Tanulószoba
- Victor_Valdes
- Az EuroBarca Utánpótlása
Srácok, a magyarországi törvényes fizetőeszközök kellenének nekem, időrendi sorban. Elvileg 12 darab van belőle, google nem igazán volt a barátom, bár valószínű, hogy én vagyok bamba.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Mi a kontextus? Írd be az egész mondatot angolul, hátha tudok segíteni.Rinku írta:Meg tudja mondani valaki, hogy a "dash for cash" mit jelent? Sehol sem találom, a legdurvább szótáramban sem, neten sem konkrétan, tippelni meg nem szeretnék, mert fordításhoz kell. Valaki tudja esetleg?

Your village called. Their idiot is missing.
Meg tudja mondani valaki, hogy a "dash for cash" mit jelent? Sehol sem találom, a legdurvább szótáramban sem, neten sem konkrétan, tippelni meg nem szeretnék, mert fordításhoz kell. Valaki tudja esetleg?
Football, bloody hell. /SAF/
- Messidona10
- Entrenador del Barça
Közel jártam, csak az x-es tagokat mind átvittem jobbra. Köszi szépen a segítséget!bowlinggolyo írta:A bal oldalad az maximum 1, mert az 1ből 2 nem negatív számot vonsz ki. A jobb oldalad pedig minimum 1, mert a sin^2(x) az egy 0-1 között lévő szám és a 4^(sin^2(x)) emiatt egy 1 és 4 között lévő szám. Tehát a baloldal és a jobb oldal is 1 amiből az következik,h az x=0Messidona10 írta:1-x^2-x^4 = 4^(sin^2(x)), xeR ? Fogalmam nincs, hogy induljak neki, két napja gondolkodom...
-
- Entrenador del Barça
A bal oldalad az maximum 1, mert az 1ből 2 nem negatív számot vonsz ki. A jobb oldalad pedig minimum 1, mert a sin^2(x) az egy 0-1 között lévő szám és a 4^(sin^2(x)) emiatt egy 1 és 4 között lévő szám. Tehát a baloldal és a jobb oldal is 1 amiből az következik,h az x=0Messidona10 írta:1-x^2-x^4 = 4^(sin^2(x)), xeR ? Fogalmam nincs, hogy induljak neki, két napja gondolkodom...
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
GO Colts GO!!!
- Messidona10
- Entrenador del Barça
1-x^2-x^4 = 4^(sin^2(x)), xeR ? Fogalmam nincs, hogy induljak neki, két napja gondolkodom...
Football, bloody hell. /SAF/
-
- Director del Fútbol
Gondoltam, de nem kötelező semmi. Van egy olyan tárgy, hogy egyházismeret, ez egy 1 kredites tantárgy, ahol interneten van a vizsga... Gondolod milyen nehéz... Más egyházi jellegű kötelezettségről én nem tudok, úgy hogy vedd bele a számításba nyugodtan.LM10 írta:Engem azért tartott vissza amire te is gondolsz, hogy vallási iskola. Hát nem tudom, majd még utána járok, de egyébként köszönöm a tippet!Kalap1988 írta:LM10! Ha az ELTE nem jön össze, én ajánlanám Eger előtt a Károlit. Szerintem nagyon jó iskola és talán erősebb, mint az Eger. Attól ne félj, hogy egyházi, egy darab egy kredites ( és vicc) tárgyon kívül ez nem jár semmiféle kötelezettséggel.
- LM10
- Director del Fútbol
Engem azért tartott vissza amire te is gondolsz, hogy vallási iskola. Hát nem tudom, majd még utána járok, de egyébként köszönöm a tippet!Kalap1988 írta:LM10! Ha az ELTE nem jön össze, én ajánlanám Eger előtt a Károlit. Szerintem nagyon jó iskola és talán erősebb, mint az Eger. Attól ne félj, hogy egyházi, egy darab egy kredites ( és vicc) tárgyon kívül ez nem jár semmiféle kötelezettséggel.

-
- Director del Fútbol
LM10! Ha az ELTE nem jön össze, én ajánlanám Eger előtt a Károlit. Szerintem nagyon jó iskola és talán erősebb, mint az Eger. Attól ne félj, hogy egyházi, egy darab egy kredites ( és vicc) tárgyon kívül ez nem jár semmiféle kötelezettséggel.
- LM10
- Director del Fútbol
Értem. Hát én már elhatároztam a magyar szakot, mert ez az ami hozzám a legközelebb áll, imádom a magyart, főleg az irodalmat. Az Eltén próbálom meg, ha meg nem jön össze, akkor Egerbe is beadom a jelentkezést, ugyan erre a szakra.Kalap1988 írta:Jó erős az biztos, megtanítanak mindent, ahogy én hallottam anno az évfolyamtársaimtól. A gondolkodásod nem ismerem annyira, viszont annyit megjegyzek, hogy az ELTE bölcsészkara általánosságban balliberális. Ez fontos egy olyan szakon, mint a magyar, mert azért a költőket, írókat nem lehet úgy tanítani, hogy ne kelljen politikáról, vagy inkább ideológiáról beszélni. Nem dehonesztáló jelző, hisz valakinek épp ez tetszik benne, csak jelzem, hogy ne lepődj meg, kalkuláld bele, ne úgy mint én anno a törinLM10 írta:ELTE-Bölcsésztudomány kar-Magyar szak
Van valakinek erről a szakról tapasztalata, vagy valami híre?
- MatyiG
- Adminisztrátor
Lui!
Nem, egy hősről kellett írnom... bár ha így átgondolom...
Egyébként én Tarzant írtam le, mint hős, nem spongya meg stb...
Felvételi, kell a középsuliba, gondolom tudod mit jelent, Sándor.
Nem, egy hősről kellett írnom... bár ha így átgondolom...

Egyébként én Tarzant írtam le, mint hős, nem spongya meg stb...

Felvételi, kell a középsuliba, gondolom tudod mit jelent, Sándor.

-
- Director del Fútbol
Jó erős az biztos, megtanítanak mindent, ahogy én hallottam anno az évfolyamtársaimtól. A gondolkodásod nem ismerem annyira, viszont annyit megjegyzek, hogy az ELTE bölcsészkara általánosságban balliberális. Ez fontos egy olyan szakon, mint a magyar, mert azért a költőket, írókat nem lehet úgy tanítani, hogy ne kelljen politikáról, vagy inkább ideológiáról beszélni. Nem dehonesztáló jelző, hisz valakinek épp ez tetszik benne, csak jelzem, hogy ne lepődj meg, kalkuláld bele, ne úgy mint én anno a törinLM10 írta:ELTE-Bölcsésztudomány kar-Magyar szak
Van valakinek erről a szakról tapasztalata, vagy valami híre?

- Messidona10
- Entrenador del Barça
Én most vagyok végzős a gimiben, és érdekes dolgokat meséltek a tanáraim. Volt olyan nyolcadik osztályos diák, aki filmhősnek spongyabobot választotta... Nem tudom, hogy ezen sírjak vagy nevessek... No és volt olyan is, akinek a hőse Lionel Messi voltS.Agüero írta:Na, kikaptam ma délelőtt a felvételi lapomat. 60 pont körülire számítottam körülbelül. Erre megnézem és 70 pont!Nagyon örülök.
Magyar-Matek egyaránt 35-35 pontos.
Ezzel így már tutira felvesznek a suliba ahová elsőnek jelentkezek. Fogalmazásra 10-ből 8 pontot kaptam.
![]()
![]()
Közben meg az átlag pontszám megnéztem és 55 pont körül van.![]()
Nektek hány pontos lett anno a felvételitek?![]()
![]()

- lui1698
- Llegenda del Barça
Felvételi középsuliba azmiaz?S.Agüero írta:...

Nálunk anno elbeszélgetés volt, de ott is csak annyi ment, hogy megkérdezték van-e cd-író a gépembe meg, hogy szoktam e koppintani a cuccokat azt' csá. Másik héten jött a papír, hogy "Ügyes vagy, tanúhacc!".
Fogalmazáshoz meg: gondolom lekaristoltad nekik a kutyás meséded.

Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
-
- Entrenador del Barça
- Kapcsolat:
mi az a felvételi?S.Agüero írta:Na, kikaptam ma délelőtt a felvételi lapomat. 60 pont körülire számítottam körülbelül. Erre megnézem és 70 pont!Nagyon örülök.
Ezzel így már tutira felvesznek a suliba ahová elsőnek jelentkezek. Fogalmazásra 10-ből 8 pontot kaptam.
![]()
![]()
Közben meg az átlag pontszám megnéztem és 55 pont körül van.![]()
Nektek hány pontos lett anno a felvételitek?![]()
![]()

fogalmazás: na lám-ezekszerint élménybeszámolót kellett készíteni

ötletek kellenének éretsségi munkára- szak-ELEKTROTECHNIKA.... igaz még nem idén,de lassan átkell gondolni mit hogyan ...

- MatyiG
- Adminisztrátor
Na, kikaptam ma délelőtt a felvételi lapomat. 60 pont körülire számítottam körülbelül. Erre megnézem és 70 pont!
Nagyon örülök.
Közben meg az átlag pontszám megnéztem és 55 pont körül van.
Nektek hány pontos lett anno a felvételitek?

Közben meg az átlag pontszám megnéztem és 55 pont körül van.

Nektek hány pontos lett anno a felvételitek?

- gordi.
- Barça B
Nem mondanám túl könnyűnek, de kellő szorgalommal megcsinálható.(ami hiánya nálam félév csúszást eredményezett) Szerintem 10/6.5 nehézségű.daffy írta:...
"...a madridi Marca egyik újságírója kérdésére a tréner ironikusan azt válaszolta: "Lehet, hogy tényleg parfümöt pisilek"." (Pep Guardiola)
nehéz volt a bsc? úgy általánosságban a szak?gordi. írta:Én vagyok akkor az egyik élő példája a földrajz szakos hallgatóknak!
jan 12.én záróvizsgáztam, a bsc már megvan!
most az a kérdés hogyan tovább? menjek geográfus Msc-re, vagy amit fecooo is írt a regionális és környezeti gazdaságtan Msc?
igazából a társadalomföldrajz, a politika, gazdasági dolgok érdekelnek, amit sztem megkapok a GTK-s Msc-n, csak a matek ami nem az erösségem ...
fecooo! akik földrajzról jöttek át, nekik milyen különbözeti tárgyakat kell/kellet megcsinálniuk?
- gordi.
- Barça B
Én vagyok akkor az egyik élő példája a földrajz szakos hallgatóknak! 
most az a kérdés hogyan tovább? menjek geográfus Msc-re, vagy amit fecooo is írt a regionális és környezeti gazdaságtan Msc?
igazából a társadalomföldrajz, a politika, gazdasági dolgok érdekelnek, amit sztem megkapok a GTK-s Msc-n, csak a matek ami nem az erösségem ...
fecooo! akik földrajzról jöttek át, nekik milyen különbözeti tárgyakat kell/kellet megcsinálniuk?

"...a madridi Marca egyik újságírója kérdésére a tréner ironikusan azt válaszolta: "Lehet, hogy tényleg parfümöt pisilek"." (Pep Guardiola)
- ab1daL
- Director del Fútbol
Srácok ki mit hallott erről a sportkommunikátor szakról? Ilyenekre gondolok, hogy milyen a képzés, lehet-e utána valami értelmes munkát találni, stb. Azért kérdezem mert nem is tudtam, hogy van ilyen, aztán felkeltette az érdeklődésem. Hátha hallott erről a dologról valaki valamit.
Köszi szépen előre is!

„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”
ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
nem egészen földrajz, de a regionális és környezeti gazdaságtan Msc-t elég sok földrajz Bsc-s választotta, így vannak geográfus (asszem ez a neve az alapszaknak) évfolyamtársaimSzed írta: Nocsak! Egy szintén "földtúró" kolléga? Pedig a föcis ritka mint a Dekkán pajzson a sztratovulkán. (legalábbis a fórumon nem láttam még földrajz szakos hallgatót)Egy kalappal, remélem sikerült!

föcis tárgyaim voltak ebben a félévben: Tér és társadalom, Politikai földrajz és világgazdaság, vmint a Regionális és városgazdaságtan keretében is tanultam, melynek része a Krugman-féle "Új gazdasági földrajz", szóval részben érintett vagyok a témában

- Szed
- Barça B
Nocsak! Egy szintén "földtúró" kolléga? Pedig a föcis ritka mint a Dekkán pajzson a sztratovulkán. (legalábbis a fórumon nem láttam még földrajz szakos hallgatót)messideco írta:Grat neked
Nekem is megvolt az első vizsga: általános földrajz. Remélem meg lesz az átmenő...

All My Best Friends Are MetalHeads
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
köszi Kalap,jól kiegészítetted a mondandóm lényegét,illetve alátámasztottad még jobban.Kalap1988 írta:...
A bolognairól is egyezik a véleményünk,pl töri szakon is megfigyelhető,hogy bele van sűrítve minden,így nem is lehet normálisan megtanulni a dolgokat, a tanárok se véletlen panaszkodnak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."