nem hiszem, hogy nagyon sokáig kéne várni az első mezszponzorunkra
Nem követem a választási kampányt, de meglepne, ha a klub új elnöke nem kötne szerződést olyan hamar, ahogyan csak tud.
Az adósságról szóló hírek (legalábbis a spanyol nagy csapatoknál, a Real Madridnál és a Barcelonánál) teljesen értelmetlenek. A klubok adósságai elsősorban bankhitelek, melyeket ugyanúgy kell törleszteni, mint a magánembereknek. Természetesen nem kis összegekről van szó, azonban ezeknek a nagy része hosszú lejáratú hitel, melyek törlesztése be van építve a költségvetésekbe, és évről évre csökken, egészen a következő nagyobb összegű hitelig.
A Real Madrid részéről tudom, hogy a következő hét évben hatalmas összegek fognak a kasszába vándorolni (400-500 millió eurós nagyságrend), azonban ezeket egyből újabb fejlesztésekre (Bernabeu stadion modernizálása) és újabb befektetésekre fordítanák. Nyilván nem tennének így, ha nem lenne teljesen egyértelmű a hitelek fedezete. És habár én csak az egyik oldalnak a pénzügyeit ismerem valamivel jobban, biztos vagyok benne, hogy az elvek és a mechanizmus hasonló katalánéknál is.
Nem kell félni egyik csapat csődjétől sem, tökéletesen megfelelő menedzsment áll a klubok élén.
A kis csapatoknál más a helyzet, azonban ott sokkal összetettebb. Ezért lenne nekik is rendkívül fontos például a 16-17 órás mérkőzéskezdés bevezetése.