Eric Abidal
- neobarca
- Director del Fútbol
„Nagyon nehéz nap ez számomra – kezdte érzékeny búcsúját Abidal a sajtótájékoztatón, melyen csapattársai is részt vettek Sandro Rosell elnökkel és Andoni Zubizarreta sportigazgatóval egyetemben. – Hat évet töltöttem Barcelonában, ez az időszak volt a legnagyobb hatással a pályafutásomra. Bámulatos társakkal játszhattam együtt, a világ legjobbjaival. Nagyon sok hálával tartozom nagyon sok embernek. Szeretnék köszönetet mondani az edzőknek, akik mindig bíztak bennem, valamint az orvosoknak és a fizioterapeutáknak is, akik rengeteget segítettek nekem a nehéz időkben.”
„Köszönet jár a családomnak, az unokatestvéremnek, a feleségemnek és a lányaimnak. Szerettem volna a Barcelonában maradni, de a vezetőség máshogy vélekedett, ezt pedig tiszteletben kell tartanom. Most távozom, de biztosra veszem, visszatérek még. Kaptam egy érdekes ajánlatot a vezetőktől, amit át kell gondolnom, de hálás vagyok a gesztusért. Köszönet a szurkolóknak a páratlan támogatásukért. Örök hála mindenkinek, éljen a Barca!”
Bár én nem kedveltem őt, de maximális tiszteletem az ővé a történtek fényében, tényleg nem értem a vezetőket. 1 évbe nem haltak volna bele. Majdnem 2 évig mellette állt mindenki és most, hogy szeretné ezt megköszönni és bizonyítani, nem adják meg neki az esélyt. Érthetetlen...
„Köszönet jár a családomnak, az unokatestvéremnek, a feleségemnek és a lányaimnak. Szerettem volna a Barcelonában maradni, de a vezetőség máshogy vélekedett, ezt pedig tiszteletben kell tartanom. Most távozom, de biztosra veszem, visszatérek még. Kaptam egy érdekes ajánlatot a vezetőktől, amit át kell gondolnom, de hálás vagyok a gesztusért. Köszönet a szurkolóknak a páratlan támogatásukért. Örök hála mindenkinek, éljen a Barca!”
Bár én nem kedveltem őt, de maximális tiszteletem az ővé a történtek fényében, tényleg nem értem a vezetőket. 1 évbe nem haltak volna bele. Majdnem 2 évig mellette állt mindenki és most, hogy szeretné ezt megköszönni és bizonyítani, nem adják meg neki az esélyt. Érthetetlen...
Barca Fanatics 1999-For Life!!!
"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
- Piquenbauer
- Jugador d'estrella
Isten veled Abi, köszönünk mindent. Óriási recpect neked az itt eltöltött időszakért.
Az pedig Tito szégyene, hogy nem tudott megbecsülni téged...
Az pedig Tito szégyene, hogy nem tudott megbecsülni téged...
Ha Pique a biztos pont középen, akkor el vagyunk veszve. Hacsak nem talál vissza a kb. két évvel ezelőtti formájára, de erre nagy esélyt nem látok. Sajnos úgy tűnik neki a celebkedés és Shakira már fontosabb, mint a futball.Alcantara írta:Nekem úgy rémlik egy nagyon nagy játékos, aki fénykorán jóval túl érkezett, rossz volt néha nézni, amit sokszor Oleguer és ő műveltek.zola8787 írta: Szerintem simán lehet olyan középső védő, mint annó volt ThuramBírom a francia védőket. Hajrá Abidal!
Az ütemérzéke és helyezkedése kiváló volt, de a gyorsasága finoman fogalmazva is kívánnivalót hagyott maga után. Én speciel nem szeretnék egy ilyen "nosztalgia" középső védőt a jelenlegi csapatba. Fiatal, erőtől duzzadó, gyors, fejjátékban kiváló ember kell, mert a jelek szerint Piqué mester lesz, aki biztos pont középen.
Minden tiszteletem Abidalé, a klub szerintem rendkívül korrekt volt vele a mostani ajánlattételkor, ettől több már nem lehetséges az előzmények és kora után.
Abidal a betegsége előtt a legjobb védőnk volt, én adtam volna neki még esélyt. Könnyen lehet, hogy már nem tudott volna magas szinten játszani, de ha mégis, akkor komoly erősítés lehetett volna, pláne a védőink idei teljesítményét elnézve.
-
- Az Év fórumozója 2013
Köszönünk mindent, Abi!I would have like to have stayed and played on at Barcelona but the club saw it differently and I have to respect their decision.
- davidvillabest
- Jugador del Barça
Zajlik a durván érzelmesre vett sajtótájékoztató, a fő Barca játékosok az első sorban ülnek Titoval együtt.
De mintha a teljes csapat ott lenne.
VÉGE. Minden játékossal egyenként, majd a teljes stábbal ölelkezett, hatalmas taps közepette.
De mintha a teljes csapat ott lenne.
VÉGE. Minden játékossal egyenként, majd a teljes stábbal ölelkezett, hatalmas taps közepette.
Nagyon sajnálom, hogy távozik, de szerintem fölösleges megint bűnbakokat keresni. Nem hiszem, hogy a klub közölte vele, hogy "fel is út, le is út, menj amerre látsz". Nyilván ez a döntés hosszú tárgyalások eredménye, gondolom Tito is leült vele, és ismertette, hogy mennyi játéklehetőséget tudna neki biztosítani. Abidal játszani akar, nem hiszem, hogy padozni... Főleg ha most igazolunk még egy védőt...
Én is borzasztóan sajnálom a távozását, de egy klub életében nem csak érzelmi alapokon kell dönteni, sőt egyáltalán nem. A klub végig nagyon tisztességes volt a játékossal szemben, hiszen a betegség kialakulásakor nem bontottak vele szerződést, ahogy azt máshol simán meglépték volna. Végig hatalmas támogatást kapott a klubvezetéstől és a csapattagoktól is, a 2011-es BL-serleg felemelése pedig szvsz hatalmas elégtétel lehet egy ilyen helyzetben. Nem hiszem, hogy bárhol máshol ezt így megélhette volna. Az, hogy a háttérben még milyen érdekek mozgatják a döntéshozókat, azt mi nem fogjuk megtudni, de azt is figyelembe kell venni, hogy Tito feladata a következő 1-2 évben a jövő csapatának a felépítése lesz. Márpedig ebben nem biztos, hogy Abidalnak már helye lenne hosszabb távon. Valószínűleg ő is érez még magában 1-2 komolyabb szezont, ami nem feltétlenül 10-15 percnyi játéklehetőségeket jelent. Nálunk ugyanis nagy valószínűséggel ez várna rá. Sok sikert kívánok neki a továbbiakban és várunk vissza Eric!Facsy írta:Nem bírom megérteni, és nagyot csalódtam a klubban, Titoban és a vezetésben h nem képesek még 1 évet adni neki. nem tudom mennyi pénzt keres, de simán kinézem belőle hogy kevesebb lóvéért is maradna, és amíg ilyen játékosokat tartunk el mint Pedro akinek durván szólva semmi haszna, és Abi-t meg elengedjük egy olyan posztról ahol az elmúlt 2 évben mindig volt hiány. Biztos tisztába lenne vele hogy csak csere, de Jordi Alba cseréjének pedig szerintem elsőosztályú lenne... nem értem...télleg nem. dühít.
ráadásul így ennek a sztorinak nagyon olyan szaga van, hogy mellette voltunk mert Mi több vagy mint egy Klub...de sajnos nem a szlogen miatt kéne úgy viselkedni ahogy, hanem azért legyen ez a szlogenünk mert mi ezek vagyunk. tudom nem szeretet szolgálat, de tuti lett volna haszna a jövő évben, aztán békében felakaszthatta volna a Camp Nouba a cipőjét....
- Facsy
- Jugador d'estrella
Nem bírom megérteni, és nagyot csalódtam a klubban, Titoban és a vezetésben h nem képesek még 1 évet adni neki. nem tudom mennyi pénzt keres, de simán kinézem belőle hogy kevesebb lóvéért is maradna, és amíg ilyen játékosokat tartunk el mint Pedro akinek durván szólva semmi haszna, és Abi-t meg elengedjük egy olyan posztról ahol az elmúlt 2 évben mindig volt hiány. Biztos tisztába lenne vele hogy csak csere, de Jordi Alba cseréjének pedig szerintem elsőosztályú lenne... nem értem...télleg nem. dühít.
ráadásul így ennek a sztorinak nagyon olyan szaga van, hogy mellette voltunk mert Mi több vagy mint egy Klub...de sajnos nem a szlogen miatt kéne úgy viselkedni ahogy, hanem azért legyen ez a szlogenünk mert mi ezek vagyunk. tudom nem szeretet szolgálat, de tuti lett volna haszna a jövő évben, aztán békében felakaszthatta volna a Camp Nouba a cipőjét....
Nekem úgy rémlik egy nagyon nagy játékos, aki fénykorán jóval túl érkezett, rossz volt néha nézni, amit sokszor Oleguer és ő műveltek.zola8787 írta: Szerintem simán lehet olyan középső védő, mint annó volt ThuramBírom a francia védőket. Hajrá Abidal!
Az ütemérzéke és helyezkedése kiváló volt, de a gyorsasága finoman fogalmazva is kívánnivalót hagyott maga után. Én speciel nem szeretnék egy ilyen "nosztalgia" középső védőt a jelenlegi csapatba. Fiatal, erőtől duzzadó, gyors, fejjátékban kiváló ember kell, mert a jelek szerint Piqué mester lesz, aki biztos pont középen.
Minden tiszteletem Abidalé, a klub szerintem rendkívül korrekt volt vele a mostani ajánlattételkor, ettől több már nem lehetséges az előzmények és kora után.
Ha nem olyan hatalmas a fizetése, miért ne lehetne megpróbálni? Pont jó, hogy vége a szezonnak, kezdhet edzeni, felvenni az eddigi elvesztett izmait. Szerintem simán lehet olyan középső védő, mint annó volt Thuramsalas9 írta:A mundodeportivo szerint csütörtökön Rosell és Abidal bejelenthetik, hogy Eric távozik a csapattól június 30-a után. A francia játékos még 1-2 évig szeretne játszani, ám itt nem tudni mennyi szerepet kapna (gondolom keveset).

- salas9
- Entrenador del Barça
A mundodeportivo szerint csütörtökön Rosell és Abidal bejelenthetik, hogy Eric távozik a csapattól június 30-a után. A francia játékos még 1-2 évig szeretne játszani, ám itt nem tudni mennyi szerepet kapna (gondolom keveset).

-
- Capitá del Barça
Volt egy nyilatkozat a dokival, aki azt mondta, hogy nem gondolta volna, hogy visszatér a pályára, de ha igen, akkor azt megteheti egészségügyi kockázat nélkül. Tehát nem hiszem, hogy emiatt nem hosszabítana a klub. Ha a rák kiújulásától tartanak, akkor ez fennáll Tito esetében is. Sérülése előtt erőssége volt a védelmünknek, mind szélen, mind középen. Olyan akaratereje van, mint Puyolnak. Ismeri a csapatot, nem tudom milyen formában van, de a formába kerülése ahhoz képest, hogy egyáltalán pályára léphet semmiség. Ő ingyen van, alternatíva lehetne középre Puyollal második sornak, Pique és egy új (hummels, Thiago ...) mögött. Persze én csak okoskodok, Barcelonában sokkal jobban értenek hozzá, inkább csak azért írtam, mert sokan itt már a kukába dobnák.
- Chino
- Llegenda del Barça
Akkor olyan embert kellene kirakni, akinek még nagyobb jövője van a klubnál vagy Puyolt. Ennyi "fölösleges embert nem bír el a keret. Még ha szigorúak vagyunk, akkor is 6-7 ember van előtte. Nem reszkírozhatunk arra, hogy minden évben ennyien kidőlnek majd a védelemből+eltiltottak lesznek, akkor pedig max 4-5 meccsen jut majd szóhoz. Ez neki jó lenne? Azt mondta még 1-2 évig játszani szeretne, de itt sajnos ez nem játékot jelenteneculinho írta: Én nem írnám le, cserének nagyon szívesen elnézném, a csapatra is jó hatással lenne a jelenléte. Kaphatna egy 1+1 éves szerződést, jelentősen kisebb fizetésért. Szerény, reális embernek tartom, szerintem elfogadná. Több poszton is bevethető. Meglátjuk mi lesz, de én soha nem fogok olyat mondani, hogy menjen, mert ide már nem fér be. Ebbe a védelembe nyugodtan betehetjük, rosszabb nem lehet.
Az hogy rosszabb nem lenne a védelem vele, milyen indok? Pont javítani kell a védelmet minden eszközzel és nem ilyen szinten tartani.
Amúgy a mezszámokkal tudtommal is így van.
Forca Barca!!!!
- Charlie
- Öreg Harcos
Nem értek hozzá, de gondolom orvosi döntésre történik ez az egész. Mi van, ha van esély arra, hogy terhelés vagy egy komolyabb ütközés hatására gond lehet?
Csapat kitartott mellette végig, most is ajánlottak neki munkát, de ő még szeretne játszani 1-2 évet.
C.
Csapat kitartott mellette végig, most is ajánlottak neki munkát, de ő még szeretne játszani 1-2 évet.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Csak mondom, h mivel a spanyol bajnokságban 1-25-ig kötelező számozni a játékosokat, ez nem igazán fog működni (feltéve, h nem akarunk minden évben max 24 fős kerettel kiállni)shutterisland írta: no és a 22-es mezszámot a tiszteletére visszavonultatni.
-
- Llegenda del Barça
ha katalán gyerek lenne abidal, akkor fel sem merülne a kocc. sztem is bőven belefért volna egy egy éves ajánlat a Klub részéről, és biztos vagyok benne, h a lóvén sem pattantak volna össze vele. abidalt kb olyan kategóriájú játékosnak tartom, mint amilyen damiano tommasi, aki egyszer kb egy évig volt sérült, utána amikor visszajött, megköszönte a Romának azt, h kitartottak mellette, és olyan szerződést kért(!), ahol a futballista minimálbért (kb az ifista pénzt) fizették neki.
kár elküldeni abidalt, kiegészítő embernek tökéletes lehetne.
kár elküldeni abidalt, kiegészítő embernek tökéletes lehetne.
PUYOL-XAVI-INIESTA
-
- Capitá del Barça
Már megint sokan feltételezésekre építenek. Én nem hallottam azt, hogy Abidal kiállt volna és kijelentette, hogy rendszeres játéklehetőséget akar, ha azt nem kapja meg, akkor lécel. Az utolsó, amit mondott, hogy hálás a klubnak, innen akar visszavonulni és csak annyit szeretne, hogy újra pályára léphessen.
Én nem írnám le, cserének nagyon szívesen elnézném, a csapatra is jó hatással lenne a jelenléte. Kaphatna egy 1+1 éves szerződést, jelentősen kisebb fizetésért. Szerény, reális embernek tartom, szerintem elfogadná. Több poszton is bevethető. Meglátjuk mi lesz, de én soha nem fogok olyat mondani, hogy menjen, mert ide már nem fér be. Ebbe a védelembe nyugodtan betehetjük, rosszabb nem lehet.
Én nem írnám le, cserének nagyon szívesen elnézném, a csapatra is jó hatással lenne a jelenléte. Kaphatna egy 1+1 éves szerződést, jelentősen kisebb fizetésért. Szerény, reális embernek tartom, szerintem elfogadná. Több poszton is bevethető. Meglátjuk mi lesz, de én soha nem fogok olyat mondani, hogy menjen, mert ide már nem fér be. Ebbe a védelembe nyugodtan betehetjük, rosszabb nem lehet.
-
- Barça B
Kb. 1 héttel ezelőtt még nagyon sokan azt írták itt a topic-ban, hogy Abidal fantasztikus ember, de sajnos már nem fér be ebbe a csapatba, mennie kell, kellene.
Most amikor az látszik körvonalazódni, hogy ezt a vezetőség is így gondolja, már leginkább sérelmezzük ezt.
Szerintem sem fér be ebbe a csapatba, mint futballista.
Emberként megemelem a nem létező kalapom előtte, egy életre lekenyerezett a küzdeni tudásával a hihetetlen szimpatikus személyiségével, de egy ilyen betegség után, (függetlenül attól, hogy milyen kvalitásai vannak futball szakmailag) már nincs értelme itt tartani.
Sokat tett ezért a csapatért, illetve klubbért, de ez fordítva is igaz.
Amennyiben stabilan játszani szeretne még 1-2 évet, az a legjobb döntés ha eligazol.
Felajánlottak számára "háttér" munkát, de azt nem fogadta el.
A vezetőség ezen döntése nem csak a klub érdeke, hanem az Övé is.
Most amikor az látszik körvonalazódni, hogy ezt a vezetőség is így gondolja, már leginkább sérelmezzük ezt.
Szerintem sem fér be ebbe a csapatba, mint futballista.
Emberként megemelem a nem létező kalapom előtte, egy életre lekenyerezett a küzdeni tudásával a hihetetlen szimpatikus személyiségével, de egy ilyen betegség után, (függetlenül attól, hogy milyen kvalitásai vannak futball szakmailag) már nincs értelme itt tartani.
Sokat tett ezért a csapatért, illetve klubbért, de ez fordítva is igaz.
Amennyiben stabilan játszani szeretne még 1-2 évet, az a legjobb döntés ha eligazol.
Felajánlottak számára "háttér" munkát, de azt nem fogadta el.
A vezetőség ezen döntése nem csak a klub érdeke, hanem az Övé is.
- shutterisland
- Director del Fútbol
ezzel az a baj, hogy tudat alatt te is (én is amúgy) azt vesszük alapnak, hogy hiányos a védelmünk, kevés az emberke, mert idén sok volt a sérült.Alba-val simán rotálhatnák egymást.
vegyük azt, hogy abidal bevethető középen és bal szélen.
középen pique,mascherano és puyol is előtte vannak, bartra felé is meg van a bizalom, adrianot is bátran beteszik oda, ha kell, nem beszélve arról, hogy 90%, hogy nyáron jön még egy új igazolás is erre a posztra, aki vélhetően nem egy nyeretlen ötéves lesz.
a bal szélen alba az alap, de adriano is jó évet zárt, nem beszélve arról, hogy ha montoya játszogat, ő is a baloson kap inkább lehetőséget.
tehát effektíve erre a 3 posztra (2 khv+1 bhv ) 6 emberünk van + a néhai beugrós montoya + a szinte biztosra vehető új igazolás.
ide már nem sok értelme van abidalt megtartani így.
a feltétele az lenne, hogy vagy nem érkezik új igazolás (abi lenne az végül is), vagy megy bartra (ugyanis a többi játékosról nehezen tudom elképzelni, hogy klubot vált nyáron, bartra sem túl sanszos, csak a legkevésbé valószínűtlenebb opció.)
máskülönben sokan vagyunk.
persze most lehet mondani, hogy na de idén is tizedelték a sérülések a védelmet, ezért kell a bő keret, ez igaz...de most csak azért megtartani abidalt, hogy ha esetleg sérülés hullám van, akkor 3-4 meccsen be lehessen dobni...nem tudom

örültem volna neki, ha a comeback után marad, és újra csak megközelíti a régi fényét, de abszolút megértem a klub döntését.
nekem az a lényeg, hogy az én, és szerintem a ti agyatokba és szívetekbe is örökre beleégett ez az ember, mert olyanról tett tanúbizonyságot, amiről csak nagyon kevesen az életben.
jah, az meg csak természetes, hogy ha visszavonul most, vagy 1-2 év múlva, egyértelmű helye lenne a klubnál.
játékosmegfigyelő, juvenil edző vagy a barca b-nél másodedző...valami ilyesmi állást remélem felajánlanak neki.
no és a 22-es mezszámot a tiszteletére visszavonultatni.
- Lionel85
- Llegenda del Barça
A döntés amit hozott a vezetőség, teljesen érthető. A csapat hasznát kell nézni és sajnos Abidal már korosodó játékos, akinek már alig-alig lenne helye a csapatban a (közel)jövőben. Sokan szeretjük őt, sokaknál verte ki a biztosítékot az, hogy felépült egy komoly betegségből és akkor most mennie kell, de el kell fogadni, hogy játszani akar és azt itt már nem teheti meg. Kora miatt inkább középhátvédként lehetne inkább bevetni, mint a szélen, ám ott Alba, Adriano vagy Montoya egyre jobb teljesítményt nyújt, ahol nem lenne Abidalnak hely. Középen pedig inkább legyen egy igazi középhátvéd, igaz, Abidal a rutinjával talán most jobban megoldaná a helyezkedést, mint pl. akkor amikor idekerült.
Kényes kérdés az Abidal-ügy, hiszen sokunk szívéhez nőtt küzdeni tudásával, azzal, hogy nem adta fel és egy percig sem gondolkodott azon, hogy mi lesz ha... Hanem küzdött, felépült, visszatért, győzött. Ő egy győztes típus. Mind játékosként, mint emberileg. Azonban jobb lesz neki, ha olyan helyre kerül, ahol még tudna pluszt nyújtani egy csapatnak.
Kényes kérdés az Abidal-ügy, hiszen sokunk szívéhez nőtt küzdeni tudásával, azzal, hogy nem adta fel és egy percig sem gondolkodott azon, hogy mi lesz ha... Hanem küzdött, felépült, visszatért, győzött. Ő egy győztes típus. Mind játékosként, mint emberileg. Azonban jobb lesz neki, ha olyan helyre kerül, ahol még tudna pluszt nyújtani egy csapatnak.

Játszott mennyit is? 130-140 percet összesen?Sanama írta:csak anniyt kérdeznék a kedves vezetőségtől, hogy látták-e hogy játszott amikor visszatért?
Ok, jó volt, de ennyi alapján még fogalmunk sem lehet arról, képes lesz-e még egy komplett szezont lehúzni, én itt azért megbíznék azokban az emberekben, akik már lassan másfél éve követik a felépülését, edzésmunkáját. Én is azt írogattam már régóta, h egyáltalán az is csoda, h versenysportba vissza tud térni ezek után, eleve nem is számoltam azzal, hogy ennek a csapatnak hasznos tagja lesz még.
- fanbarca
- Entrenador del Barça
Ezzel én is egyetértek, de sajnos egyrészt meg lehet érteni a döntést. Azaz, azok alapján amit leírtam, logikusnak tűnhet a vezetőség döntése. Habár azért azt megnézve, hogy mekkora tartása van és milyen minőséggel játszik, tényleg lehetne még marasztalni. Nem tudom, én egyfelől megértem a vezetőséget (elég félősek mostanában, talán elhamarkodottak is), de remélem marad Abidal.Sanama írta:csak anniyt kérdeznék a kedves vezetőségtől, hogy látták-e hogy játszott amikor visszatért? Jelenleg leiskolázna bárkit a védelemből.

més que un club
més que un club tovább alázása kb ez megint.
csak anniyt kérdeznék a kedves vezetőségtől, hogy látták-e hogy játszott amikor visszatért? Jelenleg leiskolázna bárkit a védelemből.
Nagyon sajnálom.
csak anniyt kérdeznék a kedves vezetőségtől, hogy látták-e hogy játszott amikor visszatért? Jelenleg leiskolázna bárkit a védelemből.
Nagyon sajnálom.
Szó szerint ugyanezt gondolom, azt hittem, h ez mindenki számára triviális, de olvasva a hozzászólásokat....Mihu írta:10ből 9en a korára fogjátok a dolgot. Javier Zanetti 39, és múlthéten szenvedte el pályafutása első komoly sérülését...3 éve, 36 évesen a BL győztes Inter abszolút alapembere volt, ráadásul a középpályán, ahova igencsak kell az erőnlét. Abinak a műtét előtt se volt komoly sérülése, és egyáltalán nem az a sérülékeny fajta. A beavatkozás előtt és után is magabiztosan, jó formában játszott. Nem értem a vezetőség döntését. Ő is olyan a keretben, mint Messi a pályán. A puszta jelenléte megváltoztat mindent. Szerintem amikor Ő belép az öltözőbe, akkor annak súlya van mindenki szemében. Alba-val simán rotálhatnák egymást.
Egyáltalán nem érzem azt, hogy hoznunk kéne egy fiatal tehetséget, aki padozna Jordi mögött.
Nagy hibának tartom ezt a vezetőség részéről...
Nincs szüksége a klubnak egy egészséges Abidalra?!