Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Óriási köszönetem, így már érthető, világos mint a nap. A hiba okát csak azért vetettem fel, mert amin megy az infó vizsga, a program tele van hibákkal. de így már rendben, még egyszer Köszönöm!ktm írta: Azert -111, mert elojeles(signed) binaris szam. Ekkor a legszignifikansabb bit negativ elojelu, vagyis igy jon ki a -111:
1001001 > -(1*2^7) + 0*2^6 + 0*2^5 + 1*2^4 + 0*2^3 + 0*2^2 + 0*2^1 + 1*2^0 = -111
n biten elojeles(signed) eseten -2^(n-1) - tol 2^(n-1)-1 -ig lehet abrazolni szamokat. Esetedben n=8 vagyis -2^7 - tol 2^7-1 -ig, ami -128- tol 127-ig. Osszesen persze 256 ertek lehet ami igy ki is jon. Unsigned eseten persze ez 0-255 es akkor 145 lenne a megoldas. Nyilvan a program amit neztel ott signedot hasznalnak, ezert lehet -111. Remelem ertheto.
Esetleg ha nincs még kidolgozott matek érettségi tételed el tudom küldeni e-mailben a tavalyit ami kb 2 tételben különbözik csak.Messidona10 írta:...
Azert -111, mert elojeles(signed) binaris szam. Ekkor a legszignifikansabb bit negativ elojelu, vagyis igy jon ki a -111:Ronaldinho&Barca írta:Fene egye meg.. először is Köszönöm! Másrészt pedig én is így emlékeztem, de a program -111-t kap eredményül, amit elfogad, ezek szerint hibás?(ami amúgy abszolut nem lenne meglepő:S)sjd írta: Ugye a helyi értékek visszafele a kettő hatványai, tehát jelen esetben 128/64/32/16/8/4/2/1. Amelyik helyi értéken 1 van, azt megszorzod eggyel, a többit 0-val. Tehát 128*1+16*1+1*1, ami ha jól számolom 145.
Fene egye meg.. először is Köszönöm! Másrészt pedig én is így emlékeztem, de a program -111-t kap eredményül, amit elfogad, ezek szerint hibás?(ami amúgy abszolut nem lenne meglepő:S)sjd írta: Ugye a helyi értékek visszafele a kettő hatványai, tehát jelen esetben 128/64/32/16/8/4/2/1. Amelyik helyi értéken 1 van, azt megszorzod eggyel, a többit 0-val. Tehát 128*1+16*1+1*1, ami ha jól számolom 145.
Ugye a helyi értékek visszafele a kettő hatványai, tehát jelen esetben 128/64/32/16/8/4/2/1. Amelyik helyi értéken 1 van, azt megszorzod eggyel, a többit 0-val. Tehát 128*1+16*1+1*1, ami ha jól számolom 145.Ronaldinho&Barca írta:Info1 vizsgában vannak átváltások, valaki tudna nekem segíteni, azaz le tudná vezetni pontosan lépésről lépésre ezt az átváltást? elég rég volt és gimis füzetem se találom.. :/
Alakítsa át a következő előjeles 8 bites számot decimális alakba: 10010001
Nem mondanám, hogy egyszerű volt, de meg tudtam csinálni. Én az A feladatot választottam, sikerült is, meg a másik két feladat is kijött, hasonlóan mint a többieknek. A teszt része az zúzósabb volt, volt egy-kettő, amin elgondolkoztam, utolsó kettőt szó szerint tippeltem, természetesen egyik sem lesz jó, mint azt elmondták ma. De olyan 4-5 hibánál több abban biztos nincsen. 90% meglesz szerintem.vargaakos írta:Fizika volt ma, kinek hogy ment?
Nekem nem tett jót a kis szünet, hiába nézegettem át dolgokat, a törin sokkal jobban fogott az agyam mint most. Pedig ebben bíztam, hogy legjobb százalékot itt tudom elérni, hát pár első részes kérdés eléggé tipp volt és ahogy magam ismerem rossz tipp... A feladatok reményeim szerint jók lesznek, legalábbis pár pont veszteségnél nem számítok többre, ha 70pont fölött leszek az már jó lenne. (úgy max szóbelivel 86% lehet)
Szerintem nehezebb volt mint az előző években, kevés volt a nagyon egyértelmű kérdés, vagy amit függvénytáblából kikeresek. A régebbiekben akár 5-10 ilyet is találtam a 20ból.
Ezzel lezárult az írásbeli nekem, június elején matek emelt szóbeli amire el kell kezdeni hamarosan tanulni, aztán június 22 körül a 3 közép szóbeli és vége.
Azért Wordból meg Excelből nem árt egy kis előzetes ismeret, weblap részét kb. egy tanóra alatt vettük át, szóval nagyon nem kell megerőltetned magad, de egy-két dolgot muszáj megtanulnod (pl. Excel-fg.-k)soadroli írta:Hétfőn informatika érettségi, előrehozottam csinálom. Mire számítsak, nagyon nehéz lesz? Szinte semmit nem tanultam rá, majd most hétvégén. De jártam előkészítőkre(ahol többnyire neteztem)
Tapasztalatok?
középzalazs88 írta:emelt vagy közép?vargaakos írta:Fizika volt ma, kinek hogy ment?
Nekem nem tett jót a kis szünet, hiába nézegettem át dolgokat, a törin sokkal jobban fogott az agyam mint most. Pedig ebben bíztam, hogy legjobb százalékot itt tudom elérni, hát pár első részes kérdés eléggé tipp volt és ahogy magam ismerem rossz tipp... A feladatok reményeim szerint jók lesznek, legalábbis pár pont veszteségnél nem számítok többre, ha 70pont fölött leszek az már jó lenne. (úgy max szóbelivel 86% lehet)
Szerintem nehezebb volt mint az előző években, kevés volt a nagyon egyértelmű kérdés, vagy amit függvénytáblából kikeresek. A régebbiekben akár 5-10 ilyet is találtam a 20ból.
Ezzel lezárult az írásbeli nekem, június elején matek emelt szóbeli amire el kell kezdeni hamarosan tanulni, aztán június 22 körül a 3 közép szóbeli és vége.
emelt vagy közép?vargaakos írta:Fizika volt ma, kinek hogy ment?
közép?Messidona10 írta:Hát ez az angol nagyon laza volt. Én kétszer ilyen nehézre számítottam. Ez lesz a legjobb
nekem is,csak én az egyszerűbb megoldáson töröm a fejem és az nálam minden körülmények között a szögfüggvények használata,itt meg pont tiltottMessidona10 írta:
Máskor is. Matek mindig jólesik.
Máskor is. Matek mindig jólesik.daffy írta:a tesóm épp 0. angolon van,szóval egy osztályban az általános és a középsuli között.Messidona10 írta: Középiskolai feladat gondolom.
Ha behúzzuk a magasságot két oldalt, akkor kapunk egy téglalapot, aminek két oldala 5, illetve két derékszögű háromszöget, aminek egyik szöge 30°, mellette 6 centis oldal. Az olyan derékszögű háromszögnek, aminek az egyik szöge 30°, az átfogója kétszerese a 30°-os szöggel szemben levő oldalnak. A háromszög oldalai: m, 2m (ez a szár), 6. Pitagorasz-tétel, és megvan az m is meg a szár is, minden ismert.
köszi a segítséget
a tesóm épp 0. angolon van,szóval egy osztályban az általános és a középsuli között.Messidona10 írta: Középiskolai feladat gondolom.
Ha behúzzuk a magasságot két oldalt, akkor kapunk egy téglalapot, aminek két oldala 5, illetve két derékszögű háromszöget, aminek egyik szöge 30°, mellette 6 centis oldal. Az olyan derékszögű háromszögnek, aminek az egyik szöge 30°, az átfogója kétszerese a 30°-os szöggel szemben levő oldalnak. A háromszög oldalai: m, 2m (ez a szár), 6. Pitagorasz-tétel, és megvan az m is meg a szár is, minden ismert.
Középiskolai feladat gondolom.daffy írta:egy szimmetrikus trapéz alapjai 17cm és 5cm-esek,egyik hegyesszöge 30fokos. mekkora a trapéz területe és kerülete?
valaki lenne kedves ezt szögfüggvények nélkül megcsinálni? tesóm házija.
nekem a zh-k közben nincs hozzá idegzetem,mert alapból írnám fel a sinus tételt.köszi
Szinte kizárt dolog, hogy valaki emelt szinten megbukjon. Aki megbukik, az miért megy emelt szintre? Annyira szerencsétlen napot senki nem foghat ki, hogy annyira gyengén sikerüljön, ha meg tudja magáról valaki, hogy esélyes a bukfenc, akkor nyilván középen marad.Gerard3Piqué írta:Ha valaki megbukik pl.: matek emelten akkor mivan??
Van lehetőség pótvizsgára vagy közép megírására?
Nem mintha ez lenne velem , messzi még az érettségi számomra.