Most volt időm végignézni a
bemutatását, és kiderült egy érdekes dolog. A sajtótájékoztatón volt egy moderátor, egy tolmács, Thiago, Rummenigge és Jan-Christian Dreesen pénzügyi vezető.
A moderátor úgy tette fel a kérdést Dreesennek, h egy 90 milliós kivásárlási árú játékost 25-ért elhozni, ez elég jó üzlet, nem?
Erre a válasz: volt a fix kivásárlási ár, de emellett volt egy záradék is, ami lehetővé tette Thiago idő előtti távozását. (a záradékot nem részletezi)
Majd később újságírói kérdés Rummeniggéhez: tényleg 6 percen múlt, h ne legyen érvényes a záradék?
A válasz: nem tudom megítélni, minket Pep tanácsadója (aki a testvére) értesített és a megbeszélések során nem volt olyan benyomásom, h a Barca megkérdőjelezné a záradék érvényességét, tehát gondolom a rögzített idők vagy dolgok úgy alakultak, h Thiago érvényre juttathatta volna a záradékot.
Itt Dreesen hozzáteszi: pontosan, különben nem engedték volna el.
Ebből nekem inkább úgy tűnik, h talán mégis lecsökkent 18-ra a kivásárlási ára a kevés játékidő miatt, csak nyilván ciki, h ilyen szerződést kötöttünk, így Rosell inkább azt mondta, h nem lecsökkent, hanem 90-re emelkedhetett volna.

Persze az is lehet, h a záradék úgy volt megfogalmazva, h csak akkor emelkedik 90-re, ha... és ez esetben egyszerűen a moderátor mondja rosszul.
Ami biztos, mindenképpen nagy amatőrség a szükséges játékidőt nem a rendelkezésre állás arányában (gondolva a sérülésre, eltiltásra) meghatározni.
Egyébként meg fájt látni, de rajta sem éreztem a kitörő lelkesedést.