palesz77 írta:ElBartimaeus írta:Elnézést kérek a hozzászólásaimért, ha azzal valakinek felhúztam az agyát, nem az volt a szándékom. Ellenben nekem még mindig az a logikusabb, ha nem 1 emberhez igazodik a csapat, hanem a csapathoz igazodik az az gy ember. Persze ilyenkor lehet, hogy romlani fog a teljesítménye. Egyelőre ezt látjuk ötvözve azzal, hogy a csapat nagyon kis lépéseket tesz a megszokás irányában, úgyhogy romlik a teljesítmény mindenkinek. (Ez nem magyarázat arra, hogy miért nem tudjuk kihozni a labdát a vádelemből...)
Na, éppen ez az ami engem zavar. Van a tiedben is igazság, csak ezek a sorok "bosszantanak" fel - azért a tiedből idézek, mert sokan hiszik ezt, csak te foglaltad össze a legjobban, ha akartad ha nem

. Ibra mintha új játékos lenne! Teljesen átalakult a kedvünkért... Szóval ezzel nem értek egyet. Azzal igen, hogy a csapat csak apró lépésekkel halad a "SvédBosnyák" támadó megismerése felé. Beindul 10-szer, 1-szer sem kap lasztit, aztán amikor 2 védő a nyakán megkapja, de csak hátra tud passzolni, akkor "rontja a gyors játékot". Szerintem aki ért a focihoz, az látja, hogy nem Zlatan nyakába kell varrni a gyors játék hiányát teljesen. Ha az ellenfél térfelén passzolgatnánk, és Xavi-Ini párosunk a gyilkos passzra várna, de nem mozogna Ibra, akkor oké - jöhet a maszlag, hogy nem indul be, de az kamu, max az utcsó meccsen nem indult meg 10-szer, de a Sevillának is beindulós gólt lőtt, szóval azért csinálja ő rendesen. De ha a saját 16-osunk körül toligáljuk, akkor az ne Zlatan hibája legyen már. Eto'o mit csinálna, ha megkapná a lasztit 2 védővel a nyakán kapunkak háttal? Gondolom bevágná... Néha el kéne gondolkozni a dolgokon, nem csak 1 ember nyakába varrni a dolgokat, mert nem akarjuk belátni a tényt, hogy a tavalyi világverő középpályás kettősünk idén elég halvány...

(meg a többiek sem olyanok mint tavaly, pl Messi-Alves duó a posztcserék miatt stbstb)
Egy-két dolog gyorsan eszembe jutott.
Összeszokottság: Ibra többet tett eddig, mint a csapat, de korántsem elég még ez az egész játékot nézve.
Beindulások: nagyon fontos, hogy mikor indul be egy játékos (nem tudom most, hogy Ibra mikor szokott beindulni, csak felvetem, hogy hol lehet még hiba a középpályán kívül, semmi támadás nincs benne

), mert lehet, hogy elindul, csak épp olyan lyukak vannak, hogy nem lehet odatenni jól. Én a magam technikájával kis pályán sokszor nézek szembe ilyen dolgokkal, nem tudom adni, mert épp ember mögé érek amikor elindul.
A hátul való adogatás: a legfrissebb élményem az Eto'o-s játékról a bl döntő (nemrég volt a tv-ben egy kis összeállítás róla): Eto'o legalább a félpályáig visszalépett labdáért, ezzel több ember lett a középpályán, jobban "összeállt" a csapat. De ezt nem várom el Ibrától, ahhoz nincs elég munkabírása és sebessége szerintem, de nem gond, csak egy esetleges lehetőség a megoldásra.
És egy észrevétel a helyezkedéssel kapcsolatban, ami szintén csak a stílusbeli különbségre utal: Ibra sokszor ember mellé áll (vagy őrá vigyáznak nagyon, bőven lehet) és ott próbálja meg a testével fedezni a labdát, míg Eto'o (Inter mezben is) a védők által határolt síkidom mértani közepére áll.

Persze ez függhet sok mindentől, mint például az ellenfél taktikájáról, 5 ember között könnyebb üres teret találni, mint 9-10 között.
Aztán már csak reménykedek, hogy belejön úgy, hogy a játék ismét lenyűgöző lesz. Szerintem még sok mindennek kell hozzá változni, mind a 2 fél (Ibra és "csapat") részéről is.