Alex Song

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.11.18. 11:56:15

Kezdi átvenni Busquets stílusát, már ami a hülye testcseleket illeti. :lol:
Nekem is tetszett a játéka tegnap, jól kötötte össze a védelmet a középpályával, illetve a középpályát a támadósorral. És középhátvédbe is nyugodtan visszament, amikor Alba és Montoya is gyakorlatilag szélső középpályásként funkcionált.
A gólja volt a hab a tortán, érdekes, én arra számítottam, hogy odamegy, és izomból bevágja a léc alá, így azért elegánsabb volt. :D ( http://www.youtube.com/watch?v=RI6P0F9-9Pg )
Néha még kicsit idegenül mozgott ugyan, a gyors egyérintős összjátékoknál megesett, hogy zavarban volt, de többnyire ezeket a szituációkat is jól oldotta meg. Összességében nézve szerintem egyértelmű a fejlődés szeptember óta.
Csak így tovább!
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.11.18. 09:19:25

Ami nekem nagyon tetszik benne,hogy amellett,hogy néha tényleg kicsit könnyelmű,az az,hogy ha Piqué felkolbászol,sőt amin jobban meglepődtem,hogy akkor is,ha valamelyik szélső védőnk (Alba,Montoya) akkor ő az ellentámadásnál vagy visszajön a helyükre,vagy pedig lezárja a paszsávot ami az ő üres embereik és a labdás között van,ha ezt nem csinálta volna tegnap,akkor nem ússzuk meg egy kapott góllal az hót ziher :roll: egyébként meg nagyon technikás kis spíller,jó úton halad a beilleszkedésben ez tisztán látszik.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.11.18. 01:11:06

Egyre jobban csípem a srácot. Támogattam a leigazolását, de még így is kellemeset csalódtam benne. Szeretem nézni a passzait, a mozgása meg tényleg Yayára hajaz. Valóban nem egy Usain Bolt, de Yaya sem volt anno sokkal fürgébb. Ha Tito elfelejti nála a kh posztot, nagy igazolás lesz!
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2012.11.17. 22:32:26

A góljának örülök, de a játéka azért hagyott kívánni valót maga után. remekül passzol, jól fedezi a labdát, de a könnyelműsködései annyira nem tetszenek. látszik hogy nagyon technikás labdarúgó, talán több feladatot is kaphatna a középpályán, mert tényleg pontos, erős labdákkal tudja megjátszani a többieket. jobb helyezkedéssel sokkal többet lehetne játékban, de egyenlőre tetszik amit látok tőle.
atek
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2012.11.17. 21:20:05

örülök a góljának, örülök a játékának. úgy tűnik érzi már a barca focit. egyébként a beindulásai és a testcselei nagyon hajaznak yaya stílusára.

ráadásul ahogy láttam a gólörömnél a csapattal is - legalábbis messivel biztosan - jól kijön. az a kép ahogy messivel összeölelkeztek mindent elárult:)

örültem az érkezésének is, de mostanra mégjobban megkedveltem, így tovább!
different day, same wasted!
live fast, skate faster!
kristop
Entrenador del Barça

2012.11.07. 23:41:35

tudom, hogy ilyen meccs után nem illik, de most azért elmondhatjuk, hogy értette a játékot, jó megoldásokat választott, jó volt. látszik, hogy ő tényleg egy sorral előrébb jó mascheranoval ellentétben.

a cseréje viszont jogos volt, teljesen fogyatékos módon besárgázta a bíró és veszélyt jelentett, plusz akkora már csak egy ember volt elől a celticnél, így felesleges volt a játéka, kellett plusz egy kreatív.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.10.28. 01:56:22

na, ma már szintet lépett a celtic elleni meccs után.
nekem ott sem volt problémám a játékával, de a rayo ellen letisztultabb, pontosabb játékot hozott, és jobban is helyezkedett.

továbbra is tartom, hogy illik a csapatba, mert az esze megvan a focihoz, a fizikuma és állóképessége is kiváló (ez a két tulajdonság az egészpályás letámadás, és az újabban meccsek végi iram fokozás miatt fontos, míg a fizikum azért jó, mert felíveléseknél, rögzített szituknál ebből származhat előnyünk.) , és a passzjáték benne van a vérében.

igaz, hogy gyöklassú, de sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni.
vigasztaló, hogy busquets is lassú focista, mégis tanári.

ami meg korábban kétségként merülhetett fel...a játéklehetőség...na, azt már bőven megkapja, bár ezt a sors hozta össze neki javarészt, de a mester bízik benne, és ez a legfontosabb.
véleményem szerint lassan, de meccsről-meccsre szippantja magába a "barca focit" és illeszkedik bele a csapat játékába.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.24. 17:48:57

Kétségtelen, hogy nem egy Bolt, de ezt nem is kell elvárni mindenkitől. :D
Tegnap amúgy egészen jól játszott a Romboló, látszott, hogy a védekező középpályás poszt fekszik neki igazán.
Mondjuk többször is észrevettem, hogy még nem illeszkedett be teljesen a rendszerbe, néha lassította a játékot, néha bizonytalannak tűnt, de a védekező jellegű feladatokat általában jól oldotta meg.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.24. 15:41:09

Nem adja el a labdákat, viszonylag jól kihozza a labdákat.
Annyi baj van vele, hogy kicsit lassú, de ezt szerintem el lehet nézni neki. :)
Sanama
Llegenda del Barça

2012.10.24. 00:11:26

idegen elem a pályán akárhol játszik. lassú, körülményes.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.10.23. 23:40:44

hát nem egy busquets szinten hozta ezt a puzzlehiányzódarabja szerepkört, de azért összességében elégedett voltam vele.

bárcsak gyorsabb lenne egy kicsit.
miihii
KHAL

2012.10.12. 12:19:54

Ha nem Songról folyik majd a diskurzus, hanem a listáról, akkor átvinnétek a Nemzetközi labdarúgás topicba? Köszi ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
messideco
Presidente del Barça

2012.10.12. 11:53:04

Adebayor sincs rajta, ha jól nézem :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Subinho
Director del Fútbol

2012.10.12. 11:19:17

Gareth Tello írta:Az Afrikai Labdarúgó-szövetség Songot is jelölte az Év Afrikai Labdarúgója díjra. :)
Egyébként ott van a jelöltek között Yaya Touré és Keita is.

A teljes lista:
Abdelaziz Barrada (Getafe), Adel Taarabt (Queens Park Rangers), Alain Sibiri Traoré (Lorient), Alex Song (FC Barcelona), Andre ‘Dede’ Ayew (Marseille), Arouna Koné (Wigan), Aymen Abdennour (Tolosa) Bakaye Traoré (AC Milan), Ckeik Tioté (Newcastle United), Christopher Katongo (Henan Construction), Demba Ba (Newcastle United), Didier Drogba (Shanghai Shenhua), Emmanuel Agyemang-Badu (Udinese), Emmanuel Mayuka (Southampton), Foxi Kethevoama (FC Astana), Gervinho (Arsenal), Hilaire Momi (Le Mans), John Obi Mikel (Chelsea), John Utaka (Montpellier), Kwadwo Asamoah (Juventus), Moussa Sow (Fenerbahçe), Nicolas N’koulou (Marseille), Papiss Demba Cissé (Newcastle United), Pape Moussa Konate (FC Krasnodar), Pierre-Emerick Aubameyang (St Etienne), Rainford Kalaba (TP Mazembe), Seydou Doumbia (CSKA Moscow), Seydou Keita (Dalian Aerbin), Sofiane Feghouli (Valencia), Stoppila Sunzu (TP Mazembe), Victor Moses (Chelsea), Yaya Touré (Manchester City), Younes Belhanda (Montpeller), Youssef Msakni (Esperance).

Most nézem, hogy Foxit is nevezték, ő a Kecskemétben játszott/játszik, ha jól emlékszem. :D

Erős a mezőny, de remélem, hogy a Romboló elnyeri a díjat. (Tavaly amúgy Yayáé lett.)

December 20-án, egy ünnepség keretében osztják majd ki a díjat Ghánában.
Eto'o-t csak én nem látom a listán??? Egyébként Foxi még Diósgyőrben is játszott.... :) Egyértelmű, hogy Drogba lesz a befutó, nem lehet más!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2012.10.12. 09:56:25

Ezt a díjat egyetlen ember kaphatja csak ebben az évben (sajnos a mi kárunkra!): DIDIER DROGBA!
Lego
Jugador del Barça

2012.10.11. 19:41:53

Amúgy Touré fogja megkapni, ki mást illetne meg?
Drogba?
Azért idén nyert egy BL-t Abramovicsnak...
Ha Yaya kapná a díjat, akkor sem szomorkodnánk gondolom...
Amúgy Song minimum a top 5-ben lesz (már ha van ilyen)... és nem a Barca miatt.
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Rinku
Director del Fútbol

2012.10.11. 19:12:23

visca el barca írta:azért ha egy foxi, aki az ujpest meg a kecskemét csillaga volt ott van, egy song csak befér :lol:
Mondjuk azért ezzel a mondattal megfogtál... :lol:
Football, bloody hell. /SAF/
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.10.11. 18:57:33

Rinku írta:Azért van ott, mert a Barcában játszik, nem többért. Azért nem király ő, hogy valódi esélyes legyen, a vörös-kék mez árnyékában nyilvánvaló, hogy jelölik. Ha egész évben nem játszana, szerintem még akkor is beraknák ebbe a listába... Amúgy Touré fogja megkapni, ki mást illetne meg? Még egy ilyen spíler kevés van, az egész jelöléses dolog is csak formalitás... :)
Az Arsenalban mutatott játékáért van bent gondolom, nem azért, mert ideigazolt. Tényleg nem király ő, de egy nagy listába simán belefér.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.11. 18:17:48

Rinku írta:Azért van ott, mert a Barcában játszik, nem többért.
azért ha egy foxi, aki az ujpest meg a kecskemét csillaga volt ott van, egy song csak befér :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2012.10.11. 18:11:29

Azért van ott, mert a Barcában játszik, nem többért. Azért nem király ő, hogy valódi esélyes legyen, a vörös-kék mez árnyékában nyilvánvaló, hogy jelölik. Ha egész évben nem játszana, szerintem még akkor is beraknák ebbe a listába... Amúgy Touré fogja megkapni, ki mást illetne meg? Még egy ilyen spíler kevés van, az egész jelöléses dolog is csak formalitás... :)
Football, bloody hell. /SAF/
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.11. 16:25:26

Az Afrikai Labdarúgó-szövetség Songot is jelölte az Év Afrikai Labdarúgója díjra. :)
Egyébként ott van a jelöltek között Yaya Touré és Keita is.

A teljes lista:
Abdelaziz Barrada (Getafe), Adel Taarabt (Queens Park Rangers), Alain Sibiri Traoré (Lorient), Alex Song (FC Barcelona), Andre ‘Dede’ Ayew (Marseille), Arouna Koné (Wigan), Aymen Abdennour (Tolosa) Bakaye Traoré (AC Milan), Ckeik Tioté (Newcastle United), Christopher Katongo (Henan Construction), Demba Ba (Newcastle United), Didier Drogba (Shanghai Shenhua), Emmanuel Agyemang-Badu (Udinese), Emmanuel Mayuka (Southampton), Foxi Kethevoama (FC Astana), Gervinho (Arsenal), Hilaire Momi (Le Mans), John Obi Mikel (Chelsea), John Utaka (Montpellier), Kwadwo Asamoah (Juventus), Moussa Sow (Fenerbahçe), Nicolas N’koulou (Marseille), Papiss Demba Cissé (Newcastle United), Pape Moussa Konate (FC Krasnodar), Pierre-Emerick Aubameyang (St Etienne), Rainford Kalaba (TP Mazembe), Seydou Doumbia (CSKA Moscow), Seydou Keita (Dalian Aerbin), Sofiane Feghouli (Valencia), Stoppila Sunzu (TP Mazembe), Victor Moses (Chelsea), Yaya Touré (Manchester City), Younes Belhanda (Montpeller), Youssef Msakni (Esperance).

Most nézem, hogy Foxit is nevezték, ő a Kecskemétben játszott/játszik, ha jól emlékszem. :D

Erős a mezőny, de remélem, hogy a Romboló elnyeri a díjat. (Tavaly amúgy Yayáé lett.)

December 20-án, egy ünnepség keretében osztják majd ki a díjat Ghánában.
Alcantara
Director del Fútbol

2012.10.07. 13:47:22

A Song gyereknek a mai nap az alkalom, hogy bérletet váltson játékával a kezdőbe. :) Amennyire félek ettől a formációtól annyira megpróbálok bízni bennük, mert két hónapon belül nem lehet, hogy a hátsó alakzaton menjen el a klasszikus.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.09.30. 14:38:59

Kicsit idegennek érzem neki a védő posztot. Anno Mascherano volt így, de ő beletanult. Persze nem kell Songból is védőt csinálni, de el kell sajátítani ezt a posztot is, hiszen sérülések idején (mint most) jól jön az ő erős fizikuma. A középpályán eddig nem csodálhattuk, ott biztosan jobban teljesítene. Negredo gólja előtt csúnyán lepattant róla, de egyébként nem csinált nagy hibákat.
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2012.09.30. 12:11:17

visca el barca írta:
miihii írta:Másrészt valóban nem pálya ez a khv szerep, mert 5-6 alkalommal is volt olyan, h vezette rá a srác, odalépett, ami után visszapattant a mezőnybe a labda ő meg látta, h fehér mezesé lesz, ezért igyekezett oda is letámadni. Csakhogy túl messze kalandozott el ezzel és mögötte lyukas is lett a helye.
ezt vettem észre én is, és sztem sem edzői utasítás volt, szimplán megszokásból csinálta, elfelejtve azt az apró tényt, hogy mögötte már csak valdes van.
Így van. Ez abszolút nem lenne hiba, sőőőőt! Alapelvárás és nagyon jól is tenné... egy sorral feljebb. Így meg a berögzült dologból hatalmas galiba lehet. Nem az ő hibája, h ez így jött ki, nem a posztján tolja. Ha sokáig lenne erőltetve ott, tuti elmaradnának ezek a túllelkesedések, de még jobb volna ha meglennénk hátul vagy nem vele tömnénk be a lyukat. Busíval helyet cserélhetnének és sztem akkor még jobban működne talán.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.09.30. 12:03:20

Egyszerűen nem középhátvéd, ennyi a gond. Tökéletesen azt csinálja, amit egy vkp-nak kell, ösztönből. Erőszakosan megy a labda után és ha belepiszkál, akkor is megy utána, csakhogy mint írtátok, ezzel lyukat hagy a védelemben. Nem kéne szerintem erőltetni khv-ként, inkább Bartrának kellene bizalmat szavazni. Persze mostmár nem lehet a Clásicón bedobni a mélyvízbe, de szerintem a jövőben inkább ő legyen a megoldás, mint Song. Sőt, ha Abidal visszatér nem is olyan sokára, akkor remélem Songot többé nem erőltetjük hátul. Középpályán kimondottan tetszett a játéka, védőként nagyon nem.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Lezárt