Cooltiszo írta:Gratulálok a mesterhármasához és a gólpasszához.
Viszont én játékban továbbra is kevésnek, sokszor alibizőnek tartom. Sajnos jelenleg Busira is ez jellemző. A fejjátéka kiváló, és jól érkezik a kapu elé, de keményebb meccseken számomra még semmilyen pluszt nem tudott hozzátenni, ha vmi nem megy.
Nyi
lván neki nem is ez a fő feladata. Az ő legnagyobb értéke a munkabírása, futómennyisége. Semmiképpen se adnám el, nem kell félreérteni. Igenis szükség van ilyen játékosokra. Viszont továbbra se látok alapból benne egy nagyon stabilan rotálás tárgyát képező játékosnál többet. Az, hogy idén az egyik legtöbb meccset játszotta szerintem egyértelműen a balszélső hiány vonzata (plusz Ini sérülés).
Maximálisan egyet tudok érteni! Talán én vagyok az egyik legnagyobb Keita-ellenes a fórumon, természetesen gratuálok a tegnapi játékához és a góljaihoz. Amiért nem kedvelem Keitát, az az, hogy előrejátékban nem mutat semmi kreativitást. Nagyon jó játékosnak tartom, csak szerintem a 4-3-3-as felállást nem neki találták ki.
Xavi és Touré regeteget dolgoznak, előbbi az előrejátékban is igencsak jeleskedik, ám Xavi sem irányító, hanem egy labdatartó középpályás, aki amolyan univerzális szerepkörben mozog. Ezért kell mellé Iniesta, aki abszolút támadó felfogású, és irányítói vénával rendelkező középpályás. A kettejük összhangja adja azt a kreativitást, amivel a Barca rendelkezik a pálya középső harmadában.
Keita egy jól fejelő, kiemelkedő lövőerejú, és iszonyatos munkabírású játékos, azonban nem kreatív. Egy Juventus vagy Inter-stílusú csapatban 4-4-2-ben középső középpályásként nagyon jól tudná segíteni vkp társát, és ott világklasszis közeli teljesítményre lenne képes. Itt a Barcában 4-3-3-as felállásban teljesen mások a követelmények. A 3. középpályásnak jól cselező, kiemelkedő játékintelligenciával rendelkező irányítónak kell lennie, akinek nem a védekezés és a labdaszerzés az első feladata (Xavi is sok labdát szerez).
Mivel a meccsek túlnyomó többségében nálunk van a labda, így abszolút elég "másfél" labdaszerző játékos, főleg, hogy védőink is a felezővonal környékén játszanak.
Keitának tehát nem igazán van posztja ebben a csapatban, én Iniesta cseréjeként inkább elnéznék egy Moutinhót pl., vagy mindenképp egy kreatív játékost, akinek az előrejáték az erőssége. Ami Keitánál mindenképp pozitívum, hogy idén a mezőnybeli szürkeségét ellensúlyozza gólokkal, és ez mindenképp dicséretes. Vizsont továbbra is tartom, hogy szükség van egy támadó kp-ra és egy balszélsőre, előbbit 20-25 millió körül meg lehet úszni.
Keitát pedig nem adnám el, de semmiképpen sem számolnék vele alapemberként.
Mielőtt valaki írna, hogy "miért a 3 gólja után oltom Keitát, ez mennyire gáz", csak mondom, hogy most érkezett sok hozzászólás a topicjába, és csak ezért.