2013.06.21. 12:18:37
Ez a vezetőség sok mindent elszúrt, de ezt konkrétan nem. 22 évesen, ilyen játékosokkal előtte mégis mennyit kellett volna játszania? Arról nem beszélve, hogy az eladott labdáiból, ami szintén a fiatalságához köthető, nem egy gólt kapott a csapat.
Az ugyan a személyes véleményem, hogy nem Xavi szerepkör, hanem inkább Iniesta, de ha már ott kapta a lehetőséget, akkor igenis várnia kellene, mert még nem forrott ki annyira, hogy teljesen rá lehessen bízni mindent. Az EB-döntőbe is belenéztem, kapásból egy középre belőtt labdára emlékszem, amiből jöhetett a kontra. Ilyet a BL-elődöntőben, döntőben nem lehet csinálni. Márpedig ha akarja a karmesteri pálcát, akkor ott kell helytállni.
Az ő esetében az a gond, hogy a realitás és az igényei nem találkoznak. Ő már többre vágyik, ám még nem tart ott, hogy többet kaphasson Barcelonában. Ráadásul ahogy olvastam, nem ez az első nyár, hogy győzködni kell a maradásról, ilyen hozzáállás meg egy idő után unalmassá válik.
Ha távozik, Sergi Roberto az első keret tagja lesz valószínűleg, akit a Xavi szerepkörre sokkal alkalmasabbnak tartok. Thiagóval veszít a klub egy nagy tehetséget, de aki máshol képzeli el a jövőjét, az menjen.
Ui.: olvastam valahol, hogy párhuzamot vontak Xavi-Pep és Thiago-Xavi szituáció között. Annyiban nem jó a párhuzam, hogy akkor nem bíztak a fiatalokban annyira a klubnál, mint most, így Xavi joggal mérlegelhette azt, hogy jobb lenne a távozás esetlegesen. Thiago előtt viszont csak az idő van, ám úgy néz ki, nem képes várni. Ez is egy döntés, csak nem ugyanaz a két szituáció azért.
.