Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
connor
Jugador d'estrella

2013.01.17. 22:59:58

sjd írta:
connor írta:
Ez mind abszolút korrekt, és elfogadom. De sztem erről már egymást nem fogjuk meggyőzni, úh maradjunk ennyiben.
Nyilván szubjektív, hogy kinek mi számít jónak, megfelelőnek, stb. Ezt én is elfogadom. Legfeljebb pesszimistább vagyok kicsit. :wink:
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.17. 22:55:57

[quote="connor"][/quote]
Ez mind abszolút korrekt, és elfogadom. De sztem erről már egymást nem fogjuk meggyőzni, úh maradjunk ennyiben.
connor
Jugador d'estrella

2013.01.17. 22:52:22

sjd írta: Nálam sem a labda nélküli bemozgásokról volt :wink:

Mert nem is akarom megcáfolni a statisztikákat, azok világosak, csak a statisztika nem minden. Arról már lehet vitatkozni, hogy szted egy egyeneset nem tud a labdába rúgni, azt meg hadd ne mondjam már el sokadszorra, hogy talán a Barcába ilyen emberek nem kerülnek.

És akkor Iniestának már statisztikái sincsenek v mi? Nem vele akartam összevetni, hanem azt mondtam, hogy ha Iniestát a statjai alapján ítélik meg, már rég nem játszana a Barcában.

Azért hadd ne mondjam már, hogy volt olyan világsztár, aki 24 éves korában még másod- meg harmadosztályokban játszott. Arról nem is beszélve, Xavi vagy Abidal mit tett hozzá mondjuk 24 évesen a csapata játékához. Nyilván technikailag nem lesz jobb, de mentálisan mindig tud fejlődni, márpedig neki ez utóbbira van szüksége.
Látom nem tetszik, ha kicsit túlzásokban beszélek. :D De akkor leírom anélkül.

Statisztikák nélkül sem látom Sánchezben azt a potenciált, ami Te. Nem tartom rossz játékosnak, de nem üti meg azt a szintet, ami ide kell. Az Udine játékosaként látványosan játszott, főként ezért is vettük meg - nem a góljai miatt az biztos. De attól, hogy valakinek nagyon pörög a lába, sorban tolja a bicikliket még nem lesz technikás. A technika nem csak azt foglalja magában, hogy milyen cseleket tudok betanulni, hanem azt is, hogy "oda rúgom a labdát ,ahova akarom" és tudom, hogy mikor rúgjam oda. Meccshelyzetben is. Persze van összefüggés a kettő között, mert mindkettőhöz kell labdaérzék, de azért érezzük a különbséget. Sánchez pedig odáig jutott, hogy szinte a betanult cselek sem működnek. Legalábbis nem sűrűn tudja elvinni a labdát az embere mellett, botladozik, mint akit zavar a labda. Nincs elég területe és ideje a látványos, betanult (CR-féle) cselekre, ahhoz pedig nem elég ügyes, hogy úgy cikázzon az emberek között, mint pl.: Iniesta vagy Messi, de írhattam volna Pedro-t vagy Cesc-et is. A játékunkat is kevésbé érzi, mint a saját nevelésű játékosok, a lövőtechnikája is gyengébb, a helyzetkihasználása is. Ami nagy különbség közte és Pedro között, hogy Pedro bizonyította, hogy klasszis teljesítményre képes, nála lehet bízni, hogy kijön a gödörből. Sánchez még semmit nem tett le az asztalra, ami alapján reménykedni lehetne abban, hogy ennél jobb lesz.

Azok a világsztárok pedig azért játszottak 24 éves korukban másodosztályban, mert odavalóak voltak még akkor. Xavi 24 éves korában a csúcsra visszatérő Barca és a spanyol válogatott alapembere volt, akit úgy vittek ki a VB-re 25 évesen, hogy fél évig labdába sem rúgott. Abidal pedig 24-25 évesen került a bajnoki címeket zsinórban nyerő Lyonhoz, ahol egyből alapember lett. A Lyon akkoriban rendre továbbment a csoportkörből is, és méltó ellenfele volt a MU-nak, Real-nak -nyilván nem BL-esélyes csapatról volt szó, de voltak ott nevek. A posztján akkortájt amikor a Barca-ba került, a legjobb volt Ehhez képest Sánchez elég soványka.

Azért szeretek a statisztikákra hagyatkozni, főleg csatárok tekintetében, mert egy csatárnál meghatározó, hogy hány találatot szerez, vagy hány előkészítést. Iniesta tekintetében pedig érdemes megemlíteni, hogy nem alapember volt ő még akkor. Pep-nél lett kezdőember a távozó Deco helyén, addig csak amolyan 12. ember volt - olyan mint később Keita, aki szinte mindig pályára lép, de sosem kezd.

Még egyszer mondom, remélem tévedek, de szerintem túl nagy falat neki a Barca és jó lenne eladni minél hamarabb. Azt sem hiszem, hogy 1-2-nél több jó/elfogadható meccse lesz idén. Abban reménykedem, hogy Villa visszakerül a kezdőbe Sánchez helyére, vagy Iniesta balszél, Cesc INi helyén és Pedro jobb oldalt. :wink:
BarcaRulez43
Barça C

2013.01.17. 22:46:32

Mert te biztos nagyon értesz,gondolom te vagy Jordi vagy Tito alteregója! :D
Csak azért mert mert van 800akárhány hozzászólásod,ugyan már...
Én már akkor a csapatért szorítottam amikor te még valószínűleg az sem tudtad hogy gömbölyű-e a labda vagy sem.
Fogadd el ezúttal a többség véleményét Alexis-szel kapcsolatban. Attól,hogy itt rúg-kapálsz még nem fog az álláspontunk megváltozni,
Elég volt már Sánchez tutujgatásából,kapott elég időt,hogy bizonyítson,irány a kispad/a gyakorlás,talán az segít, hanem akkor viszlát.
Egyébként itt nem a pontvesztésről van szó hanem sorozatos szerencsétlenkedésről!Én azt bírom a srácban,hogy nagyon akar,de azt,hogy lassan rajta fog elmenni(kis túlzással mert kell hozzá egy nemtop formában lévő team is) egy-két fontos meccs,az már sok(k). És itt nem arról van szó,hogy húsz méterekről kéne bombákat lőnie vagy kicselezni a védősort(ahogy Messi szokta), pár méterről a szinte üres kapuba ne tudjon betalálni egy 30millás állítólag szuper képességű játékos,na neee...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BarcaRulez43 2013.01.17. 22:53:49-kor.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.17. 22:30:27

BarcaRulez43 írta:Nos mivel az 1. hsz-em tartalmazott egy csúnya szót- amit valószínűleg még a 6 évesek is használnak - törölve lett az üzenetem így akkor szépirodalmi stílusban közlöm(nehogy valami ifjú titán megálljon a fejlődésben),hogy:
Alexis dús hajába hiába fúj a Nou Camp-i szél,
Itt már csak Tito Villanova az ki még remél,
Elfogyott a türelem hun szurkolók fejében,
Mit várnak még tőle páran,nem értem.
Átlagos képesség meg a sok kidobott della,
Focizzon helyette inkább az aranylábú Villa!
Hagyjuk a sok kihagyott helyzetet másra.
És Alexis csukáját vigyük fel a padlásra.
Nála még a védők is több gólt rúgnak,
Adjuk hát tovább egy másodosztályú klubnak!
Én is írhatnék erről a véleményről egy verset,de olyannyira nagyon nem akarom cifrázni,így csak annyit mondok,hogy teljesen vakon vagy ebben a labdarúgás nevezetű sportágban.

Aki azt mondja,hogy nem elég technikás ide,az egyszerűen hazudik,ő az egyik legtechnikásabb játékosa,ennek a nem éppen gyenge kaliberekből álló csapatnak.

Bárhogy próbálja connor kolléga asztalt csapkodva,habzó szájjal bizonyítani az ellenkezőjét,igenis fejlődött,már ami az 1-1eket illeti,nem kell a statisztikákba belebújni,elég ha az ember nézi a meccseket.

Nincs mentség arra,hogy ennyi helyzetet kihagy,ezért én is megcsapkodnám a képét,de a többi csatárunk jóformán oda sem kerül,és láthatatlan embert játszik(Pedro az Espanyol meccset kivéve mindig,Villa pedig elég gyakran,bár ő most magára talált),őket miért nem akarjuk eladni??

Mezőnyben a csapat egyik legfontosabb tagja,a letámadásban aktívan kiveszi a részét,lehet,hogy van szélső aki ennél több gólt lő,csak ugyanazt elbukjuk azon,hogy a támadóharmadban nem lesz hatékony a letámadás (Neymar kölök nem hiszem,hogy ezt hasonló szinten tudná űzni)

A Camp Nou reakciója mindent elárult,felállva tapsolták,a nevét kiabálták,stb.stb. a vezetőségnek is teljes a bizalma felé,ha megbocsájtotok inkább adok az ő szavukra,mint 0km-es fotelfocistáékra. (ennek ellenére megjegyezném,hogy a véleményemet a látottak alapján írtam,ez csak egyfajta megerősítés )

Egyébként imádom,hogy ha egyszer nem nyer a csapat,jönnek azok a megmondóemberek,akik 5000 km-ről beleüvöltik az éterbe,hogy ki Barca szint és ki nem,kit kell eladni (ilyenkor mindenkit ) és kit nem.
Szokjatok hozzá gyerekek,mert elfog jönni az idő,amikor nem fogunk ennyi meccset nyerni,és akár hiszitek akár nem,akkor sem fogjuk eladni a fél csapatot minden pontvesztés után!
StickyFingaz
Capitá del Barça

2013.01.17. 22:24:21

BarcaRulez43 írta:Nos mivel az 1. hsz-em tartalmazott egy csúnya szót- amit valószínűleg még a 6 évesek is használnak - törölve lett az üzenetem így akkor szépirodalmi stílusban közlöm(nehogy valami ifjú titán megálljon a fejlődésben),hogy:
=D>
Hát ez óriási. :D (Bár Én még várnék Alexis leírásával.)
BarcaRulez43
Barça C

2013.01.17. 22:13:20

Nos mivel az 1. hsz-em tartalmazott egy csúnya szót- amit valószínűleg még a 6 évesek is használnak - törölve lett az üzenetem így akkor szépirodalmi stílusban közlöm(nehogy valami ifjú titán megálljon a fejlődésben),

Mielőtt nagyon belelendülnél a cinizmusba, jelzem, h egy 6 éves elég sok olyan kifejezést tud használni akár, ami itt nem megengedett (a lényeg a nem megengedetten van). És amennyiben nem odaillő jelzőkkel látod el akár a saját, akár más játékosokat, csuklóból törölve lesz. Uh két választásod is van: vagy te moderálod magad vagy én. Utóbbi lehet, h nem annyira lesz neked jó, hátha az itteni pályafutásod áll meg a fejlődésben... m.

hogy:
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.17. 21:54:37

connor írta: Úgy tűnik elsőre sem értetted, hogy mit értek azon, hogy megvert valakit egy az egyben. Nem a labda nélküli bemozgásokról van szó
Nálam sem a labda nélküli bemozgásokról volt :wink:
connor írta:Egyébként még mindig semmivel nem tudtad alátámasztani a véleményed a statisztikákkal kapcsolatban, csak az ócska közhelyet dobálod vissza.

Mert nem is akarom megcáfolni a statisztikákat, azok világosak, csak a statisztika nem minden. Arról már lehet vitatkozni, hogy szted egy egyeneset nem tud a labdába rúgni, azt meg hadd ne mondjam már el sokadszorra, hogy talán a Barcába ilyen emberek nem kerülnek.
connor írta: Zárójelben jegyzem meg, hogy megint hibás az érvelésed, mert Iniesta-t nem lehet statisztikailag egy csatárral összevetni.

És akkor Iniestának már statisztikái sincsenek v mi? Nem vele akartam összevetni, hanem azt mondtam, hogy ha Iniestát a statjai alapján ítélik meg, már rég nem játszana a Barcában.
connor írta:Pont az életkora miatt van már túl a "tehetség" korszakon és tart ott, amikor már vastagon teljesítenie kellene.

Azért hadd ne mondjam már, hogy volt olyan világsztár, aki 24 éves korában még másod- meg harmadosztályokban játszott. Arról nem is beszélve, Xavi vagy Abidal mit tett hozzá mondjuk 24 évesen a csapata játékához. Nyilván technikailag nem lesz jobb, de mentálisan mindig tud fejlődni, márpedig neki ez utóbbira van szüksége.
connor
Jugador d'estrella

2013.01.17. 21:47:46

sjd írta: Nem kéne arra menned, hogy mindenképpen neked legyen igazad, és akkor látnád, hogy arra tökéletes választ adtam, hogy "mikor láttatok olyat, h megvert vkit 1v1-ben?" Veszélyhelyzetet egyébként kellett, hogy teremtsen, mert különben milyen elrontott ziccerekről beszélünk?
De persze csinálhatjuk úgy is, h ki tud nagyobbat tromfolni teljesen logikátlanul, csak annak nincs sok értelme.

...

Meg statisztikák nélkül lehet a meccset is nézni, és észre lehet venni, hogy valaki nem teljesen falábú attól még, hogy a kapu előtt egy Torres.
Attól nem lesz jobban igaz valami, hogy a whoscored.com-ot nézed másfél óráig meccs helyett. A statisztikák alapján Iniesta eddig a szezonig nem volt Barca szintű játékos. Akkor adjuk el őt is?

...

Ezt azért elég meredek és meglehetősen dilettáns kijelenteni egy 24 éves játékosról, nem gondolod?
Úgy tűnik elsőre sem értetted, hogy mit értek azon, hogy megvert valakit egy az egyben. Nem a labda nélküli bemozgásokról van szó, hanem arról, hogy nála van a labda és képes megverni az emberét. Ilyet ritkán lát tőle az ember. Az meg teljesen mind1, hogy hányszor mozog be jól, ha mindig elpuskázza. :roll:

Egyébként még mindig semmivel nem tudtad alátámasztani a véleményed a statisztikákkal kapcsolatban, csak az ócska közhelyet dobálod vissza. És még Te beszélsz tromfolgatásról...
Sánchez a meccsek képe alapján is falábú, nem csak a statok szerint - küzd, hajt, de a labdába egy egyeneset nem tud rúgni (kis túlzással).Pont a meccsek képe alapján lehet megkülönböztetni egy Iniesta képességű játékost Sáncheztől. :wink:
Zárójelben jegyzem meg, hogy megint hibás az érvelésed, mert Iniesta-t nem lehet statisztikailag egy csatárral összevetni.

Aki figyelmesen követte tavaly és idén is Sánchez teljesítményét és képes elvonatkoztatni attól, hogy szimpatikus a játékos hozzáállása, annak egyértelműnek kellene legyen, hogy Sánchezből nem lesz ennél jobb. Pont az életkora miatt van már túl a "tehetség" korszakon és tart ott, amikor már vastagon teljesítenie kellene. Sajnálom én is, elhiheted, hogy rossz üzlet volt, de sajnos ez a helyzet.
Kíváncsi vagyok az idény végéig ezt hányan látjátok majd be. (Annak örülnék a legjobban, ha én tévednék, csak ennek nem látom sok esélyét jelen pillanatban)
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.17. 20:44:45

connor írta: Még szép, hogy nem 100%-ban veszít labdát. 2 olyan lefordulás a mezőnyben, ami abszolút nem teremt veszélyhelyzetet a minimum szintet sem üti meg. Ha ez Neked teljesítmény, akkor csak =D>
Nem kéne arra menned, hogy mindenképpen neked legyen igazad, és akkor látnád, hogy arra tökéletes választ adtam, hogy "mikor láttatok olyat, h megvert vkit 1v1-ben?" Veszélyhelyzetet egyébként kellett, hogy teremtsen, mert különben milyen elrontott ziccerekről beszélünk?
De persze csinálhatjuk úgy is, h ki tud nagyobbat tromfolni teljesen logikátlanul, csak annak nincs sok értelme
connor írta:Statisztikák nélkül csak vélemény van. Az meg olyan, hogy lehet így meg úgy csűrni csavarni,ahogy itt jópáran teszitek.
Meg statisztikák nélkül lehet a meccset is nézni, és észre lehet venni, hogy valaki nem teljesen falábú attól még, hogy a kapu előtt egy Torres.
Attól nem lesz jobban igaz valami, hogy a whoscored.com-ot nézed másfél óráig meccs helyett. A statisztikák alapján Iniesta eddig a szezonig nem volt Barca szintű játékos. Akkor adjuk el őt is?
connor írta:Azt kellene világosan látni, hogy a tavalyi volt Sánchez élete szezonja. Ettől csak rosszabb lesz.
Ezt azért elég meredek és meglehetősen dilettáns kijelenteni egy 24 éves játékosról, nem gondolod?
connor
Jugador d'estrella

2013.01.17. 20:32:25

sjd írta: Sztem inkább neked kellett volna nézni a meccset, mert tegnap kétszer is gyönyörűen fordult le két ember között pl.
(azt meg már nem is mondom, hogy ki nem látja a focit, ha valaki szerint ez a srác nem technikás - nem a statisztikákat kéne nézni, hanem a meccset)

....

1. Ez már megvolt tavaly, ő is rúghatott volna pár gólt a Chelsea-nek
2. Akkor viszont Tito be fogja látni, hogy nem ide való, és eladjuk, mint Messit, akin a tavalyi BL ugye elment :roll:

Amúgy tényleg érdekes, hogy tavaly még istenkirálycsászár volt sokak szerint, idén meg már Oleguer. Feltételezem, ugyanazokról van szó, akiknél Villa a múlt heti két góljáig minden helyzetet kihagyott és adjuk el, most meg legalább a gólokat lövögeti.
Én bírom a srácot, igaz, ha kapu elé ér, már csak röhögök kínomban, de talán ezen fog még tudni változtatni.
Még szép, hogy nem 100%-ban veszít labdát. 2 olyan lefordulás a mezőnyben, ami abszolút nem teremt veszélyhelyzetet a minimum szintet sem üti meg. Ha ez Neked teljesítmény, akkor csak =D>

Statisztikák nélkül csak vélemény van. Az meg olyan, hogy lehet így meg úgy csűrni csavarni,ahogy itt jópáran teszitek. A statisztikák tények. A támadók teljesítményét a LEGJOBBAN ezekkel az adatokkal lehet lemérni. Tehát hiába próbálod ezt negatívumként beállítani, inkább Neked kellene utánanézni a dolgoknak, mielőtt véleményt alkotsz valamiről, nem csak azzal takarózni, hogy a "meccset nézd". Bár aki idén követi a meccseinket az VILÁGOSAN látja, hogy Sánchez fejben nagyon kevés, ahogy a játék legtöbb elemében. Mondtam már sokszor: szimpatikus a játékos. Viszont én nem Sáncheznek, hanem a Barcelona-nak szorítok és ha valaki folyamatosan nem képes megütni azt a szintet ami elvárható, akkor igenis mennie kell.

Itt arról van szó hogy tavaly nyújtott egy elfogadható teljesítményt, ami csak azért tűnt fel, mert egy olyan csapatban tette ezt, ahol a 2. számú csatár (Villa) sérült volt több mint a fél szezonban, a másik csatár (Pedro) meg élete legrosszabb szezonját futotta. Volt még két fiatal, akik fél pár meccsen pályára léptek, még szép, hogy őket lenyomta. :roll:
Azt kellene világosan látni, hogy a tavalyi volt Sánchez élete szezonja. Ettől csak rosszabb lesz. És ha már a 15 gól sem képes egy ilyen csapatban megrúgni, akkor el lehet rajta gondolkodni, hogy ide való-e. Sáncheznek volt egy jó szezonja az Udine-ben, ahol abszolút nem volt eredményes, csak látványos a játéka. Ezen kívül semmi, közepes teljesítmény.

Továbbra is tartom, hogy egy közepes játékos, aki elvan egy Udinese-ben, de nagy csapatba nem való - alapembernek semmiképp sem.
Nem Ede72
Jugador del Barça

2013.01.17. 16:27:41

Gareth Tello írta:
lui1698 írta:Én azért nem adnám el, fiatal még és bőven lerázhatja magáról ezt a jelenlegi viccbe illő formát.
Bármennyire is ideges voltam tegnap a szerencsétlenkedései láttán, én is ezt támogatnám.
Technikailag és taktikailag Barça-szint, fejben kell nagyon rendbe tenni a srácot. Ha ez sikerül (ez persze főleg rajta múlik), bízom benne, hogy haszns tagja lehet a csapatnak még jó pár évig.
Viszont a türelem nem tart örökké, szóval kapkodja magát. Ha szezon végéig ezt a formát hozza, biztos vagyok benne, hogy távozni fog.
Nekem már olyan érzésem van mintha egyre jobban hasonlítana Bojanra a produkciója .....szinte mintha direkt hagyná ki a helyzeteit
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.01.17. 16:13:24

lui1698 írta:Én azért nem adnám el, fiatal még és bőven lerázhatja magáról ezt a jelenlegi viccbe illő formát.
Bármennyire is ideges voltam tegnap a szerencsétlenkedései láttán, én is ezt támogatnám.
Technikailag és taktikailag Barça-szint, fejben kell nagyon rendbe tenni a srácot. Ha ez sikerül (ez persze főleg rajta múlik), bízom benne, hogy haszns tagja lehet a csapatnak még jó pár évig.
Viszont a türelem nem tart örökké, szóval kapkodja magát. Ha szezon végéig ezt a formát hozza, biztos vagyok benne, hogy távozni fog.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.17. 14:21:52

sjd írta:Még szerencse, hogy ilyen jól megy a csapatnak, mert így inkább humorforrás, mint bosszúság.
Humorosnak is csak ebben a formában nevezném, tegnap már majdnem levertem a monitort mikor a 2. ziccert verte mellé.
Azért ha nem kerül helyzetbe csak ritkán, a 100%-os ziccert illene beverni.

@menzer, igen én főleg ennek a szezonnak az elejére gondoltam, akkor nagyon jellemző volt, hogy már vissza is megy Londonba, meg ilyenek.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.17. 14:18:57

lui1698 írta: Valaki emlékszik még, hogy Cesc mennyire rossz volt ősszel? Szakmai tévedés volt a leigazolása, és a karrierje szempontjából negatív fordulópont volt a Barca, most meg gyakorlatilag betonkezdő lett.
Tudom,hogy nem ez a hozzászólásod leglényegesebb pontja,de azért ezt a kis tárgyi tévedést kijavítanám. :D Cescnek tavasszal nem ment,amikor idekerült ősszel,akkor azt hiszem fél szezon alatt,Januárig 12gólt lőtt,és adott pár gólpasszt is,és tavasszal jött a mélyrerülés,és utána most ősszel talált újra magára,ill. pontosabban október környékén,a Sevilla meccs jelentette nála a fordulópontot,de abban igazad van,hogy őt is elakarták adni sokan,mint Alexist most,hogy 2hónap után egyszer nem nyertünk,nevetséges ez a hozzáállás..
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.17. 14:17:23

"I think on the last one he was trying to dive" :lol: :lol:

Még szerencse, hogy ilyen jól megy a csapatnak, mert így inkább humorforrás, mint bosszúság.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.17. 14:13:13

http://www.youtube.com/watch?v=4nvqJhukSL4
:lol:

Amúgy azok után, hogy gyakorlatilag ősszel a kapu közeléig el nem jutott a gyerek, nem kell csodálkozni, ha már azt se tudja mit is kell ott csinálni. :)

Érdekes, hogy minden csatárunk az elmúlt években gyakorlatilag keresztül ment ilyen időszakon. Emlékszek mikor Villa is még a vonalról se tudta berúgni, aztán Ibra-nak is voltak ilyen meccsei.

Én azért nem adnám el, fiatal még és bőven lerázhatja magáról ezt a jelenlegi viccbe illő formát.

Valaki emlékszik még, hogy Cesc mennyire rossz volt ősszel? Szakmai tévedés volt a leigazolása, és a karrierje szempontjából negatív fordulópont volt a Barca, most meg gyakorlatilag betonkezdő lett.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.17. 13:24:46

connor írta: Mikor vert meg az utóbbi 1 évben bárkit is 1v egyben
Sztem inkább neked kellett volna nézni a meccset, mert tegnap kétszer is gyönyörűen fordult le két ember között pl.
(azt meg már nem is mondom, hogy ki nem látja a focit, ha valaki szerint ez a srác nem technikás - nem a statisztikákat kéne nézni, hanem a meccset)
connor írta:Még annyit, hogy várjátok ki, hogy majd BL-meccsen is az ő kihagyott helyzetei után bukjon a csapat. :roll:
1. Ez már megvolt tavaly, ő is rúghatott volna pár gólt a Chelsea-nek
2. Akkor viszont Tito be fogja látni, hogy nem ide való, és eladjuk, mint Messit, akin a tavalyi BL ugye elment :roll:

Amúgy tényleg érdekes, hogy tavaly még istenkirálycsászár volt sokak szerint, idén meg már Oleguer. Feltételezem, ugyanazokról van szó, akiknél Villa a múlt heti két góljáig minden helyzetet kihagyott és adjuk el, most meg legalább a gólokat lövögeti.
Én bírom a srácot, igaz, ha kapu elé ér, már csak röhögök kínomban, de talán ezen fog még tudni változtatni.
connor
Jugador d'estrella

2013.01.17. 13:06:17

Még annyit, hogy várjátok ki, hogy majd BL-meccsen is az ő kihagyott helyzetei után bukjon a csapat. :roll: Mert ez lesz belőle, ha Tito tovább erőlteti. Kíváncsi leszek majd március áprilisban is ennyien véditek-e majd, ha akkor is így játszik. Mert sokkal jobban nem fog, ezt előre megmondhatom. :roll:
connor
Jugador d'estrella

2013.01.17. 13:02:21

Mezner2 írta: Ekkora épületes marhaságot egy hozzászólásban mióta itt vagyok nem láttam (pedig 2006 óta vagyok itt,láttam már egyet s mást :lol: ).
Közepes képességű játékos?? Oleguerhez hasonlítani ?? mi van?? Technikailag az egyik legjobban képzett játékosunk,nem is ezzel van a baj,hanem a helyzetkihasználással,amivel az utóbbi időben tényleg akadnak gondjai,de ettől még ugyanúgy óriási tehetség marad.
1v1ben az utóbbi időben folyamatosan veri az emberét,mezőnyben megy mint a mérgezett egér,akár feltűnik,akár nem,megkönnyíti a többi támadónk dolgát,mivel folyamatosan mozgásban van,ezzel magára vonva 90percen át,általában a védők figyelmét.
Te mit csinálsz a meccsek alatt, hogy ennyire nem vagy képben? Mikor vert meg az utóbbi 1 évben bárkit is 1v egyben. Az nem számít, ha elindul utána visszapasszol. :lol:

Technikailag jól képzett? Mikor találta el utoljára szándékosan a kaput? Mikor játszott utoljára jól meg egy kényszerítőt? Ja, hogy csak másodosztályú csapatok ellen villogott... :roll:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.17. 13:00:21

ezek az önbizalomhiány,meg messi árnyékában nehéz dumák már unalmasak.
Bizalmat megkapta most is, volt 2 hatalmas helyzete,még kaput sem talált belőlük.
Lehet menteni,hogy nem csatár (miért mi?) de az ilyen helyzetekhez,hogy berúgja valaki, nem kell csatárnak lenni.
Én nem értem mi ez a fene nagy bizalom felé, jó nyilván nem Oleguer szinten van, de ide ez nagyon kevés.
Könyörgöm, üres kaput nem találja el, méterekre pattannak el róla a kicsit jobban meglőtt passzok, akkor milyen óriási technikai képzettségről beszéltek? én elhiszem,hogy van neki, de ezek szerint nagyon jól titkolja.

Mindegy,engem különösen nem zavar amúgy,mert mezőnyben észrevehetetlen, kapu előtt meg vicces,úgyhogy legalább röhögni lehet rajta.
Eladni meg felesleges,mert nem kapnánk érte semmit. Ahhoz legalább kéne tőle egy fél épkézláb szezon, de eddig nem nagyon volt ilyen,max 1-1 meccsen hozta a szintet.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
connor
Jugador d'estrella

2013.01.17. 12:59:18

Messa írta:Tavaly volt tehetsége, idén már nincs? Tavaly Messi után az egyetlen valamire való támadónk volt, sorra lőtte a bajnokikon is a gólokat, meg a klasszikusokon is. Nem képesség problémája van, ez számomra a napnál is világosabb.

Tavaly sem volt, csak éppen tavaly élete formájában volt. Sokan mondták,hogy majd még javul meg stb. Hova? Ennyi gólt egy szezonban soha nem lőtt mint tavaly. Nyilvánvaló volt mát akkor is, hogy attól csak kevesebbre lesz képes. Villa fele annyi meccsel 6 gólra maradt el tőle. Pedro 2 góllal, de neki az élete legrosszabb szezonja volt, nem a legjobb, mint Alexisnek. :wink:

Sánchez helye egy 4-4-2-es rendszerben van a szélen, ahol futhat, küzdhet, de nem neki kell(ene) a gólokat meglőni. És pláne nem egy elit csapatban. Mata-val vagy Silva-val jobban járt volna a csapat, de kár lenne felsorolnom az összes nevet, mert kis túlzással egy egész oldalt elfoglalna. :roll:
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.17. 12:55:01

fcjoc írta:az egyik legtechnikásabb játékosunk, bele fog jönni..
mikor? másfél éve itt van, de még nem jött bele. tavaly lőtt egy-két fontos gólt, de ennyi. én sem mondom h oleguer szint, de bántóan sokat hibázik.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Laci7
Barça B

2013.01.17. 12:53:29

Szerencsére nem ti irányítjátok ezt a Barcát, mert akkor Messin és Iniestán kívül nem lenne játékos a csapatban. Mit gondoltok, Messi árnyékában milyen lehet játszani egy támadónak? Ugyan ezért bukott meg nálunk Ibra... Udineseben ő volt a csapat legjobbja, ő volt az "egyetlen" itt, csak egy a sok közül a világtörténelem legjobb játékosa mögött.

Az meg teljesen abszurd vélemény, hogy mentálisan és technikai tudásban nem ide való. Mindenképpen ide való, ilyen alázatos játékosunk még egy biztos nem lesz!ÉS egyébként is, ha csak a technikai tudás számítana a Barcánál, nem lett volna soha Barca játékos Keita, vagy Abidal vagy Van Bommel... sorolhatnám! A mentalítás számít, az, hogy egy játékos szívvel lélekkel kűzdjön a csapatért, ez megvan Alexisben! De mindegy is... Ti már elküldtétek Adrianot, bot lábúnak tituláltátok Sergiot, Fabregast félév után vissza küldtétek volna az Arsenalba, szóval nem lepődök meg az ilyen véleményeken. Különben is mindig az a bűnbak aki hibázik, ha tegnap nyertünk volna, ma egyetlen hozzászólás sem lenne ebben a Topicban.
Max 150px magas lehet az aláírás kép!
100% Culé!
"Vannak akik azt hiszik a futball olyannyira fontos, úgyszólván élet-halálkérdése. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal több."
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.17. 12:43:42

connor írta: Ne haragudj, de egyáltalán nem értek ezzel egyet. Egy fontos gólja volt tavaly, a Real Madrid ellen idegenben az egyenlítés. Talán még a Leverkusen elleni gólja említhető meg, bár a németeket nélküle is simán lemostuk volna a pályáról. A Madrid ellen betalált a hazai meccsen is, de igazából azon kívül jó labdaérintése nem volt a hajrában. Ezen kívül nulla. Jó, betalált a bajnokságban is párszor, de még így is gyenge a teljesítménye a sokak szerint itt betliző csatárelődökhöz képest. Elég ha az ember a statisztikáira ránéz.

Lehet nem fog sok embernek tetszeni amit mondok, de Sánchez egy közepes képességű játékos, akinek egy Barcelona-ban (vagy MU,Bayer,Real Madrid,Juventus,stb.) legfeljebb a kispadon kellene ülni, hogy egy-egy kisebb csapat ellen beálljon, amíg a többiek pihennek.
Összjáték, gólerősség, beadások, cselek NULLA. Egyedül a hajtás, védekezés, amiben jó, DE elvileg ő csatárposzton játszik,nem? :roll:

A többi csatárról pedig annyit, hogy ahhoz képest, hogy Sánchez mennyit játszik az összes csatárunk - a sérült Cuencat kivéve - jobban áll a gólokat és/vagy gólpasszokat tekintve. Ráadásul Sánchez a 3 góljából kettőt egy Cordoba elleni meccsen lőtt, szinte tét nélküli állásnál. Villa a góljaival, Pedro a passzaival vétette inkább észre magát idén, Tello mindkét adat tekintetében 4-4 "pontra" áll.

Én ha valakit elküldenék a mostani csapatból az nem Alves és nem is Valdes lenne, hanem Sánchez. Pont az a gond, mint Oleguernél. Hiába jó a hozzáállás, ha egyszer technikailag és fejben nem üti meg azt a szintet, ami ide kell. Ezen már nem sokat lehet javítani. Vagy van tehetség vagy nincs. Kinek kevesebb, kinek több. Sáncheznek kevesebb. Azt sem lehet már mondani, hogy fiatal, mert 24 elmúlt. Bőven túl van a fiatal tehetség életkoron.
Addig kell eladni, ameddig 10 millió körül fizetnek érte - és ameddig nem megy el rajta trófea.

Ekkora épületes marhaságot egy hozzászólásban mióta itt vagyok nem láttam (pedig 2006 óta vagyok itt,láttam már egyet s mást :lol: ).
Közepes képességű játékos?? Oleguerhez hasonlítani ?? mi van?? Technikailag az egyik legjobban képzett játékosunk,nem is ezzel van a baj,hanem a helyzetkihasználással,amivel az utóbbi időben tényleg akadnak gondjai,de ettől még ugyanúgy óriási tehetség marad.
1v1ben az utóbbi időben folyamatosan veri az emberét,mezőnyben megy mint a mérgezett egér,akár feltűnik,akár nem,megkönnyíti a többi támadónk dolgát,mivel folyamatosan mozgásban van,ezzel magára vonva 90percen át,általában a védők figyelmét.
Lezárt