vargaakos írta:Fizika volt ma, kinek hogy ment?
Nekem nem tett jót a kis szünet, hiába nézegettem át dolgokat, a törin sokkal jobban fogott az agyam mint most.

Pedig ebben bíztam, hogy legjobb százalékot itt tudom elérni, hát pár első részes kérdés eléggé tipp volt és ahogy magam ismerem rossz tipp... A feladatok reményeim szerint jók lesznek, legalábbis pár pont veszteségnél nem számítok többre, ha 70pont fölött leszek az már jó lenne. (úgy max szóbelivel 86% lehet)
Szerintem nehezebb volt mint az előző években, kevés volt a nagyon egyértelmű kérdés, vagy amit függvénytáblából kikeresek. A régebbiekben akár 5-10 ilyet is találtam a 20ból.
Ezzel lezárult az írásbeli nekem, június elején matek emelt szóbeli amire el kell kezdeni hamarosan tanulni, aztán június 22 körül a 3 közép szóbeli és vége.

Nem mondanám, hogy egyszerű volt, de meg tudtam csinálni. Én az A feladatot választottam, sikerült is, meg a másik két feladat is kijött, hasonlóan mint a többieknek. A teszt része az zúzósabb volt, volt egy-kettő, amin elgondolkoztam, utolsó kettőt szó szerint tippeltem, természetesen egyik sem lesz jó, mint azt elmondták ma.

De olyan 4-5 hibánál több abban biztos nincsen. 90% meglesz szerintem.
Fizika szóbeli tételek:
1. Egyenes vonalú egyenletes mozgás
2. Egyenletesen gyorsuló mozgás
3. Egyenletes körmozgás
4. Rezgőmozgás
5. Hangtan
6. Newton törvényei
7. Forgatónyomaték, merev test egyensúlya
8. Mechanikai munka, teljesítmény, hatásfok
9. Energiák
10. Halmazállapot-változások
11. Hőtágulás
12. Ideális gáz állapothatározói, speciális állapotváltozások
13. A termodinamika fő tételei
14. Elektromos állapot, elektrosztatikus mező
15. Egyenáram
16. Időben állandó mágneses mező
17. Feszültség előállítása
18. A fény hullámtermészete
19. Váltakozó áram, a transzformátor
20. Az elektron kettős természete
21. A fény kettős természete
22. Az atommag felépítése, a kötési energia
23. Az atomerőmű működése és biztonsága
24. A gravitációs mező jellemzése, világképek, bolygók mozgása
25. Az univerzum keletkezése, a csillagok életútja
26. Optikai eszközök
Matek szóbeli tételek:
1. Halmazok és halmazok számossága. Halmazműveletek és logikai műveletek kapcsolata
2. Számhalmazok, oszthatósággal kapcsolatos problémák, számrendszerek
3. Térelemek távolsága és szöge. Nevezetes ponthalmazok a síkban és a térben
4. Hatványozás, a hatványfogalom kiterjesztése, azonosságok. Gyökvonás és azonosságai, hatvány- és gyökfüggvények, tulajdonságaik
5. A logaritmus. Az exponenciális és a logaritmusfüggvény, tulajdonságaik
6. Egyenlet-megoldási módszerek, ekvivalencia, gyökvesztés, hamis gyök. Másodfokú vagy másodfokúra visszavezethető egyenletek
7. Adatsokaság, a leíró statisztika jellemzői, diagramok. Nevezetes közepek
8. Szélsőérték problémák megoldása függvénytulajdonságok alapján és elemi úton
9. Számsorozatok és tulajdonságaik. Nevezetes számsorozatok, végtelen mértani sor
10. Függvények lokális és globális tulajdonságai. A differenciálszámítás alkalmazása
11. A hasonlóság fogalma és alkalmazásai háromszögekre vonatkozó tételek bizonyításában
12. Derékszögű háromszögek
13. Háromszögek nevezetes vonalai, pontjai és körei
14. Összefüggések az általános háromszögek oldalai, szögei, oldalai és szögei között
15. Húrnégyszög, érintőnégyszög, szimmetrikus négyszögek
16. Egybevágósági transzformációk. Konvex sokszögek tulajdonságai, szimmetrikus sokszögek
17. A kör és részei, kör és egyenes kölcsönös helyzete. Kerületi szög, középponti szög, látószög
18. Vektorok. Vektorfelbontási tétel, skaláris szorzat
19. Szakaszok és egyenesek a koordinátasíkon. A lineáris függvények grafikonja és az egyenes. Elsőfokú egyenlőtlenségek
20. A kör és a parabola a koordinátasíkon, egyenessel való kölcsönös helyzetük
21. Kapcsolatok ugyanazon szög szögfüggvényei között. Trigonometrikus függvények és transzformáltjaik
22. A terület fogalma. Területszámítás elemi úton és az integrálszámítás felhasználásával
23. Kombinatorika, binomiális tétel, gráfok
24. A valószínűségszámítás elemei. A valószínűség kiszámításának kombinatorikus modellje
25. Bizonyítási módszerek és bemutatásuk tételek bizonyításában. Állítás és megfordítása, szükséges és elégséges feltétel