Eric Abidal
- Chino
- Llegenda del Barça
Azért ezt távolról sem lehet elzavarásnak nevezni.
Én is szeretném, ha maradna, de meg lehet érteni a vezetőséget. Úgy néz ki a jövő évi "keretbe" sem férne be, ráadásul már van egy hasonló korú játékosunk a hátvédsorban. Azonkívül jó ha 8-10 meccsen szóhoz jutna, talán épp Bartra "kárára". Így pedig nem valószínű, hogy bármely más csapatnak kellene, ha tényleg tervez még legalább 2 évet a futballpályán. Egy játékosért aki bőven benne van a korban, két éve szinte pálya közelében sem volt, ráadásul komoly műtéten esett át nem fognak kapkodni. Sok mindent adott/kapott a klubnak/tól. Meg kell neki köszönni az eddigi ténykedését és szép búcsút venni tőle. Aztán lehet, hogy tényleg viszontlátjuk valamilyen más szerepkörben.
Én is szeretném, ha maradna, de meg lehet érteni a vezetőséget. Úgy néz ki a jövő évi "keretbe" sem férne be, ráadásul már van egy hasonló korú játékosunk a hátvédsorban. Azonkívül jó ha 8-10 meccsen szóhoz jutna, talán épp Bartra "kárára". Így pedig nem valószínű, hogy bármely más csapatnak kellene, ha tényleg tervez még legalább 2 évet a futballpályán. Egy játékosért aki bőven benne van a korban, két éve szinte pálya közelében sem volt, ráadásul komoly műtéten esett át nem fognak kapkodni. Sok mindent adott/kapott a klubnak/tól. Meg kell neki köszönni az eddigi ténykedését és szép búcsút venni tőle. Aztán lehet, hogy tényleg viszontlátjuk valamilyen más szerepkörben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2013.05.07. 15:42:27-kor.
Forca Barca!!!!
- Mihu
- Director del Fútbol
10ből 9en a korára fogjátok a dolgot. Javier Zanetti 39, és múlthéten szenvedte el pályafutása első komoly sérülését...3 éve, 36 évesen a BL győztes Inter abszolút alapembere volt, ráadásul a középpályán, ahova igencsak kell az erőnlét. Abinak a műtét előtt se volt komoly sérülése, és egyáltalán nem az a sérülékeny fajta. A beavatkozás előtt és után is magabiztosan, jó formában játszott. Nem értem a vezetőség döntését. Ő is olyan a keretben, mint Messi a pályán. A puszta jelenléte megváltoztat mindent. Szerintem amikor Ő belép az öltözőbe, akkor annak súlya van mindenki szemében. Alba-val simán rotálhatnák egymást.
Egyáltalán nem érzem azt, hogy hoznunk kéne egy fiatal tehetséget, aki padozna Jordi mögött.
Nagy hibának tartom ezt a vezetőség részéről...
Egyáltalán nem érzem azt, hogy hoznunk kéne egy fiatal tehetséget, aki padozna Jordi mögött.
Nagy hibának tartom ezt a vezetőség részéről...

- shutterisland
- Director del Fútbol
szerintem a klub már azzal is rengeteget tett érte, kiállt mellette, hogy egyrészt a betegsége mellett végig támogatta (és gondolom a fizuját is kapta) és a nagy visszatérésre is lehetőséget adott neki, holott valljuk meg, nem igazán van már rá szüksége a klubnak.
mondjuk ilyen 4.-5. számú védőnek elférne a keretben, de annak nem sok értelmét látom.
mondjuk ilyen 4.-5. számú védőnek elférne a keretben, de annak nem sok értelmét látom.
Szerintem meg röhögve beférne ebbe a védelembe, nem értem, miért nem kap esélyt. Ha egészségügyi oka van, akkor rendben, megértem, egyéb szakmait nem igazán látok.
- Varatrix
- Director del Fútbol
Vegyesek az érzelmek. Nem szabad ezt elkergetésnek titulálni. Ha elkerüli a rák sem biztos hogy maradt volna jövőre.
Kevesen értik szerintem igazán annak a súlyát ami történt vele, és ez így jó. Baromi nagy dolgot vitt véghez. Szép lesz a búcsú.
Én megértem a klub döntését, és biztos vagyok benne hogy Abidal is makszimálisan megérti.
Kevesen értik szerintem igazán annak a súlyát ami történt vele, és ez így jó. Baromi nagy dolgot vitt véghez. Szép lesz a búcsú.
Én megértem a klub döntését, és biztos vagyok benne hogy Abidal is makszimálisan megérti.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
- Capon
- Llegenda del Barça
Sok mindent el lehet mondani Abiról, főleg a betegségének legyőzése kapcsán, igazi példakép lehet sokak számára, de hogy a klub ikonja lenne hát az erős túlzás. (5? évet töltött itt de abból minimum 2 évig azon ment a diskurzus, hogy el kéne adni)
Sajnálom, hogy így alakult, de érthető döntés volt a klub részéről.
34 lesz, nagyon komoly betegségen van túl (remélhetőleg ténylegesen túl is van rajta és nem lesz folytatása a betegségének, mert sajnos ez sem kizárt).
Más csapatban talán még el tud focizni 2-3 évet ha az egészsége engedi. Én sok sikert és egészséget kívánok neki hozzá.
Sajnálom, hogy így alakult, de érthető döntés volt a klub részéről.
34 lesz, nagyon komoly betegségen van túl (remélhetőleg ténylegesen túl is van rajta és nem lesz folytatása a betegségének, mert sajnos ez sem kizárt).
Más csapatban talán még el tud focizni 2-3 évet ha az egészsége engedi. Én sok sikert és egészséget kívánok neki hozzá.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Lehet neked van igazad ám én mégis azt mondom ABIDAl egy ikon= a Barcelonával és ha csakugyan mi vagyunk "A CLUB "akkor itt kell befejezni a pályafitását ahogy Ő is szeretné!
Ibra stb kérdéséről kár is beszélni ,igazából a "hatalmas nagy" üzleti részét lásd a dolognak és mond hogy nem vicc!
Ibra stb kérdéséről kár is beszélni ,igazából a "hatalmas nagy" üzleti részét lásd a dolognak és mond hogy nem vicc!
- fanbarca
- Entrenador del Barça
Azért ez túlzás részedről. Persze, igaz, hogy nagyon jól játszott a visszatérése óta, de azért bele kell gondolni abba, hogy szeptemberben már 34 éves lesz. Ez azért már egy elég nagy kor és lehet csak vergődés lenne, és sok nehézséget okozna számára a formában maradás, és a játszás. (lásd Puyol idei számos sérülését) Én is szeretném, hogy maradjon, de csak epizódszerep jutna neki, összvissz ha 10 meccsen játszana egész szezonban, vagy még annyin se, az meg számára igen kevés volna. Tegyük fel, Franciaországban egy Lille szintű csapatban még játszhatna egy ideig, ám ezen a szinten már elég nehéz. Inkább a fiatalokat kéne lassacskán előnyben részesíteni. A betegsége miatt még "öregedett" is. Szeretem, de egyfelől érthető lenne a vezetőség azon határozata, hogy megváljanak tőle.rufolde írta:Kész viccnek tartom a távozását..
Éveken keresztül tanári módon fudbalozott,jött a betegsége,kitartottak mellette,visszatér csodálatos játékkal erre elzavarják.
Ez kb olyan mint mikor veszek egy ferrarit kiteszem a kertvégébe hogy a szomszéd sírjon az irigységtől aztán megsajnálom és neki adom ingyenben.
Akkor még jöhet Ibra stb esete,nevetséges amit művelnek!

Ibráról meg ne is beszéljünk. Nagyon boldog vagyok, hogy elküldtük őt. Az ilyenek minél messzebb vannak, annál jobb.

més que un club
Kész viccnek tartom a távozását..
Éveken keresztül tanári módon fudbalozott,jött a betegsége,kitartottak mellette,visszatér csodálatos játékkal erre elzavarják.
Ez kb olyan mint mikor veszek egy ferrarit kiteszem a kertvégébe hogy a szomszéd sírjon az irigységtől aztán megsajnálom és neki adom ingyenben.
Nagy dolog, amit véghez vitt, minden elismerésem és azt is meg tudom érteni, hogy még játszani akar. Viszont teljes mértékben egyetértek a vezetőséggel, ha nem számolnak vele jövőre.
A védelem közepén ott van Piqué,Mascherano és nagy valószínűséggel lesz egy "top" igazolás is. Mellettük ott lesz a nagy öreg Puyol, akivel azért "nem lehet" megtenni azt, hogy a padon vagy a lelátón szorítunk neki helyet egész szezonban. És akkor még ott van Bartra is, aki ígéretesen teljesített idén, ha valakinek, akkor neki helyet kell szorítani a fiatalok közül, főleg, mert Puyolban nem biztos, hogy 2 szezon benne van még és akkor házon belül lehetne "pótolni".
A védelem szélén Tito-nál -sajnos- Alba és Alves a két elsődleges megoldás (nálam nagy hiba a védekezés miatt, de ez más téma), mellettük ott van egy Adriano, aki élete formájában van. Gyorsabb és nagyobb teherbírású is, mint a 33 éves Abidal. Illetve ott van még Montoya, akinek ugyancsak jó lenne a lehető legtöbb játéklehetőséget adni, mert méltó utódja lehet Alves-nek.
Tehát 4 helyre lesz 9 játékosunk, ami már alapból 1gyel több az ideálisnál, de ez még pont belefér a sérülések miatt.
Ha pedig Abidal JÁTSZANI akar, akkor ő is hajlani fog minden fajta sértődés nélkül a távozásra, mert be kell, hogy lássa, nem sok meccsen lépne pályára nálunk a következő szezonban.
A védelem közepén ott van Piqué,Mascherano és nagy valószínűséggel lesz egy "top" igazolás is. Mellettük ott lesz a nagy öreg Puyol, akivel azért "nem lehet" megtenni azt, hogy a padon vagy a lelátón szorítunk neki helyet egész szezonban. És akkor még ott van Bartra is, aki ígéretesen teljesített idén, ha valakinek, akkor neki helyet kell szorítani a fiatalok közül, főleg, mert Puyolban nem biztos, hogy 2 szezon benne van még és akkor házon belül lehetne "pótolni".
A védelem szélén Tito-nál -sajnos- Alba és Alves a két elsődleges megoldás (nálam nagy hiba a védekezés miatt, de ez más téma), mellettük ott van egy Adriano, aki élete formájában van. Gyorsabb és nagyobb teherbírású is, mint a 33 éves Abidal. Illetve ott van még Montoya, akinek ugyancsak jó lenne a lehető legtöbb játéklehetőséget adni, mert méltó utódja lehet Alves-nek.
Tehát 4 helyre lesz 9 játékosunk, ami már alapból 1gyel több az ideálisnál, de ez még pont belefér a sérülések miatt.
Ha pedig Abidal JÁTSZANI akar, akkor ő is hajlani fog minden fajta sértődés nélkül a távozásra, mert be kell, hogy lássa, nem sok meccsen lépne pályára nálunk a következő szezonban.
Borzasztóan fáj, hogy (valószínűleg) nem folytatja nálunk, mert minden megmozdulását élvezettel nézem amikor pályán van. Hihetetlenül sokat adott ennek a csapatnak és ami a legnagyobbak közé emeli, az a példamutató mentalitása és a szimpatikus emberi megnyilvánulásai. Ennek ellenére is azt hiszem, hogy a Barca-nal most elérkezett a korszakváltás ideje, amikor nagyon fájó, de elkerülhetetlen döntéseket kell meghozni. Egyértelműen itt az ideje egy új csapat építésének, és ilyen helyzetekben sajnos elkerülhetetlenek az ilyen döntések. Azt hiszem kevesen örülnének annyira ha mégis nálunk folytatná, de a csapat hosszabb távú érdekeit is szem előtt kell tartani. Márpedig az egyértelmű, hogy lassan el kell kezdeni építeni a jövő Barca-ját, ebbe pedig egy fiatalabb védősor is beletartozik. Eric tehetségét pedig kár lenne elpocsékolni arra, hogy még 1-2 évig a padot koptassa nálunk, amikor más csapatokban még simán kezdőként tolhatná.
+1Subinho írta:egyrészről szakmailag érthető a döntés, mert ahhoz magas a fizuja, hogy ücsörögjön a lelátón és néha játszon 1-2 meccsen (mert sajnos folyamatos játék biztosan nem nézne ki neki), ugyanakkor azt az akaratot, amivel visszatért a pályára, mindenképp értékelni kellene. ennyi erővel Puyollal is nyugodtan bontsunk szerződést.
én ajánlanék neki még 1 évet, esetleg fizucsökkentéssel és jövő menjen nyugodt szívvel, hogy nem hiába küzdött és tért vissza.
mert ez nem egy üzleti vállalkozás, hanem több, mint egy klub!!!
kupában, bl csoport meccseken (ha pl eldőlt már), bajnokságban kisebb csapatok ellen simán bevethető lenne és Alba is pihenhetne...
fizucsökkentéssel +1év...aztán ha még nagyon játszani akar, akkor menjen és nyugodt szívvel el lehet engedni..
-
- Barça C
Sajnálom én is Abidalt, de az a helyzet, hogy a hátvédsorban így két nagy öreg van - hisz mellette ott van Puyi is. Mindenki azt mondja amúgy is, hogy kell egy hátvéd - Hummels, T. Silva repkednek főleg -, akkor alapesetben ő játszana Piquet mellett, már Puyol is szinte levezetne, Bartra pedig edződgetne, 4 nél több középhátvédre pedig tényleg nincs szükség. Persze Abi balszélre is jó, de akkor Adriano,Montoya kapna csak abszolút epizódszerepet. Egyébként, ha Dani Alves esetleg megy és helyette nem igazolunk, akkor maradhatna, mert Adriano/Montoya vinné a jobb, ő és Alba a balszélt. Egyébként távozása azt sejteti, hogy Alves marad. Én legalábbis most ezt sakkozom ki.
- Primitive
- Entrenador del Barça
Ezzel tökéletesen egyetértek!Subinho írta:egyrészről szakmailag érthető a döntés, mert ahhoz magas a fizuja, hogy ücsörögjön a lelátón és néha játszon 1-2 meccsen (mert sajnos folyamatos játék biztosan nem nézne ki neki), ugyanakkor azt az akaratot, amivel visszatért a pályára, mindenképp értékelni kellene. ennyi erővel Puyollal is nyugodtan bontsunk szerződést.
én ajánlanék neki még 1 évet, esetleg fizucsökkentéssel és jövő menjen nyugodt szívvel, hogy nem hiába küzdött és tért vissza.
Csökkenteni kellene a fizetését, mert ha elküldjük, akkor csúnyán arcon köpjük magunkat. (Több, mint egy klub.) Persze az sem megoldás, ahogy Subinho is írta, hogy ekkora fizu mellett a lelátón ücsörögjön. Nyílván egy köztes megoldást kell találni. Szerintem Abi egy kevesebb fizura is rábólintana, hiszen a Klub tett annyit érte, hogy a szíve ezt diktálja.
Jó lenne ha maradna! (azért ez szerintem egy szép gesztus lenn és azt hiszem, hogy Abidal teljesen kompromisszumképes lenne, hiszen itt szeretné befejezni. és más kérdés, hogy azért az imidzsünket is a kukába dobhatnánk azzal, ha elengedjük.) Legalább üljenek le vele tárgyalni, onnantól már szerintem úgyis hosszabbítás lesz a vége.
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
- Subinho
- Director del Fútbol
egyrészről szakmailag érthető a döntés, mert ahhoz magas a fizuja, hogy ücsörögjön a lelátón és néha játszon 1-2 meccsen (mert sajnos folyamatos játék biztosan nem nézne ki neki), ugyanakkor azt az akaratot, amivel visszatért a pályára, mindenképp értékelni kellene. ennyi erővel Puyollal is nyugodtan bontsunk szerződést.
-
- Jugador d'estrella
Hiba lenne elengedni,egy Thuram féle szerepkör teljesen kinéz neki.... 

FC Barcelona!
ABIDAL!
ABIDAL!
Én igazából megértem a döntést, látszik, hogy már nagyon minimálisan számolnak csak vele (tegnap is kimaradt a keretből), innentől kezdve meg nincs értelme jópofizni vele, h majd becserélik 10 sörmeccsen jövőre, ő is tudja, h mi a szitu. Sztem ő is jobban jár, h elmegy valahova stabil kezdőnek, és a csapat is, hogy mondjuk így Bartra v bárki más több lehetőséget kap majd.
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Arról nem is beszélve, hogy kolonc egyáltalán nem lenne sőt! Nem mondom, hogy a következő idényben rá épülne a védelmünk, de ha kell le tud hozni jó pár meccset megfelelő szinten, főleg ha nyáron erőnlétileg is visszaküzdi magát. A fizetése sem hiszem, hogy eget verően magas, megérdemelt volna még 1 évet szerintem is.miihii írta:http://barcanoticias.blog.hu/2013/05/06 ... rcelonatol
Sajnálnám, ha igaz lenne, egy évet még aláíratnék vele legalább

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
- miihii
- KHAL
http://barcanoticias.blog.hu/2013/05/06 ... rcelonatol

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Na ja, csak Adriano fizikumát és állóképességét nem egy májátültetés és egy 1 éves kihagyás után kellett visszaépíteni. Nem hiszem, h Abidal bírna egy 60 percnél többet, de mondjuk a PSG ellen is pont jól jött ki, h mire eljutottunk odáig, h az ellenfél csak felrugdosta a 16-osunkra a labdákat, addigra megvolt Bartrával a magassági fölény.Alcantara írta:Valószínű, hogy Abidal kezd. A PSG elleni visszavágó előtt Adriano játszott 90 percet a bajnokin ezen a poszton, azután kezdett is a BL meccsen.
Valószínű, hogy Abidal kezd. A PSG elleni visszavágó előtt Adriano játszott 90 percet a bajnokin ezen a poszton, azután kezdett is a BL meccsen.
A hétvégén Abidal "nyomta" ezen a poszton, a szisztéma szerint akkor neki kell kezdenie.
A hétvégén Abidal "nyomta" ezen a poszton, a szisztéma szerint akkor neki kell kezdenie.
- MQuCsabi
- Llegenda del Barça
Én úgy vettem ki Roura nyilatkozatából, miszerint "Bartra és Abidal is opció.... Le kell vennünk a fiatalok válláról a terhet, amit ezek a meccsek jelentenek.", hogy nem Bartrat kezdetik, úgyhogy remélem Abi szerencsésen veszi a meccset. 

Remélem ő kezd ma a Bayern ellen. Minden tiszteletem Bartra felé, de Abidal rutinja, higgadt megoldásai kulcsfontosságúak lehetnek ma este. A BL-ben minden más sorozatnál jobban számít a rutin, márpedig arra ma nagy szükség lesz a hátsó alakzatban. Bartra mellett Alba is sűrűbben kellene visszazárjon a balszélen, míg Abidal remek helyezkedései a visszazáráskor és a labdakihozataloknál is sokat segíthetnek. Az erőállapota ugyan kérdéses egy ilyen ritmusú meccsre, de szvsz 60-65 percnyi játék így is lehet benne.
- Capon
- Llegenda del Barça
Meccset nem láttam, de a hideg futkározott a hátamon olyan jó volt látni ezeket a jeleneteket.Gareth Tello írta: Ahogy mondod, zseniális volt, amit művelt tegnap a pályán. Ennyi kihagyás után először a kezdőben - erre lehoz egy majdhogynem tökéletes meccset. Elképesztő.
Még egy vidi:
http://www.youtube.com/watch?v=hcestizGByI
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Egyetértek én is őt tenném be Piqué mellé. Az világosan látszik, hogy a tudásából nem veszített semmit(mondjuk miért is vesztett volna...). Fizikailag valóban nagyon megterhelő lesz a keddi meccs, de egy félidőt mindenképp bírna szerintem, bár azt hozzá kell tenni, hogy a védelem közepén nem éppen szerencsés dolog változtatni meccs közben, hacsak nem muszáj.recrea írta:Röhögve tenném kedden a kezdőbe Tito helyében, és még a saját vállamat is megveregetném, h milyen jó döntést hoztam. Ha esetleg elfárad, jöhet a csere.
De előtte hétfőn még szerződést is hosszabítanék vele. Eszméletlen jó középhátvéd, ezen kívül teljesen egészséges, múltkor nyilatkozta a doki, h 2-3 évet nyugodtan játszhat. És miért ne tenné?!

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***