2013.04.25. 10:31:23
Az egész Vilanova üggyel úgy voltam a nyáron, hogy sokkal jobban örültem volna egy teljesen új edzőnek. Akkor úgy gondoltam, hogy ennek a keretnek egy igen komoly vérfrissítés kell, nem csak edzőtéren, de ebbe most nem megyek bele.
Aztán elkezdődött a szezon, a csapat nem játszott olyan jól, mint a Guardiola korszakban, de láttam minimális változást a játékban. Direktebb futballt játszottunk, és látszott, hogy a fiúk nagyon akarják a győzelmet. Aztán Tito betegségével megváltozott minden, azóta elvétve vannak jó meccseink, és tulajdonképpen az ősszel főzöttekből élünk, ennek köszönhetően lesz meg a bajnoki cím is.
Az nyilvánvaló, hogy Guardiola után nagyon nehéz volt ezt a csapatot átvenni. Már tavaly mondtam, hogy normális esetben most egy olyan periódusnak kell következnie, amikor mi állunk annak a bizonyosnak a rossz oldalán. Egyszerűen nem normális, hogy egy csapat ilyen szinten uralja a játékot, ennyi trófeát nyerjen. Éppen ezért türelmes voltam és vagyok Titóval szemben. Annak ellenére, hogy nem igazán örültem az ő kinevezésének. Viszont mutatott olyan jeleket, ami alapján joggal bízhatunk benne. Csak ismét előjön az, hogy az elmúlt 4-5 évben nagyon elvoltunk kényeztetve. Itt van ez az idény, bajnokok leszünk, igaz a BL-ben és a kupában is kiesünk, de a szezon nagyon sok szurkoló szemében csalódásnak van elkönyvelve. Na ezen a hozzáálláson kellene változtasson nagyon sok drukkernek.
Remélem, hogy Tito kiheveri a betegségét, és a következő szezontól már acsak a futballra kell összpontosítania az összes energiáját. Elküldeni nem fogják, mert minek is tennék. Egy olyan szezon, amikor a csapat bajnokságot nyer, akkor az edzőt a legritkább esetben szokták csak meneszteni.
Összességében azt gondolom, hogy sikeres lesz vele is a csapat, ha az egészsége is engedi, de a Guradiola korszakhoz mérni az ő, és a mostani csapat teljesítményét hatalmas hiba.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.