Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nyilván szubjektív, hogy kinek mi számít jónak, megfelelőnek, stb. Ezt én is elfogadom. Legfeljebb pesszimistább vagyok kicsit.sjd írta:Ez mind abszolút korrekt, és elfogadom. De sztem erről már egymást nem fogjuk meggyőzni, úh maradjunk ennyiben.connor írta:
Látom nem tetszik, ha kicsit túlzásokban beszélek.sjd írta: Nálam sem a labda nélküli bemozgásokról volt![]()
Mert nem is akarom megcáfolni a statisztikákat, azok világosak, csak a statisztika nem minden. Arról már lehet vitatkozni, hogy szted egy egyeneset nem tud a labdába rúgni, azt meg hadd ne mondjam már el sokadszorra, hogy talán a Barcába ilyen emberek nem kerülnek.
És akkor Iniestának már statisztikái sincsenek v mi? Nem vele akartam összevetni, hanem azt mondtam, hogy ha Iniestát a statjai alapján ítélik meg, már rég nem játszana a Barcában.
Azért hadd ne mondjam már, hogy volt olyan világsztár, aki 24 éves korában még másod- meg harmadosztályokban játszott. Arról nem is beszélve, Xavi vagy Abidal mit tett hozzá mondjuk 24 évesen a csapata játékához. Nyilván technikailag nem lesz jobb, de mentálisan mindig tud fejlődni, márpedig neki ez utóbbira van szüksége.
Én is írhatnék erről a véleményről egy verset,de olyannyira nagyon nem akarom cifrázni,így csak annyit mondok,hogy teljesen vakon vagy ebben a labdarúgás nevezetű sportágban.BarcaRulez43 írta:Nos mivel az 1. hsz-em tartalmazott egy csúnya szót- amit valószínűleg még a 6 évesek is használnak - törölve lett az üzenetem így akkor szépirodalmi stílusban közlöm(nehogy valami ifjú titán megálljon a fejlődésben),hogy:
Alexis dús hajába hiába fúj a Nou Camp-i szél,
Itt már csak Tito Villanova az ki még remél,
Elfogyott a türelem hun szurkolók fejében,
Mit várnak még tőle páran,nem értem.
Átlagos képesség meg a sok kidobott della,
Focizzon helyette inkább az aranylábú Villa!
Hagyjuk a sok kihagyott helyzetet másra.
És Alexis csukáját vigyük fel a padlásra.
Nála még a védők is több gólt rúgnak,
Adjuk hát tovább egy másodosztályú klubnak!
BarcaRulez43 írta:Nos mivel az 1. hsz-em tartalmazott egy csúnya szót- amit valószínűleg még a 6 évesek is használnak - törölve lett az üzenetem így akkor szépirodalmi stílusban közlöm(nehogy valami ifjú titán megálljon a fejlődésben),hogy:
Alexis dús hajába hiába fúj a Nou Camp-i szél,
Itt már csak Tito Villanova az ki még remél,
Elfogyott a türelem hun szurkolók fejében,
Mit várnak még tőle páran,nem értem.
Átlagos képesség meg a sok kidobott della,
Focizzon helyette inkább az aranylábú Villa!
Hagyjuk a sok kihagyott helyzetet másra.
És Alexis csukáját vigyük fel a padlásra.
Nála még a védők is több gólt rúgnak,
Adjuk hát tovább egy másodosztályú klubnak!
Nálam sem a labda nélküli bemozgásokról voltconnor írta: Úgy tűnik elsőre sem értetted, hogy mit értek azon, hogy megvert valakit egy az egyben. Nem a labda nélküli bemozgásokról van szó
connor írta:Egyébként még mindig semmivel nem tudtad alátámasztani a véleményed a statisztikákkal kapcsolatban, csak az ócska közhelyet dobálod vissza.
connor írta: Zárójelben jegyzem meg, hogy megint hibás az érvelésed, mert Iniesta-t nem lehet statisztikailag egy csatárral összevetni.
connor írta:Pont az életkora miatt van már túl a "tehetség" korszakon és tart ott, amikor már vastagon teljesítenie kellene.
Úgy tűnik elsőre sem értetted, hogy mit értek azon, hogy megvert valakit egy az egyben. Nem a labda nélküli bemozgásokról van szó, hanem arról, hogy nála van a labda és képes megverni az emberét. Ilyet ritkán lát tőle az ember. Az meg teljesen mind1, hogy hányszor mozog be jól, ha mindig elpuskázza.sjd írta: Nem kéne arra menned, hogy mindenképpen neked legyen igazad, és akkor látnád, hogy arra tökéletes választ adtam, hogy "mikor láttatok olyat, h megvert vkit 1v1-ben?" Veszélyhelyzetet egyébként kellett, hogy teremtsen, mert különben milyen elrontott ziccerekről beszélünk?
De persze csinálhatjuk úgy is, h ki tud nagyobbat tromfolni teljesen logikátlanul, csak annak nincs sok értelme.
...
Meg statisztikák nélkül lehet a meccset is nézni, és észre lehet venni, hogy valaki nem teljesen falábú attól még, hogy a kapu előtt egy Torres.
Attól nem lesz jobban igaz valami, hogy a whoscored.com-ot nézed másfél óráig meccs helyett. A statisztikák alapján Iniesta eddig a szezonig nem volt Barca szintű játékos. Akkor adjuk el őt is?
...
Ezt azért elég meredek és meglehetősen dilettáns kijelenteni egy 24 éves játékosról, nem gondolod?
Nem kéne arra menned, hogy mindenképpen neked legyen igazad, és akkor látnád, hogy arra tökéletes választ adtam, hogy "mikor láttatok olyat, h megvert vkit 1v1-ben?" Veszélyhelyzetet egyébként kellett, hogy teremtsen, mert különben milyen elrontott ziccerekről beszélünk?connor írta: Még szép, hogy nem 100%-ban veszít labdát. 2 olyan lefordulás a mezőnyben, ami abszolút nem teremt veszélyhelyzetet a minimum szintet sem üti meg. Ha ez Neked teljesítmény, akkor csak![]()
Meg statisztikák nélkül lehet a meccset is nézni, és észre lehet venni, hogy valaki nem teljesen falábú attól még, hogy a kapu előtt egy Torres.connor írta:Statisztikák nélkül csak vélemény van. Az meg olyan, hogy lehet így meg úgy csűrni csavarni,ahogy itt jópáran teszitek.
Ezt azért elég meredek és meglehetősen dilettáns kijelenteni egy 24 éves játékosról, nem gondolod?connor írta:Azt kellene világosan látni, hogy a tavalyi volt Sánchez élete szezonja. Ettől csak rosszabb lesz.
Még szép, hogy nem 100%-ban veszít labdát. 2 olyan lefordulás a mezőnyben, ami abszolút nem teremt veszélyhelyzetet a minimum szintet sem üti meg. Ha ez Neked teljesítmény, akkor csaksjd írta: Sztem inkább neked kellett volna nézni a meccset, mert tegnap kétszer is gyönyörűen fordult le két ember között pl.
(azt meg már nem is mondom, hogy ki nem látja a focit, ha valaki szerint ez a srác nem technikás - nem a statisztikákat kéne nézni, hanem a meccset)
....
1. Ez már megvolt tavaly, ő is rúghatott volna pár gólt a Chelsea-nek
2. Akkor viszont Tito be fogja látni, hogy nem ide való, és eladjuk, mint Messit, akin a tavalyi BL ugye elment![]()
Amúgy tényleg érdekes, hogy tavaly még istenkirálycsászár volt sokak szerint, idén meg már Oleguer. Feltételezem, ugyanazokról van szó, akiknél Villa a múlt heti két góljáig minden helyzetet kihagyott és adjuk el, most meg legalább a gólokat lövögeti.
Én bírom a srácot, igaz, ha kapu elé ér, már csak röhögök kínomban, de talán ezen fog még tudni változtatni.
Nekem már olyan érzésem van mintha egyre jobban hasonlítana Bojanra a produkciója .....szinte mintha direkt hagyná ki a helyzeteitGareth Tello írta:Bármennyire is ideges voltam tegnap a szerencsétlenkedései láttán, én is ezt támogatnám.lui1698 írta:Én azért nem adnám el, fiatal még és bőven lerázhatja magáról ezt a jelenlegi viccbe illő formát.
Technikailag és taktikailag Barça-szint, fejben kell nagyon rendbe tenni a srácot. Ha ez sikerül (ez persze főleg rajta múlik), bízom benne, hogy haszns tagja lehet a csapatnak még jó pár évig.
Viszont a türelem nem tart örökké, szóval kapkodja magát. Ha szezon végéig ezt a formát hozza, biztos vagyok benne, hogy távozni fog.
Bármennyire is ideges voltam tegnap a szerencsétlenkedései láttán, én is ezt támogatnám.lui1698 írta:Én azért nem adnám el, fiatal még és bőven lerázhatja magáról ezt a jelenlegi viccbe illő formát.
Humorosnak is csak ebben a formában nevezném, tegnap már majdnem levertem a monitort mikor a 2. ziccert verte mellé.sjd írta:Még szerencse, hogy ilyen jól megy a csapatnak, mert így inkább humorforrás, mint bosszúság.
Tudom,hogy nem ez a hozzászólásod leglényegesebb pontja,de azért ezt a kis tárgyi tévedést kijavítanám.lui1698 írta: Valaki emlékszik még, hogy Cesc mennyire rossz volt ősszel? Szakmai tévedés volt a leigazolása, és a karrierje szempontjából negatív fordulópont volt a Barca, most meg gyakorlatilag betonkezdő lett.
"I think on the last one he was trying to dive"
Sztem inkább neked kellett volna nézni a meccset, mert tegnap kétszer is gyönyörűen fordult le két ember között pl.connor írta: Mikor vert meg az utóbbi 1 évben bárkit is 1v egyben
1. Ez már megvolt tavaly, ő is rúghatott volna pár gólt a Chelsea-nekconnor írta:Még annyit, hogy várjátok ki, hogy majd BL-meccsen is az ő kihagyott helyzetei után bukjon a csapat.![]()
Te mit csinálsz a meccsek alatt, hogy ennyire nem vagy képben? Mikor vert meg az utóbbi 1 évben bárkit is 1v egyben. Az nem számít, ha elindul utána visszapasszol.Mezner2 írta: Ekkora épületes marhaságot egy hozzászólásban mióta itt vagyok nem láttam (pedig 2006 óta vagyok itt,láttam már egyet s mást).
Közepes képességű játékos?? Oleguerhez hasonlítani ?? mi van?? Technikailag az egyik legjobban képzett játékosunk,nem is ezzel van a baj,hanem a helyzetkihasználással,amivel az utóbbi időben tényleg akadnak gondjai,de ettől még ugyanúgy óriási tehetség marad.
1v1ben az utóbbi időben folyamatosan veri az emberét,mezőnyben megy mint a mérgezett egér,akár feltűnik,akár nem,megkönnyíti a többi támadónk dolgát,mivel folyamatosan mozgásban van,ezzel magára vonva 90percen át,általában a védők figyelmét.
Messa írta:Tavaly volt tehetsége, idén már nincs? Tavaly Messi után az egyetlen valamire való támadónk volt, sorra lőtte a bajnokikon is a gólokat, meg a klasszikusokon is. Nem képesség problémája van, ez számomra a napnál is világosabb.
mikor? másfél éve itt van, de még nem jött bele. tavaly lőtt egy-két fontos gólt, de ennyi. én sem mondom h oleguer szint, de bántóan sokat hibázik.fcjoc írta:az egyik legtechnikásabb játékosunk, bele fog jönni..
connor írta: Ne haragudj, de egyáltalán nem értek ezzel egyet. Egy fontos gólja volt tavaly, a Real Madrid ellen idegenben az egyenlítés. Talán még a Leverkusen elleni gólja említhető meg, bár a németeket nélküle is simán lemostuk volna a pályáról. A Madrid ellen betalált a hazai meccsen is, de igazából azon kívül jó labdaérintése nem volt a hajrában. Ezen kívül nulla. Jó, betalált a bajnokságban is párszor, de még így is gyenge a teljesítménye a sokak szerint itt betliző csatárelődökhöz képest. Elég ha az ember a statisztikáira ránéz.
Lehet nem fog sok embernek tetszeni amit mondok, de Sánchez egy közepes képességű játékos, akinek egy Barcelona-ban (vagy MU,Bayer,Real Madrid,Juventus,stb.) legfeljebb a kispadon kellene ülni, hogy egy-egy kisebb csapat ellen beálljon, amíg a többiek pihennek.
Összjáték, gólerősség, beadások, cselek NULLA. Egyedül a hajtás, védekezés, amiben jó, DE elvileg ő csatárposzton játszik,nem?![]()
A többi csatárról pedig annyit, hogy ahhoz képest, hogy Sánchez mennyit játszik az összes csatárunk - a sérült Cuencat kivéve - jobban áll a gólokat és/vagy gólpasszokat tekintve. Ráadásul Sánchez a 3 góljából kettőt egy Cordoba elleni meccsen lőtt, szinte tét nélküli állásnál. Villa a góljaival, Pedro a passzaival vétette inkább észre magát idén, Tello mindkét adat tekintetében 4-4 "pontra" áll.
Én ha valakit elküldenék a mostani csapatból az nem Alves és nem is Valdes lenne, hanem Sánchez. Pont az a gond, mint Oleguernél. Hiába jó a hozzáállás, ha egyszer technikailag és fejben nem üti meg azt a szintet, ami ide kell. Ezen már nem sokat lehet javítani. Vagy van tehetség vagy nincs. Kinek kevesebb, kinek több. Sáncheznek kevesebb. Azt sem lehet már mondani, hogy fiatal, mert 24 elmúlt. Bőven túl van a fiatal tehetség életkoron.
Addig kell eladni, ameddig 10 millió körül fizetnek érte - és ameddig nem megy el rajta trófea.