Lionel85 írta:Palesz, látom te dos Santos és Thiago imádó vagy. Melyik kreatívabb játékos a kettejük közül?
Na, a felkészülési meccsek - meg a videók . alapján én Thiagot többre tartom jelenleg. De nagyon különböző a két gyerek stílusa, ezt hozzá kell tennem.
Jonathan: Ő egy olyan irányító, aki konkrétan nem rendelkezik túl jó cselezői képességekkel - az eddigi meccsei alapján mondom -, de játékinteligenciája az van. Nekem nála feltűnt, hogy max 3 érintésig van nála a labda - talán sokat is mondtam -, és utána rögtön passzol. És a szép az benne, hogy nem csak alibi passzokra képes, a Villareal ellen pl Henryt egy 30 méteres átadással indította úgy, hogy 1v1-ben lett a kapussal hirtelen, Bojannak is adott a kupában egy nagyonnagy gólpasszt a védők mögé. Szóval jól lát, ilyen Xavi stílus, csak még kevesebb csellel.
Thiago: Na, engem ő fogott meg igazán. Mert amellett, hogy nagyon nagy zsugákra képes -
pl a gólpassz - amellett még nagyon jól cselez is. Szóval képes arra amire Dos Santos, csak stílusából adódóan többet babusgatja a labdát, de azt eredményesen teszi, az eddigi 4(?) meccsén 2 rossz cselre emlékszem, pedig volt jópár... Szóval én benne több potenciált látok. Szerk.: Na, közben olvasom, hogy itt valaki Zizuhoz hasonlítja a stílusát. Hát ebben egyetértünk, csak amellett hogy "Zidanos" a játéka, ezt igazi brazilos lazasággal csinálja - nekem a mozgásáról néha Dinho ugrik be...(nem azt mondom, hogy akkora klasszis lesz - bár remélem -, csak hasonlóan mozog)
Na, ez magáért beszél. És mindezt egy Sevilla elleni tétmeccsen...
De viszont ha csak a kreativitást nézzük - kizárólag passzok terén - talán Dos Santos egy picivel jobb lehet ebben. Viszont az összképet tekintve Thiago szerintem sokkal inkább megérett már az első csapattal való szereplésre...
Remélem segítettem, és bocs a modiknak ha picit off, de végülis ők lehetnek a nyár "hazai igazolásai"...