Samuel Eto'o #3

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.10.18. 12:04:15

Mikaossal ezúttal egyetértek. Bár többnyire igen ugye, csak a PL ne lenne :lol:

szerintem én is jól megfogalmaztam ezzel:
ozsimiki írta:Eto'o-nál sajnos a pályán mutatott alázat,és viselkedés köszönő viszonyban sem volt a pályán kívül mutatottal, csak x % fórumozó, szurkoló annyira elégedett volt az előbbivel,hogy az utóbbit figyelembe se veszi,és Szentként kezeli.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.10.18. 11:47:36

BlauGranaGroc írta:Eltelt a szezon, a kameruni bizonyított, eljött a szerződés hosszabítás ideje. Eto'o jogosan érezhette, hogy jár neki a fizetésemelés miután mindent megnyertek, ráadásul meghatározó játékosa volt mindig is a csapatnak.
Mindig a teljesítményre hangsúlyozol, de itt nem arról van szó. Teljesítménye alapján Eto'o-nak még most is a Barcában lenne a helye.
De egy közösségben nem ez a legfontosabb, ez csak egy fontos elem a sok közül. Eto'o képtelen volt betartani a korlátokat, ezt bizonyította Rijkaard-nál is, és megpróbálta Guardiola-nál is, csak ő ajtót mutatott neki - nagyon helyesen. (Bár azt azért hozzátenném, hogy Pep egyből ajtót mutatott neki, megelőzve minden lehetséges problémát, csak Eto'o nem vette a jelet...nem is értem, hogy miért, hiszen teljesen egyértelmű volt a dolog.)

Hiába beszélünk itt tudásról, gólokról, statisztikáról, ha egy embert úgy ítél meg a főnöke, hogy nem fér bele a csapatba a viselkedésével (ti., hogy egyenrangúvá kívánja magát tenni az edzővel).
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2010.10.18. 11:40:01

gergo9 írta:
Zsolti írta:a viselkedésével eddig tényleg nincs baj.leszámítva a pirosas manőverét a Bilbao(?) ellen....
Azért fura,hogy vele szemben mennyi türelem van...
Október van vazzeg , ehhez képest csak tényleg a gólok hiányoznak. Az látszik hogy illik a csapatba, érzi a társakat helyzetbe kerül, kiszolgál stb.
Attól függetlenül páran okosan megtalálták már őt is én január-februárig azért még várok.
jha..pont a lényeg hiányzik.... :lol: érdekes mód ibrára már ilyenkor nagyon károgtak..pedig ő még a gólokat is lőtte az elején....am semmi bajom villával..csak nem tetszik ez a kettős mérce...
...és vazzeg te ok?
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.10.18. 11:36:22

gergo9 írta: Röviden ismét:
Eléggé nyilvánvaló volt hogy Guardiola nem akarja megtartani Eto'o-t 2008 nyarán. Vevő ugye nem volt, Eto'o magas fizetése miatt. Eto'o uccsó nagy szerződése előtt ez nem éppen jó hír hogy a jelenlegi csapat eltakarítana vevő meg nincs. Futott egy jó promós évet amit SZTEM inkább meghatározott egy tuti szerződés iránti vágy mint a Barcelona iránti elkötelezettség
Na akkor, hogy Te is megértsd:
Samu nem akart elmenni, még akkor sem amikor Pep leült a kispadra és kijelentette nem kell neki a kameruni. Eto'o minden lehetséges transzfert meghíúsított azzal, hogy vagy kijelentette az adott klubba nem igazol vagy túl magas fizut kért. Még 1x: mindezt azért, mert NEM AKART ELMENNI.
Maradt és bizonyítani akart. Időközben, szeptemberben Messi fizuját felemelték a csillagos égig(11m?). Eltelt a szezon, a kameruni bizonyított, eljött a szerződés hosszabítás ideje. Eto'o jogosan érezhette, hogy jár neki a fizetésemelés miután mindent megnyertek, ráadásul meghatározó játékosa volt mindig is a csapatnak. A 2006-os bl győzelem után volt utoljára szerződés hosszabítás Eto'o-val(2010-ig), a szerződésben -eurobarca cikk szerint is- 5m szerepelt, mindez a 60% fix, 40% teljesítmény függő kitélellel megspékelve. The 50 Best Paid Footballers in the World 2008 Mindezek után kért volna 10m-t, a vezetőség 7,5-t ajánlott neki. A történet folytatását már világos: nem volt megegyezés, Pepnek továbbra sem kellett, stb.
Aki szerint nem érdemelt volna Samuel Eto'o 10m fizetést az elmehet oda ahova gondolom.

gergo9 írta:Megkapta ugyanazt a szerződéstervezetet mint amiben addig is benne volt ő többet szeretett volna, ugye a 120X-or emlegetett marketingértékhez képest irreálisan magasat , a vezetőség ezt visszadobta így ugye megint piacra került a jófiu.
lásd fentebb
bármibe lemerném fogadni, hogy többet lehet Eto'o-val keresni, mint Zlatannal
a puma semmivel se kisebb/kevesebb, mint a nike
Afrikában jóval nagyobb piaca van a kameruninak, mint a svédnek, ez tuti
Ibra egyébként Svédországon kívül hol lehet népszerűbb, mint Eto'o?
Szerbia, Olaszország valószínű, de más országra nem tennék

gergo9 írta:Tett bőven azért hogy eladják.
A visszafelé pofázásai meg hányinger kategória továbbra is mikor lelépett azt mondta hogy senki sem állt ki mellette a csapatból(nem is biztos hogy véletlen ez) most leadta ezt a Messi-s sztorit ami amugy hatalmas :lol: (mindenki mehet csak ő nem :mrgreen:) vagy vmi hasonló. Legalább guglizzon már rá miket nyilatkozott korábban mielőtt ilyeneket kitalál. Mindenesetre megy a kakikeverés a nála továbbra is a szeretett csapata irányába.
ez meg nálam nc kategória
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
gergo9
Director del Fútbol

2010.10.18. 11:35:56

Zsolti írta:a viselkedésével eddig tényleg nincs baj.leszámítva a pirosas manőverét a Bilbao(?) ellen....
Október van vazzeg , ehhez képest csak tényleg a gólok hiányoznak. Az látszik hogy illik a csapatba, érzi a társakat helyzetbe kerül, kiszolgál stb.
Attól függetlenül páran okosan megtalálták már őt is én január-februárig azért még várok.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gergo9 2010.10.18. 11:36:39-kor.
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2010.10.18. 11:26:30

a viselkedésével eddig tényleg nincs baj.leszámítva a pirosas manőverét a Bilbao(?) ellen....
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.10.18. 11:24:06

Zsolti írta:
Mikaos írta:Pep jó, hogy megmutatta: ki az úr a háznál.
Jelképekben szeretek gondolkozni, és az a mozdulatsor, ami történt (asszem Racing ellen), hogy Eto'o nekiugrott Guardiolának egy gól után, az mindent elárul számomra. Ezt nem engedheti meg egy játékos sem normális esetben, még Messi sem.
Ha ez a jelenet többször is lejátszódott (hogy Eto'o egyenrangú félként kezelte magát), akkor az elég nagy baj egy közösségben. És pont ez volt anno a probléma Rijkaard-nál, hogy Dinho, Deco és Eto'o "felemelték" magukat, s ezt Frank nem tudta kezelni, túl jóságos volt ezekhez az emberekhez. (Meg hát az elnökségben is mentek a harcok).
Guardiola nem véletlenül akart megszabadulni egyből Eto'o-tól is. Várt egy évet, és csak így tudta eladni, hogy Ibra benne volt az üzletben (mert valamiért senki sem akarta megvenni Samuelt...).
Más kérdés, hogy Ibrával is hasonló problémák lehettek ezután, de most 2 év késéssel úgy látszik, megoldódott minden ilyen jellegű gond. És ennek örülök.
Hát én még egyáltalán nem mondanám,hogy Villával kint vagyunk a ganéból....eddig legalábbis.
Szerintem Mikaos a viselkedésre nem a futballra gondolt. Eddig Villa valóban nem azt hozza, amit vártunk tőle, de fél év türelmet legalább megérdemel, mert mintaszerűen viselkedik, mint szokott és küzd rettenetesen. Nála is lelki gát lehet.
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2010.10.18. 11:19:40

Mikaos írta:
Kralo írta:Az már sokkal inkább zavar, hogy egyesek Eto'ot szétcincálták annak idején, míg Pep Istenítve lett, mert megmutatta ki az úr a háznál.
Pep jó, hogy megmutatta: ki az úr a háznál.
Jelképekben szeretek gondolkozni, és az a mozdulatsor, ami történt (asszem Racing ellen), hogy Eto'o nekiugrott Guardiolának egy gól után, az mindent elárul számomra. Ezt nem engedheti meg egy játékos sem normális esetben, még Messi sem.
Ha ez a jelenet többször is lejátszódott (hogy Eto'o egyenrangú félként kezelte magát), akkor az elég nagy baj egy közösségben. És pont ez volt anno a probléma Rijkaard-nál, hogy Dinho, Deco és Eto'o "felemelték" magukat, s ezt Frank nem tudta kezelni, túl jóságos volt ezekhez az emberekhez. (Meg hát az elnökségben is mentek a harcok).
Guardiola nem véletlenül akart megszabadulni egyből Eto'o-tól is. Várt egy évet, és csak így tudta eladni, hogy Ibra benne volt az üzletben (mert valamiért senki sem akarta megvenni Samuelt...).
Más kérdés, hogy Ibrával is hasonló problémák lehettek ezután, de most 2 év késéssel úgy látszik, megoldódott minden ilyen jellegű gond. És ennek örülök.
Hát én még egyáltalán nem mondanám,hogy Villával kint vagyunk a ganéból....eddig legalábbis.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.10.18. 10:49:04

Kralo írta:Az már sokkal inkább zavar, hogy egyesek Eto'ot szétcincálták annak idején, míg Pep Istenítve lett, mert megmutatta ki az úr a háznál.
Pep jó, hogy megmutatta: ki az úr a háznál.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.10.18. 10:16:25

Kralo írta:
ozsimiki írta:én most is megteszem, ha annyira itt akart volna játszani,nem lett volna két egymást követő holt szezonban is az a téma,hogy ennyi és annyi emelést akar, de ezt már megtárgyaltuk akkor. biztos anyagi problémái voltak,és nem tellett a 101. luxusgépre, máskülönben ugye nem követelőzött volna.

annak viszont örülök,h az egykori társakkal még jóban van.
Felvetésed kétféleképpen is lehet értelmezni.

Szerinted a pénz miatt nem maradt Eto'o?
Szerintem, ha annyira gáz lenne az a +1-2 millió, akkor nem szórtunk volna el az elmúlt két évben ennyi pénzt a pótlására (amely máig nem is sikerült).

Szerinted Eto'o, azért szöszölt a pénzzel, mert valójában már nem is akart nálunk maradni, új célokat keresett?
Akkor azt szerintem nyíltan vállalta volna, hogy ki akarja próbálni magát olaszban, és ezért elmegy.
írok olyat,amire gondoltam is a hszemben:

ha valaki annyira szeret itt lenni,annyira nem akar elmenni, nem fog KÉT egymást követő idényben már-már botrányokat csiholni a szerződésével kapcsolatban, azért a +1-2 milláért. Többit Gergő leírta.

Nem azt írom,h el akart menni, hanem azt,h nem úgy viselkedett (NEM A PÁLYÁN) mint az a nyilatkozataiban annyira,de annyira hangsúlyozta utána, hogy már pedig őt elüldözték. Gondolom PEP kényszerítette hogy évről évre (csak 2évet takar) hozakodjon már elő azzal,h több kes kell,és húzódjon már el ez a vita annyira,h kellemetlenül érezze magát mindenki.

De írok egy más felfogást részemről:

Eto'o-nál sajnos a pályán mutatott alázat,és viselkedés köszönő viszonyban sem volt a pályán kívül mutatottal, csak x % annyira elégedett volt az előbbivel,hogy az utóbbit figyelembe se veszi,és Szentként kezeli.

Nah én meg olyan vagyok, hogy számít az is. pl Valdesről is megvolt,megvan mai napig is a véleményem amikor a pénzről vitázott, és már-már követelőzött Ő is, ha azon a nyáron elment volna emiatt, vagy "elüldözték" volna ugye :D akkor úgy kell neki.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
gergo9
Director del Fútbol

2010.10.18. 01:03:56

Kralo írta:

Szerintem, ha annyira gáz lenne az a +1-2 millió, akkor nem szórtunk volna el az elmúlt két évben ennyi pénzt a pótlására (amely máig nem is sikerült).

Szerinted Eto'o, azért szöszölt a pénzzel, mert valójában már nem is akart nálunk maradni, új célokat keresett?
Akkor azt szerintem nyíltan vállalta volna, hogy ki akarja próbálni magát olaszban, és ezért elmegy.

Szerintem Pep azt akkor benézte, mint idén Touret. Hoz ide helyette Mascheranot.. ugyanmár ez egy vicc. Értelmezhetetlen Pep gondolatmenete a két játékos (Toure és Eto'o) ügyében.
De még lehetne találni jó pár logikátlanságot...
Nah, de álljak meg. Nem követelem Pep fejét, mindenki követ el hibát, és hoz rossz döntést, még azt sem várom el, hogy bevallja, betalálná a média, sem a saját, sem a csapata önbizalmának nem tenne jót.

Az már sokkal inkább zavar, hogy egyesek Eto'ot szétcincálták annak idején, míg Pep Istenítve lett, mert megmutatta ki az úr a háznál.
Nos, a kameruni nem járt olyan rosszul, és helytáll olaszban is, míg Ibra szép pályát futott be nálunk, csak a labdával alig találkozott.

Bosszantó. :(
szeretem ezt a témát O:)

Röviden ismét:
Eléggé nyilvánvaló volt hogy Guardiola nem akarja megtartani Eto'o-t 2008 nyarán. Vevő ugye nem volt, Eto'o magas fizetése miatt. Eto'o uccsó nagy szerződése előtt ez nem éppen jó hír hogy a jelenlegi csapat eltakarítana vevő meg nincs. Futott egy jó promós évet amit SZTEM inkább meghatározott egy tuti szerződés iránti vágy mint a Barcelona iránti elkötelezettség meg ugye nyilatkozta is. Megkapta ugyanazt a szerződéstervezetet mint amiben addig is benne volt ő többet szeretett volna, ugye a 120X-or emlegetett marketingértékhez képest irreálisan magasat , a vezetőség ezt visszadobta így ugye megint piacra került a jófiu.
Tett bőven azért hogy eladják.
A visszafelé pofázásai meg hányinger kategória továbbra is mikor lelépett azt mondta hogy senki sem állt ki mellette a csapatból(nem is biztos hogy véletlen ez) most leadta ezt a Messi-s sztorit ami amugy hatalmas :lol: (mindenki mehet csak ő nem :mrgreen:) vagy vmi hasonló. Legalább guglizzon már rá miket nyilatkozott korábban mielőtt ilyeneket kitalál. Mindenesetre megy a kakikeverés a nála továbbra is a szeretett csapata irányába.

Touré más tészta, egyik kedvencem de Pep több potenciált lát abban hogy vkp poszton egy Barca DNSel rendelkező játékos játszik. Az majd elválik mennyire van igaza de eddig amit ebben az évben mutat Busquets van benne ráció..
Touré maradt egy évet ameddig Sergio képességeit,potenciálját tesztelték.
Touré teljesen jogosan nem akar padozni ilyen képességekkel, Pep nyilvánvalóva tette neki hogy nem garantálja a több játékidőt ezért ment.
Masch nem az ő pótlására jött hanem Sergio kiegészítőjeként.
Padozást elviseli számított is rá nyilatkozatiból kitünt.
A Touré-val való bánásmódot talán érheti kritika.
Kőkeményen előtérbehelyezi a csapat érdekeit , a játékosok érdekei másodlagosak.
Én ezt annyira nem bánom.
Kralo
Entrenador del Barça

2010.10.17. 15:16:53

ozsimiki írta:én most is megteszem, ha annyira itt akart volna játszani,nem lett volna két egymást követő holt szezonban is az a téma,hogy ennyi és annyi emelést akar, de ezt már megtárgyaltuk akkor. biztos anyagi problémái voltak,és nem tellett a 101. luxusgépre, máskülönben ugye nem követelőzött volna.

annak viszont örülök,h az egykori társakkal még jóban van.

Szerintem Pep azt akkor benézte, mint idén Touret. Hoz ide helyette Mascheranot.. ugyanmár ez egy vicc. Értelmezhetetlen Pep gondolatmenete a két játékos (Toure és Eto'o) ügyében.
De még lehetne találni jó pár logikátlanságot...
Nah, de álljak meg. Nem követelem Pep fejét, mindenki követ el hibát, és hoz rossz döntést, még azt sem várom el, hogy bevallja, betalálná a média, sem a saját, sem a csapata önbizalmának nem tenne jót.

Az már sokkal inkább zavar, hogy egyesek Eto'ot szétcincálták annak idején, míg Pep Istenítve lett, mert megmutatta ki az úr a háznál.
Nos, a kameruni nem járt olyan rosszul, és helytáll olaszban is, míg Ibra szép pályát futott be nálunk, csak a labdával alig találkozott.

Bosszantó. :(
PCsabi
aka Game90

2010.10.17. 14:37:44

Eto'o megint betalált, az ő góljával nyert az Inter a Cagliari ellen:
http://www.pixter.hu/video?id=23086
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
levproff
Director del Fútbol

2010.10.14. 14:58:46

sjd írta:
de szerintem már eleve az pénzéhes, aki 1 milka fölötti szerződés aláír
Ez így hülyeség, ennyi erővel a világon mindenki pénzéhes.
Őszintén, Masch-tól most mit vártál? Hogy ingyen eljön ide focizni?
Komolyan nem értem.
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
katalunya
Jugador d'estrella

2010.10.14. 14:47:32

http://www.youtube.com/watch?v=npHN9WA_Vos

ezidőtájt ő volt a világ legjobb cenyója :) nekem mai napig ő :roll:
az,pedig h megérzés miatt külte eto'o-t pep,azt még sose hallotam,ez pedig így érdekes... :roll:
Kép
Dream Team: Valdés-Dani A.,Beckenbauer,Piqué,Roberto C.- Y.Touré-Xavi,Iniesta-Messi,Eto'o,Henry
"Csak türelmesen, és minden jól fog elsülni” - Pep Guardiola
Make the ball happy :)
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.10.14. 14:34:27

pityi írta:Gyere haza Samu :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

nem vagy egyedul. Ez is mar csak alom marad. :cry:
pityi
Jugador del Barça

2010.10.14. 14:30:02

Gyere haza Samu :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
messideco
Presidente del Barça

2010.10.14. 13:46:18

Mondjuk nem tudunk bele látni a fejébe, de van egy ilyen mondás, ha lúd, akkor legyen kövér is...
Kép
"And my heart will leave you never."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.10.14. 10:57:44

Azért az sose szabad elfelejteni, hogy persze "csak 1 millió €", mikor 8at keres valaki!Szerintem érthető, hogy nem mindegy!És lehet van 1100 kocsija, de mindenki több pénzt akar elérni…Tök mindegy, hogy mid van, annál mindig lehet jobb!Persze nehéz már egy idő után elképzelni, hogy mik lehetnek a célok ennyi pénznél…..
sjd
Llegenda del Barça

2010.10.14. 09:33:24

messideco írta:Azért lehet, hogy rasszizmussal fogtok vádolni, de egyáltalán nem ez a célom. Én személyes tapasztalataimból úgy vettem észre, hogy az afrikai focisták többsége mind pénzéhes. Ez alól kivétel alig van talán Touré volt ilyen...
Szerintem úgy általában a focisták többsége pénzéhes
Masch lemondott a fizetéséről, és most keres 3 millió eurót? De nagyvonalú! Az 750 millió forint évente! (bónuszok előtt)
Persze egészen más azon szőrözni h 8 v 9 millió legyen a fizu (bár Valdes is tett hasonlót), de szerintem már eleve az pénzéhes, aki 1 milka fölötti szerződés aláír (Messi sem mondta azt a évi 10 millióra, hogy "ugyan már, ez azért túlzás", Eto'oval meg csak annyi a különbség, h neki kisebb összeget toltak az orra alá - halkan jegyzem meg, ezt Ibrának gond nélkül odaadták)
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.10.14. 09:30:12

messideco írta:Azért lehet, hogy rasszizmussal fogtok vádolni, de egyáltalán nem ez a célom. Én személyes tapasztalataimból úgy vettem észre, hogy az afrikai focisták többsége mind pénzéhes. Ez alól kivétel alig van talán Touré volt ilyen...
Off: Ott is inkább Szeluk volt a pénzéhes, Touré csak kényszeredetten ment el innen, mert nem volt számára garantált a játéklehetőség.
Kép
Kép
Kép
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.10.14. 08:24:47

sjd írta:
MessiFan írta:Szép dolog volt tőle hogy odament. :)
Mai napig nem értem miért cserélte le Pep de ez már a múlt. És ugyebár élj a mának :)
Azért nagyot nézénk ha a jövő nyár két nagy igazolása Touré és Eto'o lenne :D
amíg Pep az edző, addig már csak az egója miatt sem hozná vissza őket, pláne nem Eto'ot mivel azzal beismerné hogy hibázott, az pedig nem éppen szokása...
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
albicelesteX
A Vadász

2010.10.14. 07:52:06

No.9!!Örökké!Nekem is hiányzik!Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamuel Eto'oooo
Kép
fcjoc
Entrenador del Barça

2010.10.14. 07:27:02

nekem hiányzik :? ki tudja mit hoz a jövő
messideco
Presidente del Barça

2010.10.14. 04:13:02

Azért lehet, hogy rasszizmussal fogtok vádolni, de egyáltalán nem ez a célom. Én személyes tapasztalataimból úgy vettem észre, hogy az afrikai focisták többsége mind pénzéhes. Ez alól kivétel alig van talán Touré volt ilyen...
Kép
"And my heart will leave you never."
Lezárt