2010.03.29. 19:44:41
Szerintem az El Clasicora nem lehet tippelni.. Szamomra erdekes, hogy a Barca drukkerek eleg nagy resze mennyire biztos a gyozelemben, mert hogy a Madrid "csak a gyenge csapatokon gyalogol at". Felhivnam a figyelmet arra, hogy nem biztos, hogy olyan gyenge ez a Madrid es olyan eros ez a Barca, ahogy sokan gondoljak. Ha csak ezt az idenyt es ebben az idenyben mutatott jatekot nezzuk, akkor nem gondolom, hogy a Barca elonyt elvezne, foleg nem akkorat, hogy sima vendeggyozelmet lehessen kilatasba helyezni. Igaz, a tavalyi ev nagyon ott volt a Barcanak,de szerintem nem elhanyagolhato kulonbseg, hogy a Madrid igencsak megerosodott, a Barca meg nem nyujtja azt, mint tavaly, es szerintem Eto'o Ibrara valo cserelese a legrosszabb dontes volt evek ota a Barcanal.
Visszaterve a meccsre, szerintem azon fog mulni, hogy mennyi ideig fog focizni a Madrid es mennyit fognak "alibizni". Azt mar megmutattak a Milan es a Lyon ellen is, hogy ameddig igazan focizni akarnak, motivaltak es futnak, elsopro lendulettel nyomnak, nem nagyon tudjak oket megallitani, mas kerdes, hogy a rengeteg kialakitott helyzetet be is kell verni. Szerintem ez egy fontos tenyezo lesz: mennyi ideig jatszik ugy a Madrid, ahogy tud, es hogy hasznalja ki a helyzeteit.
A masik fontos tenyezo az lehet, hogy a Barca hogy all fel es hogy jatszik. Szerintem Ibrahimovic jatszatasa alapjaban lelassitja a Barcat, az pedig itt vegzetes lehet. Aztan persze nem lehet ezt kiszamitani, lehet megint beakad neki valami, aztan azzal nyer a Barca. Mindenesetre azt nem tudom elkepzelni, hogy legalabb 1-1 golt ne lojenek a csapatok. A madridi vedelem koncetraltsagan is sok fog mulni.
Harmadik, hogy a Barca a felallastol fuggetlenul melyik arcat mutatja. Mert lehet jonni ezzel a lefekudt az Atletico szoveggel, de az igazsag az, hogy a Madrid ellen nem jatszottak rosszul, de az elonyuk miatt megint nagy nyomas ala kerultek, es nem birtak ki, mig a Barca egyszeruen gyenge volt ellenuk. Szoval, bar ezt nem nagyon tudom elkepzelni, de ha megint igy jatszik a Barca, akkor nem gondolom, hogy sok eselye van.
(azert ezt hoztam fel, mert ez idegenbeli "rangado" volt)
Meg erdekes, hogy ki szerzi az elso golt, megpedig azert, mert a Madrid nagyon veszelyesen kontrazik es villamgyorsan, a Barca pedig mintha megnyugodna mikor megszerzik a labdat es szepen elkezdik jaratni lassan.
Gondolom Ronaldo es Messi teljesitmenyenek a fontossagat nem kell ecsetelni, foleg utobbiet a csapata szempontjabol.
Tehat mindent osszevetve, en nem erzem toronymagasan erosebbnek a Barcat, sot. Szerintem ha a Madrid hozza a lenduletes, gyors jatekat a meccs nagy reszeben es beverik a helyzeteket, akkor behuzhatjak akar golokkal is a meccset, ha az alibiznek tul sokat es nem egybol kapura tornek, amiben igen jok, akkor nagyon necces lesz. Barca szerintem nagyban fugg Messi teljesitmenyetol, es hogy az idei "lassu passzolgatos" vagy a tavalyi, "gyors passzolgatos" jatekot hozzak-e, ha utobbit, a Madrid pedig a lenduletes tamadojatekot, akkor az hiszem hatalmas meccset lathatunk, rendkivul kielezettet.
Bar en nem bannam, ha a "lassu" jatekkal jonne a barca:)