socio66 írta:Az érdekelne engem az őt pozitívan fogadókkal kapcsolatban, hogy pontosan melyik az a terület, melyik az a problémás nyomvonal, ahol ő javulást tud hozni előreláthatólag?
Mert szerintem jelenleg a kijavítani való dolgok a következők;
1. Racionálisabb alapokra helyezni a taktikát, nem belefutni ugyanazokba a hibákba folyamatosan bizonyos ellenfelek ellen, nem állandóan egy séma erőltetése, csapatszintű védekezés összerakása.
-A taktikai elképzeléseit nem ismerjük, de tudjuk, hogy a dél-amerikai foci mennyire más, a válogatottaknál is milyen sokan írjuk mindig, hogy európai edző kellene, szóval igencsak meglepő lenne, ha taktikailag éppen ő rakná rendbe a csapatot.
2. Hitelt, tiszteletet kivívni a játékosok szemében, versenyhelyzetet teremteni számukra, új impulzust hozni a csapat szellemiségébe.
-Mivel teljesen ismeretlen emberről beszélünk, akit a legtájékozottabb szurkolóknak is 'meg kellett keresni', ezért hitelről, és tiszteletről nehezen beszélhetünk, egy eddig elkényelmesedett játékosunk nem fog összerezzenni, nem fog különedzéseket csinálni a neve hallatán. Az is meglepne, ha Martino nekiállna keménykedni ilyen kaliberű játékosokkal, amilyenekkel még soha nem dolgozott együtt, egyszerűen kevés hozzá szerintem.
3. A Messi-kérdés, illetve az esetlegesen kialakuló konfliktus közte, és Neymar között.
-Más szurkolók ugyebár szeretik eltúlozni Messi szerepét, és 'hatókörét' a klubon belül, de azért mi is látjuk, hogy már régen nem egy szégyenlős kis srácról beszélünk, aki meghúzódik az öltöző sarkában, és várja a pályán, hátha labdát kap. Olyan domináns játékossá nőtte ki magát, akit az edzőnek tudni kell kezelni, tudni kell visszafogni, ha úgy adódik. Martino rosariói, nyilván óriási tisztelője Messi-nek, nem tudom képes lesz-e megfelelő keménységgel bánni vele, és objektíven dönteni, ha esetleg tényleg konfliktusra kerülne sor.
Ezek az én meglátásaim röviden, itt-ott túloztam, és a worst case scenario-t írtam le, de szerintem egyik feltételezés sem légből kapott, inkább racionális.
Szívesen látnék egy hasonlót ellentétes előjellel.
1. A paraguayi válogatott az Ő irányításával elég rendesen megszorongatta a technikás, taktikás spanyolokat anno a világbajnokságon, úgyhogy némi esze csak van ezekhez a dolgokhoz is... Ráadásul annak a csapatnak az egyik erénye az volt, h letámadtak, űzték, hajtották a labdát...
2. Az, h nekünk szurkolóknak ismeretlen az edző, azért nyilván nem azt jelenti, h a játékosok is most hallanak róla először... úgyhogy nem hiszem, h ezen fog múlni a tisztelet...
3. Itt azért profi focistákról van szó, nem hiszem, h olyan konfliktus lenne, amit nem tudnának megoldani...már ha egyáltalán lesz konfliktus.
U.i:Szerintem annyira felesleges előre parázni olyan dolgokon, amik még meg sem történtek...és lehet, h nem is fognak.