Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.05.16. 17:32:30

szajko írta:
Ronaldinho&Barca írta: Bár idén összevonják a ppt-t, weblap és paintot
Erről én is hallottam,de miért vonják össze? :roll:
Ugyanúgy megkapjuk rá a 30 pontot?
Háát ez egy jó kérdés, de ezt nem tudom. Reménykedni tudok. :?
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
szajko
Director del Fútbol

2010.05.16. 13:15:27

Ronaldinho&Barca írta: Bár idén összevonják a ppt-t, weblap és paintot
Erről én is hallottam,de miért vonják össze? :roll:
Ugyanúgy megkapjuk rá a 30 pontot?
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.05.16. 13:03:05

gergo9 írta:
Ronaldinho&Barca írta:Holnap infó érettségin a sor. :? Kinek mi a tapasztalata a korábbiakról? Illetve tudtok valamit tanácsolni? Kicsit félek, mert sok múlik az infón. :?
Hát igazából annyit hogy légy precíz faxául olvass át mindent a vizsgalapon, mielőtt elkezdenéd meg utána is hogy leellenőrizd nekem ezen ment el pár pontom anno.
Access,Excel-t érdemes átnézni még ma, ezekből lehet némileg szívni, 3-4 sor-t megoldasz utána magabiztosabban mész be :wink: :)
Weblap szerkesztés nevetséges volt, a PP meg a Word is megoldható nagyjából rutinból.
Háát megpróbálom össze hozni a dolgot, bár néha kicsit megkeveredek, hogy a szövegben máshogy van mint a minta képen egy adott feladat.. :? De mindig szöveg alapján kell haladni, minta az mellékes nem?
Bár idén összevonják a ppt-t, weblap és paintot, kíváncsi vagyok mi lesz de ezeket maxra kéne megcsinálni a worddel együtt, exceltől meg accestől félek inkább.. 1-2 feladat tuti lesz amit senki se tud megoldani.. :?

Amúgy accesba ECDL vizsga vagy érettségi nehezebb? Nekem még mind a kettő hátra van. :? :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
szajko
Director del Fútbol

2010.05.16. 12:52:40

Ronaldinho&Barca írta:Holnap infó érettségin a sor. :? Kinek mi a tapasztalata a korábbiakról? Illetve tudtok valamit tanácsolni? Kicsit félek, mert sok múlik az infón. :?
Ne féljél könnyű lesz. Én előrehozottan csinálom.
Osztályozó vizsgára tanulás nélkül beültem és 96%-ot írtam, és a tavalyi érettségit kaptuk. :)
gergo9
Director del Fútbol

2010.05.16. 12:30:47

Hát igazából annyit hogy légy precíz faxául olvass át mindent a vizsgalapon, mielőtt elkezdenéd meg utána is hogy leellenőrizd nekem ezen ment el pár pontom anno.
Access,Excel-t érdemes átnézni még ma, ezekből lehet némileg szívni, 3-4 sor-t megoldasz utána magabiztosabban mész be :wink: :)
Weblap szerkesztés nevetséges volt, a PP meg a Word is megoldható nagyjából rutinból.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.05.16. 12:14:14

Holnap infó érettségin a sor. :? Kinek mi a tapasztalata a korábbiakról? Illetve tudtok valamit tanácsolni? Kicsit félek, mert sok múlik az infón. :?
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
messideco
Presidente del Barça

2010.05.16. 12:06:40

Pl a Barca és az Unicef közötti kapcsolat elég jó lehet, plusz tudsz róla infót is találni. Vagy a futballhuligánokról, ultrákról is elég szép dolgozatot lehet készíteni. Vagy esetleg az egymással rossz viszonyban lévő államok közötti sporteredmények, események stb.

Elég bő a választék, szerintem találsz neked tetszőt. :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
ronaldinho89
Capitá del Barça

2010.05.16. 11:59:18

Szevasztok! gondoltam beírok ide hátha valaki: beadandót kell írnom, egyetemen jovo utani hétre a téma: valamilyen sportdiplomáciai kérdés részletes elemzése. Csak már itt gondolkodok hogy milyen témáról kellene írni de még nem sok minden jutott az eszmbe, gondoltam hátha nektek van valami. Pl: bundabotrány, vagy hasonlók. gondoltam a doppingra is. vagy ilyenek.
Kép
II.Eurobarca sigverseny 2.helyzettje
http://filmorigo.blogspot.hu/ - blogom.
vargaakos
Capitá del Barça

2010.05.07. 14:05:43

Az előbb nem linkeltem, itt vannak a megoldások: http://www.fn.hu/belfold/20100507/nemet ... egoldasai/
Ha jól számoltam max levéllel és max szóbelivel meglehet a 94% ami már azért nagyon jó lenne. :D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2010.05.07. 13:28:44

vargaakos írta:Megvolt a német. Múlt októberihez képest nehéz volt, amúgy meg szerintem átlagos. A szövegértésben van 3-5 tévedésem a nyelvhelyességnél 1 vizsgapont jön le körülbelül. A hallás első két része nagyon könnyű volt. Már a második feladatnál elsőre beírok mindent utána csak ülök ott. Erre elkezdődik a 3. és mindenki csak néz maga elé... Na az durva volt, kb semmit se lehetett érteni. Írtam oda is de itt is lejön kb 5 vizsgapont szerintem. A levél egyszerű volt, jó téma (számítógépes játék) ha nem népmuvészeti cserépedényöl a tanár :D akkor az max pont.
A 90% fölötti eredménynek már nagyon örülnék, bár eredetileg jobbat akartam de ez van.

Ti véleményetek?

(bocs ha untattam vkit)
A hallás nagyon durva volt tényleg, azt meg nem értem h a szövegértésre miért adtak egy órát, én 15 perc alatt kész vtam
a levélnél meg el sem olvastam a második témát :D
vargaakos
Capitá del Barça

2010.05.07. 12:33:46

Megvolt a német. Múlt októberihez képest nehéz volt, amúgy meg szerintem átlagos. A szövegértésben van 3-5 tévedésem a nyelvhelyességnél 1 vizsgapont jön le körülbelül. A hallás első két része nagyon könnyű volt. Már a második feladatnál elsőre beírok mindent utána csak ülök ott. Erre elkezdődik a 3. és mindenki csak néz maga elé... Na az durva volt, kb semmit se lehetett érteni. Írtam oda is de itt is lejön kb 5 vizsgapont szerintem. A levél egyszerű volt, jó téma (számítógépes játék) ha nem köcsögöl a tanár :D akkor az max pont.
A 90% fölötti eredménynek már nagyon örülnék, bár eredetileg jobbat akartam de ez van.

Ti véleményetek?

(bocs ha untattam vkit)
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2010.05.06. 16:42:23

Igaz, hogy sok embernek ettől függ az élete, de ha valaki meg tudott csinálni egy felsőfokú nyelvvizsgát, akkor attól szerintem alapelvárás hogy középszinten összehozzon egy 95-98%-os érettségit. Én tavaly érettségiztem középszinten, és idén mentem középszinten nyelvvizsgára. Hát a kettőt nem igazán lehet összehasonlítani. Úgy, hogy egy büdös szót nem tanultam angolra, előtte sose jártam tanárhoz, órákra nem tanultam, kacagva összehoztam egy 82 százalékot. Úgy, hogy nekem semmi tétje nem volt. Ha 50%-os lett volna akkor is felvesznek oda ahova akarok menni. Szóval még úgy annyira rá se voltam kényszerítve hogy koncentráljak. A nyelvvizsga szerintem sokkal nehezebb, és én még nem is nehéz nyelvvizsgát választottam. Úgyhogy szerintem Messi ne panaszkodjon egy Aranylabda után, ha egy szurkoló megkéri hogy dekázzon már neki 100-at ott helyben.
Aranylabdás fonalat úgy mondanám,hogy akinek nyelvvizsgája van akármikor tudjon perfektül megszólalni azon a nyelven....

Nyelvvizsga teljesen más mint egy érettségi.
Ha Origo-ra ellátogatsz angolból meglátod mi az a nyelvvizsga.

Ezt arra akarom mondani,hogy érettésgin tippelhetsz,illetve b*zi kérdések vannak,amire néha nincs egyértelmű válasz,vagy te épp úgy gondolod,de mégsem, mert félreérthető, és az ilyenekre mennek rá.
Ezért is írtam,hogy rühellem az ilyen A-igaz, B-hamis, C-nincs info feladatokat. Állítom ha magyar nyelven lenne nem tudn 10ből 8ember megcsinálni 100%ra mert félreérthető nagyon is!

Pl: Ma én a rajzfilmesnél szívtam be az,hogy a nő csinálta-e azt a karaktert,vagy sem. Odaírtam,hogy igen mert oda volt írva,hogy A NŐ KARAKTERE, ebből én arra következtetek ami az övé azt ő csinálta, de mégsem lett jó a megoldás.

Illetve ami nagy kitolás,hogy igaz,hogy mondjuk magnónál 25pont a max,de..:
25elért pont jelent 33 vizsgapontot
24 elért pont 32 vizsgapont
23elért pont 30 vizsgapont

Szóval az sem mind1 miben hiábzol...

a szóalakításos feladatok szerintem jók,szókincs is kell hozzá meg el kell dönteni,hogy milyen szófaj kell oda.

De ezek a szubjektív szövegértelmezési feladatok... Ugyanez van a magnóba is.

mihu,
Nyelvvizsgán adnak 6kérdést, és mondatokba kell öszefoglalnod a választ, nem pedig A,B,C-t odaírni...(Origon)
Rinku
Director del Fútbol

2010.05.06. 16:34:28

Tulajdonképpen azt nem értem, hogy egy közép 100%-ot felsőfokúra miért ne kaphatnál? Azt nem szerez mindenki, azért kőkeményen le kell ülni tanulni, gyakorolni, mert nagy szókincset és fondorlatos nyelvjárást várnak tőled el a vizsgán! És ezt a középszintűt azért megadhatnák szvsz... Tudom, hogy onnan, abból a székből teljesen súlytalan és tárgytalan ezt hallani, de voltak ők is diákok. ég ha nehéz is elhinni...

Nekem azzal van a bajom, hogy ilyen feladatoknak, mint ez a "write the appropriate words to the brackets" kell képezniük a vizsga részét is! Ahelyett, hogy valami értelmes dolgot raknának bele, ilyennekkel megy el az idő, meg a nyugalmad... A tanárom biztos méltányos lesz, és lehet elfogad 1-2 dolgot, ami az eredeti javítókulcs szerint "elvileg" hibás lenne, na de akkor is, pont az ilyen feladatok az értéktelenek szerintem, valami tényleg tudásszint-mérő feladatot kellene a helyükre rakni, mert ezt én semmibe nem nézem... Lehet velem van a baj, de attól, hogy nem tudok gondolatot olvasni és el-el rontok egy szót, mert nem mindig egyértelmű, hogy mi kell oda, azért az értékes pontokat levonni nem kellene.

Egyszerűen nem ide valóak az ilyen feladatok. Délutáni gyakorlásnak megteszi, de vizsgafeladatnak részemről semmiképpen.
Football, bloody hell. /SAF/
lacisac
Jugador del Barça

2010.05.06. 16:23:40

Mihu írta:Igaz, hogy sok embernek ettől függ az élete, de ha valaki meg tudott csinálni egy felsőfokú nyelvvizsgát, akkor attól szerintem alapelvárás hogy középszinten összehozzon egy 95-98%-os érettségit. Én tavaly érettségiztem középszinten, és idén mentem középszinten nyelvvizsgára. Hát a kettőt nem igazán lehet összehasonlítani. Úgy, hogy egy büdös szót nem tanultam angolra, előtte sose jártam tanárhoz, órákra nem tanultam, kacagva összehoztam egy 82 százalékot. Úgy, hogy nekem semmi tétje nem volt. Ha 50%-os lett volna akkor is felvesznek oda ahova akarok menni. Szóval még úgy annyira rá se voltam kényszerítve hogy koncentráljak. A nyelvvizsga szerintem sokkal nehezebb, és én még nem is nehéz nyelvvizsgát választottam. Úgyhogy szerintem Messi ne panaszkodjon egy Aranylabda után, ha egy szurkoló megkéri hogy dekázzon már neki 100-at ott helyben.
Teljesen igazad van, én tavaly csináltam meg a felsőfokot rigón és mellette előrehozva a középszintű érettségit, ami 98% lett összehasonlíthatatlan a kettő, plusz középszinten a nyelvtan könnyű, a leveleddel meg nem fog szívózni a tanár ha ilyen jó szinten vagy szóval simán lehet max körülre írni.
Visça el Barça! Visça el Catalunya!
Kép
Kép
Kép
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2010.05.06. 16:02:08

Mihu írta:Igaz, hogy sok embernek ettől függ az élete, de ha valaki meg tudott csinálni egy felsőfokú nyelvvizsgát, akkor attól szerintem alapelvárás hogy középszinten összehozzon egy 95-98%-os érettségit. Én tavaly érettségiztem középszinten, és idén mentem középszinten nyelvvizsgára. Hát a kettőt nem igazán lehet összehasonlítani. Úgy, hogy egy büdös szót nem tanultam angolra, előtte sose jártam tanárhoz, órákra nem tanultam, kacagva összehoztam egy 82 százalékot. Úgy, hogy nekem semmi tétje nem volt. Ha 50%-os lett volna akkor is felvesznek oda ahova akarok menni. Szóval még úgy annyira rá se voltam kényszerítve hogy koncentráljak. A nyelvvizsga szerintem sokkal nehezebb, és én még nem is nehéz nyelvvizsgát választottam. Úgyhogy szerintem Messi ne panaszkodjon egy Aranylabda után, ha egy szurkoló megkéri hogy dekázzon már neki 100-at ott helyben.
A 80% nem is nehéz ahhoz szinte nem is kell tanulni csak nekem éppen h a 97% kellene mert így lenne meg az a pontszámom ami elegendő ahhoz az iskolához ahova akarok menni.90% felett viszont már nagyon a tanár jó indulatán múlik h mennyire húz fel vagy éppen le.Egy szöveget akár 2-3 féleképen is összelehet rakni és úgy is értelmes.Itt pedig az h nyelvtanilag a te megoldásod is helyes de nem a megoldókulcsot csinálod már csak a tanár dönti el h megadja a pontot vagy nem és 1 ilyen hiba akár 2-3%is lehet :? Tehát az h vki letesz egy Európa szerte is elismert nyelvvizsgát (ami nem egy tyúkfinggal ér fel) az valószínűleg tudni fogja az angolt és am is az angol lényege h megtudd magad értetni tudj beszélni és írni,nem pedig az h feltesznek olyan nyelvtani dolgokat amiket soha a büdös életben nem használnak kint.Tavaly volt egy amerikai oszttársunk és kb amit használnak a present,past,future simple,continous már a perfecteket nagyon ritkán de a perfect continoust abszolúőt nem minek megtanulni :shock: Az érettséginek az lenne a lényege,h az átlag intelligenciád mérje le, h mennyire vagy képes az "életre" (agyiszinten)
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
18Barca99
Capitá del Barça

2010.05.06. 15:49:05

Cső Babinéni!

Valaki nem tud valamit a magyar alkimistákról, van egy beadandó esszém és ahhoz kellene. Az is jó ha csak linkel valaki egy oldalt ahonnan tudok csemegézni. Köszi ;)
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Mihu
Director del Fútbol

2010.05.06. 15:41:46

bowlinggolyo írta: Ezt püben folytassuk már mert érdekelne.Tnp dobtam is egyet

Más:abban igazad van rinku, h feleslegesen szivatják a népet.Ha meg van a felsőfokúd vagy a közép minek középszinten érettségizni? Rengeteg embernek ezen múlhat az élete :?
Igaz, hogy sok embernek ettől függ az élete, de ha valaki meg tudott csinálni egy felsőfokú nyelvvizsgát, akkor attól szerintem alapelvárás hogy középszinten összehozzon egy 95-98%-os érettségit. Én tavaly érettségiztem középszinten, és idén mentem középszinten nyelvvizsgára. Hát a kettőt nem igazán lehet összehasonlítani. Úgy, hogy egy büdös szót nem tanultam angolra, előtte sose jártam tanárhoz, órákra nem tanultam, kacagva összehoztam egy 82 százalékot. Úgy, hogy nekem semmi tétje nem volt. Ha 50%-os lett volna akkor is felvesznek oda ahova akarok menni. Szóval még úgy annyira rá se voltam kényszerítve hogy koncentráljak. A nyelvvizsga szerintem sokkal nehezebb, és én még nem is nehéz nyelvvizsgát választottam. Úgyhogy szerintem Messi ne panaszkodjon egy Aranylabda után, ha egy szurkoló megkéri hogy dekázzon már neki 100-at ott helyben.
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2010.05.06. 15:32:11

Rinku írta:Gratulálok annak a végtelenül értelmes baromnak, aki kitalálta, hogy még a felsőfokúsok se kapjanak 100%-os érettségit... 2010 Magyarország GRA-TU-LÁ-LOK!!!
...
Amúgy magyarázza már emg valaki, hogy hogy lehet, hogy egy ilyen gyönyörű országban ennyi sz*rság történik?
Nincs itt annyi szarság közel sem, mint ahogy azt az emberek beállítják. Csak rossz felé hasonlítjuk magukat. Ausztria, Franciaország, úgy cakkum-pakk a nyugat. Nekünk nem a világ elitjéhez kéne mérni magunkat, náluk nem is volt hosszú évtizedeken át szocializmus. Ez egy, ami nem csak az oktatásról szól.

Higgadj le! Persze mindig az a [auto_cenzúra], ami neked nem megy. Várd ki a végét. Én is anno nagyon paráztam az érettségitől, nem értettem, hogy miért kérnek számon 4 évi anyagot egymás utáni nap, és, hogy akkor minek írtam négy évig dolgozatokat stb. Aztán láttam, hogy ez kicsit másról szól. És nem is vészes.
Pont a nyelveknél igaz: hiába tanulod meg iskolában, nem leszel tökéletes belőle. Márpedig a 100% az a tökéleteset jelenti. Teljesen logikus, hogy ne adjanak rá 100%-os érettségit. De még 20%-osat se, mert van az a nyelvvizsga, amin lóf-t se kell tudni, hogy meglegyen. Sajnos ez ilyen, a magyar ember szeret trükközni...
Annyi ember megcsinálta már, és annyi meg is fogja, ne siránkozz ezen, nem csak te érettségizel. Max. eltolod, megpróbálhatod újra majd, ami nyilván nem kellemes, de nem ér annyit, hogy így kibukj tőle.

Harmadrészt te se tudsz mindent, te is láthatod rosszul a dolgokat. Nem kell ennyire kategorikusan kijelenteni dolgokat, amikkel nem teljesen vagy tisztában.
kurdt
Megmentő :)

2010.05.06. 15:30:04

Emeltezett valaki itt angolból?

Mert én igen, szvsz könnyű volt, de msá véleményekre is kiváncsi vagyok
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Rinku
Director del Fútbol

2010.05.06. 15:21:47

Köszönöm ab1daL!

Amúgy anyától most hallom, hogy csak a magyart meg a törit fogják nézni (két legnagyobb erősségem), mert százalék duplázást csinlunk majd, szóval az angol érettségi nem számít! Megnyugodtam. Viszont nagyon sajnálom azokat az embereket, akiknek az ilyen piti dolgokon áll vagy bukik a továbbtanulás... Ha valami nem fair, akkor az ez, de nagyon nem az srácok...
ab1daL
Director del Fútbol

2010.05.06. 15:16:04

Rinku írta:Én ma voltam angolból érettségizni. Nem volt valami nagyon nehéz, de könnyű sem. Aztán most nézem az eredméynt, jellemzően van hibám. Hiába van meg a C tipusú angol felsőfokúm, más gondolatait sokszor nem tudom kitalálni, a readingeket szokás szerint elcseszem, mert, ahogy én csinálom, úgy is kijön érthetőre a szöveg, de ők meg másik variációban kérik!

Higyjétek el, egy szöveg összerakásának lehet több módja is. Legalábbis nálam k*rvára gyakoriak ezek a hülye tévesztések, utólag meg nem is értem, hogy hogy előzi meg az egyik a másikat... Gratulálok annak a végtelenül értelmes baromnak, aki kitalálta, hogy még a felsőfokúsok se kapjanak 100%-os érettségit... 2010 Magyarország GRA-TU-LÁ-LOK!!!

A többi az ment, de rohadtul idegesít ez az 1-2 pont, a továbbtanulásom függhet ettől, hogy államira bekerülök e. Mert az, hogy egyetemen levizsgázol 3-asra, az senkit nem érdekel, meg van a vizsgád, de itt egy kumma %-ért is vért kell izzadni. Mivel a pénzt nem sz*rom, ezért, ha ezen megy el, akkor meg előttem az ország oktatási rendszere leírta magát. Mindenkinek vannak hibái, embertől származik mindenki. De ez, hogy x mennyiségű mondatból rakj össze egy szöveget, ahogy ők megálmodták és találomra írj be szavakat, amit jónak vélsz. De ha nem ez van, mehetsz a p*csába, mert senki nem foglalkozik veled. Szégyen, ami itt megy, szégyen. Nem az az érettségi, hogy egy középszintű nyelvtudással ráhibázol valamire, hanem miylen fogalmazásokat írsz, hogy tudsz beszélni... Én írtam olyat, hogy a szemük kiugrik a helyéről, de rohadtul kiverem a balhét, ha ezeken a pitáner szir-sz*r feladatokon megy el...

Amúgy magyarázza már emg valaki, hogy hogy lehet, hogy egy ilyen gyönyörű országban ennyi sz*rság történik? Mert ez a kitalálom az összeállító gondolatait, végtelenül igazságtalannak és szemét dolognak tartom. Rendes feladatokat adjanak... Csake gyetlen egyszer üljek be az oktatásügyi miniszter székébe... Lenne itt értelmes oktatási rendszer, nem ilyen léhűtő senkiházi banda állítaná össze szegény szerencsétlen diákok tortúráit...
Totálisan egyetértek!
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2010.05.06. 15:13:36

messi1996 írta:Te is Krúdy-s vagy? :shock:
Ezt püben folytassuk már mert érdekelne.Tnp dobtam is egyet

Más:abban igazad van rinku, h feleslegesen szivatják a népet.Ha meg van a felsőfokúd vagy a közép minek középszinten érettségizni? Rengeteg embernek ezen múlhat az élete :?
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
messi1996
Barça B
Kapcsolat:

2010.05.06. 15:09:21

Sanama írta:Akkor megkérdezhetem a nevét? :-k :)

Te is Krúdy-s vagy? :shock:
Rinku
Director del Fútbol

2010.05.06. 14:47:38

Én ma voltam angolból érettségizni. Nem volt valami nagyon nehéz, de könnyű sem. Aztán most nézem az eredméynt, jellemzően van hibám. Hiába van meg a C tipusú angol felsőfokúm, más gondolatait sokszor nem tudom kitalálni, a readingeket szokás szerint elcseszem, mert, ahogy én csinálom, úgy is kijön érthetőre a szöveg, de ők meg másik variációban kérik!

Higyjétek el, egy szöveg összerakásának lehet több módja is. Legalábbis nálam k*rvára gyakoriak ezek a hülye tévesztések, utólag meg nem is értem, hogy hogy előzi meg az egyik a másikat... Gratulálok annak a végtelenül értelmes baromnak, aki kitalálta, hogy még a felsőfokúsok se kapjanak 100%-os érettségit... 2010 Magyarország GRA-TU-LÁ-LOK!!!

A többi az ment, de rohadtul idegesít ez az 1-2 pont, a továbbtanulásom függhet ettől, hogy államira bekerülök e. Mert az, hogy egyetemen levizsgázol 3-asra, az senkit nem érdekel, meg van a vizsgád, de itt egy kumma %-ért is vért kell izzadni. Mivel a pénzt nem sz*rom, ezért, ha ezen megy el, akkor meg előttem az ország oktatási rendszere leírta magát. Mindenkinek vannak hibái, embertől származik mindenki. De ez, hogy x mennyiségű mondatból rakj össze egy szöveget, ahogy ők megálmodták és találomra írj be szavakat, amit jónak vélsz. De ha nem ez van, mehetsz a p*csába, mert senki nem foglalkozik veled. Szégyen, ami itt megy, szégyen. Nem az az érettségi, hogy egy középszintű nyelvtudással ráhibázol valamire, hanem miylen fogalmazásokat írsz, hogy tudsz beszélni... Én írtam olyat, hogy a szemük kiugrik a helyéről, de rohadtul kiverem a balhét, ha ezeken a pitáner szir-sz*r feladatokon megy el...

Amúgy magyarázza már emg valaki, hogy hogy lehet, hogy egy ilyen gyönyörű országban ennyi sz*rság történik? Mert ez a kitalálom az összeállító gondolatait, végtelenül igazságtalannak és szemét dolognak tartom. Rendes feladatokat adjanak... Csake gyetlen egyszer üljek be az oktatásügyi miniszter székébe... Lenne itt értelmes oktatási rendszer, nem ilyen léhűtő senkiházi banda állítaná össze szegény szerencsétlen diákok tortúráit...
Sanama
Llegenda del Barça

2010.05.06. 13:41:04

barcafan0911 írta:
bowlinggolyo írta:Haza értem angol érettségiről.Nem tudom h ti hogy vagytok vele,de egy szimpla középfokú nyelvvizsgával elég könnyűnek bizonyult.

Kinek h sikerült?
Nehéz volt a magnós része? Én tavaly azt utáltam a legjobban, valahogy az sosem ment. Egyedül azon buktam pontokat, így hoztam össze 90%-ot. Amúgy húgom is most érettségizett és ő nemvolt túl lelkes miután hazaért.

Nektek mi a választott tantárgy? :)
Hát őszintén, a nyelvhelyesség szerintem az elmúlt évekhez képest kicsivel nehezebb volt. itt nem adtak most 5-6-7 potya pontot arra,hogy összerakj 7mondatot a megadott szavakből.
2lyukas szöveg is volt,ami [auto_cenzúra] volt kicsit szerintem.

A magnód meg rühellem azt,hogy A-igaz, B-hamis, C-nincs elég infó...
Ott benéztem vagy 2-t....

Bár nekem még nem olyan fontos,maximum nem megyek be szóbelizni, és megpróbálom ősszel...
Lezárt