Skeraj írta:Sziasztok!
Most kaptam rá a pókerezésre,de még igen csak hiányos a tudásom!Olyat szeretnék kérdezni h nem tudtok-e olyan oldalt amin meg tudom h mik a legjobb lapok kezdéskor amit osztanak!Mert kerestem neten de ott csak olyat találtam h a lapok erőssége:magas lap;pár...!Ha tudtok valamit akkor előre is köszi!
Így előre elmondani, hogy mi a jó lap és mi a rossz, elég nehéz. Igazából sok dologtól függ:
- Hol játszol? Egy versenyen máshogy kell játszani, mint cash game-ben.
- Milyen pozícióban vagy? A legjobb pozíció a dealer gombon ülő, a legrosszabb a kis vak, mert a flop után ő beszél először. Közöttük meg a dealer-hez közelebb eső helyekben egyre jobb pozícióban vagy. Minél jobb pozícióban vagy, annál gyengébb lappal is érdemes LEHET játékba szállni, de csak a pozíció miatt ritkán adják meg teljesen rossz (pl 8-3 különböző színből) lapokkal.
- Függ az aktuális ellenfelektől és az ellenfelek számától.
- Sokban függ attól, hogy mi történt már addig a partiban. Egy visszaemelés után már lényegesen kisebb esélyt kaphat akár a kézbeli 55-d, mert bőven lehet a visszaemelőnél egy magasabb kézi pár, avagy egy erős AK színből, ez esetben csak erősebb lapokkal érdemes megadni.
De úgy általánosan középső pozícióból már érdemes lehet beszállni kézi párokkal, vagy akár J10-el, (Q9, Q8 színből) és ezeknél erősebbekkel. K9 viszont szerintem egy gyengébb induló lap, mert a K mellé csak egy közepesen erős 9-esed van, amivel csak nagy szerencsével alkothatsz sort, míg a 9-s segítőnek nem túl erős, ezért bőven lehet, hogy a király párod sem lenne elég a győzelemre az alacsonyabb segítő miatt.
A továbbiakban azt javasolnám neked, hogy játssz sokat, meg nézz pókert esetleg, nekem sokat segített bizonyos dolgok megértésében.
Sok szerencsét a folytatásban!
Ha valamilyen tapasztaltabb, meg több sikert elérő játékos valamit nem úgy gondol, mint én, akkor inkább hallgass rájuk, de az lenne a legjobb, ha megtalálnád a saját stílusod és a saját működő gondolatmeneted.