Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
LM10
Director del Fútbol

2010.02.03. 19:27:23

Alvesnek már semmi baja, Puyol pedig eltiltott lesz :wink:
gygerike
Entrenador del Barça

2010.02.03. 19:27:16

S.Agüero írta:
LM10 írta:Szombatra:

--------------------------V.V.---------------------------

Alves-------------Piqué----------Márquez----------Abidal----------

----------------------------Touré-----------------------------

----------------------Xavi----------Iniesta-------------------------

Messi-------------------------Ibra------------------Henry------

Márquez egyre jobb már, ez látszott egy hete is, Henry pedig úgyis játszani fog, mert a múltkor pihent.
Énis erre a kezdőre számítok kivéve Márquezt Puyol kezdő lesz és még Alves se biztos h játszik mert ugye előző héten megsérült :)

Főoldal ;) :D Am Én Marquez helyet Csigrit játszatnám kell neki a játéklehetőség.
Visca El Barca
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2010.02.03. 19:25:12

LM10 írta:Szombatra:

Márquez egyre jobb már, ez látszott egy hete is, Henry pedig úgyis játszani fog, mert a múltkor pihent.
Énis erre a kezdőre számítok kivéve Márquezt Puyol kezdő lesz és még Alves se biztos h játszik mert ugye előző héten megsérült :)
LM10
Director del Fútbol

2010.02.03. 19:17:03

Szombatra:

loren2
Barça C

2010.02.03. 19:13:42

Sziasztok.
Nem találtam megfelelőbb topicot, ezért ide írom a kérdésem. Úgy néz ki, hogy lesz lehetőségem kijutni Barcelonába valamikor a közeljövőben. De a gond, hogy semmit nem tudok a jegyszerzési esélyekről, árakról. Valakinek vannak ezzel kapcsolatban tapasztalatai? Kösz előre is a segítséget.
Forca Barca!
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.02.03. 10:10:45

Szerintem a legerősebb összeállításban kezdünk a Getafe ellen is. Biztos vagyok benne, hogy Pep nem fogja megkockáztatni a szokásos meccs eleji bekapott gólt, így maximális stabilitásra fog törekedni. Márcsak azért is, mert a Getafe életveszélyes ellenfél, már tavaly is csak egy szenvedős X-et sikerült összehozzunk ellenük otthol, ráadásul a Getafe tipikusan az a csapat, aki a nagyok ellen szívja fel legjobban magát. Nagyon nehéz meccsünk lesz, egy korán szerzett gól jót tenne a csapatnak és összességében a meccsnek is. A gálázásra pedig szvsz csak minimális esély van.
mess2009
Director del Fútbol

2010.02.03. 09:38:20

tiborpapp írta:Barcelona-Getafe

Szerintem a kovetkezo keppen kellene felallni:
Valdes

Alves Márquez Piqué Abidal
(G. Millito 65.)
Xavi Y. Touré Keita

Pedro Ibrahimovic Henry
(Mess 55.) (Krikic 60.)

Termeszetesen a merkozes alakulasa befolyasolja a csereket, de ha minden jol alakulna a meccsen (2-0, a felidoben) akkor en a kovetkezo felallas es csere mellett dolntenek.
Mivel nincs Puyi, ezert a Márquez Piqué parossal kezdenek, ami a legvaloszinubb, hogy elo is fog fordulni, itt cserekent beraknam Millitot hisz neki kell a jatekido.
A kozeppalyan Y. Touret vissza raknam a helyere, hisz azert meg mindig o a legjobb valasztas erre a helyre, Iniestat pihentetnem hisz boven megerdenmli, (nem mint ha olyan suru lenne a program, de inkabb a biztonsag es masoknak is kell a lehetoseg) helyette a nagyon aktiv Keitat jatszatnam.
Elol szerintem nem szabad kihagyni a nagyszeru formaban levo Pedrot (hatha meg van egy plusz meghivoja Del Bosqenak) Ibrahimovicnak es Henrynak pedig kell a lehetoseg. Es Messi (szukseg eseten Iniesta) pedig olyan csere lenne ami biztos jo masodik felidot igerne. Bojannak pedig kellene a ugyancsak a perc. my tipp: 3-0
az hogy hogyan állunk fel kezdőre valóban több esélyes amit viszont nem hiszek(mert már szinte rögeszmésen mondom Pep rendkívül visszafogott taktikai csere módszere erre semmi esélyt sem ad)hogy meccs közben ilyen cserékre kerülne sor!
megnéztem a Getafe összefoglalóját a legutóbbi meccsükről, sajna vannak gyors és jól cselező csatáraik, ami azt jelenti, hogy nem lesz o-ás győzelmünk, és azt is megkockáztatom, hogy egy rúgott góllal semmire sem fogunk menni!!! még csak annyit, hogy kímélő cserepadra szerintem egyetlen egészséges játékosnak sincs szüksége, inkább a keveset játszók igényelnének (néhányan jogosan) játéklehetőséget.
tiborpapp
Barça B

2010.02.03. 01:11:55

Barcelona-Getafe

Szerintem a kovetkezo keppen kellene felallni:
Valdes

Alves Márquez Piqué Abidal
(G. Millito 65.)
Xavi Y. Touré Keita

Pedro Ibrahimovic Henry
(Mess 55.) (Krikic 60.)

Termeszetesen a merkozes alakulasa befolyasolja a csereket, de ha minden jol alakulna a meccsen (2-0, a felidoben) akkor en a kovetkezo felallas es csere mellett dolntenek.
Mivel nincs Puyi, ezert a Márquez Piqué parossal kezdenek, ami a legvaloszinubb, hogy elo is fog fordulni, itt cserekent beraknam Millitot hisz neki kell a jatekido.
A kozeppalyan Y. Touret vissza raknam a helyere, hisz azert meg mindig o a legjobb valasztas erre a helyre, Iniestat pihentetnem hisz boven megerdenmli, (nem mint ha olyan suru lenne a program, de inkabb a biztonsag es masoknak is kell a lehetoseg) helyette a nagyon aktiv Keitat jatszatnam.
Elol szerintem nem szabad kihagyni a nagyszeru formaban levo Pedrot (hatha meg van egy plusz meghivoja Del Bosqenak) Ibrahimovicnak es Henrynak pedig kell a lehetoseg. Es Messi (szukseg eseten Iniesta) pedig olyan csere lenne ami biztos jo masodik felidot igerne. Bojannak pedig kellene a ugyancsak a perc. my tipp: 3-0
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.02.01. 11:12:06

Tudom, mindenkit megillet az ártatlanság védelme, de nekem vkinga gyanúm van. Majd elválik...
Kép
lionelMessiii10
Barça C

2010.01.31. 20:26:22

Meg lett a 3 pont, és szerintem ez a lényeg! Igaz hogy halovány volt most a játékunk, de megnyertük a találkozót! Az ilyen mecs szerintem benne van a pakliba!
Ibra nagyon halovány volt, ezzel egyett értek! De Ibra bátmikor megtalálhatja ismét a góllövő cipőjét, pl: lehet a mostani meccsen majd (szombaton) és kellemesen csalódunk majd benne! :) Getafe ellen szerintem nyerni fogunk minimum 2 góllal! Most lehet hogy egy kicsit leírom a Getafe-t, de szerintem most, egy jó ßarcát fogunk látni hétvégén!
Sima Barca győzelmet várok!

vamos barca !
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2010.01.31. 13:37:14

Hali! Tegnap meccsen behúztuk a 3 pontot, de ezen kívül nem sok pozitívumot lehet kiemelni! Tetszett Abidal, aki hetek óta minden meccsen a csapat legjobbjai között van, valamint Xavi, aki zseniális labdákat adott! Rengeteg helyzetet dolgozunk ki, de csak egyet sikerül gólra váltani! Ibra nagyon gyenge, Pedro legalább lőtt egy gólt, de mezőnybe nem győzött meg! Ami ismét felidegesített, az hogy Pep nem cserélt! Bojant beküldte a 89.percben!? És ő volt az egyetlen cserénk! Ott van Henry vagy Bojan...45 perc után lekaptam volna Ibrát! Nem pikkelek rá, de nagyon keveset mutat, és bár remek képességű focista, de ha formán kívül játszik akkor le kell ültetni 1-2 meccsre gondolokodni a kispadra! Ennyi játéklehetőségből Bojan többet is ki tud hozni!
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.01.31. 11:36:14

A tegnapi bajnoki meccs számomra egy átlagos meccs volt. Felejthető :roll: Megvan a három pont, de semmi több. Persze ez nem szemrehányás a csapat felé, csak pusztán ez a véleményem. Az ilyen meccsek is kellenek. Majd jövőhéten jobb lesz :wink:

Vicsa el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
honda25
Jugador del Barça

2010.01.30. 22:45:43

Az első félidőben szépen játszottunk, kivéve Ibrát.
A másodikban már csak Abidal és Xavi játéka tetszett, ők a meccs emberei.
Azt nem értem, miért kell Ibrát játszatni, ha nem megy neki a játék?
Szakad az eső, Bojan alacsony testfelépítésű, rég be kellett volna hozni.
Ennyi helyzetből többször még üres kapura sem találtunk be, ez nagyon nem tetszett.
Elhiszem, hogy a pálya talaja a második félidőre rossz volt, de azért ilyen játékkal előrukkolni.
Hajrá Barca! És a Honda!
Szabella
Jugador del Barça

2010.01.30. 22:44:11

Sziasztok,

egy számomra kedves kis jubileum...nem egész 2 év alatt most ment el a 200. meccsre jövő tőlünk.Gyertek csak továbbra is....meccsjegy,repjegy,szállás mindig lesz.
Barcelona mellett élő magyar család fociutakat ,nyaralásokat szervez Spanyolországba.BÉRLETES RÉVÉN ÁLLANDÓ MECCSBELÉPŐK.Részletek: szabella67@gmail.com vagy Skype: szabellaek ill+34972875773 vagy +34693430301 illetve a szabella.hu weboldal
levproff
Director del Fútbol

2010.01.30. 22:36:32

Ezen a meccsen bőven elég csak a 3 pont.
Itt ma nem kellet több.Én nem vártam/várok a csapattól gálát.
Arra még nagyon sok idő van.És idegenbe mindig nehéz, szinte sehol nem let biztosra menni.
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
duncan
Jugador del Barça

2010.01.30. 22:35:14

Nem volt ma szerintem rossz a csapat. Én az összképpel elégedett vagyok. Nyerhettünk volna több góllal is. A védelem egy az egyben jó volt, Valdessel együtt. Puyol nem ment olyan sokat előre,mint Alves,de stabil volt a védelem.Ez a lényeg. A középpálya is jó volt, érthető,hogy Touré nem volt kezdő egy utazás meg egy kontinenstorna után,viszont a Getafe ellen már a kezdőbe várom. Xavi szenzációs volt a második félidőben,Iniesta is jól játszott. Elöl Messi hozta a klasszisát, Pedro pedig már végre játékban is kezd felnőni,szép gólt lőtt, jó beadásai voltak. Ibra lóg ki a sorból szerintem egyedül.Középcsatárhoz képest teljesen veszélytelen volt, lassú,körülményes.Vártam volna,hogy már a félidőben,de legkésőbb a 60. perc környékén lehozza Pep.
Nagyjából ennyi. A lényeg,hogy a 3 pont megint a zsebben van.
akos1974
Barça B

2010.01.30. 22:22:49

FtcSikiHun írta:Nekem ez a mérkőzés nagyon nem tetszett. 3 pont ide vagy oda, de megérdemeltük volna, hogy egyenlítsen a Gijon (már elnézést :oops: ) Valdés,Abidal,Xavi... Ők hárman azok szerintem akik hozzá tudtak tenni valamit a játékhoz, meg néha-néha Ini és Messi. Egy Sporting ellen (akár tizedik akár nem) akkor is minimum két gólos győzelmet várok, nem egyet azt is csak kinyöszörögve. Egy kis értékelés ha nem baj.

Valdés: Annyira komolyabb dolga nem volt, de ami volt nagyon jól megoldotta, egyre biztosabban fogja a labdákat.

Puyol: Hát maradjunk annyiban, hogy az Alves posztja. Nem voltak rossz mozdulatai Puyolnak, de a beadásai, szerelései nem voltak olyan csillogóak mint Alvesé, meg volt azért egy-két labda amit nem tudott lekezelni. Meg hát nem is olyan gyors

Abidal: Ismét egy nagyon jó napot fogott ki a francia. Nem tudtak elmenni mellette, jól passzolt, ha probléma volt nem elrúgta a labdát, hanem próbálta megjátszani, még mindig nagyon jó formában van.

Xavi-Ini: Mind a ketten elég sokat mozogtak jó passzokat adtak, de az egy-egy ellenit nem nagyon merték bevállalni, ettől függetlenül nálam Xavi a meccs legjobbja, Iniesta pedig hozta a minimumot, és adott egy gólpasszt

Messi: Elég gyenge volt ma, az első félidőben voltak nagyon szép megmozdulásai de aztán visszavett. Volt két-három jó csele, de én többet várok tőle, remélem ez volt az évben a legrosszabb meccse

Pedro: Ma nem nyújtott maradandót, de azért a maga gólját meglőtte, a bal oldal nem igazán az ő posztja, inkább a befejező csatár, ahol élvezni tudja a játékot, de a meccset eldöntötte

Ibra: Én szívem szerint adnék neki két-három meccsnyi pihenőt, az év elejéhez képest nagyon visszaesett. Adhatnánk egy kis lehetőséget Bojannak is. Egyszerűen nem akart játszani. Nem mozgott a labda elé, nem lőtt kapura semmi. Legalább látnám az akarást, de nem...

A többiek hozták az átlagot nekem ezek tűntek ki igazán. Megyünk 8 ponttal, de már csak 5 mert vezet a Real :(

VISCA EL BARCA!

csak egyetérteni tudok az elöttem leírtakkal. Még esetleg anyit tennék hozzá, hogy én esetleg a Bojan Henry Messi támadó hármast próbálnám meg

Sajna vezet a Real (granero)
Barca for ever
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2010.01.30. 22:16:47

Nekem ez a mérkőzés nagyon nem tetszett. 3 pont ide vagy oda, de megérdemeltük volna, hogy egyenlítsen a Gijon (már elnézést :oops: ) Valdés,Abidal,Xavi... Ők hárman azok szerintem akik hozzá tudtak tenni valamit a játékhoz, meg néha-néha Ini és Messi. Egy Sporting ellen (akár tizedik akár nem) akkor is minimum két gólos győzelmet várok, nem egyet azt is csak kinyöszörögve. Egy kis értékelés ha nem baj.

Valdés: Annyira komolyabb dolga nem volt, de ami volt nagyon jól megoldotta, egyre biztosabban fogja a labdákat.

Puyol: Hát maradjunk annyiban, hogy az Alves posztja. Nem voltak rossz mozdulatai Puyolnak, de a beadásai, szerelései nem voltak olyan csillogóak mint Alvesé, meg volt azért egy-két labda amit nem tudott lekezelni. Meg hát nem is olyan gyors

Abidal: Ismét egy nagyon jó napot fogott ki a francia. Nem tudtak elmenni mellette, jól passzolt, ha probléma volt nem elrúgta a labdát, hanem próbálta megjátszani, még mindig nagyon jó formában van.

Xavi-Ini: Mind a ketten elég sokat mozogtak jó passzokat adtak, de az egy-egy ellenit nem nagyon merték bevállalni, ettől függetlenül nálam Xavi a meccs legjobbja, Iniesta pedig hozta a minimumot, és adott egy gólpasszt

Messi: Elég gyenge volt ma, az első félidőben voltak nagyon szép megmozdulásai de aztán visszavett. Volt két-három jó csele, de én többet várok tőle, remélem ez volt az évben a legrosszabb meccse

Pedro: Ma nem nyújtott maradandót, de azért a maga gólját meglőtte, a bal oldal nem igazán az ő posztja, inkább a befejező csatár, ahol élvezni tudja a játékot, de a meccset eldöntötte

Ibra
: Én szívem szerint adnék neki két-három meccsnyi pihenőt, az év elejéhez képest nagyon visszaesett. Adhatnánk egy kis lehetőséget Bojannak is. Egyszerűen nem akart játszani. Nem mozgott a labda elé, nem lőtt kapura semmi. Legalább látnám az akarást, de nem...

A többiek hozták az átlagot nekem ezek tűntek ki igazán. Megyünk 8 ponttal, de már csak 5 mert vezet a Real :(

VISCA EL BARCA!
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
nahjolvan
Barça B

2010.01.30. 22:12:30

jogos..örülni kéne inkább a 3pontnak:) nem az állandó fikázás..sztem:/
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.01.30. 22:12:24

kanty írta: Akit még kiemelnék az Messi. Főleg az első félidőben nagyon aktiv volt, voltak szép cselei jó meglátásai voltak és a gólpassz is nagyon szépre sikeredett.
A gólpasszt Iniesta adta, a többivel egyetértek :wink:
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.30. 22:09:11

Vége.
Megvan a 3 pont és ez számit igazán. Lehet, h ez már sablonszöveg, de tényleg igy van. Vannak meccsek amelyeken egyszerűen nem szabad hibázni és a mutatott játék csak másodlagos, ez a Gijon elleni is ilyen volt.

A meccset jól, aktivan kezdtük. Már az elején volt pár helyzetünk és a Gijon-t nem nagyon engedtük, h kibontakozzon. Pedro gólja pedig megnyugtatta a csapatot.

A második félidőben is végig nyomtunk, de gól elmaradt, vagy pontatlan volt a befejezés vagy a kapus védett nagyot.

Összességében a játékkal meglehetünk elégedve, nem egy Gijon ellen kell az év legjobb meccsét játszani.

A meccs legjobbja szerintem Abidal. Hihetetlen, h mennyire jót tett a franciának Maxwell érkezése. Ebben a szezonban sokkal biztosabb és a védekezés mellett jópárszor még a támadásoknál is feltűnik, igaz ez utóbbi sose volt az erőssége és nem is lesz. :P
Akit még kiemelnék az Messi. Főleg az első félidőben nagyon aktiv volt, voltak szép cselei jó meglátásai voltak és a gólpassz is nagyon szépre sikeredett.
Xavi is hozta amit tőle elvárhatunk. Vezére volt a középpályanak, adott pár nagyon szép passzt is többet között Ibrahimovicnak is, az más kérdés, h a svéd nem tudta értékesiteni.

A végére pedig megérkeztünk Ibrahimovichoz. Nem játszott, jól, statikus volt a mozgása és legtöbb esetben rossz mególdást választott. DE én mégis védeném őt. Ne most játszon jól, ne most legyen igazán top formában. Maxon majd akkor pörögjön amikor jönnek az igazán fontos BL és bajnoki meccsek, amikor igazán nagy szüksége lesz rá a csapatnak.

Most a Madridon a nyomás, remélem minimum egy x-re jó lesz a Deportivo.
:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kanty 2010.01.30. 22:19:17-kor.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Léfe
Entrenador del Barça

2010.01.30. 22:04:01

Megint egy idegesitő meccs. Pedig ami helyzet kimaradt... Ibra sokat áll háttal a kapunak és nem próbál lefordulni, hátraadja sokszor jo mélyen. És az a sok les amit nem figyel eléggé. Lehet 1-2 gól jol jönne neki.
Xavi-Ini párosnak is nehéz a dolga mert kit inditsanak. Messi behuzódik, Ibra áll, Pedró sokszor hátul. Nem is tudom, hogy gyengébb a támadójáték, vagy csak a sok helyzet marad ki. A BL.-ben gond lehet.
Fecó
mess2009
Director del Fútbol

2010.01.30. 22:04:01

egy újabb izzadságszagú győzelem, sok sok meddő játékkal, a végére kész idegbajjal, hogy meglegyen a három pont.
Guardiola az én szememben most is olyan volt mint egy béna kacsa! nem képes cserélni, amikor pedig a napnál világosabb a szitu, Ibrának a másodikra nem szabad lett volna kijönni!
nem vitatom, hogy sok mentséget is fel lehet sorolni, a rossz idő, meg,hogy Ibrának elég egy villanás?! könyörgöm de mikor villant utoljára?
tehát semmi csak a három pont, ami persze idegenben azért nagyon kellett!
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.01.30. 22:02:43

Ez azért nem volt 1 könnyű helyszín, a tavalyi bevállalósabb fociját már elhagyta a Gijon, sokkal agresszívebb, taktikusabb lett már látszik bőven az itt eltöltött 1,5 év.

A meccs két különböző félidőből állt, az elsőt szinte végig domináltuk, a másodikban azonban a Gijon sokkal jobban lépett fel ellenünk. Az első félidő elején és a második bizonyos szakaszaiban azért látszott hogy nem kis videózás van 1 ilyen letámadás szisztéma megszervezése előtt.
A csapatból panaszt senkire sem tehetünk. Ibra játékát nem kell túldramatizálni, az Espanyol elleni meccsen konkrétan aranylabdát emlegettek sok helyen. Van ilyen, majd formába lendül, azért neki sokat kivesz az erejéből a folyamatos test test elleni küzdelem, és aki focizott, az tudhatja hogy a védők nem túl barátságosak ám :)

VV-nek kijárna a kerettagság a válogatottban.. Abidal formája is biztató. van hogy 1 ütemmel túljutnának, vagy minimálisan kibillentik, meghúzzák/eltolják de fél ütemmel később már szerel, és nagyon megbízható. Több jó teljesítmény is volt, Messi, Iniesta, Xavi, normális esetben ez jónak minősíthető, önmagukhoz képest átlagos.
Nagyon fontos 3 pont volt, örüljünk neki.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
robertfcb
Capitá del Barça

2010.01.30. 22:02:12

Összességében nem játszottunk rosszul, de Ibrahim-tól már lassan elvárható volna 1-2 gól. A meccs vége felé mutatták, ahogy Pedro a kp közepén szabálytalankodott sárgával a zsebében. Kérdem én hol volt Busquets? na de mindegy.. a lényeg a 3 pont. A vége izgalmasra sikeredett. Ebben a trutyi lucskos időben nem értem, hogy miért nem cserélt Pep, teljesen kikészülhet egy játékos 90 perc alatt és azért nem mondhatja, hogy a padon senki nem ült. Força
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
Lezárt