Sokan mondják, hogy mekkora veszteség, hogy a védelmünkből két ember is kidőlt legalább egy hónapra. Veszteségnek veszteség, mert Adriano jó formában volt, Puyol pedig a kapitány. De azért annyira még nem vészes a helyzetünk, mint mondjuk az idény elején (csak több sérült ne legyen

)
Az Alves-Piqué-Mascherano-Alba alapkezdőből mindenki egészséges, kiegészítő embernek szélre ott van Montoya középre pedig Bartra a keretben, illetve Abidal is talán kaphat pár játékpercet. Természetesen a BL-meccseken az alapkezdőnek kell pályára lépnie, de ez amúgy is így lenne, azt pedig nem hiszem el, hogy a kisebb csapatok ellen, mint a Celta, Mallorca vagy Zaragoza ne bírná el a csapat, ha mondjuk a két fiatalból legalább egy játszana. Lehet bekapnánk egy gólt "miattuk", de akár be is válhatnának. Bartra pl. az előszezonban a komolyabb csapatok ellen, mint a MU vagy a PSG nem lógott ki a csapatból, nem hiszem, hogy egy Zaragoza annyival keményebb lenne, mint a Mu volt a nyáron. Még akkor is, ha tudom, hogy egy tétmeccs hangulata más. Májusra meg talán visszatérhet legalább az egyik sérültünk és ha nem esik másnak baja, akkor meg sem fog ez látszani a csapaton.
Neymar számomra nem igazán kérdéses. Kell a csapatba. Kreatív, gyors, gólveszélyes. A támadásokhoz sokkal többet tudna hozzátenni, mint Sánchez, Tello, de ahogy Pedro mostanában teljesít, nála is. A Santos-ban nem tudom milyen, de a Brazil válogatott meccseit követem és ott rendre jól teljesít. Legalábbis a csapat többi tagjához képest pozitívan lóg ki a sorból. A mai gólpassza is zseniális volt.
Más kérdés, hogy védekezésben nem tudná azt lehozni, mint Sánchez, mert nincs meg hozzá a fizikuma. De ha a kellő akarás meglesz benne, ezt tudja kompenzálni. Azt viszont, hogy ez meglesz-e benne nem tudhatjuk, csak akkor, ha ide igazol. Azt, hogy ki helyett jöhet azt már a Villa topic-ban leírtam.