Nos, én is gratulálok a spanyol válogatottnak, megérdemelték a győzelmet. A torna nagy részén nem játszottak látványosan, de azért a fölényük magabiztos volt, egyedül a portugálok ellene kellett a szerencse. A döntő sajnos nagyon sima lett, az olaszoktól mindenképp nagyobb ellenállást vártam volna. Nemcsak rosszul játszottak, hanem teljesen lélektelenül is. A németek elleni győzelemmel úgy látszik kifújtak. Pechjük is volt a sérülésekkel, főleg ugye Mottájéval, hisz akkor már emberhátrányba kerültek, de ilyen szinten nem szabadott volna feladni. A Chelsea megmutatta, h két gól + emberhátrányból is vissza lehet jönni, ők meg sem próbálták.
Nem örülök a spanyolok győzelmének, de mieinktől természetesen nem sajnálom. Iniesta teljesen jogosan lett az EB legjobbja. Xavi is nagyon jó volt, bár tőle ezt már megszoktuk, Busquets is az első meccset leszámítva elég magabiztos volt. A végére Pique is belejött, és legfontosabb meccseken nem hibázott. Pedro csereként mindig lendületet hozott, Fabregas hullámzóan teljesített, de itt a döntőben ő is jó volt.
Jordi Alba is a visszafogottabb kezdés után parádézott az egyenes kiesési szakaszban, nagy erősítés lehet számunkra, de a védekezése még mindig kérdéses.
A madridi különítményre sem lehetett panasz, sztem a sokak által szidott Arbeola is stabil teljesítményt nyújtott, nem parádézott úgy, mind a másik oldalon Alba, de feladatát azért ellátta.
Torrest a gólkirályi címe ellenére még mindig bohócnak tartom, a spanyol középpályások kiszolgálását dicséri, h 3 gólt tudtak vele rúgatni.
Ahogy Silvát is. Sztem ő volt a leggyengébb láncszem, de ezzel, h a döntőben Fabregas a fejére varázsolta a labdát, ez el lesz nézve neki. Ahogy Del Bosque-nak is a hibái, hisz végül az eredmények őt igazolták.
Egyébként a döntőben kellemes meglepetés volt a spanyolok játéka, az unalmas passzolgatás helyett végre az igazi támadófutballt választották, ennek az eredménye kevesebb labdabirtoklás, de jobb játék, és több gól.
Ami az olaszokat illeti: sztem az ő valós tudásukhoz közelebb áll az, amit a döntőben mutattak. A németek ellen minden össze jött nekik, de nem hinném, h a jövőben komolyan kéne velük számolni. Főleg, h Pirlo már a VB-n nem lesz ott. Esetleg ha Balotelli feje lágya be nőne, is igazi vezérré tudna válni.
Ami a németeket illeti, a támadójátékuk nagyon tetszett, de már az első meccsen a portugálok ellen megmutatkozott, h a védelem sebezhető. Amíg ezt nem sikerül orvosolni, addig nem fognak tornát nyerni.
A portugálok is kellemes meglepetés nyújtottak, hisz ő velük még a spanyolok sem bírtak, csak büntetőkkel. Úgy látszik Bento mester jól összerakta a csapatot, a VB-n is jók lehetnek, hisz olyan komoly húzóemberek nem öregednek ki addigra. CR eléggé felemás teljesítményt nyújtott. Az első két meccsen nagyon nem ment neki, a hollandok-csehek ellen meg nagyon ment, de a spanyolok ellen ismét csődöt mondott, meccslabdát hibázott a 90 perc végén.
Amiben még bizok, h mind a 2008-as EB, mind a 2010-es VB után a Barca nagy szezont produkált, mindkétszer ugye BL győzelem is lett az eredménye. Remélem ezt most sem lesz másképp.
Szerk: Nos, vissza olvastam egy kicsit, és láttam Balotelli nyilatkozatát. Mindenképp pozitív csalódás tőle ilyet hallani. Jó lenne, ha ezek után kisebb pálfordulás történne nála, mert nagyon tehetséges játékos, de hülyeségei el kéne hagynia, értem itt elsősorban a balhézást az aktuális edzőivel, csapatársaival.