Bajnoki Mérkőzések 10-11

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Mit vársz az új idénytől?

Könnyed címvédés
67
13%
Kiélezett versenyfutás, tavalyi eredménnyel
362
72%
Real Madrid bajnoki címet
40
8%
Európa Liga szereplés
4
1%
Biztos bennmaradás
29
6%

Szavazatok száma: 502
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2011.03.03. 10:41:18

Brian 20 írta:Milito jobban járt volna, ha eligazol. Szegény nem sok játéklehetőséget kap.

Nem a legjobb formában van a csapat és elég sűrű a program. Nem lesz könnyű így három gólt szerezni az Arsenal ellen...
Kicsit nagyok az elvárásaid a csapattal szemben szerintem! A legfontosabb, hogy tovább jussunk, nem kell kitömni őket(persze jólenne).
Kép
Hayabusa
Barça B

2011.03.03. 10:38:48

A tegnapi meccs után nekem nagyon az a benyomásom, hogy ez a csapat bizony elfáradt.
Mentálisan és fizikálisan egyaránt.
Azokat a helyzeteket amiket kihagytak (főleg Messi helyzeteire gondolok) 3-4 fordulóval ezelőtt simán berúgták volna.
Ettől függetlenül örülök a győzelemnek és természetesen tisztába vagyok vele, hogy képtelenség egy egész szezont 100%-on teljesíteni, csak aggódom.
Sajnos az a helyzet, hogy a tegnapi teljesítmény nagyon kevés lesz az Arsenal ellen.
Nyilván a hétvégén jónéhány kulcsjátékos pihenni fog, de a BL-re nagyon fel kell szívni magukat.
Ezektől függetlenül töretlen a bizalmam a csapatban és biztos vagyok a továbbjutásban.
OvaMind
Jugador d'estrella

2011.03.03. 10:37:28

A Mestallában egy dolog a lényeg: a 3 pont. Teljesen mindegy, hogy milyen játékkal. És nem mellesleg szerintem megvan a bajnokság!

Szurkolóként legalábbis azt gondolom, hogy ha a játékosok komolyan veszik a további meccseiket, akkor ez már megvan!

A Realnak minden meccset hoznia kell, nekünk meg Sevillában, az El Madrigalban és a bernabeuban is ki kell kapnunk, hogy kiessünk. Azt pedig kijelethetjük, hogy a jelenlegi spanyol bajnokságban a bravúrképes csapatokon (Hercules, Mallorca, Osasuna (i)) már túl vagyunk.
Deus
Boixos Nois

2011.03.03. 10:36:01

simonyitibi írta:"Nem lesz könnyű így három gólt szerezni az Arsenal ellen..."Brian 20,miért kellene 3 gólt szerezni az ágyúsok ellen,nem értem? ,egy síma 1-0 -val már mi megyünk tovább!
Mert gondolom ők is be fognak találni.
KépKép
zsoltfree
Capitá del Barça

2011.03.03. 10:34:31

Gauchomester írta:Véleményem szerint az ilyen meccsek, mint a tegnapi mutatják meg, hogy mi a különbség a Guardiola-féle, valamint a Riijkard irányította csapat között. Ha elkapta a fonalat a 4-5 évvel zelőtti csapat, akkor ők is tudtak gyönyörűen játszani, leesett az ember álla, de az ilyen meccseket nem tudták hozni. Most van valami plusz (és tuti, hogy a fejekben) amitől egy ilyen, abszolút kiegyenlített meccs is Barca-győzelmet hoz. Annak meg külön örültem, hogy Guardiola kitette Adrianot bal futóba, egy gólpasszal ezt meg is hálálta. Eddig szvsz két látványos, jó meccse volt. Pana ellen BL, meg tegnap. Mindkétszer bal szélső játszott.
Detto, pont így gondolom én is. A legnagyobb különbség persze a meccsek 70 százalékát "unalmas" dominanciával megnyerik, de amikor van ilyen meleg pite, amikor nagyon nehezen jön a gól de akkor is valahogy hajtanak és a végsőkig elmennek. Tegnap is mekkora ugatások voltak csapaton belül Messi-Villa-Alves között. Nagyon tetszik a csapaton hogy gyakorlatilag tényleg beleférne egy baki idegenben a 3. helyezett ellen, vagy egy döntetlen, de NEM adják fel. Egymást is pörgetik fel még ennyi kupában gazdag év után is.

Egyébként megfigyelhető kisebb meccseken is hogy meg van már már mehetnének haza, de akkor is még látok bennük hajtást és akarást. Jó a legtöbb esetben érezhető egy kis sebességcsökkenés ha az első félidő után már több góllal vezetnek, de a lényeg az hogy a srácok fejben nagyon ott vannak. És ha most van egy kisiklás, akkor nem jön belőle egy több meccses hullámvölgy, hanem elég gyorsan feldolgozzák.
simonyitibi
Barça B

2011.03.03. 10:33:24

"Nem lesz könnyű így három gólt szerezni az Arsenal ellen..."Brian 20,miért kellene 3 gólt szerezni az ágyúsok ellen,nem értem? ,egy síma 1-0 -val már mi megyünk tovább!
Gauchomester
Entrenador del Barça

2011.03.03. 10:18:17

Brian 20 írta:Milito jobban járt volna, ha eligazol. Szegény nem sok játéklehetőséget kap.

Nem a legjobb formában van a csapat és elég sűrű a program. Nem lesz könnyű így három gólt szerezni az Arsenal ellen...
Akár egy is elég lehet 8)
Brian 20

2011.03.03. 10:12:12

Milito jobban járt volna, ha eligazol. Szegény nem sok játéklehetőséget kap.

Gauchomester
Entrenador del Barça

2011.03.03. 10:10:10

Véleményem szerint az ilyen meccsek, mint a tegnapi mutatják meg, hogy mi a különbség a Guardiola-féle, valamint a Riijkard irányította csapat között. Ha elkapta a fonalat a 4-5 évvel zelőtti csapat, akkor ők is tudtak gyönyörűen játszani, leesett az ember álla, de az ilyen meccseket nem tudták hozni. Most van valami plusz (és tuti, hogy a fejekben) amitől egy ilyen, abszolút kiegyenlített meccs is Barca-győzelmet hoz. Annak meg külön örültem, hogy Guardiola kitette Adrianot bal futóba, egy gólpasszal ezt meg is hálálta. Eddig szvsz két látványos, jó meccse volt. Pana ellen BL, meg tegnap. Mindkétszer bal szélső játszott.
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2011.03.03. 10:03:19

Egy Kis érdekesség. A 2010/2011 szezon 77.-ik golját a 77percben lőtte Messi:D
Kép
Léfe
Entrenador del Barça

2011.03.03. 09:43:50

Nem vagyok elégedetlen, tartottam a meccstől. De ha az első félidei nagy helyzetek felét bevágjuk, elrendeztük volna a 3 pontot. Ini-Masc-Villa gyengébb volt - van ilyen. Villa külön téma, az, hogy ez az első éve, nem lényeges, a válogatottban már szinte mindenkivel játszott és sokszor. Lehet mondani, hogy elég golt rugott, de ha azt nézzük ehhez mennyi helyzet kellet akkor nem tul rozsás a kép. Egyébbként rendesen odatették magukat a fiuk, tehát küzdeni is tudnak.
Fecó
barka
Jugador del Barça

2011.03.03. 09:22:50

Hasonlóan Culinho-hoz én sem vagyok annyira kritikus a csapattal. Tény, hogy nem ment olyan szépen mint szoktuk, de ez még is csak a Valencia aki ott van a BL-ben és idén még nem kapott ki otthon!!
Ezek azért igen fontos dolgok és ha a Valencia így játszik majd a Madrid ellen is, ők sem tudnak majd jobb eredményt elérni.

A Mestallaban mindig megizzadtunk. Hosszú évek óta most sikerült nyernünk eddig rendre csak döntetleneket értünk el. Lehetett a csapat bármilyen formában, gálázhatott előtte vagy sem. Nem hiszem, hogy bármely más csapat jobb eredményt tudott volna elérni egy ilyen harcias Valencia ellen.

Én inkább gratulálok a csapatnak, hogy sikerült behúzni a győzelmet, de ha csak döntetlen lett volna akkor is ugyan ezt tenném!

Hajrá Barca! Szép volt fiúk!
culinho
Capitá del Barça

2011.03.03. 09:02:52

Nem értem a kritikus hangokat. Fantasztikusan játszott tegnap a Valencia. Hatalmas mezőnymunkát végeztek, ennyi futást nagyon régen láttam. Ezt a csapatot nagy fegyvertény idegenben megverni. Számomra egyértelmű, hogy sokkal jobban nyomták, mint az Arsenal.

Nálunk kimaradt néhány helyzet, ott nem volt szerencsénk, a gólnál viszont igen. Nekem tetszett Mascherano keménysége, Adriano gyorsasága és a középpályás ászaink se játszottak rosszul, csak néha az ellenfél is átjutott rajtuk. Ilyen a foci. Nem várhatunk minden meccsen gálát, emberek ők is.

A tegnapi győzelemmel hatalmas lépést tettünk a bajnoki címvédés felé. A Madrid meg fog szenvedni a Valencia ellen és egyre fogy azon csapatok sora, akik reális győzelmi esélyekkel lépnek fel ellenünk: Madrid, Villareal.
simonyitibi
Barça B

2011.03.03. 08:19:17

Nagyon.........nem jó meccs volt,mármint a játék képe alapján igen nehez tudtunk nyerni,vért kellet izzadni a 3 pontért,de megvan,és ez nagy fegyvertény a denevérek otthonában!Abszolút nem játszottunk jól,mert a Valencia nagyon ügyesen megakadályozta ezt nekünk agresszív letámadásával,ami majdnem célra is vezetett nekik,de hál 'Istennek jött Adriano,és Messi,és a gól,és már is 0-1 nekünk! Örülök a sikernek,mert küzdöttünk,harcoltunk,habár nem igazán voltak jó teljesítmények. Az ágyúsok ellen pontosabb játék kell,több labdajáratás,pontos passzok,higgadt befejezések,ezen a meccsen ezek hiányoztak! Visca el BARCA!
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.03.03. 07:59:41

Ez az a meccs ahol nem lehet kérdőre vonni a csapatot a játék miatt, mert láthattuk hogy a Valencia mennyire "kellemetlen" csapat. Talán a legértékesebb 3 pontot szereztük tegnap, óriási lépést tettünk a bajnoki cím felé. De a Sevilla meccs is csak 1 fokkal lesz könyebb sztem.

Viszont úgy összességében pár meccse nem tetszik amit látok! :roll: Valami nem az igazi. Nyilvánvaló hogy formahanyatláson megy át az egész csapat, de emellett valami "pluszt" érzek. Nincs meg a kellő lelkesedés, a kellő összhang. Mostmár nem lehet halogatni a jó formát, mert jövő héten itt az Arsenal, és a fontosabbnál fontosabb meccsek!

A Zaragoza ellen kisebb pihentetésre lenne szükség, mert sokan elfáradtak mentálisan és fizikálisan is!

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
galamb
Jugador del Barça

2011.03.03. 07:27:34

Többen írják, hogy ezt a meccset minél előbb el kell felejteni és vissza kell térni az 5-0-ás győzelmekhez. Hát persze, én is azt szeretném, de ne legyenek ilyen nagy elvárásaink. Nem gépek a fiúk, nekik is szabad elfáradni, szabad hibázni és szabad ilyen módon is győzni. Egyáltalán nem kell elfelejteni ezt a mérkőzést, nagyon sokat lehet tanulni belőle, lehet majd erőt meríteni a továbbiakra. Meccs alatt van úgy, hogy bosszankodunk egy-egy elrontott helyzet- vagy eladott labda miatt, de lehiggadva meg kell állapítanunk, hogy fantasztikus, amit ez a Barca művel. Csak így tovább!
davidvilla007
Barça B

2011.03.03. 01:16:20

Hogy őszinte legyek izzadtam elég rendesen a meccs alatt főleg a második fidő elején!A sok passzos dinamikus játékot hiányoltam,és sok volt az eladott labda,persze ezt a Valenciát sokkal nagyobb ellenfélnek tartom(tartottam)mint a Madridot,nem tudom ti h vagytok velee!Alényeg a 3 pont,és h 10 pont előnyünk van holnapig!Az tény h az Arsenal ellen fejldnünk kell játékban,de meglesz!Személy szerint a Madridot nem tartom még ilyen játékkal sem ellenfélnek!!
Galen
Jugador del Barça

2011.03.03. 00:28:05

Nem elég a három pont, és ilyen játék! Jövőhéten egy 2-1 es vezetésről forduló ARSENAL jön hozzánk. Ha így játszunk, ahogy az elmúlt pár meccsen, szétrúgják a hátsó felünket..

Adriano: szerintem abszolút nem játszott jól, ahhoz képest, hogy Barca játékos... ( lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de szerintem nem ide való)

Villa: rengeteget van lesen, de amíg rúgja a gólokat én bízom benne.

Sokat szidtátok Pique mestert, néha joggal, de ma szerintem nagyon jól játszott.

Xavi és Ini tényleg oylanok mint az ikrek... Ma mind a kettő szabadnapos volt :D

Messi rúgott egy gólt, de nem tetszett amit ma a pályán láttam tőle és NEM a játékról beszélek.. Odaszólások, stb.

Az, hogy önző én nem mondanám, mivel látom mennyi a gólpassza, ma rosszul döntött, átemelés helyett Villának adni kellett volna. TÉNY. De ő is egy ember. Viszont ma nem tetszett a viselkedése. ( neki is lehet rossz napja)

Összességében, köszönjük a 3 pontot, valljuk be egy X igazságosabb lett volna..

Igen, felejtsük el és találjuk meg az 5-0 ás Barcát, mert ideje felébredni...

BL, reál ellen még 2 meccs, plusz a bajnokság. Tessék szépen megnyerni mindet és akkor elfelejtem az Arsenal meccs óta tartó formát :D:D:D
gergo9
Director del Fútbol

2011.03.03. 00:25:15

Nagyon nagy húzás volt ez a mestertől ez a kezdő és taktik nagy pofára esés lett volna ha nem lépi meg a kulcslépéseket.
Piqué végre visszatért arra a szintre ahonnan Abidalt kirobbantani nem lehet egész évben.
Adriano is tetszett nekem , (besz*rás milyen gyors) nagyon feküdt neki ez a szerepkör amit Pep kitalált neki.
És ugye kevés játékperccel is lehet maradandót alkotni mint ahogy megy Affelaynak is.
Egyre cinkesebb kifogás ez már akár Militonak akár Bojannak.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.03.03. 00:17:43

Ez az a meccs, amely végeredményének, vagyis a 3 pontnak lehet örülni, de ezt minél előbb el kell felejteni.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Andris
Adminisztrátor

2011.03.03. 00:16:57

Ilúvatar írta:MoM: Adriano.

ez tök egyértelmű. Jól mozgott a pályán, jól támadott, ezen kívül egy gólpassza is van.

Óriás kő esett le a szívemről mikor bíró lefújta a meccset 1-0nél. Phewww...

Messi gólja meg nem enyhén volt szerencsés... De kit érdekel...
Szerintem azért volt aki jobban teljesítette a feladatát, attól függetlenül h magához képest kifejezetten jó volt.

Messi gólja pedig nekem egyáltalán nem tűnik szerencsésnek. Tiszta gólpassz tiszta helyzetet teremtett, közelről erősen tette kapura a labdát Messi, mégcsak nem is belelőve a kapus közepébe, inkább az volt a szerencsés h beletudott kapni és csak így csorgott be.

Iniesta elég gyenge napot fogott ki, Xavinak most ugye megbocsátunk, Mascheranoról szoktam még beszélni, ő csak a szokásos színtelenség, Villának is megbocsátunk most. Pedro túl sokat nem tett hozzá, bár az utsó 15 percben piszkosul hajtott védekezésben, ez igen sokat ért.

Messi önző, de látva h mit bénáznak a többiek mostanság, sokszor azt kívánom h menjen is csak egyedül és oldja meg ahogy tudja.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2011.03.03. 00:14:53

A meccset behúztuk, és ez a lényeg! Szép játék nem volt, de a Valencia nagyon jó volt. A második félidőben nagyon durván letámadtak minket, és kicsit féltem, hogy kikapunk.
A csapat nem játszott jól, igazából senki nem tündökölt. Adriano jó volt, lehet érdemes lenne az Arsenal ellen is játszatni Maxwell helyett. Messi önző volt, de ez nála nem újdonság mostanság. De! Ha belövi mindenki ajnározza, és isteníti, ha kihagyja, akkor most már az öntelt, önző...jelzőket húzzák rá egyesek! De őszintén...hogy lőhetne ennyi gólt egy ember egy szezonban? Ehhez kell az önzőség!És helyzetkihasználásban még mindig a legjobb a csapatban! Mezőnyben szerintem ma nagyot küzdött, és bár sokat reklamált, szerintem összességében nem volt rossz. Ini és Xavi fáradtak, szóval nekik az Arsenal ellen pihenniük kell! Pepet nem is értem miért nem rotál jobban!? Oké nem egy Valencia ellen, de kissebb meccseket szerintem hozná egy tartalékosabb csapat, hiszen - remélhetőleg - ég bennük a bizonyítási vágy. Így a hétvégén a következő kezdőt küldeném pályára: Pinto - Adriano, Piqué, Milito, Maxwell - Masc, Keita, Affellay - Villa, Bojan, Pedro
Tomsa
Entrenador del Barça

2011.03.03. 00:12:10

Na Pep lumbágója miatt sajtótájékoztatót sem ad, Tito tartja éppen.
d
Entrenador del Barça

2011.03.03. 00:11:20

Megmondom őszintén félálomban néztem végig a meccset, kemény, küzdős focit láthattunk, de őszintén szólva én ezzel a 3 ponttal köszönöm szépen, tökéletesen elégedett vagyok, behúztuk és ez a lényeg, nem lehet mindig parádézni.
Pavel
Entrenador del Barça

2011.03.03. 00:10:07

Nem vársz te egy kicsit sokat egy frissen felépült játékostól? Xavi csak tegnap kapta meg az orvosi engedélyt, ehhez képest végigtolta a meccset. Ahhoz képest, hogy állandóan 2-3 ember lógott a nyakán egyáltalán nem volt rossz. Nem most kell pengésnek lenni, hanem a szezon finisében. Kellenek az ilyen rakkolós meccsek is néha.[/quote]

Nem várok, de akkor is kumma gyenge volt. Ini még őt is túltette. Ennyi eladott labdát nem láttam tőlűk ebben az évben.
Lezárt