Sandro Rosell

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
messideco
Presidente del Barça

2010.11.17. 17:31:00

Szerintem semmit sem javított magán Rossel. Miért kellett egyáltalán elvennie a címet Cruyfftól? Most a védelmére kel, kétszínű alak...
Kép
"And my heart will leave you never."
ziipp
Capitá del Barça

2010.11.17. 17:28:10

Szerintem némileg javított vezetőség Cruyff tiszteletbeli elnökségi leváltása után, mivel mostani nyilatkozatban kiálltak mellette. Remélem Raiolát meg tudják majd fogni valahogy. :)
Andris
Adminisztrátor

2010.10.25. 21:39:34

Na, most akkor a legújabb, hogy a klub hivatalos közleményben fenyegetőzik?
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2010.10.23. 21:35:19

Fecooo írta:
rizla írta:tudom, hogy linkelgetni ütnivaló dolog errefelé, de ezt talán érdemes elolvasnotok, hogy egy kicsit jobban képbe kerüljetek. pláne, hogy egy ex-eurobarcás követte el:
http://barca.blog.nepsport.hu/archives/ ... _kerdesek/
úgy vélem, vmi hasonlót írtam még tegnap délelőtt, bár kicsit komolyabb formában :D

köszönöm Rhynn, h megerősítettél, ha olvasod ezt!
Nincsmit, lesz meg roselles cikk a kovetkezo hetekben, nem is egy :)
Azok mar kicsit komolyabbak.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.10.20. 01:14:23

rizla írta:tudom, hogy linkelgetni ütnivaló dolog errefelé, de ezt talán érdemes elolvasnotok, hogy egy kicsit jobban képbe kerüljetek. pláne, hogy egy ex-eurobarcás követte el:
úgy vélem, vmi hasonlót írtam még tegnap délelőtt, bár kicsit komolyabb formában :D

köszönöm Rhynn, h megerősítettél, ha olvasod ezt!
gergo9
Director del Fútbol

2010.10.20. 00:58:36

MichaaBee írta:Betelt a pohár nálam... Sosem voltam Rosellnek szimpatizánsa, de most végleg meguntam a Laporta ellen vezetett hadjáratát. Nem értem, hogy miért kell bírósággal jönni egy ilyen ügy után. Laporta ennél százszor trágyább helyzetben vette át a klubot és nem mutogatott senkire, hanem elkezdett dolgozni és meg is lett az eredménye. Rosell inkább kussoljon és próbáljon meg letenni annyit az asztalra, mint az előző elnökség!
Ha van Laportának vaj a füle mögött akkor igenis számoljon el , nehogy már azesetben Rossel legyen a hibás mert felelősségre vonja. Nehogy azért tussoljuk már el mert nyert X kupát mindenidők egyik legjobb csapatával amiben persze az ő keze is benne van(mielőtt megtalálna ezzel vki)
Ha nincs akkor meg Rosell koppan olyat amit abban az esetben meg is érdemel. A socio-k megszavazták a dolgot mostmár én is kíváncsi vagyok.
Ilyen kaliberü dolgot azért nehéz a nyilvánosság kerülésével tető alá hozni.
Csoppy
Barça B

2010.10.19. 19:00:10

Bob_Marley írta:Nunez óta mindenki felelős!Az öreg soha nem tette volna ilyen helyzetbe a klubbot!
Valóban. Ő csak egyik napról a másikra újságcikken keresztül rúgta ki Cruyffot :)

Mindamellett mindkét félnek igaza van/lehet, a számok nyilvánvalóan a kettő között helyezkednek el, a könyvelés egész egyszerűen NEM EGYSÉGES DOLOG. Amennyire hihetetlenül hangzik, annyira "egyszerű" tízmilliókat átcsoportosítania egy profibb könyvelőcégnek. Tanultam közgázt és tisztában vagyok a könyvelés adta lehetőségekkel :)

Ami viszont elfogadhatatlan, az a nyilvános sárdobálás, amiből most Laportának is kijutott. Rossell eddig a Barcelona legkevéssé szimpatikusabb elnöke szurkolói odatartozásom óta. Még ha 100%ban is igaza van, ez finoman fogalmazva sem a legdiplomatikusabb módja annak, hogy ezt a problémát (?) kezeljék. Lehetséges hogy jó kapcsolatai vannak, ambíciózus és a klub előrelépését akarja, de az elhamarkodottsága és az eddigi cselekedetei alapján nálam nemvaló elnöki székbe. Diplomáciailag teljesen megbukott nálam, egy Tarragonát sem bíznék rá, nemhogy a Barcelonát.
Oleguer az Afc Ajax játékosa= Van isten!!!

BASS IN YOUR FACE!!!!!!
senzu
Entrenador del Barça

2010.10.19. 18:22:00

És mi van akkor, ha Laportának ítél a bíróság? Akkor visszapereli rágalmazásért Rosellt és lesittelteti?
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.10.19. 18:07:32

MichaaBee írta:Betelt a pohár nálam... Sosem voltam Rosellnek szimpatizánsa, de most végleg meguntam a Laporta ellen vezetett hadjáratát. Nem értem, hogy miért kell bírósággal jönni egy ilyen ügy után. Laporta ennél százszor trágyább helyzetben vette át a klubot és nem mutogatott senkire, hanem elkezdett dolgozni és meg is lett az eredménye. Rosell inkább kussoljon és próbáljon meg letenni annyit az asztalra, mint az előző elnökség!
Ha Laportáéknak van igaza és nem csaltak, akkor igazad van. Mitől vagy ilyen biztos benne? Nem tudunk semmit. Várjuk ki a per, vagy a vizsgálat végeredményét és aztán lehet Rosell felett pálcát törni. Ha elítélik Laportát, vagy valakit a csapatából, akkor bűnt derített fel, nem pedig rosszat tett. Én higgadtabb és türelmesebb lennék, de te tudod.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.10.19. 18:02:34

Nunez óta mindenki felelős!Az öreg soha nem tette volna ilyen helyzetbe a klubbot!A belinkelt cikk, meg nagyon érdekes!Minden topcsapatra igaz, hogy lassan kimerítődnek a a források, ez persze ránk nézve nem vigasztaló.....sajnos!
Szerk:
És szvsz, mielőtt valaki nekem ugrana, Laporta ugyanazt a mérhetetlen költekezést folytatta mint Gaspart, csak jöttek az eredmények.....Ugyanúgy 20-60 millióig mentek az utalgatások a többi klubbnak......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2010.10.19. 18:08:35-kor.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.10.19. 17:53:45

rizla írta:
mutogattak gaspartra azért rendesen. más kérdés, hogy ott kicsit több mindenre lehetett mutogatni.
Egy dolog mutogatni, meg egy másik dolog bíróság elé vinni az ügyet. Főleg, hogy alig van mire mutogatni...
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
rizla
Barça B
Kapcsolat:

2010.10.19. 17:27:27

mutogattak gaspartra azért rendesen. más kérdés, hogy ott kicsit több mindenre lehetett mutogatni.
rizla
Barça B
Kapcsolat:

2010.10.19. 17:26:38

tudom, hogy linkelgetni ütnivaló dolog errefelé, de ezt talán érdemes elolvasnotok, hogy egy kicsit jobban képbe kerüljetek. pláne, hogy egy ex-eurobarcás követte el:
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.10.19. 17:08:44

Betelt a pohár nálam... Sosem voltam Rosellnek szimpatizánsa, de most végleg meguntam a Laporta ellen vezetett hadjáratát. Nem értem, hogy miért kell bírósággal jönni egy ilyen ügy után. Laporta ennél százszor trágyább helyzetben vette át a klubot és nem mutogatott senkire, hanem elkezdett dolgozni és meg is lett az eredménye. Rosell inkább kussoljon és próbáljon meg letenni annyit az asztalra, mint az előző elnökség!
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Andris
Adminisztrátor

2010.10.19. 16:57:17

barca2010 írta:Ne haragudjon meg senki, de nekünk nem mindegy, hogy milyen az anyagi helyzet?
Ne haragudj, de rég nem erről van szó!
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
hady
Director del Fútbol

2010.10.19. 16:37:14

Nos, Rossel hozza Rooneyt a barcába......( már nyáron megbeszélték?)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.10.19. 14:07:23

barca2010 írta:Ne haragudjon meg senki, de nekünk nem mindegy, hogy milyen az anyagi helyzet? Elmondták, hogy van némi hiány, de nem nagy gond, mert a csapat értéke bőven fedez mindent! Ez az Ő személyes párharcuk! Engem az érdekel, hogy jó futballt lássak a csapattól! Egyébként meg Laporta alatt sikeres volt a csapat? Sikeres, nahát akkor meg!? Jobb lett volna, ha becsület érdemrendet kap, a csapat meg egy jó közepes!? Rosell valószínű, hogy rendbe rakja a pénzhiányt, de lehet, hogy nem is nyerünk semmit! Mindenki döntse el, hogy kinek mi a jó!
Fontosabb szerintem, hogy 20 vagy akár 50 év múlva is élcsapat legyen a Barcelona, persze elképzelhetetlen, hogy ne így legyen, de főleg a mai sportban a legfontosabb a stabil anyagi háttér.....
barca2010
Jugador d'estrella

2010.10.19. 11:36:05

Ne haragudjon meg senki, de nekünk nem mindegy, hogy milyen az anyagi helyzet? Elmondták, hogy van némi hiány, de nem nagy gond, mert a csapat értéke bőven fedez mindent! Ez az Ő személyes párharcuk! Engem az érdekel, hogy jó futballt lássak a csapattól! Egyébként meg Laporta alatt sikeres volt a csapat? Sikeres, nahát akkor meg!? Jobb lett volna, ha becsület érdemrendet kap, a csapat meg egy jó közepes!? Rosell valószínű, hogy rendbe rakja a pénzhiányt, de lehet, hogy nem is nyerünk semmit! Mindenki döntse el, hogy kinek mi a jó!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
gergo9
Director del Fútbol

2010.10.19. 11:01:46

Fecooo írta: igazolásokat tekintve miért Laporta a hibás? azért, mert készséges elnökhöz méltóan Pep minden kérését teljesítette zokszó nélkül?
Hát nehogy ne lehessen már felelőségre vonni azért mert egy olyan pénzügyi keretet biztosított Pepnek ami nem volt, azt hogy ilyen pénzügyi helyzetben ennyi kesst adott igazolásokra méghozzá igazából Keirisson,Cacares,Csiga közel sem volt létfontosságu igazolás.
Az hogy kiket igazoltunk az Pep hibája is, de azt hogy ilyen áron abban nagyon-nagyon saras a volt presidenténk is.
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.10.19. 10:13:09

Fecooo írta:
Lionel85 írta:Komoly pénzügyi elemzők vannak a csapat életében, üzleti emberek, nem hiszem, hogy ilyen bagatell hibát elvétenének, hogy elnézik vagy másként értelmezik a kiadásokat. :)
Tibi, itt nem hibáról van szó, hanem a könyvelősdinek van egy trükközős oldala is ;)

csakh érthető legyen mire célzok: az tiszta sor, h az éves mérleg a kiadások és a bevételek egyenlege. de mi dönti el, h az adott kiadási vagy bevételi tétel valóban az adott időszakot érinti-e? igen, itt a szubjektivitás...

Laporta esetében valószínűleg voltak olyan kiadások, amiket másik időszakhoz rendeltek, és voltak (nagy eséllyel) olyan bevételek, amiket a tárgyidőszakhoz számítottak, mert megtehetik! a bevétel nem egyenlő a pénzbevétellel, ez az alapja az egésznek! a bevétel jelenti azt az összeget, amiből VALAMIKOR lesz PÉNZBEVÉTEL is, tehát a pénzbevétel a a bevételek "realizálódása"... (a kiadási oldalt ugyanígy lehet értelmezni...)
Ilyen módon lehet machinálni az eredménnyel ;)

Rosell ezzel szemben olyan eredményt "hozatott ki" (nagy eséllyel...), amiben néhány bevételt nem számolt el, viszont néhány olyan kiadást is belevehetett, ami igazság szerint nem érinti a tárgyidőszakot. ezeket a lépéseket meg lehet lépni, könnyedén lehet veszteséges cég esetén évről évre nyereséget kimutatni, és nyereséges cég esetén meg veszteséget, ha az érdekek úgy kívánják(mert van ám előnye is annak, ha nincs kimutatva profit...)

A lényeg az egészben, nem tartom kizártnak mindkét fél bűnösségét, de annyi biztos, h mindkét eredmény, amit kihoztak, lehet igaz, pont az előbb említett okok miatt! tehát nem biztos, h Laportáék sikkasztottak, az se hogy akármelyik "brancs" hazudna...
nem emlékszem a Gaspart érára, de annyit tudok, h nagyon gáz elnök volt, Laporta ráhúzhatta volna a vizeslepedőt, ehelyett arra koncentrált, h talpra állítsa a klubot... Rosellnek is inkább a jelennel és a jövővel kéne törődnie a múlt helyett...

nagyon sokat írtam, de remélem azért vmennyire érthető ;)
Hát igen. Viszont az utolsó mondatoddal nem értek egyet. Ha meggyőződése és biztos benne, hogy pénzügyi veszteségek történtek Laporta alatt, úgy ki kell vizsgálni. Ha vannak felelősök, akkor őket felelősségre kell vonni. Nehogy már következmények nélkül lehessen trükközni, ez nem Magyarország :) Mellette bőven lehet párhuzamosan a jövővel is törődni. Mindenesetre valóban nem látunk bele és nem tudunk semmit, ezért sem érdemes törődni vele.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.10.19. 10:04:36

Akármi is lesz a vége, szerintem csak rosszul jöhetünk ki belőle. A csapatnak biztos, hogy nem használ ez az egész hercehurca. (még ha közvetlenül őket nem is érinti a dolog... )
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.10.19. 10:00:40

Fecooo írta:nagyon sokat írtam, de remélem azért vmennyire érthető ;)
Úgy nagy körvonalakban igen. :D

Viszont azt nem értem, hogy bevételek és kiadások mellett nincs dátum feltűntetve? Bár megette a fene, ha ezeket tényleg átcsoportosították, így Rosellnek, pontosabbnak a Deloitte nevű cégnek nem volt könnyű dolga az átvilágítás során. Persze, hogy akkor veszteséget mutatnak ki, holott könnyen lehet, hogy tényleg nyereséges volt Laporta.

Elég kacifántos ügy, mindenesetre kíváncsian várom a fejleményeket és Rosell, valamint Laporta nyilatkozatát, bizonyítékait.
Kép
Kép
Kép
Guardiola
Capitá del Barça

2010.10.19. 09:57:15

Lionel85 írta:Komoly pénzügyi elemzők vannak a csapat életében, üzleti emberek, nem hiszem, hogy ilyen bagatell hibát elvétenének, hogy elnézik vagy másként értelmezik a kiadásokat. :)

...
Félreértettél, nem hibát vétettek, hanem szándékosan könyveltek úgy (véleményem szerint), hogy pozitív legyen a mérleg. Ennek számos előnye van amiből egyet említettem az előző posztonban.

A többi dologban nagyjából egyetértünk :)
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.10.19. 09:52:50

Tibi, itt nem hibáról van szó, hanem a könyvelősdinek van egy trükközős oldala is ;)

csakh érthető legyen mire célzok: az tiszta sor, h az éves mérleg a kiadások és a bevételek egyenlege. de mi dönti el, h az adott kiadási vagy bevételi tétel valóban az adott időszakot érinti-e? igen, itt a szubjektivitás...

Laporta esetében valószínűleg voltak olyan kiadások, amiket másik időszakhoz rendeltek, és voltak (nagy eséllyel) olyan bevételek, amiket a tárgyidőszakhoz számítottak, mert megtehetik! a bevétel nem egyenlő a pénzbevétellel, ez az alapja az egésznek! a bevétel jelenti azt az összeget, amiből VALAMIKOR lesz PÉNZBEVÉTEL is, tehát a pénzbevétel a a bevételek "realizálódása"... (a kiadási oldalt ugyanígy lehet értelmezni...)
Ilyen módon lehet machinálni az eredménnyel ;)

Rosell ezzel szemben olyan eredményt "hozatott ki" (nagy eséllyel...), amiben néhány bevételt nem számolt el, viszont néhány olyan kiadást is belevehetett, ami igazság szerint nem érinti a tárgyidőszakot. ezeket a lépéseket meg lehet lépni, könnyedén lehet veszteséges cég esetén évről évre nyereséget kimutatni, és nyereséges cég esetén meg veszteséget, ha az érdekek úgy kívánják(mert van ám előnye is annak, ha nincs kimutatva profit...)

A lényeg az egészben, nem tartom kizártnak mindkét fél bűnösségét, de annyi biztos, h mindkét eredmény, amit kihoztak, lehet igaz, pont az előbb említett okok miatt! tehát nem biztos, h Laportáék sikkasztottak, az se hogy akármelyik "brancs" hazudna...
nem emlékszem a Gaspart érára, de annyit tudok, h nagyon gáz elnök volt, Laporta ráhúzhatta volna a vizeslepedőt, ehelyett arra koncentrált, h talpra állítsa a klubot... Rosellnek is inkább a jelennel és a jövővel kéne törődnie a múlt helyett...

nagyon sokat írtam, de remélem azért vmennyire érthető ;)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.10.19. 10:03:15-kor.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.10.19. 09:34:49

Komoly pénzügyi elemzők vannak a csapat életében, üzleti emberek, nem hiszem, hogy ilyen bagatell hibát elvétenének, hogy elnézik vagy másként értelmezik a kiadásokat. :)

Viszont a közönség bevonása és a szavaztatás tényleg nem volt szükséges, de mint tudjuk, a médiának se kell sok, hogy kiderítsen bármit, nem kell ahhoz nagyon kiszivárogtatni semmit sem. Megszerzik ők maguk is, onnantól kezdve pedig nem megy titokban az ügy.

A személyes szimpátiával egyetértek, ez döntő érv sokaknál. Én speciel bírtam Laportát, mert jó elnök volt. Azzal se volt semmi bajom, hogy Rosell lett az új elnök, mert ismertem valamennyire a munkásságát, hatalmas kapcsolatai vannak, amik úgy gondoltam, hogy hasznára lehetnek a csapatnak.
Kép
Kép
Kép
Lezárt