlen h 10 emberből 8 fikázza. valami oka csak van. engem leginkább az bánt h komoly meccseken szinte mindig nulla (be ne linkeljétek a real elleni golját...) a kicsik ellen megy, de ha vmit durván villantani kellene az nem megy neki.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.04.01. 23:05:34

Akár tetszik, akár nem, felpörgött a játék a beálltával. Én elégedett voltam vele, hozzátette a magáét.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Petr
Entrenador del Barça

2014.04.01. 23:04:08

Sanama írta:
Most is be mert állni, és fel merte pörgetni a jobb oldalt.
BE MERT ÁLLNI? Miii, ez ilyen bátorság próba, hogy ki mer beállni?! :mrgreen:

Irónia, irónia mindenhol. Szimbolizálja a töketlenséget amivel sokszor illetitek. Persze ironikus formában.
Sanama
Llegenda del Barça

2014.04.01. 23:01:28

Most is be mert állni, és fel merte pörgetni a jobb oldalt.
BE MERT ÁLLNI? Miii, ez ilyen bátorság próba, hogy ki mer beállni?! :mrgreen:

Egyérintőt ma sem érezte, 2-3x meg is halt a támadás, ahogy oda került hozzá a labda, aztán inkább Neymart erőltették. A helyzetéhez meg annyit, hogy nem 1 lába van neki sem.
Petr
Entrenador del Barça

2014.04.01. 22:58:51

Sanama írta:de már megint mit csinál????? kapja a labdát, jó a csel, lőni kéne, erre vár... aztán csak a szokásos csapkodás, hogy a fenébe.
Ja, megcsinálta a jó lövőcselt és érkezni mert a védő elsodorva a labdát. Az emberek lába olyan gyors, hogy a lövőcsel után gyakorlatilag egyből jön a lövés.
Most is be mert állni, és fel merte pörgetni a jobb oldalt. A gól előtt mert egyet szerelni, ami kulcsfontosságú volt, ezen felül ismét odatette magát védőmunka terén, adjuk el.
Nehogy már állandóan a negatívumot írjuk, hogy lehet ennyire ellenszenvesen hozzáállni valakihez? Talán ellőhette volna a helyzetét a jó csel után, de sajnos neki sem rugóból vannak a lábai.
Nem azért védem, mert az egyik kedvencem, hanem azért, mert nevetséges, hogy teljesíthet akárhogy akkor is elő van véve egy rosszabb mozdulat miatt.

Kákán a csomót, ahogy mondani szokás.

Andris: Iniesta is kihagyott ez helyzetet, az nem baj, mert jól játszott? Alexis a kihagyott helyzeten kívül nem játszott jól? Kicsit kétélű a kritikád.
Nem ellened szól, hanem a fanyalgóknak.

Elnézést az erősebb hangnemért, de visszataszító ez a hozzáállás szurkolói részről, amit muszáj megemlíteni, még akkor is, ha néha jogos a kritika (amit elismerek, ha jogos).

ui: Ini meccs embere, nem vitatom, sokkal jobb volt bárkinél, de a hasonlat él.
Lolyta
Barça B

2014.04.01. 22:56:45

Alfa írta:Azért azt észrevettétek, hogy amint beállt Alexis rögtön jöttek a helyzetek??????
Ezt mondjuk sokkal inkább köszönhettük annak, hogy Fabregás lement, az elmúlt meccseken valami hihetetlen gyenge, nem is értem miért kezdett...
Azzal h Alexis bejött, Iniesta visszalépett a középpályára és máris sokkal jobbak voltunk.
Komiszka
Jugador del Barça

2014.04.01. 22:55:10

Andris írta:
Alfa írta:Azért azt észrevettétek, hogy amint beállt Alexis rögtön jöttek a helyzetek??????
Jahm, mert onnantól kezdve egyszer se játszottuk meg a jobboldalt. :D
1 helyzetre emlékszek hirtelen, annak a szokásos töketlenkedés volt a vége.

Ma is nagyot harcolt a félpályán innen! :mrgreen:
Nem Alexis beállítása miatt javult fel a játékunk, ez inkább Iniesta középre kerülésének volt köszönhető, persze ezt nyilván a csere hozta magával, de inkább a taktikai váltás miatt javultunk fel.
Ettől függetlenül Sanchez jól mozgott, megérdemli a dicséretet. ui: a gólunk az ő labdaszerzése után született, igencsak hasznosnak bizonyult az a sokat gúnyolt "félpályán inneni" védőmunkája ;)
Andris
Adminisztrátor

2014.04.01. 22:48:22

Jahm, mert onnantól kezdve egyszer se játszottuk meg a jobboldalt. :D
1 helyzetre emlékszek hirtelen, annak a szokásos töketlenkedés volt a vége.

Ma is nagyot harcolt a félpályán innen! :mrgreen:
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Alfa
Entrenador del Barça

2014.04.01. 22:44:13

Azért azt észrevettétek, hogy amint beállt Alexis rögtön jöttek a helyzetek??????
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MatyiG
Adminisztrátor

2014.04.01. 22:43:25

Sanama írta:de már megint mit csinál????? kapja a labdát, jó a csel, lőni kéne, erre vár... aztán csak a szokásos csapkodás, hogy a fenébe.
Mondjuk nagy szerepet játszott a gólunkban. :) Ment az ember után és szerelt, onnan meg ment Initől az assziszt.
Sanama
Llegenda del Barça

2014.04.01. 22:36:05

de már megint mit csinál????? kapja a labdát, jó a csel, lőni kéne, erre vár... aztán csak a szokásos csapkodás, hogy a fenébe.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.04.01. 11:43:24

Yaya(07-10) írta:AS-szel az a baj, hogy fejben kicsit lassú, nem elég intelligens a barca játékához. Technikailag hibátlan a gyerek, bármit meg tud csinálni a labdával, viszont gondolkodásban jóval elmarad a csapattársaktól. Nézd meg, hogyan játszik össze Alves és Messi. AS meg inkább zavarja a mozgásával Alvest, nem túl gyümölcsöző a kapcsolatuk a pályán. na de nem akarom messihez hasonlítani, de tényleg látszik, hogy nme mindig tudja mit kellene tennie.

Szimpatikus, alázatos csapatember, az ilyen játékosokat meg kell becsülni. Az idei teljesítménye kiváló, lehetne több gólja, de nem nagyon emlékszem olyan pontvesztésre, ami az ő lelkén(helyzetkihasználásán) száradna.

Összességében: =D>
kb egyetértek. szerény, alázatos, hajt mint az állat (havi 100 milláért nekem is menne), de 3(?) év után sem érzi a játékot, és valószinuleg ezután sem fogja. fejben lassú, jo meglátás.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2014.04.01. 08:41:16

az utolsó négy hsz -úgy érzem - tökéletesen fedi Alexis itteni , idei teljesítményét bár itt le ostobáztak én magam is osztom amit ott leírtatok és alapvetően ilyesmiről írogattam én is most és korábban.
csak hogy rá mutassak a vele kapcsolatba hozható ellentmondásokra :a Madrid elleni emeléses gólját soha nem fogom elfelejteni és emellett sok sikert kívánok a valóban szimpatikus gyereknek - mégtöbb góllal!
Rumig
Entrenador del Barça

2014.04.01. 01:51:56

Yaya(07-10) írta:Technikailag hibátlan a gyerek, bármit meg tud csinálni a labdával,
...kivéve berúgni a kapuba :mrgreen:
Én tavaly már lemondtam róla, ahhoz képest felüdülés az idei játéka, de azért tényleg sokszor úgy tűnik, h zavarja a labda, szóval én nem mondanám, h technikailag hibátlan.
Ráadásul túl sokszor szerelik túl könnyen, ami igaz Neymarra is, így ebből a szempontból még Pedro a legjobb -jobb napjain. Rosszabb napjain is, mert akkor úgyis csak hátra passzol, így nem is kell szerelni :mrgreen:
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2014.04.01. 01:04:58

Nem hiszem, hogy elő kellene venni AS és Pedrot az idei teljesítményük miatt. Sok gólt, és gólpasszt jegyeznek, nem is kell tőlük több. Pedro pl az espanyol ellen az utolsó pillanatban érte utol a támadót és szerelt szükséghelyzetben. Nekik az a feladatuk, hogy széthúzzák a pályát, üres területbe fussanak be, és centerezzenek, vagy ha ziccerbe kerülnek próbálják belőni. Emellett a védekezésük is nagyon fontos a csapat számára, lásd Real madrid elleni meccs, ahol egyikük sem játszott, és tükör simán elmentek a szélen, és vertek belőle 2-t, de még volt legalább 2-3 ziccer.
Egyelőre ott tartunk, hogy a megagigazseni Neymar kevesebbet ad hozzá a csapat játékához, mint ők.

AS-szel az a baj, hogy fejben kicsit lassú, nem elég intelligens a barca játékához. Technikailag hibátlan a gyerek, bármit meg tud csinálni a labdával, viszont gondolkodásban jóval elmarad a csapattársaktól. Nézd meg, hogyan játszik össze Alves és Messi. AS meg inkább zavarja a mozgásával Alvest, nem túl gyümölcsöző a kapcsolatuk a pályán. na de nem akarom messihez hasonlítani, de tényleg látszik, hogy nme mindig tudja mit kellene tennie.

Szimpatikus, alázatos csapatember, az ilyen játékosokat meg kell becsülni. Az idei teljesítménye kiváló, lehetne több gólja, de nem nagyon emlékszem olyan pontvesztésre, ami az ő lelkén(helyzetkihasználásán) száradna.

Összességében: =D>
torotam
Jugador d'estrella

2014.03.31. 23:17:46

Emberek, ne hogy már Sanchezt vegyük megint elő! Játszik szerencsétlen néhány percet és máris céltábla lesz belőle. Azt meg, hogy el kellene adni a nyáron?! Minek?? Nem is értem! [-X
Rengeteget hajt, ütközik, kapar, szerel, bevállalja egy az egy elleniket, kapura tör... A igazság az, hogy az alatt a pár perc alatt veszélyesebb volt, mint sokak kedvence Pedrito, aki már a visszapasszokat is elb@ssza! Sanchez 2013-2014-es teljesítménye miatt megérdemelne még egy évet a csapatnál, tavalyhoz képest sokat fejlődött és szerintem jövőre még jobb lehetne. Persze egy Messi sosem lesz belőle, de Pedronál nagyobb támadó potenciál van benne, az biztos. Ha valakinek nyáron mennie kellene, az egyértelműen Pedro.
Visca el BARCA!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.03.31. 16:41:13

Messi ziccerét nem egyszer említettem meg, vagy Neymar szintén helyzetét,amikor kilépett,de elbénázta.

Igenis ott be kellett volna rúgnia azt az emelést, mit emelget egy vészkapusnak? elgurítja mellette,oszt jónapot.
Én nem figyelem nagyítóval, nem is szoktam szidni a topicjában, de amikor egy meccsen több ziccert is elügyetlenkedik,akkor azt szóvá teszem.
Neymarnál is, Messinél is.
Nálam csetlő botló marad,ameddig ilyen koordinálatlan a mozgása, egyszerűen bántja a szemem. Mint,hogy bántja az is,amikor Pedro hátrafelé játszik CSAK, vagy ha Messi önzőzik, Neymar alibizik,stb.
Sánchez piszok sokszor kerül helyzetbe, de a feléből még kapuralövésig se jut,mert egyszerűen rossz döntéseket választ,totojázik. De mindegy, most idén azért lő gólokat is, meg hasznosabbnak találom,mint tavaly volt, és nálam alapkezdő idén.
Szóval nem mondhatni,hogy utálom vagy valami, csak számomra kirívóan sok helyzetet ront el.
A labdakezelése meg lehet csak a többiek miatt szúrja a szemem, túl jók hozzá képest ebben Iniestáék :D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2014.03.31. 16:24:50

csababarca írta: Annyit mondtam az eredeti hsz-emben,hogy borzalmasan gyenge a helyzetkihasználása. És az,hogy nem az a feladata,az nem érv. Egy támadószellemű játékosról beszélünk, hétvégén a 3 zicceréből minimum egyet illett volna berúgnia, egy vészkapusnak!
A helyzetkihasználása nem kirívó, ez a játékperc/gól arányán is megmutatkozik, csak sokan nagyítóval figyelik ezeket és a jó megmozdulásain hajlamosak átsiklani. Sokszor egy harminc méteres labdát is úgy vesz le, hogy csak nézek. A legutóbbi gólpasszát pedig, ha mondjuk Ini vagy Messi csinálta volna menne az ömlengés, de így még megy a fikázás, hogy nem is az ő érdeme mert biztos beleértek és így lett jó. (nem neked szánom, mielőtt felháborodsz de voltak ilyenek is) Ráadásul nagyon fontos gólokat szerzett, szóval azt sem lehet mondani, hogy csak alibi, 5,6,7 gólos meccseken szedte meg magát.

Ez a 3 ziccer is nagy ferdítés. Az egyik például el sem jutott hozzá, úgyhogy nehéz lett volna kihagyni. Az az emelés pedig szerintem nem volt rossz megoldás, hajszál híja volt, hogy nem lett gól, tényleg csak a szerencsén múlt. Persze be lehetett volna lőni, tényleg nagy helyzet volt, de ezt is úgy állítják itt be, mintha 2 méterről az üres kaput nem találta volna el.
Azt például nem nagyon hallottam, hogy Messit szídták volna mikor a Real ellen egy az egyben volt Lopezzel és mellérúgta, amit ha belő már kettővel mehettünk volna. Most jön, hogy dehát Messi mennyit rúg, ő teheti.
De kérdem én, ha Alexist nem menti fel az, hogy Pedronak és Neymarnak is ugyanilyen gyenge a helyzetkihasználása, akkor Messit az ilyenért miért nem veszik elő.

De mindegy, Alexis már meg van itt bélyegezve, bármit csinál ő lesz a csetlő botló, béna, mindentkihagyó felesleges játékos.
Forca Barca!!!!
Csbal
Jugador d'estrella

2014.03.31. 15:21:13

csababarca írta:Csak én nem írtam,hogy nem fontos,vagy,hogy haszontalan.
Erre meg nekem jösz ilyen videókkal,amikről szót sem ejtettem.
Labdakezelést meg pont a cselezésre,húzogatásokra értettem.

Annyit mondtam az eredeti hsz-emben,hogy borzalmasan gyenge a helyzetkihasználása. És az,hogy nem az a feladata,az nem érv. Egy támadószellemű játékosról beszélünk, hétvégén a 3 zicceréből minimum egyet illett volna berúgnia, egy vészkapusnak!
Igazad, van, elnézést a hasznosságot illetően h támadtam. Viszont a labdakezelés nem a cselezésre vonatkozó skill elsősorban, hanem a labda megszelídítésére. Véleményem szerint ebben Sanchez nincs elmaradva. A cselezést illetően ha kicsit dinamikusabban mozogna, akkor nem lenne gond. Illetve ha fejben teljesen elhitetné magával hogy csak győztesen tud kijönni egy-egy párharcból. De mint mondtam, bőven van ezt ellensúlyozó tudása, ami perdöntőbb egy-egy meccsen.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.03.31. 14:50:19

Csak én nem írtam,hogy nem fontos,vagy,hogy haszontalan.
Erre meg nekem jösz ilyen videókkal,amikről szót sem ejtettem.
Labdakezelést meg pont a cselezésre,húzogatásokra értettem.

Annyit mondtam az eredeti hsz-emben,hogy borzalmasan gyenge a helyzetkihasználása. És az,hogy nem az a feladata,az nem érv. Egy támadószellemű játékosról beszélünk, hétvégén a 3 zicceréből minimum egyet illett volna berúgnia, egy vészkapusnak!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Csbal
Jugador d'estrella

2014.03.31. 14:44:33

csababarca írta:A második videód szép dolog,de arról nem beszéltem.
nem írtam,hogy haszontalan, csak hogy gyenge a helyzetkihasználása, és nekem úgy tűnik,hogy bizonytalan a labdakezelése.

Neymart meg nem vettem ide. Az,hogy ő is gyengén használja ki a helyzeteit,az nem menti fel Alexist.
A második videót azért linkeltem be, mert ott is van labdakezelés, plusz láthatod h eléggé kulcsfontosságú a játéka a csapatban. Egyáltalán nem bizonytalan a srác. Ha valamiben az, az a cselezés. De az nem az ő erőssége, viszont van 100 másik ami fontosabb.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.03.31. 14:38:07

A második videód szép dolog,de arról nem beszéltem.
nem írtam,hogy haszontalan, csak hogy gyenge a helyzetkihasználása, és nekem úgy tűnik,hogy bizonytalan a labdakezelése.

Neymart meg nem vettem ide. Az,hogy ő is gyengén használja ki a helyzeteit,az nem menti fel Alexist.
Csbal
Jugador d'estrella

2014.03.31. 14:32:09

csababarca írta: Nekem nincs nagy bajom Alexissel,elfér nálunk, de sokszor olyan érzésem van amikor labdához ér,hogy vagy tojáslabdával játszik,ezért nem tudja kezelni,vagy tűzlabda ami hozzá kerül és fél tőle...egyszerűen totál bizonytalan a labdakezelése.
Nah mindegy, azért ebben a szezonban jobban teljesít mint tavaly, ha csak minden 4. ziccerét betenné,már kétszer ennyi gólja is lehetne.

Plusz még ezt is nézd egy kicsit meg. Talán többet ne írsz olyan blőd dolgokat mint a fentiekben...

https://www.youtube.com/watch?v=lkg7MP569nU
Csbal
Jugador d'estrella

2014.03.31. 14:23:20

csababarca írta:ezzel nem értek egyet,de ettől függetlenül az cél lenne,hogy a 100as ziccereket belövöldözgesse,mondjuk 30%al...hétvégén is mindent kihagyott,pedig vészkapus állt a kapuban...

Nekem nincs nagy bajom Alexissel,elfér nálunk, de sokszor olyan érzésem van amikor labdához ér,hogy vagy tojáslabdával játszik,ezért nem tudja kezelni,vagy tűzlabda ami hozzá kerül és fél tőle...egyszerűen totál bizonytalan a labdakezelése.
Nah mindegy, azért ebben a szezonban jobban teljesít mint tavaly, ha csak minden 4. ziccerét betenné,már kétszer ennyi gólja is lehetne.
Labdakezelés, tessék. Tök bizonytalan. #-o #-o

https://www.youtube.com/watch?v=PG7oSZXrITE

Ziccerekről meg nem beszéljünk. A nagy Neymar, akit Alexis helyett követelnek a csapatba, a hétvégén 2 méterről 3-al fölé lőtte.
Lezárt